29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Sněhová vločka napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Sněhová vločko zdravím, brzy zde budeš mít prpblémy. Vydržíme.
Já se jen tak neleknu, neboj
![]()
Tohle budou navíc ty nejmenší problémy, co mám. Ale my "pravičáci" musíme přece držet při sobě, ne? Když je nás tak málo...
Vítám tě v klubu. Kdysi jsem ho zde založil.
Není tady
Dneska vyšel v MF Dnes dost zajímavý článek Miroslava Zámečníka - porovnání problému "bezplatné lékařské péče" versus poplatky s klasickými turistickými zájezdy versus zájezdy all inclusive. Tak si dovolím malý úryvek:
"...Jsou dvě skupiny turistů ... první má pobyt bez stravování a nápojů, ale s kapesným, které by stačilo na úplně stejnou konzumaci, jakou si platí druhá skupina v rámci programu "all inclusive". V ceně zájezdu tedy není rozdíl, obě skupiny si ve skutečnosti všechno zaplatí. Pouze jedna platí jídlo i pití hned po konzumaci (a je si ceny předem vědoma), zatímco ta druhá ma tak říkajíc předplaceno - stejně jako ve zdravotním pojištění bez poplatků a spoluúčasti.
Chování obou skupin je diametrálně odlišné. V jedné lidé přemýšlejí, na co mají chuť, většinou se nepřejídají a z kapesného si radši zaplatí výlet za památkami.
Chování "all inclusive" skupiny je pro antropologa či ekonoma fantastický studijní materiál. Obliba tohoto typu turistiky má co dělat s omezenou racionalitou, neboť cena all inclusive je vyšší než hodnota skutečně spotřebovaného zboží (zájezd je tedy s přirážkou) - jenže cestovatel má pocit, že si užil, a dokonce zamezil osobním ztrátám, které by pociťoval, kdyby se díval, jak se ostatní cpou a nalévají, zatímco on se postí. A tak si nakládá porce, jako by mu hrozila smrt hladem, a v nesmyslné obavě, že by se na něj nemuselo dostat (uprostřed těch hor jídla), vytváří tlačenice a loktaří...
...Bez rozdílu rasy a původu je něco hluboce zakořeněného v lidské povaze, co nás nutí v momentu spotřeby "bezplatnými" statky plýtvat. A to bohužel platí i pro zdravotnictví. Zkuste si představit, jak by dopadl takový průvodce zájezdu, který by chodil od jednoho "ólinkluzivce" k druhému a nabádal ke střídmosti. A jak by dopadla cestovní kancelář, která by řekla, že all inclusive zájezdy už nebude nabízet, protože podporují plýtvání (a někdy i tloustnutí klientů)...
Není tady
Móc dobry!
Není tady
Musím uznat, Míšo, že je to opravdu moc dobrý příklad.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Sněhová vločko zdravím, brzy zde budeš mít prpblémy. Vydržíme.
Já se jen tak neleknu, neboj
![]()
Tohle budou navíc ty nejmenší problémy, co mám. Ale my "pravičáci" musíme přece držet při sobě, ne? Když je nás tak málo...Vítám tě v klubu. Kdysi jsem ho zde založil.
Díky
Jen doufám, panebože, že nevybíráš žádné členské poplatky!!!
Co se týká příkladu s all incl., tak ten je naprosto dokonalý. Vzpomínám, jak mi kdysi moje skorotchyně, jinak normální milá a skromná ženská vyprávěla po návratu z dovolené se švédským stolem ke snídani (a jinak bez jídla), asi toto: "já se tam každé ráno nacpala k prasknutí, až mi bylo špatně, ale po 12 hod jsem už zase měla hlad, ten způsob stravování je nespravedlivý k lidem, co se nedokážou nacpat na celý den". Ona ta paní zkrátka záviděla, že jiní mohli "to jídlo zadarmo" sníst ještě ve větším množství než ona, do zásoby. Také ji mrzelo, že se jí do kabelky vešlo jen malé množství jídla "na potom" a měla strach, že ji obsluha pokárá. Vlastně si tu dovolenou ani moc neužila, byl to takový neustálý "boj o jídlo". A byla to opravdu normální, slušná ženská, která by se jinak pro ostatní rozdala...
Cokoliv je zadarmo, tím se plýtvá, bohužel.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Nic ve zlém, Pisateli, opravdu.
Jen mám dojem, že jakmile opustíš "duchovní" parketu a začneš se pouštět do ekonomicko-odborně-politických diskuzí, jsi trochu mimo.
Asi tě opravdu nepochopím, v tom máš pravdu.
A problém s raketama vážně nemám. Myslím si, ač laik, že jedna pořádná raketová základna USA na našem území by pro naši ochranu byla stokrát platnější než celé NATO.Víš obojí je na dvě věci na nic a na ho***
Jen tak na okraj co se lépe trefí kličkující zajíc nebo bouda pro psa?
Ale hrajte si nikdo vám v tom nebrání sdružujtese ale vaše soudržnost je toliko dočasná vy se družit neumíte
eee...? nerozumím....
jinak by ses divil, jak já se někdy umím družit
Není tady
Ty brd'o,dnes jsem byla u zubařky a na dveřích má napsáno že za umrtvení si počíta 140 korun a za amalgamovou plombu 350,ale to je ta "zdravá amalgamova".Jelikož sestra se spletla a místo dneška jsem měla přijít zítra tak se hned na to zeptám.Když bych platila jednu plombu tak to přežiju,zaplatím.ale mám se zuby neustále problémy,slejzá mi sklovina tudíž hned kaz,a můžu si je čistit jak chci,máme to v rodině a ted' ještě i po těhotenství.Asi budu chodit bez zubů .
Není tady
,,asi jak která doktorka..Já byla na plombě,umrtvení a neplatila nic,,že je to v rámci preventivní prohlídky..,,a to jsem byla 2x po sobě...
Upravil(a) sisi21 (21. 4. 2008 18:55)
Není tady
Já jsem taky do nového roku neplatila,já tam šla letos poprvé,no asi změny,ale nebudu zatím malovat čerta na zed',zítra uvidím.
Není tady
Tak jsem si k obědu otevřela zprávy - a celkem mě přešla chuť
http://zpravy.idnes.cz/julinkuv-limit-v … domaci_zra
Není tady
Ještě nedávno vyřvával Paroubek, že jak začne vládnout s komunisty zruší všechny poplatky. A již je to tady.
ČSSD plánuje ústup od úplného zrušení poplatků u lékaře
http://www.novinky.cz/clanek/138246-css … ekare.html
Není tady
Takže zas sociálně slabé zadara.Ale na cigára sociálně slabé mají ne?Ach jo.
Není tady
helena napsal(a):
Tak jsem si k obědu otevřela zprávy - a celkem mě přešla chuť
http://zpravy.idnes.cz/julinkuv-limit-v … domaci_zra
A já myslela, jak se budem všichni pěkně uzdravovat když zavedly ty poplatky. Pár neomalených držek pořád vykřikovalo, jak nás poplatky vyléčí a ejhle! Tady je vidět, že někteří ty "simulanti co pořád využívali péči lékařů zadara a plýtvaly léky" jsou opravdu nemocní.
Je mi na blití
Není tady
Tak jsem byla u zubařky,naštěstí plomba za 350 je nadstandart,kdo chce at' si zaplatí.No jinak jsme se tak trochu bavili o platbách a říkala že považuje za nespravedlivé že každou návštěvu u praktického lékaře platíme a u zubaře vlastně jen tu jednu,chápu ji,ale kolikrát u zubaře člověk nechá daleko víc peněz než u obvod'áka.Zas si myslím že opravovat zub je jiná práce než píchnout injekci či napsat recept,dnes mi ten zub dělala asi hodinu,sice jsem platila 500 ale s její prací jsem naprosto spokojená,je skvělá doktorka.
Není tady
Tajgr napsal(a):
Tak jsem byla u zubařky,naštěstí plomba za 350 je nadstandart,kdo chce at' si zaplatí.No jinak jsme se tak trochu bavili o platbách a říkala že považuje za nespravedlivé že každou návštěvu u praktického lékaře platíme a u zubaře vlastně jen tu jednu,chápu ji,ale kolikrát u zubaře člověk nechá daleko víc peněz než u obvod'áka.Zas si myslím že opravovat zub je jiná práce než píchnout injekci či napsat recept,dnes mi ten zub dělala asi hodinu,sice jsem platila 500 ale s její prací jsem naprosto spokojená,je skvělá doktorka.
Tajgr, zas budu očerněn zdejší klikou, ale na straně jedné máš pravdu že.... Nicméně někdy napsat recept je opravdu dost dlouhý výkon a potřebuje se k tomu dost námahy. Nicméně není tomu tak že se platí za recept a nebo za píchnutí injekce. Platí se za klinické vyšetření. Když příjdeš za doktorem že chceš napsat "acylpiryn" tak neplatíš julínkovské
Není tady
Pisatel napsal(a):
Tajgr napsal(a):
Tajgr, zas budu očerněn zdejší klikou, ale na straně jedné máš pravdu že.... Nicméně někdy napsat recept je opravdu dost dlouhý výkon a potřebuje se k tomu dost námahy. Nicméně není tomu tak že se platí za recept a nebo za píchnutí injekce. Platí se za klinické vyšetření. Když příjdeš za doktorem že chceš napsat "acylpiryn" tak neplatíš julínkovské
Já vím,ted' se mi vybavila věta ze Slunce,seno..."Předsedo,oni mají tamto,předsedo oni mají...."No zas musím říct že kdybych byla obvodní lékař tak bych určitě mluvila jinak.Dokud člověk není v kůži těch druhých tak to asi nepochopí.
Není tady
Praktici: Poplatky omezily zbytečnou péči.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_v … ?id=308757
Není tady
Petr100 napsal(a):
Praktici: Poplatky omezily zbytečnou péči.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_v … ?id=308757
Kam pak se nám poděla miliarda vybraných korunek od nemocných? !!!!!!! On nám to neví ani pan ministr jež se dušoval sliboval a zaklínal všechny jak se bude šetřit a jak se nám to zdravotnictví zlepší zdokonalý a zpřístupní zejména pro pacienty s onkologií a složitými nemoci. Že v době socánků jsem za svou léčbu platil 5 000 a dnes už 7000 to nezajímá nikoho že Pane kapitáne kapitalistického průmyslu!
Že by skončila v kapsách soukromých pánů doktorů v jejich bavoráčcích či dovolených kdesi na Bali či jiných exotických místech modré planety, když jak káže zákon a jeho autor to má jít do zlepšení zdravotní péče? (Že by péče o sebe samého?
) Aj zase jedna nepříjemná informace pro pravičáky i levičáky.
Upravil(a) Pisatel (23. 4. 2008 9:18)
Není tady
ááá tady nám zase nějak tryská ta špatně skrývaná závist. Proč oni mají mít "bavoráčky" když já mám jen erární tank.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_v … ?id=308757Kam pak se nám poděla miliarda vybraných korunek od nemocných? !!!!!!! On nám to neví ani pan ministr jež se dušoval sliboval a zaklínal všechny jak se bude šetřit a jak se nám to zdravotnictví zlepší zdokonalý a zpřístupní zejména pro pacienty s onkologií a složitými nemoci. Že v době socánků jsem za svou léčbu platil 5 000 a dnes už 7000 to nezajímá nikoho že Pane kapitáne kapitalistického průmyslu!
Že by skončila v kapsách soukromých pánů doktorů v jejich bavoráčcích či dovolených kdesi na Bali či jiných exotických místech modré planety , když jak káže zákon a jeho autor to má jít do zlepšení zdravotní péče? (Že by péče o sebe samého?![]()
No tak to je kravina. Kontrolní otázka (chce to trochu matematického uvažování) - pokud by se o tu 1 mld. podělilo všech cca 35000 lékařů (údaj k 1.1.2005), za jak dlouho asi budou mít na toho bavoráka a dovolenou na Bali?
A vezmeme-li v úvahu, že většina z té částky nešla na platy lékařů, ale na zlepšení provozních služeb zdravotnickcých pracovišť ..... dojdem k tomu, že se asi načekají hódně dlouho, pokud raději neodejdou léčit pacienty do Rakouska, Německa nebo i vzdálenějších zemí ...
http://www.vupsv.cz/Fulltext/vz_227.pdf
Upravil(a) Míša Kulička (23. 4. 2008 10:04)
Není tady
Jeňýk napsal(a):
ááá tady nám zase nějak tryská ta špatně skrývaná závist. Proč oni mají mít "bavoráčky" když já mám jen erární tank.
ke stavu řidičkého umění pánů doktorů a jiných rádoby řidičů raději ten tank než onen bavoráček pokud ovšem není ve stavu tekutém to mohu a pak zas raději ten tančík. A závidět nač neznám lepší přibližovadlo než motorku v ruksyku tolik prostoru víc jak v bavoráku Zkusil jsem obé raději to první
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_v … ?id=308757Kam pak se nám poděla miliarda vybraných korunek od nemocných? !!!!!!! On nám to neví ani pan ministr jež se dušoval sliboval a zaklínal všechny jak se bude šetřit a jak se nám to zdravotnictví zlepší zdokonalý a zpřístupní zejména pro pacienty s onkologií a složitými nemoci. Že v době socánků jsem za svou léčbu platil 5 000 a dnes už 7000 to nezajímá nikoho že Pane kapitáne kapitalistického průmyslu!
Že by skončila v kapsách soukromých pánů doktorů v jejich bavoráčcích či dovolených kdesi na Bali či jiných exotických místech modré planety , když jak káže zákon a jeho autor to má jít do zlepšení zdravotní péče? (Že by péče o sebe samého?![]()
No tak to je kravina. Kontrolní otázka (chce to trochu matematického uvažování) - pokud by se o tu 1 mld. podělilo všech cca 35000 lékařů (údaj k 1.1.2005), za jak dlouho asi budou mít na toho bavoráka a dovolenou na Bali?
A vezmeme-li v úvahu, že většina z té částky nešla na platy lékařů, ale na zlepšení provozních služeb zdravotnickcých pracovišť ..... dojdem k tomu, že se asi načekají hódně dlouho, pokud raději neodejdou léčit pacienty do Rakouska, Německa nebo i vzdálenějších zemí ...
http://www.vupsv.cz/Fulltext/vz_227.pdf
Hmmmmmmmm zajímavé. Ale já se ptám ne tebe ale pana ministra a těch co pana mistra vychvalují kde je ta miliarda. Já musím doložit každou kačku a páni dotoři nikoli to je tedy pan ministr dobrej hospodář!!!
Ani se nedivím že nám ten stát jde cu grut a Euro je v nedohlednu. To za socánku se říkalo někdy v roce 10:) možná 12 teď ani za 100 let Howght končím tohole neplodné debatování. Zamést uklidit a pryč
Není tady
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Že by skončila v kapsách soukromých pánů doktorů v jejich bavoráčcích či dovolených kdesi na Bali či jiných exotických místech modré planety, když jak káže zákon a jeho autor to má jít do zlepšení zdravotní péče? (Že by péče o sebe samého?![]()
Ty nemáš BMW a nejezdíš na Bali? Tak to jsi skutečně chudák. Nějak tě ta advokátská praxe nevynáší. Sousedi jsou oba advokáti. Jeden má meďoura a druhý BMW. Chudáčku pracuj více, abys nemusel závidět.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Že by skončila v kapsách soukromých pánů doktorů v jejich bavoráčcích či dovolených kdesi na Bali či jiných exotických místech modré planety, když jak káže zákon a jeho autor to má jít do zlepšení zdravotní péče? (Že by péče o sebe samého?![]()
Ty nemáš BMW a nejezdíš na Bali? Tak to jsi skutečně chudák. Nějak tě ta advokátská praxe nevynáší. Sousedi jsou oba advokáti. Jeden má meďoura a druhý BMW. Chudáčku pracuj více, abys nemusel závidět.
Já si myslím, že ty peníze kompenzujou doktorům např. nižší příjmy od pojišťoven, protože se snížil počet pacientů.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Ty nemáš BMW a nejezdíš na Bali? pracuj více, abys nemusel závidět.
Kdo by potom měl na starosti celej Babinet? Copak ty nevidíš ten kus každodenní poctivý práce tady? Znáš snad jinýho právníka kterej by se celý dny takhle věnoval nějakýmu internetovýmu fóru?
Všichni radši hamouní aby si mohli vozit pr.... v bavoráčcích.
Není tady