29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pisatel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Kam pak se nám poděla miliarda vybraných korunek od nemocných? !!!!!!! On nám to neví ani pan ministr jež se dušoval sliboval a zaklínal všechny jak se bude šetřit a jak se nám to zdravotnictví zlepší zdokonalý a zpřístupní zejména pro pacienty s onkologií a složitými nemoci. Že v době socánků jsem za svou léčbu platil 5 000 a dnes už 7000 to nezajímá nikoho že Pane kapitáne kapitalistického průmyslu!
Že by skončila v kapsách soukromých pánů doktorů v jejich bavoráčcích či dovolených kdesi na Bali či jiných exotických místech modré planety , když jak káže zákon a jeho autor to má jít do zlepšení zdravotní péče? (Že by péče o sebe samého?![]()
) Aj zase jedna nepříjemná informace pro pravičáky i levičáky.
No tak to je kravina. Kontrolní otázka (chce to trochu matematického uvažování) - pokud by se o tu 1 mld. podělilo všech cca 35000 lékařů (údaj k 1.1.2005), za jak dlouho asi budou mít na toho bavoráka a dovolenou na Bali?
A vezmeme-li v úvahu, že většina z té částky nešla na platy lékařů, ale na zlepšení provozních služeb zdravotnickcých pracovišť ..... dojdem k tomu, že se asi načekají hódně dlouho, pokud raději neodejdou léčit pacienty do Rakouska, Německa nebo i vzdálenějších zemí ...
http://www.vupsv.cz/Fulltext/vz_227.pdfHmmmmmmmm zajímavé. Ale já se ptám ne tebe ale pana ministra a těch co pana mistra vychvalují kde je ta miliarda. Já musím doložit každou kačku a páni dotoři nikoli to je tedy pan ministr dobrej hospodář!!!
Ani se nedivím že nám ten stát jde cu grut a Euro je v nedohlednu. To za socánku se říkalo někdy v roce 10:) možná 12 teď ani za 100 letHowght končím tohole neplodné debatování. Zamést uklidit a pryč
Pokud se ptáš pana ministra, kde jsou vybrané miliardy, tak to jsi na špatném místě, ten sem nepřispívá. Ale stačí se podívat na stránky min.zdravotnictví nebo číst např. HN, ne bulvár. Pokud se ptáš nás, po*ných pravičáků, tak my ti sdělujeme, že poplatky zůstávají těm zdravotnickým zařízením, kde je vybrali a jsou následně používány na jejich provoz či zlepšení služeb. Soukromí lékaři na 30 Kč rozhodně nezbohatnou, ti mají příjmy za výkony daleko větší a je to tak správně. Mají totiž i zodpovědnost, o které se tobě ani nezdá, na rozjezd podnikání si museli brát úvěry atd. Mám dojem, že z tebe hovoří závist. Pokud by jsi byl šikovný, pracovitý a schopný např. zubař se zavedenou praxí, mohl by jsi klidně také létat na Bali a považoval by jsi to za naprosto spravedlivé. Protože ale přerovnáváš 8,5 hod denně papíry někde v OZP, přirozeně tě to štve. Zkus méně času trávit přispíváním do kdejakých diskuzí a více pracuj, třeba tě nadřízení ocení. A budeš mít pak i na těch "šílených" 30 Kč. Já být tvým zaměstnavatelem, odstřihnu tě v první řadě od internetu a to by rázem stoupla produktivita. Právě kvůli lidem, co by chtěli všechno zadarmo a v práci jen tak plkat, jde tento stát zu Grunde. Ovšem, vina je i na těch politicích, co si pletou politiku s výnosným byznysem, to máš pravdu. Ale změnu k lepšímu nastartujeme právě u nás, ne?
Upravil(a) Sněhová vločka (23. 4. 2008 12:29)
Není tady
mag napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Kam pak se nám poděla miliarda vybraných korunek od nemocných? !!!!!!! On nám to neví ani pan ministr jež se dušoval sliboval a zaklínal všechny jak se bude šetřit a jak se nám to zdravotnictví zlepší zdokonalý a zpřístupní zejména pro pacienty s onkologií a složitými nemoci. Že v době socánků jsem za svou léčbu platil 5 000 a dnes už 7000 to nezajímá nikoho že Pane kapitáne kapitalistického průmyslu!
Že by skončila v kapsách soukromých pánů doktorů v jejich bavoráčcích či dovolených kdesi na Bali či jiných exotických místech modré planety, když jak káže zákon a jeho autor to má jít do zlepšení zdravotní péče? (Že by péče o sebe samého?![]()
) Aj zase jedna nepříjemná informace pro pravičáky i levičáky.
Ty nemáš BMW a nejezdíš na Bali? Tak to jsi skutečně chudák. Nějak tě ta advokátská praxe nevynáší. Sousedi jsou oba advokáti. Jeden má meďoura a druhý BMW. Chudáčku pracuj více, abys nemusel závidět.
Já si myslím, že ty peníze kompenzujou doktorům např. nižší příjmy od pojišťoven, protože se snížil počet pacientů.
Magu samozřejmě, již je spočítáno, kolik miliard pojišťovny za první kvartál ušetřily na simulantech.
Není tady
Sněhová vločka napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
No tak to je kravina. Kontrolní otázka (chce to trochu matematického uvažování) - pokud by se o tu 1 mld. podělilo všech cca 35000 lékařů (údaj k 1.1.2005), za jak dlouho asi budou mít na toho bavoráka a dovolenou na Bali?
A vezmeme-li v úvahu, že většina z té částky nešla na platy lékařů, ale na zlepšení provozních služeb zdravotnickcých pracovišť ..... dojdem k tomu, že se asi načekají hódně dlouho, pokud raději neodejdou léčit pacienty do Rakouska, Německa nebo i vzdálenějších zemí ...
http://www.vupsv.cz/Fulltext/vz_227.pdfHmmmmmmmm zajímavé. Ale já se ptám ne tebe ale pana ministra a těch co pana mistra vychvalují kde je ta miliarda. Já musím doložit každou kačku a páni dotoři nikoli to je tedy pan ministr dobrej hospodář!!!
Ani se nedivím že nám ten stát jde cu grut a Euro je v nedohlednu. To za socánku se říkalo někdy v roce 10:) možná 12 teď ani za 100 letHowght končím tohole neplodné debatování. Zamést uklidit a pryč
Pokud se ptáš pana ministra, kde jsou vybrané miliardy, tak to jsi na špatném místě, ten sem nepřispívá. Ale stačí se podívat na stránky min.zdravotnictví nebo číst např. HN, ne bulvár. Pokud se ptáš nás, po*ných pravičáků, tak my ti sdělujeme, že poplatky zůstávají těm zdravotnickým zařízením, kde je vybrali a jsou následně používány na jejich provoz či zlepšení služeb. Soukromí lékaři na 30 Kč rozhodně nezbohatnou, ti mají příjmy za výkony daleko větší a je to tak správně. Mají totiž i zodpovědnost, o které se tobě ani nezdá, na rozjezd podnikání si museli brát úvěry atd. Mám dojem, že z tebe hovoří závist. Pokud by jsi byl šikovný, pracovitý a schopný např. zubař se zavedenou praxí, mohl by jsi klidně také létat na Bali a považoval by jsi to za naprosto spravedlivé. Protože ale přerovnáváš 8,5 hod denně papíry někde v OZP, přirozeně tě to štve. Zkus méně času trávit přispíváním do kdejakých diskuzí a více pracuj, třeba tě nadřízení ocení. A budeš mít pak i na těch "šílených" 30 Kč. Já být tvým zaměstnavatelem, odstřihnu tě v první řadě od internetu a to by rázem stoupla produktivita. Právě kvůli lidem, co by chtěli všechno zadarmo a v práci jen tak plkat, jde tento stát zu Grunde. Ovšem, vina je i na těch politicích, co si pletou politiku s výnosným byznysem, to máš pravdu. Ale změnu k lepšímu nastartujeme právě u nás, ne?
Vločko je to zbytečná ztráta času. Jak má někdo "zelený" mozek/ všem oficírům časem zezelená/ tak to NIKDY nepochopí
Není tady
Pánové ad primo nezávidím není totiž co meďák nic moc, ani ten bakeliťák. Co z toho stejnak se to vojezdí a abych to hledal na Ukrajině ...
Ad secundo, já mám už vyděláno jen se starejte aby ta ekonomika jela na 250% abych se mohl jen a jen probouzet. my důchodci máme mimo jiné času že až. Tak můžem různě přispívat a poukazovat na šlendriány.
ad tercio, a ještě lepší vtípky tam nemáte tyhle už jsou obehrané a známe. Zkuste vylovit lepší nějak u to vašeho brebtání usínám Polepšete se.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Vločko je to zbytečná ztráta času. Jak má někdo "zelený" mozek/ všem oficírům časem zezelená/ tak to NIKDY nepochopí
Jistě zato zaprdnutejm to dochází vždy a všude a pořád chápou
Není tady
Pisatel napsal(a):
Pánové ad primo nezávidím není totiž co meďák nic moc, ani ten bakeliťák. Co z toho stejnak se to vojezdí a abych to hledal na Ukrajině ...
Ad secundo, já mám už vyděláno jen se starejte aby ta ekonomika jela na 250% abych se mohl jen a jen probouzet. my důchodci máme mimo jiné času že až. Tak můžem různě přispívat a poukazovat na šlendriány.
ad tercio, a ještě lepší vtípky tam nemáte tyhle už jsou obehrané a známe. Zkuste vylovit lepší nějak u to vašeho brebtání usínámPolepšete se.
Aha, tak já jsem tě asi špatně pochopila. Měla jsem dojem, že jsi tu několikrát psal, že jsi zaměstnaný u zdravotní pojišťovny. Nevěděla jsem, že jsi starobní důchodce.
Poslyš a nemáš ty náhodou spíš nějakou výsluhovou lampasáckou rentu, než zasloužený starobní důchod?
V důchodovém věku by jsi snad už mohl mít trochu rozumu, ne?
Upravil(a) Sněhová vločka (23. 4. 2008 14:39)
Není tady
Jak tady tak čtu - tak soudruh a zároveň plukovník, to je neléčitelná diagnóza... Však oni časem vymřou.
Není tady
chromý zlý dědeček napsal(a):
Jak tady tak čtu - tak soudruh a zároveň plukovník, to je neléčitelná diagnóza... Však oni časem vymřou.
A jdi ty brebto jdi do psychologický hledat oporu jo
Není tady
To je dobře, že ústavní soud zrušil neplacenou nemocenskou. To mě na těch všech poplatcích a změnách vadilo nejvíc, protože tím byli nejvíce postiženi lidé, kteří marodí co nejkratší dobu.
Není tady
Judyna napsal(a):
To je dobře, že ústavní soud zrušil neplacenou nemocenskou. To mě na těch všech poplatcích a změnách vadilo nejvíc, protože tím byli nejvíce postiženi lidé, kteří marodí co nejkratší dobu.
Já bych zrušila placenou nemocenskou o víkendech a nikdo by nemohl říct ani pumpička.
Není tady
Judyna napsal(a):
Mě to zrušení naopak vadí. Podle nějaké průzkumu (vládního, ano) poklesla tato krátkodobá nemocnost o cca 40%! To je přece super, jaký to mělo ozdravný vliv na národ, ne?
Myslím, že to nejvíce postihlo simulanty a hypochondry. Nebo snad víš o nějaké vážnější nemoci, kterou lze vyléčit za 3 dny? Na bolení v krku a zvýšenou teplotu si každý může vzít aspirin a dovolenou a nemusí ani zaclánět u doktora, navíc spousta firem dává placené tzv. X dny na krátké stonání.
Až začne platit to proplácení nemocenské zaměstnavateli, to bude teprve fičák!
Není tady
Nebylo by lepší, kdyby se marodi kontrolovali právě v těch prvních 3 dnech? Lemply by vychytali a ti slušní by na tom nebyli biti. On si každý tu dovču na nemoc vzít nemůže, takže skončí s aspirinem v práci a prská bacily na ostatní. A mnohé menší firmy ty X dny praktikovat nemůžou.
Není tady
Judyna napsal(a):
A nemarodí nejkratší dobu ti, kteří vlastně nemarodí vůbec?
Ať se zruší neplacená nemocenská, ale ať jsou pořádné kontroly zaměstnanců. Zneužívání nemocenské u slabších příjmových skupin je velkým problémem.
Není tady
Lidi, já nevím, co pořád všichni mají s tím, jak si lékaři napakují kapsu z vybraných poplatků!
Kamarádka, která je zdravotní sestra (ve státní nemocnici), mi tvrdí, že s tím, jak se zavedly poplatky za návštěvu u lékaře, tak se zároveň přiměřeně snížily platby lékařům od pojišťoven. Takže ne lékaři, ale ve zdravotních pojišťovnách zůstane víc peněz z vybraného pojistného!
Nemám důvod jí nevěřit...
Já jsem tedy nečetla celou tuhle diskusi, možná jsem něco přehlídla, ale tohle mě nadzvedává...
Ve výsledku přece jde částečně o to, aby se snížil počet návštěv u lékaře a hlavně ve výsledku aby zůstalo dost peněz v pojišťovnách na stále dražší a sofistikovanější hrazenou péči. Ale to by bylo na další diskusi.
Není tady
kristla napsal(a):
Lidi, já nevím, co pořád všichni mají s tím, jak si lékaři napakují kapsu z vybraných poplatků!
Kamarádka, která je zdravotní sestra (ve státní nemocnici), mi tvrdí, že s tím, jak se zavedly poplatky za návštěvu u lékaře, tak se zároveň přiměřeně snížily platby lékařům od pojišťoven. Takže ne lékaři, ale ve zdravotních pojišťovnách zůstane víc peněz z vybraného pojistného!
Nemám důvod jí nevěřit...
Já jsem tedy nečetla celou tuhle diskusi, možná jsem něco přehlídla, ale tohle mě nadzvedává...
Ve výsledku přece jde částečně o to, aby se snížil počet návštěv u lékaře a hlavně ve výsledku aby zůstalo dost peněz v pojišťovnách na stále dražší a sofistikovanější hrazenou péči. Ale to by bylo na další diskusi.
To je přesně ono, ale tohle už jaksi novináři nenapíšou a ruďasové už teprve ne. A to, že lékárnám se snížily marže, taky ne. Nehledě na to, že lékárny už neúčtují pojišťovnám léky, z nichž by pojišťovny hradily méně než 30 Kč a nechají pacienta zaplatit plnou cenu, proto ho to tak vyjde levněji. Takových léků je spousta a jediný, kdo na tom ušetří, je právě ta pojišťovna, která je v našem zdravotnickém systému a právní džungli natolik všemocná, že si může dovolit otevřeně porušovat smlouvy.
Není tady
PetřeV, souhlasím naprosto s těmi kontrolami. Ty jsou opravdu potřeba. Dalo by se souhlasit i stím, že by se neměla platit nemocenská i o víkendech, i když jsou profese, kde se pracuje i o víkendech, tak nevím, jak by se toto ošetřilo. To přecházení nemocí, které by neplacenou nem. nastalo, by mohlo znamenat v budoucnu daleko vyšší výdaje. I já jsem byla kdysi dávno takto nepstradatelná a přecházením angín jsem si docela zavařila. To bych nedoporučovala.
Není tady
No nevím jak ostatní ale mně zrovna ty 3 dny by stačili na to abych se vyležela když mi teče z nosu a prskám a nevím proč bych si měla na to brát dovolenou,to bych si tu dovolenou na rok vyčerpala jen na nachlazení.Takhle člověk bude chodit do práce a roznášet to mezi zdravé lidi.Takže s obyčejným nachlazením marodit alespon minimálně měsíc aby se to "vyplatilo".Ty neplacené víkendy beru.
Není tady
Musí se asi najít nějaký kompromis. Samozřejmě lidé nesmí nemoci přecházet nebo si na ně brát dovolenou, ale ani si nesmí u doktorky ukecat dva týdny neschopenku kvůli rýmičce nebo třeba při neschopence pracovat na zahradě. Většina zdravotnické reformy nemá za cíl vybrat peníze, ale naučit lidi se chovat zodpovědně a nezneužívat všemožné "vymoženosti sociálního státu"
Není tady
Sněhová vločka napsal(a):
Judyna napsal(a):
Mě to zrušení naopak vadí. Podle nějaké průzkumu (vládního, ano) poklesla tato krátkodobá nemocnost o cca 40%! To je přece super, jaký to mělo ozdravný vliv na národ, ne?
Myslím, že to nejvíce postihlo simulanty a hypochondry. Nebo snad víš o nějaké vážnější nemoci, kterou lze vyléčit za 3 dny? Na bolení v krku a zvýšenou teplotu si každý může vzít aspirin a dovolenou a nemusí ani zaclánět u doktora, navíc spousta firem dává placené tzv. X dny na krátké stonání.
Až začne platit to proplácení nemocenské zaměstnavateli, to bude teprve fičák!
Tak takhle nějak jsem se asi přem měsícem snažila vyléčit bolení v krku - jeden den dovolené, druhý, třetí.... padlo jich celkem 5 a nakonec jsem minulý pondělí stejně k lékaři musela, páč jsem dostala horečky. Takže neschopenku, antibiotika, no a dnes už jsem byla v práci. Kdybych bývala k lékaři šla hned, nemusela jsem mít horečky, nemusela jsem do sebe cpát antibiotika a nevyplácala bych si tolik dovolený. A hlavně - dostala bych se z toho určitě dřív, než za půl druhého měsíce
Všechno se prostě dovolenou a aspirinem vyléčit nedá
Není tady
Tenhle týden mluvili ve zprávách o pánovi, který si zánět středního ucha léčil volně dostupnýma kapkama. Leží ve špitále v bezvědomí s pneumokokovou infekcí v mozku...
Není tady
helena napsal(a):
Tenhle týden mluvili ve zprávách o pánovi, který si zánět středního ucha léčil volně dostupnýma kapkama. Leží ve špitále v bezvědomí s pneumokokovou infekcí v mozku...
A ty chceš asi naznačit, že za to může strašná hrozba zaplatit třicetikorunový poplatek u lékaře? A oni o tom mluvili ve zprávách, hm... Neznáme snad novináře? A jejich HLP filozofii?
Není tady
helena napsal(a):
Čoveče to já se kdysi snažil rozehnat ledvinovou koliku Paralenem, taky sem skončil v Motole a v televizi ani slovo. Jo a bylo to za vlády ČSSD.
Není tady
chromý zlý dědeček napsal(a):
helena napsal(a):
A ty chceš asi naznačit, že za to může strašná hrozba zaplatit třicetikorunový poplatek u lékaře? A oni o tom mluvili ve zprávách, hm... Neznáme snad novináře? A jejich HLP filozofii?
Proč do toho hned motáš poplatky?? Třeba je ten pán z těch, kteří prostě k lékaři nechodí. Takových je spousta. Můj táta v životě k lékaři nešel (taky na to dojel, zemřel ve 49 letech na infarkt v práci) všechno léčil po domácku a to poplatky ještě neexistovaly.
Není tady
Já třeba k lékaři nechodím s rýmou a nachlazením,taky si vezmu Paralen a kapky do nosu,třeba toho pána nenapadlo že bude mít meningokoka,jen ho bolelo ucho.
Není tady
A ty chceš asi naznačit, že za to může strašná hrozba zaplatit třicetikorunový poplatek u lékaře
Prd a vořech naznačuju! Spíš hrozba 3 dnů zadarmo - kdyby to bylo jen nastydnutí, dýl by doma nebyl.
třeba toho pána nenapadlo že bude mít meningokoka,jen ho bolelo ucho
Tajgr, zánět bolí příšerně - to už musí mít sakra důvod, aby nešel k doktorovi. Jasně, že tě hned nenapadne pneumokok, pokud nejsi odborník, ale ta bolest tě dožene aspoň pro něco proti ní.
Není tady