6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
já byla včera na pohotovosti s kátou..dopředu jsem veděla, e budu platit, ač se mi to samozřejmě nelíbí. U nás se platí 30,- normál a po 16h 90,- - jasný, chápu.
Byla jsem tam 15,25 a tukala na sestru - přesně tak, jak je napsáno na dveřích. Sestra vykoukla, vzala si kartičku, ale doktorka nás vzala a 16,05 - take jsem vyplázla 90,- a jetě hezky připlatila na lécích..
Taky prima:dumbom:
Není tady
max72 napsal(a):
Včera jsem byla u doktorky je pro léky, které uívám dlouhodobě na zaívání. Jen se zeptala, jak to vypadá, dívala se na mě ze dvou metrů, napsala 1 recept a inkasovala 30 Kč. Za tři minuty jsem byla venku z ordinace. Supr, ale neměla jsem náladu se hádat, e mě má aspoň změřit tlak, na to nemám čas. Napsala mi alespoň balení na 4 měsíce, co zas byl problém, musela jsem oběhnou 5 lékáren, kde byly "dostatečně" zásobeni, co znamenalo od kadého léku 4 krabičky. V jedné té lékarně byla starí paní, měla několik receptů a u poklady licitovala, co ji vyjde levněji, protoe to byly volně prodejné léky - take lékárnice brala recept za receptem a vypočítávala ji to - a milá paní na to - tak tohle mi dejte na recept, tohle ne atd. Mělo se platit za recept a ne za poloku, protoe tohle byl děs.
Můe být ráda, e ti to Dr. napsal takhle - tedy 4 krabičky do jedné poloky. Dost jsi na tom uetřila.
No to jsem sice ráda, e mi to tak napsala, jene mě láduje lékama, které zabírají tak napůl a na vyetření mě nepole. Take mi to napsala proto, aby měla ode mě pokoj.
Není tady
max72 napsal(a):
No to jsem sice ráda, e mi to tak napsala, jene mě láduje lékama, které zabírají tak napůl a na vyetření mě nepole. Take mi to napsala proto, aby měla ode mě pokoj.
Změň lékaře má na to právo....
Není tady
max72 napsal(a):
No jestli se nechá dlouhodobě ládovat lékama, které zabírají napůl a důrazně si nevyádá dalí vyetření, tak bychto viděla skoro jako tvůj problém..
bezva, tak jste to max72 pěkně napsali, ale co třeba v případě, e v dané lokalitě (městě) NENÍ ádný obvoďák, který bere pacienty ? Ha ? Co byste dělali pak ? U nás je to toti běná praxe, berou jen ti "horí", se kterýma mají lidi patné zkuenosti, lepí mají stavy plné a nepřibírají.... A jezdit kvůli angíně někam jinam, to snad ne ? Navíc v naem okolí třeba je situace stejná iroko daleko ...
Není tady
Nesouhlasím yellow108. Kdy byla holka nemocná, tak doktorka zkouela různé léky na kael, protoe nic nechtělo zabrat. Já jako správná starostlivá, platila kadý nový sirup nebo lék. Koho zajímalo, e nám doma zůstali plné nebo načaté lahve....
I ted mám doma svůj lék, v kterém změnili POUZE typ sladidla a od té doby od něj zvracím a mám tři dni bolesti hlavy a je mne patně, t.j. u ho víc nemohu uívat.
Ne jsem to pochopila, vzala jsem 3 ks. Kdo mne vrátí podíl ze 160 (tolik stojí balení)? Kdy vztah lékař-pacient a sluba!-klient, jak říká Cirkt, tak ne jenom jednostranně. A pak e hromadím doma léky!Lékárna ani nevěděla, e se změnilo něco v léku! A já jeliko to beru dlouhodobě jsem viděla hned, e se změnila velikost balení (kupodivu se změnila velikost!), cena zůstala....
PSala jsem výrobci do SRN, kalal mne odpovědet a vysvětlit situaci....
Mimochodem, obvodačku chci změnit u víc let. Ani jedna kolegyně mne nechce převzít-bojí se jí!
Chodit zase daleko, to si nemohu dovolit, tak dle monosti tam nejdu jak jsou dva roky dlouhé.
Upravil(a) Musim (9. 1. 2008 12:01)
Není tady
http://zpravy.idnes.cz/julinek-pouci-le … domaci_dmk
Take lidi vědí a platí, zatímco lékaři budou "poučeni" zhruba za měsíc po zavedení poplatků. Kruci, to by byl pro MZ problém, vydat nějaký metodický pokyn tak, aby bylo jasno od začátku?
Není tady
helena napsal(a):
http://zpravy.idnes.cz/julinek-pouci-lekare-v-prirucce-jak-maji-vybirat-poplatky-p3d-/domaci.asp?c=A080109_094438_domaci_dmk
Take lidi vědí a platí, zatímco lékaři budou "poučeni" zhruba za měsíc po zavedení poplatků. Kruci, to by byl pro MZ problém, vydat nějaký metodický pokyn tak, aby bylo jasno od začátku?
..
Upravil(a) yellow108 (9. 1. 2008 12:03)
Jene ta příručka byla pro pacienty jako komiks, ne pro dr. V tomto státě se ve dělá naopak. Kdypak se vydávají cenníky léků? nejlépe týden po zdraení a změně metodiky...
Kdy se vydá zákon, na základě kterého se zavedl parkovací systém - zony v PRaze? přece ROK poté, co u v praxi lidi museli parkovací karty platit a nebyla ani platná vyhláka - ani zákon!
Není tady
No mne to moc netíí, ale kdy byli kluci malí, straně by se mi lékařská péče prodraila, stonali dost často a po nemoci jsme chodili na kontroly moči a krve.
Není tady
marlenka100 napsal(a):
Já jsem byla včera u zubaře, dělali mi bílou plombu na trojce zubu. Při odchodu po mě sestra chtěla 1328Kč (tedy včetně registr.poplatku 30Kč). Suma za jednu malou bílou plombu mě překvapila. Stalo se taky někomu, e platil za stejný úkon tolik? Dopředu částku doktor neřekl, jen se zeptal, jestli chci obyčejnou nebo bílou výplň.
Změň lékařku. Bílá plomba by se měla pohybovat do 500 Kč, platí se víceméně jen ten materiál. Opravdu nevěřím, e materiál o tolik zdrail.
Není tady
Také jsem platila 500+30.
Není tady
helena napsal(a):
http://zpravy.idnes.cz/julinek-pouci-lekare-v-prirucce-jak-maji-vybirat-poplatky-p3d-/domaci.asp?c=A080109_094438_domaci_dmk
Holky, jak je vidět máte net, tak k němu sedněte najděte si www.mzcr.cz a koukněte tam kruci. Dobře, letáky jsou dejme tomu blbý,ale není lepí ty info teda sehnat,ne furt nadávat, e oni neudělali to a to....????
Není tady
Klubko, já mám na mysli pokyn PRO DOKTORY, PITÁLY atd. Lidi jak vidno informovaní jsou - zdravotníci v tom mají poněkud hokej (nebo to moná úspěně předstírají - kadá platba dobrá).
Není tady
Přesně. Já taky vím, kdy mám za co platit a kdy ne, ale hádej se s doktorem, e mu těch 30,- Kč nedá, zvlá kdy ten lék potřebuje. A změnit doktora třeba tady u nás je skoro nemoný, vichni mají plno. Já v kadém případě tisknu příručku a budu ji vdycky nosit s sebou. No a kdy ta platba nebude oprávněná, tak příručku vyndám a pan doktor bude mít smůlu. I kdy já potom asi taky, páč u mi nikdy nepředepíe ani kapky do nosu
Není tady
Můj gynekolog u asi 2 roky pouívá jednorázové vyetřovací nástroje za platbu 50,- Kč. Ale je pravda, e kdy začal, ptal se, jestli si to uhradíme nebo má pouívat ty "obyčejné" a necpal nám to jako povinnost. Take i kdy já si radi 4x ročně zacvakám jistotu nepouitého nástroje, jsou pacientky, které radi uetří.
Není tady
Lindo, ten odkaz u jsem tu dávala....
ale mám jednu konkrétní čerstvou zkuenost -- moje mamina se dneska rozohnila kvůli tomu, jak se chovala doktorka babči, jak jsem psala výe.....
inu, e se zeptá na VZP...... paní velmi milá jí řekla, e to takhle rozhodně být nemá, e doktorka jí měla vyetřit, ne se jen podívat a zeptat...... Ale e oni s tím nic neudělají, e si má stěovat na MZ, tam e posílá kadého a e těch stíností jsou denně desítky a kdy to bude takhle pokračovat, přinutí je to znovu to projednat a nastavit jasné pravidla pro doktory.
To zkusila MZ, tam u byla paní notně nepříjemnějí (aby ne, pokud takových natvaných poslouchá jistě kupy) a e to je na zváení doktora, jestli pacienta vyetří nebo ne, sluný prý ano, nesluný jen vybere poplatek.
Ale e oni sice vymýlejí zákony, ale kontrolovat to mají pojiovny, tak a si stěuje tam a e jí neproplatí úkony, pokud nebyly provedeny. (cha-cha, to určitě)
take výsledek ? Paciente, ty dr hubu a pla a dodruj zákon, doktore, ty jen podle svého uváení.......
Zkrátka, veselý absurdistán to jsme, jen co je pravda........
Není tady
Zjednodueně: Nae vláda udělala bordel ve zdravotnictví stejný jako kdekoliv jinde, kam áhla. Jetě na Silvestra jsem se ptal magistry v lékárně co a jak bude, ona na to, e to dosud NEVÍ. Jak je moné, e vechny pokyny jim dojdou s kříkem po funuse??? Já kdy nesplním v práci termín, budu potrestán. Kdy nesplní termín ministr s mnohanásobným platem, nestane se mu nic. I lékaři v tom mají zmatky a kadý se rozhoduje podle své momentální nálady. Nic mu nehrozí, protoe nikdo přesně neví, co má a co nemá.
Není tady
medveeed má víceméně pravdu-... neřekla bych, e se lékaři rozhodují ,,podle nálady", ale do poslední chvíle ani oni nevěděli, co budou vlastně muset.
Neházela bych jim hned na hlavu prach. I za to, e tam někdo přijde a chce ,,jen" předepsat léky musí dostat zaplaceno. Kadý na to stále kouká, jakoe by to měli dělat z vlastní dobroty, e je to poslání...,ale ruku na srdce- zadarmo by nikdo nedělal svou profesi a nestudoval pro ni (a to tvrdě a úmorně) 6 let.
Pouhé předepsání léku neobnáí jen zvednutí propisky a připsání podpisu, ale i rozvahu. Lékař si to po Vaem odchodu zapíe do karty a jetě nad tím uvauje...
Pro placení u lékaře jsem. Jen se mi to nelíbí u novorozenců. Za pobyt v nemocnici se mělo platit u dávno, doma taky jíte, perete povlečení, svítíte, máte teplo.
Jen bych zruila placení v lékárně za recept- tady nevidím důvod.
Není tady
no a proč se vlastně platí zdravotní pojitění????
Není tady
No zdravotní pojitění má na léky /cena je vyí jak 30 Kč/ odbornou lékařskou práci, jejich nástroje, materiál, plat lékaře, sestry, provoz ordinací a nemocnicí, je toho málo? V nemocnici přispívá pouze na jídlo.
Poplatek má název regulační a je velmi zajímavé, jaký křik kolem toho je. Podle mě nejvíc křičí ti, co systém zneuívají.
Ví já si radi zaplatím za banální nemoc, kdy jsem schopná to finančně dotáhnout, ale budu ráda, a mě třeba potká něco vánějího, e mi pomůe solidární systém.
Novorozence a děti bych ale z poplatků vynechala.
Není tady
co je úplně zadarmo, toho si lidi větinou neváí, take mi symbolická platba 30Kč nevadí. Jen by v tom mělo být jasno hned od začátku vem, jak lékařům, tak pacientům.
Je dost lékařů, kteří si "reformu" vysvětlují po svém a naúčtují vám kdeco.
Není tady
Vydrte s nervama do přítích voleb, Paroubkova banda společně s komunisty poplatky určitě zruí. Take potom bude zase ve "ZADARMO". Moná budou muset zvednout odvody na zdrav. pojitění ale poplatky to nebudou.
Není tady