29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A u náš šalený dom, a tam se potkáte vy dva, já ne. Já dostala taky nabídku, abych rozprodávala magistrátní majetek!!!, hlavně tu zorganizační část, která jim zajištuje penízky do kapsy. A jak jsem byla nastavena vůči komunistům, tak jsem po změně nechtěla zase otočit????kabát a jet s těma novejma. Dnes vidím, že to byla chyba. Byla bych už 1000xza vodou a nemusela nikde diskutovat. Dnes se morálka nenosí, ani hrdost, ani čisté svědomí, ani klidný spánek, že jsi nikomu nic neprovedl, čím by si se ho dotknul.
Nebudu se zamýšlet, já slepě nepapuškuji nepravdy, kterým sama nevěřím. To tu práci radši nevemu, víme?! O to je to smutnější, že když sám ví, jak žijí jak těmi reformami připravil ostatním mnohem horší životní podmínky než měli. Jo jo, peníze -moc už oblbli nejednoho člověka.
Ani druhý PEtrV se mne nedotkne.
Nakonec, být v Bohnicích by byla nádhera, vše zadarmo, žádné starosti, jídlo 5x denně, dítě hodím na krk státu a platte si daně.
Není tady
Musim napsal(a):
Nakonec, být v Bohnicích by byla nádhera, vše zadarmo, žádné starosti, jídlo 5x denně, dítě hodím na krk státu a platte si daně.
Kočičko,kdybys tam byla zavřená, někdy zkusila zdi psychiatrii, tak takovou p.i.c.o.v.i.n.u. nenapíšeš.....
Není tady
Judyna napsal(a):
To, co jsi Petře Musim napsal, je dost nechutné.
Jinak ještě k těm poplatkům - nevadí mi nijak zvlášť, vadí mi, že nepovedou k lepší péči (zřejmě). Vadí mi víc ty první tři dny neschopenky, za které nebude ani koruna. Jsme zvyklí v práci nemoci přecházet a ulehnout až když je to nezbytně nutné a pokud možno jen na týden, takže tím budeme dost biti. Vadí mi, že toto budou odnášet lidi, kteří marodí jen nezbytně nutnou dobu. Ti, kteří marodí dlouhodobě, to tak nepocítí. Nebo spíš - víc se to tam ztratí.
Ale že se proplácí víkendy nikomu nevadí. To se mělo zrušit a nemohl by nikdo říct ani pumpička.
Není tady
vážení, upozorňuji, že je vysoce na místě, abyste komentovali platby u lékaře, nikoli se vzájemně napadali za odlišné politické smýšlení, výši platu atd.
Takže se toho laskavě vyvarujte, jedná se o porušování pravidel !!! A týká se to všech, bez ohledu, čí voliči jsou.
Není tady
Malá Popelko, milá moderátorko, beru napomenutí smrtelně vážně, ale když někdo nazve Cikrta skrčkem, tak musím reagovat, i kdybyste mě měli za to vyrazit.
Není tady
Klubko napsal(a):
Musim napsal(a):
Kočičko,kdybys tam byla zavřená, někdy zkusila zdi psychiatrii, tak takovou p.i.c.o.v.i.n.u. nenapíšeš.....
Klubíčko, píše se 3,14čovina.
Není tady
mag napsal(a):
NatálieLa napsal(a):
Klubko napsal(a):
No tak jsem to s ní konzutlovala. Viděla to max na 500 kč za rok:)
Teda buď je to taková šílená optimistka nebo je naprosto zdravá. Jinak to nevidím. Já jsem dostala právě v neděli vysoké horečky, šla jsem na pohotovost, zaplatila jsem 90 Kč doktorce a v lékárně 398Kč. Jsem alergik, nemůžu jakékoliv léky. Nepočítám benzín, abych se tam dostala. Takže tu pětistovku mám pryč za jednu docela obyčejnou virózu.
Ale proč do toho počítáš benzín a peníze za utracené léky, to s poplatky nemá nic společného.
Benzín s tím nemá co dělat, ten do toho nepočítám, jak jistě vidíš. Ale doplatky za léky do toho počítat musím, ty se v minulém režimu neplatily (pokud pominu 1Kč za recept). A do limitu by se měly počítat...
Upravil(a) NatálieLa (16. 1. 2008 14:26)
Není tady
Judyna napsal(a):
Jinak ještě k těm poplatkům - nevadí mi nijak zvlášť, vadí mi, že nepovedou k lepší péči (zřejmě). Vadí mi víc ty první tři dny neschopenky, za které nebude ani koruna. Jsme zvyklí v práci nemoci přecházet a ulehnout až když je to nezbytně nutné a pokud možno jen na týden, takže tím budeme dost biti. Vadí mi, že toto budou odnášet lidi, kteří marodí jen nezbytně nutnou dobu. Ti, kteří marodí dlouhodobě, to tak nepocítí. Nebo spíš - víc se to tam ztratí.
Judyno to je problém, ale jak zjistit, jestli někdo je skutečně marod, nebo zrovna přijdou malíři, instalatéři, obkládači.........................Měl by to určit doktor. Ale víme, jak to chodí. I mnohé místní různě radí:" Tak se hoď marod". A bude hůř, až od příštího roku začne platit zákon o tom, že prvních 14 dnů marodění platí zaměstnavatel ze svého. Samozřejmě státní zaměstnanci budou vysmátí, těm to klidně zaměstnavatel zaplatí. MY. Horší to bude u soukromých firem. Já jsem to zhruba spočítal a snížené odvody nepokryjí ani prvních 14 dnů marodění. Co potom, kladu řečnickou otázku?
Není tady
NatálieLa napsal(a):
mag napsal(a):
NatálieLa napsal(a):
Teda buď je to taková šílená optimistka nebo je naprosto zdravá. Jinak to nevidím. Já jsem dostala právě v neděli vysoké horečky, šla jsem na pohotovost, zaplatila jsem 90 Kč doktorce a v lékárně 398Kč. Jsem alergik, nemůžu jakékoliv léky. Nepočítám benzín, abych se tam dostala. Takže tu pětistovku mám pryč za jednu docela obyčejnou virózu.Ale proč do toho počítáš benzín a peníze za utracené léky, to s poplatky nemá nic společného.
Benzín s tím nemá co dělat, ten do toho nepočítám, jak jistě vidíš. Ale doplatky za léky do toho počítat musím, ty se v minulém režimu neplatily (pokud pominu 1Kč za recept). A do limitu by se měly počítat...
Jo jo, minulý režim to byla paráda, že Natálie.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Musim napsal(a):
Ano, skrč. jsem myslela toho menšího, toho většího ale taky. Nemůžu je milovat, když všechny nové zákony a předpisy a výmysly jsou orientované tak, že my musíme platit pod hrozbou pokut a exekucí, ale stát není povinen nic. Ani zaplatit škodu, když špatně rozhodne a poškodí občana a pod. Tady je džungle, i stát se vykrucuje se svých závazků....Mne samozřejmě leží v žaludku, jak si nemohu žádným způsobem vymoci výživné, ale jsem nucena platit zvýšené výdaje a kde mám brát?
Dítě narozeno přidušené, chodím s ní k 9-ti doktorům. Kdo má malé děti, ví, že stejně se vždy doplácelo za léky, specielně kolem viroz, kašle atd. Já sama s vrozenou vadou jsem taky chodila k vícero dr., resp. co se musím starat do roztrhání těla sama o dítě, tak sebe opomíjím. Ale věk mne dohnal, začínám být nemocná z toho marného boje.
A jelikož mám nemoc-diagnozu, jak jsem psala, neuvedenou na seznamu nemocí (a nejsem s ní sama v CZ), tak si celou léčbu ---a jsou obyčejné antibiotika musím hradit sama. Což je do kvartálu cca 2,500-3000!!!a s doplnky 5,000.
Proč bych ty dvě komické figurky měla litovat a milovat, když na nás dělají pokusy? Proč si to nechat líbit? Taky jim budu psát. Kdyby tady vše fungovalo jak má-řád-zákon-pořádek tak prosím. Když se dovolám pravdy, tak jsem ochotna ohnout hřbět a utáhnout opasek. Ale když jenom říkají-dej-dej-dej a sami to rozfofrují, tak proč mám dávat?
Když vidíte, jak mluví a gestikuje náš Topolánek,jak můj výraz je čajíček! V tom případě jsou oba pánové u mne jednička, přesně dle jeho prstu! A vůbec, morálka se v Cz asi archaizmus. Ale kdo s nima jede a žije dle nich, má výhody, tak je bude samozřejmě bezhlavě bránit.My jsme zde, tedy alespoň já, dávno pochopili, že za to , že tě neplatí BM mohou Modří ptáci. A možná mohou také za to, že jsi chronicky nemocná i za to, že máš nemocné děťátko. A velmi chytrý člověk, podle tebe skrček, může za to, že musíš platit 30 kaček u doktora. A proč již dávno nemáš partnera, který by ti pomáhal? A že tě často bolí hlava? Jedna z příčin je nedostatek sexu. Tak s tím něco dělej. Já vím, že gigola si nemůžeš dovolit, ale možná by se nějaký sponzor našel. Sice bych ho litoval, ale možná by tě pomohl. Takže-hlavu vzhůru, za chvíli budou nové volby a konečně se dočkáš. Ti ODSáci jsou fakt idioti. Oni dělají reformy i když ví, že kvůli nim prohrají volby. To já bych řešil úplně jinak. Mateřská min. 5 roků a průměrnou mzdu k tomu, marodění- plnou mzdu, ať se ti vykořisťovatelé zaměstnavatelé pěkně prohnou, a milionářskou daň k tomu a žádné poplatky u doktorů, ale doktoři by platili nám, že k nim musíme chodit. Školné, fraška. Každý žák, včetně dětiček v mateřské školce by dostávali měsíčně min. 10 kapříků za to, že jsou tak hodní a chodí do školy. Takových nápadů mám fakt spousty. Takže přeji krásný usměvavý den. Jo a nelítej v pracovní době na netu, již se za to může regulerně propouštět. Takže bacha na to.
Tak za tento příspěvek, bych se , Petře, na Tvém místě hodně dlouho styděla. Zamysli se nad tím, jak jsi sprostě urazil diskutující... Opravdu hnusným způsobem. Ona má skutečné problémy, o kterých se Tobě ani nesní...a nedovedeš si to vůbec představit. Jak můžeš být tak cynický?
Není tady
Petře, řekla jsem, že to platí pro všechny, takže pro ostatní taky tak... Ovšem bránit pana tiskového můžeš, aniž označuješ ostatní jako duševně nemocné apod.
Natálie - doplatky se do limitu POČÍTAJÍ, ovšem ne kompletní..... přesně si to musíš zjistit u pojišťovny, nejspíš...
Není tady
Petr100 napsal(a):
NatálieLa napsal(a):
mag napsal(a):
Ale proč do toho počítáš benzín a peníze za utracené léky, to s poplatky nemá nic společného.Benzín s tím nemá co dělat, ten do toho nepočítám, jak jistě vidíš. Ale doplatky za léky do toho počítat musím, ty se v minulém režimu neplatily (pokud pominu 1Kč za recept). A do limitu by se měly počítat...
Jo jo, minulý režim to byla paráda, že Natálie.
To jsi řekl Ty, ne já. Ale na druhou stranu, v některých oblastech života to bylo lepší, to ano.
Není tady
mala.popelka napsal(a):
Petře, řekla jsem, že to platí pro všechny, takže pro ostatní taky tak... Ovšem bránit pana tiskového můžeš, aniž označuješ ostatní jako duševně nemocné apod.
Natálie - doplatky se do limitu POČÍTAJÍ, ovšem ne kompletní..... přesně si to musíš zjistit u pojišťovny, nejspíš...
Ale to já vím, akorát je binec, že ani doktor neví, co se přesně do limitu počítá a co ne. V tom je binec.
Není tady
Musim napsal(a):
Petře100, ty se mne dotknout nijak nemůžeš, kopeš nožičkama a rozeštváváš tady lidi a piš si co chceš. Tady se snad má navzájem radit a pomáhat, ne polivat jedovatou slinu. Jen se vytahuješ, jak si dokonalý. Kde píšu, že mne bolí hlava? NEž mít takového superamana, co jsi ty, tak to jsem raději sama,víš?! Já na takového mača(mucho-ani kočka, ani moucha, ale samolibý mužánek) ani nechci mít, nato nemám žaludek ani nervy. Hlavně, že se máš rád sám.
Jak to,že máš neustále čas tady psát? Jen jsem zvědava, za koho se schováváš. Ty si typický slepý následovatel - modrý pták, nic jiného dle toho, jak píšeš. V mých očích jsi duševní mrzák.
Musim, to sis dovolila dost. Jak můžeš pochybovat o přepracovanosti Petra100? Vždyť to je podnikatel, dovedeš si vůbec představit, jaký výkon on musí podávat, aby byl úspěšný? Ten na internet nemá vůbec ani pomyšlení! Leží na něm veškerá odpovědnost...
Není tady
Jenže Naty ,jako podnikatel on si se svou firmou může dělat co chce. Může si trávit na netu kolik chce času, protože to jsou jeho peníze:)))
Takže v tomto bohužel, tvá výtka je taková....dejme tomu ....trapná
Není tady
Přesně tak. Podnikatel chatující na babinetu okrádá maximálně sám sebe. Zaměstnankyně chatující na babinetu v pracovní době okrádá zaměstnavatele.
A abych se neodchýlil od tématu: největší problém poplatků je ten, že lékaře evidentně nezajímá, za co můžou nebo nemůžou poplatky vybírat. Každý pacient zná ten zákon lépe a to je docela smutné.
Není tady
mala.popelka napsal(a):
Malá Popelko, milá moderátorko. Přečti prosím ještě jednou, co jsem napsal. Nikdy bych si nedovolil o milostivé paní Musim napsat, že JE duševně nemocná. Sakra jsem si rozmyslel formulaci. Já napsal Podle MĚ je duševně nemocná. A vzhledem k tomu, že jsem duševní mrzák , tak i toto je blbost.
Není tady
NatálieLa napsal(a):
Musim napsal(a):
Petře100, ty se mne dotknout nijak nemůžeš, kopeš nožičkama a rozeštváváš tady lidi a piš si co chceš. Tady se snad má navzájem radit a pomáhat, ne polivat jedovatou slinu. Jen se vytahuješ, jak si dokonalý. Kde píšu, že mne bolí hlava? NEž mít takového superamana, co jsi ty, tak to jsem raději sama,víš?! Já na takového mača(mucho-ani kočka, ani moucha, ale samolibý mužánek) ani nechci mít, nato nemám žaludek ani nervy. Hlavně, že se máš rád sám.
Jak to,že máš neustále čas tady psát? Jen jsem zvědava, za koho se schováváš. Ty si typický slepý následovatel - modrý pták, nic jiného dle toho, jak píšeš. V mých očích jsi duševní mrzák.Musim, to sis dovolila dost. Jak můžeš pochybovat o přepracovanosti Petra100? Vždyť to je podnikatel, dovedeš si vůbec představit, jaký výkon on musí podávat, aby byl úspěšný? Ten na internet nemá vůbec ani pomyšlení! Leží na něm veškerá odpovědnost...
Natálie, já nejsem podnikatel, já jsem jen živnostník. Všichni podnikatelé jsou podvodníci. Ano, leží na mně velká odpovědnost, aby moje ovečky dostaly VŽDY 8. v měsíci výplatu, kterou si plně zaslouží. A za 17 roků, co mám zaměstnance se NIKDY nestalo, že bych se o den zpozdil. Ručenku líbám Natálie.
Není tady
mag napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jinak ještě k těm poplatkům - nevadí mi nijak zvlášť, vadí mi, že nepovedou k lepší péči (zřejmě). Vadí mi víc ty první tři dny neschopenky, za které nebude ani koruna. Jsme zvyklí v práci nemoci přecházet a ulehnout až když je to nezbytně nutné a pokud možno jen na týden, takže tím budeme dost biti. Vadí mi, že toto budou odnášet lidi, kteří marodí jen nezbytně nutnou dobu. Ti, kteří marodí dlouhodobě, to tak nepocítí. Nebo spíš - víc se to tam ztratí.Ale že se proplácí víkendy nikomu nevadí. To se mělo zrušit a nemohl by nikdo říct ani pumpička.
To je pravda.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jinak ještě k těm poplatkům - nevadí mi nijak zvlášť, vadí mi, že nepovedou k lepší péči (zřejmě). Vadí mi víc ty první tři dny neschopenky, za které nebude ani koruna. Jsme zvyklí v práci nemoci přecházet a ulehnout až když je to nezbytně nutné a pokud možno jen na týden, takže tím budeme dost biti. Vadí mi, že toto budou odnášet lidi, kteří marodí jen nezbytně nutnou dobu. Ti, kteří marodí dlouhodobě, to tak nepocítí. Nebo spíš - víc se to tam ztratí.Judyno to je problém, ale jak zjistit, jestli někdo je skutečně marod, nebo zrovna přijdou malíři, instalatéři, obkládači.........................Měl by to určit doktor. Ale víme, jak to chodí. I mnohé místní různě radí:" Tak se hoď marod". A bude hůř, až od příštího roku začne platit zákon o tom, že prvních 14 dnů marodění platí zaměstnavatel ze svého. Samozřejmě státní zaměstnanci budou vysmátí, těm to klidně zaměstnavatel zaplatí. MY. Horší to bude u soukromých firem. Já jsem to zhruba spočítal a snížené odvody nepokryjí ani prvních 14 dnů marodění. Co potom, kladu řečnickou otázku?
Od toho jsou přeci ti zaměstnanci soc. správy (nebo čeho), kteří by měli chodit na kontroly k nemocným. Máš pravdu, že jsou lidé, kteří nemocenskou zneužívají, ale toto zneužívání se dá zjistit pomocí té kontroly a těm bych napařila sakra pokuty. Souhlasím s Těbou i v tom dalším. Zaměstnavatelé to těžko utáhnou a zaměstnanci se budou bát marodit, protože je možná kvůli tomu budou z práce propouštět. Bude to dělat jenom zlou krev a celkový zdrav. stav lidí se zřejmě zhorší.
Není tady
Judyno, máš absolutní pravdu. Jenže kde vzít tolik kontrolorů? Nedávno byl o tom pořad v TV. Již nevím přesně, ale loni bylo asi 250000 kontrol a bylo zjištěno cca 10% zneužití. Možná jsi to viděla. A tvou poslední větu měli přečíst paroubkovci s komunisty, když protlačili tento zákon. Já mám náhodou štěstí, moji nemarodí. Ale měl jsem jednu zaměstnankyni, je již pryč, ta marodila v průměru 5x za rok. A určitě oprávněně-bronchitida, astma a já nevím co ještě. Tenkrát mně to nevadilo, byla dobrá, platil to stát. Ale měj příští rok takového zaměstnance. Řešení nevidím, pouze změna zákona a nikdo se k tomu nemá.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judyno, máš absolutní pravdu. Jenže kde vzít tolik kontrolorů? Nedávno byl o tom pořad v TV. Již nevím přesně, ale loni bylo asi 250000 kontrol a bylo zjištěno cca 10% zneužití. Možná jsi to viděla. A tvou poslední větu měli přečíst paroubkovci s komunisty, když protlačili tento zákon. Já mám náhodou štěstí, moji nemarodí. Ale měl jsem jednu zaměstnankyni, je již pryč, ta marodila v průměru 5x za rok. A určitě oprávněně-bronchitida, astma a já nevím co ještě. Tenkrát mně to nevadilo, byla dobrá, platil to stát. Ale měj příští rok takového zaměstnance. Řešení nevidím, pouze změna zákona a nikdo se k tomu nemá.
Ta změna by přijít měla, toto k ničemu dobrému nepovede a v konečném důsledku bude pojišťovna platit o moc víc peněz, protože přecházení nemocí se nevyplácí. Nehledě na ty pracovní vztahy a podmínky, to bude něco.
Není tady
Judyna napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jinak ještě k těm poplatkům - nevadí mi nijak zvlášť, vadí mi, že nepovedou k lepší péči (zřejmě). Vadí mi víc ty první tři dny neschopenky, za které nebude ani koruna. Jsme zvyklí v práci nemoci přecházet a ulehnout až když je to nezbytně nutné a pokud možno jen na týden, takže tím budeme dost biti. Vadí mi, že toto budou odnášet lidi, kteří marodí jen nezbytně nutnou dobu. Ti, kteří marodí dlouhodobě, to tak nepocítí. Nebo spíš - víc se to tam ztratí.Judyno to je problém, ale jak zjistit, jestli někdo je skutečně marod, nebo zrovna přijdou malíři, instalatéři, obkládači.........................Měl by to určit doktor. Ale víme, jak to chodí. I mnohé místní různě radí:" Tak se hoď marod". A bude hůř, až od příštího roku začne platit zákon o tom, že prvních 14 dnů marodění platí zaměstnavatel ze svého. Samozřejmě státní zaměstnanci budou vysmátí, těm to klidně zaměstnavatel zaplatí. MY. Horší to bude u soukromých firem. Já jsem to zhruba spočítal a snížené odvody nepokryjí ani prvních 14 dnů marodění. Co potom, kladu řečnickou otázku?
Od toho jsou přeci ti zaměstnanci soc. správy (nebo čeho), kteří by měli chodit na kontroly k nemocným. Máš pravdu, že jsou lidé, kteří nemocenskou zneužívají, ale toto zneužívání se dá zjistit pomocí té kontroly a těm bych napařila sakra pokuty. Souhlasím s Těbou i v tom dalším. Zaměstnavatelé to těžko utáhnou a zaměstnanci se budou bát marodit, protože je možná kvůli tomu budou z práce propouštět. Bude to dělat jenom zlou krev a celkový zdrav. stav lidí se zřejmě zhorší.
Jednodušší je potrestat všechny, i ty slušné, kteří neschopenku nikdy nezneužívali... To je logika našich poslanců. Na co se snažit potrestat jen ty, kteří jí zneužívají. To je moc pracné. Všimni si, že veškeré zákony, které schválí, odnesou jen poctiví poslušní lidé. Včera jsem se dívala na Černé ovce, jak jedna ženská staví bez stavebního povolení (taky živnostník - majitelka obchodu), klidně si tam drze dovolí tvrdit, že ctí zákony této země a staví klidně dál... Nikdo jí v tom nemá zájem zabránit, STavební úřad si to přehazuje s Krajským úřadem a nic se neděje. Nakonec docílí jistě toho, že jí to povolení dodatečně vydají, když už bude mít postavené celé patro... Tak se dnes musí postupovat, kašlat na zákony a dělat si každý kdo co chce...
Není tady
Natálie, co navrhuješ?
Není tady
Včera jsem si četl asi týden staré noviny a dočetl jsem se, že naše platby za zdravotnictví jsou druhé nejmenší na světě!!! (Nepočítaje v to rozvojové země nebo africké kmeny). Takže ty stížnosti lidí na symbolické třicetikoruny opravdu nechápu.
Není tady