18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jinak já byla na ortopedii, dělali mi sono, paltila jsem 30,- Kč a sestra se mi zeptala, zda účtenku chci.
Není tady
Sakra, můete mi říci, vichni kdo tady ílíte z těch 30ti korun, nakolik odhadujete, e za tento rok2008 navítvíte lékaře? Myslíte, e ten limit 5,000 ,- Kč překročíte?
Není tady
No já předpokládám, e ho nepřekročí ani moje 80 létá babička
Není tady
mag napsal(a):
No tak jsem to s ní konzutlovala. Viděla to max na 500 kč za rok:)
Není tady
dneska jsem byla u zubaře a neplatila nic
Není tady
Klubko napsal(a):
Sakra, můete mi říci, vichni kdo tady ílíte z těch 30ti korun, nakolik odhadujete, e za tento rok2008 navítvíte lékaře? Myslíte, e ten limit 5,000 ,- Kč překročíte?
Tak uz jsem si poplatky zkusila....v sobotu mi syna odvezla zachranka na pohotovost do nemocnice protoze nemohl dychat.dnes nas pustily.Takze doufam ze se do tech 5000 vubec vejdu.
Není tady
Mne 30kc nezabije ale zaráí mne e se sestra vás zeptá:,,Chcete potvrzení?"při placení a je blbý říci ne tak si veme 30kacek a je hotovo-A jak to vyúčtují pojiovně ví bůh.Dle mne se nemají vůbec ptát a hned dát doklad ,v obchodě taky dostanete hned stvrzenku.
Není tady
Musim napsal(a):
JO? Kde je ta dr., co nebere za bílou blombu nic? Já ji mám snad po 15-ti letech podruhé (původní byla taky bílá) a ani se neptala. Jetěe jsem měla sebou peníze, normálně nosím 30-50 czk. Prevenci ale dělala, nebo jsem k ní nastoupila nově a jak je leden, tak první návtěva zubaře.
Já myslela, e vypsala dva doklady....No, co u udělám, kdy blomba je prasklá a bolí. Budu mlčet!To je to vydírání, prej jsme klienti, říká skrček. Chci vidět, e z titulu plateb můeme rozhodovat i tom, jak se má dr.vůči nám chovat. HA-haha! My jsme rukojmí a blbci, vak nám nic ze zaplacených poplatků nevrátí, rozhodne-li soud, e zákon je protiústavní.
Pokud tím skrčkem myslí mluvčího ministerstva zdravotnictví, tak jsi největí tupec na tomto foru. Vimni si, jak jsem se sluně vyjádřil. Titul pro tebe by se hodil úplně jiný.
Není tady
Musim napsal(a):
JO? Kde je ta dr., co nebere za bílou blombu nic? Já ji mám snad po 15-ti letech podruhé (původní byla taky bílá) a ani se neptala. Jetěe jsem měla sebou peníze, normálně nosím 30-50 czk. Prevenci ale dělala, nebo jsem k ní nastoupila nově a jak je leden, tak první návtěva zubaře.
Já myslela, e vypsala dva doklady....No, co u udělám, kdy blomba je prasklá a bolí. Budu mlčet!To je to vydírání, prej jsme klienti, říká skrček. Chci vidět, e z titulu plateb můeme rozhodovat i tom, jak se má dr.vůči nám chovat. HA-haha! My jsme rukojmí a blbci, vak nám nic ze zaplacených poplatků nevrátí, rozhodne-li soud, e zákon je protiústavní.
Musim, nejsi rukojmí. Já ve svých třiceti změnila prakticky kadého praktického i odborného lékaře. KADÉO kromě zubaře. A byla spousta těch kteřís e tvářili zatraceně kysele kdy jsem po nich chtěla kartu. Ale k doktorovi jdu jako k " partnerovi " pro pomoc a radu a nikde se rozčilovat nemusím. Mí doktoři se mnou diskutují o tom které léky chci předepsat, kontrolují jeslti mi náhodou neměli zbýt z minula a čas mi etří tím e výsledky vyetření po kterých není nutná návtěva mi sdělují sms nebo mailem. A neměj obavy, nejsem z města, a kdybych si je chtěla objet v jeden den, najedu osumdesát kilometrů, ale dělám to pro svoje zdraví, ze své vlastní vůle, a věř, ono se to vyplatí.
Přeju ti aby jsi se nedostala do pozice, kdy by jsi ochotně dala vechno co má a stejně by to bylo málo, protoe někdy prachy prostě nejsou vechno.
Není tady
je tady fakt, e mám asi nejlepího obvoďáka na světě.Bohuel to ví i zbytek Východočeského kraje, tak má furt narváno. Ale je tak skvělej diagnostik a nic nezanedbá, e bych mu dala klidně i kilo za návtěvu, jeliko není nutné stále chodit pro léky,které nezabírají.
Sám mi řekne, kolik budu doplácet, obvolá si lékárny, které jsou nejlevnějí, poradí jak si co zařídit. Jezdí po pacoích i mimo pracovní dobu. A sestra, to je jetě větí poklad. Těch 15 km za nim dojídět se vyplatí...
Není tady
Musim napsal(a):
Doktor, který nebere nic za bílou plombu, je v Olomouci. Jmenovat ho nebudu, protoe nové pacienty u stejně nepřijímá a nevím, jestli bych mu tím jetě neublíila. Moc si ho váím, protoe za děti do 18 let nebere ani těch 30Kč.
Je příjemný a citlivý, take o něho nechci přijít. Navíc jeho práce je 100% precizní.
Upravil(a) NatálieLa (16. 1. 2008 9:31)
Není tady
Klubko napsal(a):
mag napsal(a):
Teda buď je to taková ílená optimistka nebo je naprosto zdravá. Jinak to nevidím. Já jsem dostala právě v neděli vysoké horečky, la jsem na pohotovost, zaplatila jsem 90 Kč doktorce a v lékárně 398Kč. Jsem alergik, nemůu jakékoliv léky. Nepočítám benzín, abych se tam dostala. Take tu pětistovku mám pryč za jednu docela obyčejnou virózu.
Není tady
Za průměr posledních cca 10 let bych taky neplatila víc. Kontroly na zubním, na gyndě a u obvodní doktorky - vechno 1-2x ročně, to je max. 180,- Kč. Běné léky si kupuju, protoe je to jednoduí a řekla bych, e víc, ne 300,-ročně neutratím, spí míň. Snad mi to vydrí :-)
Není tady
NatálieLa napsal(a):
Klubko napsal(a):
mag napsal(a):
Teda buď je to taková ílená optimistka nebo je naprosto zdravá. Jinak to nevidím. Já jsem dostala právě v neděli vysoké horečky, la jsem na pohotovost, zaplatila jsem 90 Kč doktorce a v lékárně 398Kč. Jsem alergik, nemůu jakékoliv léky. Nepočítám benzín, abych se tam dostala. Take tu pětistovku mám pryč za jednu docela obyčejnou virózu.
Ale proč do toho počítá benzín a peníze za utracené léky, to s poplatky nemá nic společného.
Není tady
mag, ale to se plete, do limitu se podle příručky samotného ministerstva započítává:
"Do limitu budou započítávány doplatky na částečně hrazené léky pouze ve výi doplatku na nejlevnějí na trhu dostupný
lék s obsahem stejné léčivé látky a se stejnou cestou podání.
To ovem neplatí v případě, e předepisující lékař na receptu vyznačil, e předepsaný lék nelze nahradit, pak se započítává
do limitu 5 000 korun doplatek v plné výi (způsob vyznačení na receptu určí vyhláka)."
konec citace
take cenu léků (samozřejmě ne celou, to je mi jasné) tam NatálieLa počítá naprosto oprávněně
Není tady
Babi je optimistka. Zdravá moc není. Ale to je fuk. Prostě nějak neílí.
A já doplácím měsíčně asi 900 za léky u 5 let, tak mě nějak těch dalích 30 kč a spol za recept nějak nevytáčí...
Není tady
Ano, skrč. jsem myslela toho meního, toho větího ale taky. Nemůu je milovat, kdy vechny nové zákony a předpisy a výmysly jsou orientované tak, e my musíme platit pod hrozbou pokut a exekucí, ale stát není povinen nic. Ani zaplatit kodu, kdy patně rozhodne a pokodí občana a pod. Tady je dungle, i stát se vykrucuje se svých závazků....Mne samozřejmě leí v aludku, jak si nemohu ádným způsobem vymoci výivné, ale jsem nucena platit zvýené výdaje a kde mám brát?
Dítě narozeno přiduené, chodím s ní k 9-ti doktorům. Kdo má malé děti, ví, e stejně se vdy doplácelo za léky, specielně kolem viroz, kale atd. Já sama s vrozenou vadou jsem taky chodila k vícero dr., resp. co se musím starat do roztrhání těla sama o dítě, tak sebe opomíjím. Ale věk mne dohnal, začínám být nemocná z toho marného boje.
A jeliko mám nemoc-diagnozu, jak jsem psala, neuvedenou na seznamu nemocí (a nejsem s ní sama v CZ), tak si celou léčbu ---a jsou obyčejné antibiotika musím hradit sama. Co je do kvartálu cca 2,500-3000!!!a s doplnky 5,000.
Proč bych ty dvě komické figurky měla litovat a milovat, kdy na nás dělají pokusy? Proč si to nechat líbit? Taky jim budu psát. Kdyby tady ve fungovalo jak má-řád-zákon-pořádek tak prosím. Kdy se dovolám pravdy, tak jsem ochotna ohnout hřbět a utáhnout opasek. Ale kdy jenom říkají-dej-dej-dej a sami to rozfofrují, tak proč mám dávat?
Kdy vidíte, jak mluví a gestikuje ná Topolánek,jak můj výraz je čajíček! V tom případě jsou oba pánové u mne jednička, přesně dle jeho prstu! A vůbec, morálka se v Cz asi archaizmus. Ale kdo s nima jede a ije dle nich, má výhody, tak je bude samozřejmě bezhlavě bránit.
Není tady
Musim napsal(a):
Ano, skrč. jsem myslela toho meního, toho větího ale taky. Nemůu je milovat, kdy vechny nové zákony a předpisy a výmysly jsou orientované tak, e my musíme platit pod hrozbou pokut a exekucí, ale stát není povinen nic. Ani zaplatit kodu, kdy patně rozhodne a pokodí občana a pod. Tady je dungle, i stát se vykrucuje se svých závazků....Mne samozřejmě leí v aludku, jak si nemohu ádným způsobem vymoci výivné, ale jsem nucena platit zvýené výdaje a kde mám brát?
Dítě narozeno přiduené, chodím s ní k 9-ti doktorům. Kdo má malé děti, ví, e stejně se vdy doplácelo za léky, specielně kolem viroz, kale atd. Já sama s vrozenou vadou jsem taky chodila k vícero dr., resp. co se musím starat do roztrhání těla sama o dítě, tak sebe opomíjím. Ale věk mne dohnal, začínám být nemocná z toho marného boje.
A jeliko mám nemoc-diagnozu, jak jsem psala, neuvedenou na seznamu nemocí (a nejsem s ní sama v CZ), tak si celou léčbu ---a jsou obyčejné antibiotika musím hradit sama. Co je do kvartálu cca 2,500-3000!!!a s doplnky 5,000.
Proč bych ty dvě komické figurky měla litovat a milovat, kdy na nás dělají pokusy? Proč si to nechat líbit? Taky jim budu psát. Kdyby tady ve fungovalo jak má-řád-zákon-pořádek tak prosím. Kdy se dovolám pravdy, tak jsem ochotna ohnout hřbět a utáhnout opasek. Ale kdy jenom říkají-dej-dej-dej a sami to rozfofrují, tak proč mám dávat?
Kdy vidíte, jak mluví a gestikuje ná Topolánek,jak můj výraz je čajíček! V tom případě jsou oba pánové u mne jednička, přesně dle jeho prstu! A vůbec, morálka se v Cz asi archaizmus. Ale kdo s nima jede a ije dle nich, má výhody, tak je bude samozřejmě bezhlavě bránit.
My jsme zde, tedy alespoň já, dávno pochopili, e za to , e tě neplatí BM mohou Modří ptáci. A moná mohou také za to, e jsi chronicky nemocná i za to, e má nemocné děátko. A velmi chytrý člověk, podle tebe skrček, můe za to, e musí platit 30 kaček u doktora. A proč ji dávno nemá partnera, který by ti pomáhal? A e tě často bolí hlava? Jedna z příčin je nedostatek sexu. Tak s tím něco dělej. Já vím, e gigola si nemůe dovolit, ale moná by se nějaký sponzor nael. Sice bych ho litoval, ale moná by tě pomohl. Take-hlavu vzhůru, za chvíli budou nové volby a konečně se dočká. Ti ODSáci jsou fakt idioti. Oni dělají reformy i kdy ví, e kvůli nim prohrají volby. To já bych řeil úplně jinak. Mateřská min. 5 roků a průměrnou mzdu k tomu, marodění- plnou mzdu, a se ti vykořisovatelé zaměstnavatelé pěkně prohnou, a milionářskou daň k tomu a ádné poplatky u doktorů, ale doktoři by platili nám, e k nim musíme chodit. kolné, fraka. Kadý ák, včetně dětiček v mateřské kolce by dostávali měsíčně min. 10 kapříků za to, e jsou tak hodní a chodí do koly. Takových nápadů mám fakt spousty. Take přeji krásný usměvavý den. Jo a nelítej v pracovní době na netu, ji se za to můe regulerně propoutět. Take bacha na to.
Není tady
vechny nové zákony a předpisy a výmysly jsou orientované tak, e my musíme platit pod hrozbou pokut a exekucí
Zatím jsem spí slyela, e ani dokotoři, ani nemocnice exekucemi moc nevyhroujou, spí se snaí dohodnout a to i na pozdějím termínu platby.
ale stát není povinen nic. Ani zaplatit kodu, kdy patně rozhodne a pokodí občana a pod.
Pokud vím, tak náhrady za např.pokozené zdraví, se vyplácejí.
ale jsem nucena platit zvýené výdaje a kde mám brát?
Uetřit jinde, vydělávat víc, poádat o sociální dávky...
Není tady
To, co jsi Petře Musim napsal, je dost nechutné.
Jinak jetě k těm poplatkům - nevadí mi nijak zvlá, vadí mi, e nepovedou k lepí péči (zřejmě). Vadí mi víc ty první tři dny neschopenky, za které nebude ani koruna. Jsme zvyklí v práci nemoci přecházet a ulehnout a kdy je to nezbytně nutné a pokud mono jen na týden, take tím budeme dost biti. Vadí mi, e toto budou odnáet lidi, kteří marodí jen nezbytně nutnou dobu. Ti, kteří marodí dlouhodobě, to tak nepocítí. Nebo spí - víc se to tam ztratí.
Není tady
Judyno, já vím. Já nechutně, Musim chutně. Ona rovnováha musí být. Pokud se tě tam něco dotklo tak se TOBĚ omlouvám.
Není tady
Petře100, ty se mne dotknout nijak nemůe, kope noičkama a rozetvává tady lidi a pi si co chce. Tady se snad má navzájem radit a pomáhat, ne polivat jedovatou slinu. Jen se vytahuje, jak si dokonalý. Kde píu, e mne bolí hlava? NE mít takového superamana, co jsi ty, tak to jsem raději sama,ví?! Já na takového mača(mucho-ani kočka, ani moucha, ale samolibý muánek) ani nechci mít, nato nemám aludek ani nervy. Hlavně, e se má rád sám.
Jak to,e má neustále čas tady psát? Jen jsem zvědava, za koho se schovává. Ty si typický slepý následovatel - modrý pták, nic jiného dle toho, jak píe. V mých očích jsi duevní mrzák.
Není tady
Petře, ty jí dává
Je ovem pravda, e zmíněný "skrček" ije s postienou enou (určitě nemá lehký osud) a svou inteligencí a pílí se dopracoval podstatně dál, ne Musim vůbec dohlédne. Promiň Musim, ale devadesát procent tvých příspěvků na tomto fóru jsou neustálé stínosti, jak má málo peněz a vichni jsou na tebe zlí, nikdo tě nemá rád, pořád musí něco platit. Má z toho ivota vůbec něco? Zamysli se nad sebou.
Není tady
Musim napsal(a):
Petře100, ty se mne dotknout nijak nemůe, kope noičkama a rozetvává tady lidi a pi si co chce. Tady se snad má navzájem radit a pomáhat, ne polivat jedovatou slinu. Jen se vytahuje, jak si dokonalý. Kde píu, e mne bolí hlava? NE mít takového superamana, co jsi ty, tak to jsem raději sama,ví?! Já na takového mača(mucho-ani kočka, ani moucha, ale samolibý muánek) ani nechci mít, nato nemám aludek ani nervy. Hlavně, e se má rád sám.
Jak to,e má neustále čas tady psát? Jen jsem zvědava, za koho se schovává. Ty si typický slepý následovatel - modrý pták, nic jiného dle toho, jak píe. V mých očích jsi duevní mrzák.
Samozřejmě má ve vem pravdu. Já jdu sem tam zkontrolovat ivnost a potom tvořím doma. A doma mám net. A ten si platím SÁM, na rozdíl od tebe, která OKRÁDÁ zaměstnavatele tím, e místo práce zneuívá jeho počítadlo. Jasně e jsem podrý pták na rozdíl od tebe- rudý pták. Tak jsme na tom stejně. Zdraví duevní mrzák.
Není tady
PetrV napsal(a):
Petře, ty jí dává
Je ovem pravda, e zmíněný "skrček" ije s postienou enou (určitě nemá lehký osud) a svou inteligencí a pílí se dopracoval podstatně dál, ne Musim vůbec dohlédne. Promiň Musim, ale devadesát procent tvých příspěvků na tomto fóru jsou neustálé stínosti, jak má málo peněz a vichni jsou na tebe zlí, nikdo tě nemá rád, pořád musí něco platit. Má z toho ivota vůbec něco? Zamysli se nad sebou.
Jmenovče, jednou byl s ním pořad v TV a hluboce jsem se mu klaněl. Kdyby neměl to postiení, klidně bych ho viděl jako ministra zdravotnictví. Takovej synek z StBácké rodiny Rath mu nesahá ani k malíčku. Musim je podle mne duevně nemocná a skončí v Bohnicích. U nás v Brně naemu podobnému zařízení říkáme "raplhaus"
Není tady