6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Petře,
někdy jsi dost mimo s těmihle svými výroky. Mně třeba nevadí, e mám za vyetření u doktora platit, já nae zdravotnictví rozhodně neruinuju a nezneuívám, ale přijde mi fakt sprosté, kdy vleze do ordinace, doktorka ti ani neodpoví na pozdrav, ani se na tebe nepodívá (rozuměj nezvedne hlavu) a ani by se tě zeptala, co vlastně potřebuje, tak ti oznámí, e nejdřív musí zaplatit, teprve potom můe říct, co chce. To promiň, ale tohle ti přijde v pořádku? Mně ne. A to, e doktoři sami vůbec neví, za co se má platit, tak to je taky fakt.
Upravil(a) Jarka (11. 1. 2008 8:33)
Není tady
Jarko jasně, je třeba se ale bránit i kdy tuím, e je to u doktora těké. Nejlepí obrana je útok. Předpokládám, e to nebyla obvoďačka.
Není tady
Jarka napsal(a):
Petře,
někdy jsi dost mimo s těmihle svými výroky. Mně třeba nevadí, e mám za vyetření u doktora platit, já nae zdravotnictví rozhodně neruinuju a nezneuívám, ale přijde mi fakt sprosté, kdy vleze do ordinace, doktorka ti ani neodpoví na pozdrav, ani se na tebe nepodívá (rozuměj nezvedne hlavu) a ani by se tě zeptala, co vlastně potřebuje, tak ti oznámí, e nejdřív musí zaplatit, teprve potom můe říct, co chce. To promiň, ale tohle ti přijde v pořádku? Mně ne. A to, e doktoři sami vůbec neví, za co se má platit, tak to je taky fakt.
To e je doktorka nevychovaná čůza, zruení poplatků nevyřeí
Není tady
Vak u bude "aktálně" vydána nová příručka pro lékaře..
Za sedm dní se například přilo na to, e některé pohotovosti vybírají kromě devadesátikorunového poplatku také dalí peníze za specializovaná vyetření, co jim zákon nedovoluje. Lékaři si zase účtovali třicet korun jen za to, e píchli sérum proti astmatu.
Ministerstvo plánuje do dvou týdnů vydat pro lékaře příručku, která takové omyly vymýtí.
Dnes a denně se objevuje, co se vechno nemusí platit, koda jen, e se to "neuvedlo" na počátku..
Není tady
Oto, to e se neplatí poplatek za píchnití séra, to ví kadý bl...Nevím, proč se lidi nebrání. Neplatí se za spoustu úkonů. Jen se trochu zajímat a ne stále nadávat.
Není tady
TamtaOna - chtěla bych mít tvoji naivitu co se týká toho, jak nad předepisováním léků někteří lékaři přemýlí.....
ta, od které jsem utíkala, předepisovala třeba stejný lék i 10let, ani pacienta viděla....... protoe holt u jednou ho uívá, tak mu asi svědčí.... a e je to senior, u kterého se můe zdravotní stav změnit během pár měsíců......... No a ? Hlavně, e mě tu nezdruje.....
Dodneka pamatuju, jak jsem tam la na nějakou prohlídku a ona sledovala hokej na olympiádě v Naganu
Není tady
Já myslím e si toti pamatujete jen ty negativní zkuenosti. Vichni nejsou blbí. Já včera byla na gynekologii a onkologii na kontrole. Vude jsem zaplatila 30 kč bez problémů. Onkolog mě poslal jetě na krev a sám upozornil,a v laborce ukáu účtenku od něj, e mě tam posílá,a neplatím. To samé na UZ.
víte, v čekárně 25 pacoů, mladý lékař, s mini platem, choval se ke vem velice zdvořile. Sestřička nestačila lítat, vybírat peníze, dávat injekce,psát karty. Já si myslím, e to je o mozku, slunosti a dohodě. Nemůu si furt stěovat.
Není tady
marlenka100 napsal(a):
Já jsem byla včera u zubaře, dělali mi bílou plombu na trojce zubu. Při odchodu po mě sestra chtěla 1328Kč (tedy včetně registr.poplatku 30Kč). Suma za jednu malou bílou plombu mě překvapila. Stalo se taky někomu, e platil za stejný úkon tolik? Dopředu částku doktor neřekl, jen se zeptal, jestli chci obyčejnou nebo bílou výplň.
Ano, platila cca o 200 kč méně, ale u mé soukromé zubní lékařky, kde mi nic nehradí pojiovna.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Oto, to e se neplatí poplatek za píchnití séra, to ví kadý bl...Nevím, proč se lidi nebrání. Neplatí se za spoustu úkonů. Jen se trochu zajímat a ne stále nadávat.
Petře, tohle mě dnes zaujalo, hodně k zamylení..
http://www.novinky.cz/clanek/130562-pra … korun.html
Není tady
Oto, četl jsem. V MfD je specielně článek o píchání sér. Neexistuje, aby doktor píchl sérum, ani by vyetřil. Take se platí 30 kaček. Jak jsem napsal, e se neplatí, tak to byla blbost.
Není tady
Tak jsem věřila tomu, co říkalo min. zdravotníctví o tom, e po zavedení poplatků se od roku 2008 sníí náhrady lékařům od zdr. pojioven. Přilo mi to logické, uetřené peníze by se věnovaly na nákladnějí léčbu. Opak je pravdou - náhrady se naopak zvýily. Take mám pocit, e nejde vůbec o reformu, ale o jiný způsob zvýení platů lékařům (ne, e by si je nezaslouili...). Ministr zdravotnictví věděl, e zvýení platů normální cestou neprojde, tak to udělal tímto způsobem. Praktičtí lékaři peníze z vybraných poplatků mohou pouít na zaplacení nájmu, energií, vybavení ordinací či zvýení zisku. V nemocnicích to snad zůstane a pouije se na vybavení, ale kdo ví? Co vůbec nechápu, jsou poplatky u lékárníků, kdy mare za léky do 150 Kč, čili za ty, které se nejčastěji kupují se zvýily. V čem je tedy ta reforma? Poplatky v nemocnicích uznává i ČSSD, to není jen parketa ODS:
Není tady
vysvětlete mi někdo rozdíl mezi klinickým vyetřením (platí se poplatek) a diagnostickým vyetřením (neplatí se).
Není tady
Petr100 napsal(a):
Oto, četl jsem. V MfD je specielně článek o píchání sér. Neexistuje, aby doktor píchl sérum, ani by vyetřil. Take se platí 30 kaček. Jak jsem napsal, e se neplatí, tak to byla blbost.
Petře, Oto nepsal nic o píchání sér, ale o tom, e z poplatky nejdou do systému, ale doktorům do kapsy. To jsi jako obhajce placení nekomentoval. Nezavede to taky ve svém obchodě? Zákazník vleze, zeptá se prodavačky, věnuje ti 30 kaček a půjde.
A co říka na zruení infekčních sanitek a na nemocnice jako je brněnská úrazovka, K. Vary, Vrchlabí?
Není tady
Petro, někdo psal, e musel platit jen za píchnutí séra a já napsal, e se neplatí. Co byla blbost, take jsem to chtěl uvést na správnou míru. Ota určitě rozumněl. Úrazovka měla být ji dávno přestěhovaná. Ona se neruí- stěhuje se do nových moderních prostor. Onderka jen sbírá volební hlasy. Ty jsi z Brna? Infekční sanitky- včera o tom cosi bylo v televizi. jestli jsem dobře rozuměl, tak jsou ji skoro vude zrueny a nic se neděje. Zbývá posledních pár. Kdy se někde ruí místa, tak je vdy problém. Nedovedu posoudit, zda je to patně nebo dobře. Karlovy V. vím jen co bylo psáno. Tam se to nemá ruit, nebo snad ano? Nejde tam náhodou jen o platy? Někdo to komentoval s tím, e do Varů jezdí doktoři z Prahy, protoe jsou tam vyí platy ne v Praze. Take je tam něco divného. V obchodě poplatky není patný nápad, budu o tom uvaovat.
Není tady
Petře, byla to obvoďačka. A bohuel v tomhle případě by jakékoli protesty znamenaly otevřenou válku. Ono hádej se s doktorem, kdy ho potřebuje, a kdy jaksi není nikdo, ke komu bys mohl přejít. Já teď zrovna hledám nového zubaře. Má zubařka má toti tak skvělý objednávkový systém, e u dva roky pořád dokola volám a pořád slyím: "u máme plno, zavolejte si za měsíc, to budeme objednávat na dalí měsíc". Ona toti neobjednává na nejblií volný termín, ale po období. příklad: Volám v březnu a chci objednat (logicky na nejblií volný termín), sestra mi vztekle oznámí, e teď v březnu objednávají na duben, ale u mají plno, a e si mám zavolat v dubnu, a budou objednávat na květen. Na zabití. Ne, e by mě na ten květen rovnou objednala. Musím si zavolat znovu.
Upravil(a) Jarka (14. 1. 2008 9:04)
Není tady
Jarko a nemůe ji změnit? Ona toti, jak jistě ví, za tebe fasuje kadý rok peníze, i kdy k ni vůbec nepůjde. Já to před nějakým rokem udělal. Byla to nepříjemná doktorka, tak jsem el. Za preventivní by neměli chtít nic.
Není tady
Chtěla bych, ale u nás jsou doktoři nedostatkové zboí.
Není tady
Koukněte na dnení MfD, je tam přesně popsáno, kdy se neplatí poplatky. Na www MfD je popsaná jen část.
Není tady
Rozdíl mezi klinickým a diagnostickým vyetřením neznám. Vysvětlí mi, prosím, někdo tu reformu zdravotnictví? Úpravou daní budou mít zdrav. poj. míň peněz , poplatky jdou lékařům a náhrady lékařům jsou zvýené. Tedy na léčení budou mít poj. daleko méně, take zdrvavotní péče bude podle mého horí. Abychom se nedočkali toho, jak psala někdě nae Miss Kuchařová - věnuje se charitě, e v Americe přispěla jedné rodině na elektrický vozík pro syna, protoe oni na to neměli peníze a dítě můe znovu "chodit " do koly. Doufám, e tento systém u nás nikdy nebude - e ten, kdo na to nebude mít, tak má prostě smůlu. Nebo v tom je ta reforma? Julínek prostě zvýil platy jinou formou, nic jiného v tom zatím nevidím.
I u nás jsou doktoři nedostatkové zboí a vybírat si nikdo nemůe.
Není tady
Včera jsem byla u zubařky, dělala mne blombu - vypeckovaná pusa. Sestře nařídila napsat účet. Prosim, na bílou blombu 550,-...ale na 30 NIC-ádný účet, platbu zvali. A jak se mám hádat, kdy u je ve hotovo a mám dalí kaz? Dnes je problém najít vůbec zubaře.... Přítě bych měla mít prevenci (toto byla prevence, ne?)zadarmo. Chci vidět, e nevybere těch 30!
Není tady
Musim napsal(a):
Včera jsem byla u zubařky, dělala mne blombu - vypeckovaná pusa. Sestře nařídila napsat účet. Prosim, na bílou blombu 550,-...ale na 30 NIC-ádný účet, platbu zvali. A jak se mám hádat, kdy u je ve hotovo a mám dalí kaz? Dnes je problém najít vůbec zubaře.... Přítě bych měla mít prevenci (toto byla prevence, ne?)zadarmo. Chci vidět, e nevybere těch 30!
Musim, bez dokladu bych jí nezaplatila ani korunu. To má nezdaněný příjem "načerno". Pokadé vyaduji doklad s odůvodněním, e si to zakládám a kontroluji, kdy přesáhnu limit 5 tisíc. Prevence není, kdy Ti cokoliv provádí (vrtá zub, trhá, čistí zubní kámen...). Prevence je jen prohlídka, kdy se Ti podívá do pusy. Ale jakmile začne vrtat, je to oetření a to u platí. Tak mi to zdůvodnila. Na druhé straně ani za bílou plombu nic neplatím, chce jen těch 30Kč. Je to o libovůli doktora. Kadý si dělá, díky patným zákonům, co se mu líbí...
Není tady
JO? Kde je ta dr., co nebere za bílou blombu nic? Já ji mám snad po 15-ti letech podruhé (původní byla taky bílá) a ani se neptala. Jetěe jsem měla sebou peníze, normálně nosím 30-50 czk. Prevenci ale dělala, nebo jsem k ní nastoupila nově a jak je leden, tak první návtěva zubaře.
Já myslela, e vypsala dva doklady....No, co u udělám, kdy blomba je prasklá a bolí. Budu mlčet!To je to vydírání, prej jsme klienti, říká skrček. Chci vidět, e z titulu plateb můeme rozhodovat i tom, jak se má dr.vůči nám chovat. HA-haha! My jsme rukojmí a blbci, vak nám nic ze zaplacených poplatků nevrátí, rozhodne-li soud, e zákon je protiústavní.
Není tady
Včera jsem byla u praktického lékaře, který se mi jen podíval na nohu (chtěla jsem ádanku na koní kvůli bradavici), řekl, e se mu to na bradavici nezdá, e to bude asi otlačenina z váhy, napsal ádanku na koní a vzal si 30 Kč bez dokladu. Někde jsem četla, e doklady jsou jen pro tvou kontrolu, e ti jej lékař dát nemusí a přesto se ti počítá do limitu (tomu lékaři věřím). Spí by mě zajímalo, zda podívání se na nohu a věta o otlačenině je vyetření, za které se musí platit....
Není tady
Já byla včera u očního na kontrole (první vyetření v prosinci) a dělal mi 2 doplňující vyetření a objednával mi čočky na zkouku a neplatila jsem nic.
Není tady
Musim napsal(a):
JO? Kde je ta dr., co nebere za bílou blombu nic? Já ji mám snad po 15-ti letech podruhé (původní byla taky bílá) a ani se neptala. Jetěe jsem měla sebou peníze, normálně nosím 30-50 czk. Prevenci ale dělala, nebo jsem k ní nastoupila nově a jak je leden, tak první návtěva zubaře.
Já myslela, e vypsala dva doklady....No, co u udělám, kdy blomba je prasklá a bolí. Budu mlčet!To je to vydírání, prej jsme klienti, říká skrček. Chci vidět, e z titulu plateb můeme rozhodovat i tom, jak se má dr.vůči nám chovat. HA-haha! My jsme rukojmí a blbci, vak nám nic ze zaplacených poplatků nevrátí, rozhodne-li soud, e zákon je protiústavní.
Tím skrčkem myslí mluvčího MZ? To je pěkně ubohé.
Není tady