29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dnes byla moje mamka na vyšetření srdce u lékařky, která si za vyšetření naúčtovala 30Kč. To by bylo v pořádku, ale další vyšetření ji provedla sestra v té samé ordinaci a i to si naúčtovaly, pak jí ještě naúčtovali 10 Kč za nějaké koboučky na EKG.Takže tam nechala 70Kč. Vystavily jí celkem 3 účtenky.
Myslím si, že by měla platit jen jednou. Jaké máte zkušenosti s platbami vy?
Upravil(a) lindaB (8. 1. 2008 18:28)
Není tady
LindoB,
plati se za navstevu lekare, ne za pocet vysetreni. Tvoje maminka navstivila lekarku jednou, prestoze ji delala jedno vysetreni sestra a jedno lekarka, alespon tak bych to videla ja. Takhle by si mohli doktori uctovat vysetreni krku a vysetreni ucha na ORL zvlast apod.
Není tady
Asi je to nesprávné, snad měla dát 1x30,-Kč plus ...možná za ty kloboučky...takže si je měla vzít, snad nebudeme za chvíli platit i část gynekologického lehátka....
Třeba má sestra procenta z účtenek...pokud ty peníze zůstanou lékařům...
Není tady
Pokud má účtenky, asi bych se zeptala lékařky, a nebo napsala dotaz přímo na ministerstvo zdravotnictví
Není tady
Platba lékaři rozhodně nezůstane - když lékař vyžaduje úhradu vyšetření od zdravotní pojišťovny, tak je lékaři zaslána částka snížená o 30,- Kč.
Jinak si taky myslím, že měla platit 1x30Kč plus tedy ty kloboučky. Aspoň podle toho, jak to popisuješ.
Za návštěvu bys měla platit 30,- ,pokud Ti ale vystavila účtenky, nedělala to pro své obohacení. Můžeš napsat na pojišťovnu a ona ti (třeba i na mail) zašle výpis tvých účtů od lékařů, tam si můžeš ověřit, že to bylo oprávněné. Pokud tam ty další (30,- + 10,-) částky nebudou, můžeš se obrátit na pojištovnu s ,,udáním".
Není tady
..A teď si vemte kamarád byl objednanej na 1.1 v nemocnici na kontrolu..Měl teda zaplatit 30kč..
jenže ten automat je nastaven na svátek tudíž 90kč..no a nikdo nevěděl kolik teda zaplatit
tomu říkám dobrej bordel
Upravil(a) sisi21 (9. 1. 2008 1:21)
Není tady
sisi21 napsal(a):
..A teď si vemte kamarád byl objednanej na 1.1 v nemocnici na kontrolu..Měl teda zaplatit 30kč..
jenže ten automat je nastaven na svátek tudíž 90kč..no a nikdo nevěděl kolik teda zaplatit
tomu říkám dobrej bordel
...a bude ještě větší!
Není tady
Zaplatila bych 30Kč a tedy i za kloboučky, ale ty bych požadovala při odchodu.!
Není tady
Já jsem byla včera u zubaře, dělali mi bílou plombu na trojce zubu. Při odchodu po mě sestra chtěla 1328Kč (tedy včetně registr.poplatku 30Kč). Suma za jednu malou bílou plombu mě překvapila. Stalo se taky někomu, že platil za stejný úkon tolik? Dopředu částku doktor neřekl, jen se zeptal, jestli chci obyčejnou nebo bílou výplň.
Není tady
Lékař by ti měl nabídnout, zda chceš amalgám nebo bílou plombu. Mě se lékařka sama ptá a třeba dozadu mi doporučuje klasickou,kde se doplatek pohybuje třeba do 100 kč max. Někde ne, záleží na pojišťovně. Bílou mi doporučuje pouze na přední zuby, a to z estetických důvodů.
A jinak jsme dělala ve firmě, která nakupovala pro ně spotřební materiál. Oni mají skutečně ponechaná peníze jen za práci. Ty věci pro zubaře a ortodoncii jsou neskutečně drahé....
Je to problém lékaře, který by tě na doplatek měl upozornit. Já mám skvělou zubařku. Sama mi klasickou plombu doporučuje raději, jelikož je trvanlivější. Tu bílou většinou ještě musí dosušovat takovou UZ lampou a kdo má větší kazivost zubu, tak mu pod tou bílou může zase vzniknout kaz....
Není tady
Tak já byla(loňi na podzim)s šestkou, ptala jsem se kolik by stála bíla plomba, bylo mi řečeno 470,-Kč .Zubař viděl že jsem byla překvapená , tak dal ještě slevu.
marlenka100 napsal(a):
Já jsem byla včera u zubaře, dělali mi bílou plombu na trojce zubu. Při odchodu po mě sestra chtěla 1328Kč (tedy včetně registr.poplatku 30Kč). Suma za jednu malou bílou plombu mě překvapila. Stalo se taky někomu, že platil za stejný úkon tolik? Dopředu částku doktor neřekl, jen se zeptal, jestli chci obyčejnou nebo bílou výplň.
Není tady
Jenže to bylo loni a dnes je dnes:)
A těch materiálu je několik. Takže jeden bere třeba zahraniční, druhý třeba český... Jenže třeba ti nikdo neřekne, že jeden je trvalejší ale dražší..
Není tady
U nas se za ukony, ktre provadi sestra neplati - odbery krve, injekce, tlak a pod.
Není tady
letos se zubní úkony o dost zdražili.Mě zubařka nabídla můstek za 20tis. Prý je to o 8 víc, než by mě stál třeba v prosinci
Není tady
Zaba4 napsal(a):
U nas se za ukony, ktre provadi sestra neplati - odbery krve, injekce, tlak a pod.
laboratorní vyšetření se nehradí
Není tady
Známá byla tenhle týden u doktorky nechat si jen opětovně předepsat mast, kterou užívá již dlouho a stále tu stejnou. Doktorka se ani nezvedla od stolu, ani se nezeptala aspoň na to, jestli jí třeba ta mast zabírá nebo nechce radši jinou ale hned, že musí zaplatit 30,- Kč, že se teď platí za všechno a že jí tu mast jinak nepředepíše. Známá neměla čas ani chuť se dohadovat, tak zaplatila. Podle mě je to ale špatně, platit se přece má za vyšetření. když si jdu opakovaně nechat předepsat lék, který užívám pravidelně, tak bych platit neměla, tedy ne u lékaře.
Co vy na to?
Není tady
Jarka napsal(a):
Známá byla tenhle týden u doktorky nechat si jen opětovně předepsat mast, kterou užívá již dlouho a stále tu stejnou. Doktorka se ani nezvedla od stolu, ani se nezeptala aspoň na to, jestli jí třeba ta mast zabírá nebo nechce radši jinou ale hned, že musí zaplatit 30,- Kč, že se teď platí za všechno a že jí tu mast jinak nepředepíše. Známá neměla čas ani chuť se dohadovat, tak zaplatila. Podle mě je to ale špatně, platit se přece má za vyšetření. když si jdu opakovaně nechat předepsat lék, který užívám pravidelně, tak bych platit neměla, tedy ne u lékaře.
Co vy na to?
Taky si myslim, ze by se nemelo platit za to, kdyz si nechavam predepsat lek, ktery uzivam pravidelne... Poplatky mi nevadi ale myslim si, ze by pacienti meli byt presne informovani, kdy se musi platit a kdy ne. Zatim vidim, ze jsou lidi jenom zbytecne zmateni.
Není tady
Jarko, myslím, že podle samotného "průvodce" ministerstva k tomu, aby lékař mohl vzít 30,- Kč musí provést prohlídku.... Ovšem praxe je naprosto jiná.... Moje babča byla u doktorky včera (mimochodem, ta je teda fakt luxusní kr**a, sama jsem od ní zdrhala co mi nohy stačily) a ta považuje za prohlídku dotaz - nebolí vás hlava ? nebolí vás žaludek ? a prsty projetí kolem krční páteře
fakt paráda !
Není tady
cituji:
"Hned v úvodu zdůrazněme zásadu, že tento třicetikorunový poplatek je možné vybírat pouze za takovou
návštěvu, při které bylo provedeno takzvané klinické vyšetření lékařem."
"Co je klinické vyšetření? Je to vyšetření, které naplňuje obsah komplexního, cíleného, kontrolního nebo
konziliárního vyšetření a je vykázáno příslušnými výkony v dané odbornosti podle takzvaného Seznamu
výkonů. Lidově bychom klinické vyšetření mohli označit jako řádnou prohlídku pacienta lékařem, tedy nikoliv pouhé letmé „přejetí pohledem od stolu“."
více najdeš na http://www.mzcr.cz/data/c2878/lib/BROZU … _small.pdf
Není tady
Jsem proti platbám u lékaře. Všem budu předem hlásit, že jsem občansky neposlušná. Je to debilní pokus na lidech, co ještě snesou a jakou mírou se dovolí nově vydírat. ANI na Sk tento pokus nevyšel! Co je to za reformu, když osoba nízkého vzrůstu říká, že po půl roce vyhodnotíme a upravíme! Buď je reforma připravená a dokonale propracovaná anebo paskvil.
Myslím,že jestli dosud obě kožené hlavy nebyly nemocné, jak je proklelo snad celé CZ a něco se na ně chytne. Já je neproklínám, jen jim z celého srdce přeju všechny své nemoci a hlavně ty vyšetření k nim. A ješte ty, které se neléčí a léčba neproplácí, protože pojištovna usoudila proč taky! a nemá je na seznamu.
Není tady
Na Sk nevyšel,ale tam si hodně leku a výkonů platí hotově a ještě platí vyšší pojistné...
Není tady
No vidíš. A pan Julínek si pochvaluje, jak to všechno dobře klape a lidi platí. Mám pocit, že je to jen zkouška, co lidi vydrží a když vydrží, tak vláda okamžitě přitvrdí. Pan Topolánek chce zavést školné ještě v tomto volebním období. Myslím, že je to proto, že zjistil, že lidi poplatky platí, tak jde prostě dál...
Není tady
Včera jsem byla u doktorky je pro léky, které užívám dlouhodobě na zažívání. Jen se zeptala, jak to vypadá, dívala se na mě ze dvou metrů, napsala 1 recept a inkasovala 30 Kč. Za tři minuty jsem byla venku z ordinace. Supr, ale neměla jsem náladu se hádat, že mě má aspoň změřit tlak, na to nemám čas. Napsala mi alespoň balení na 4 měsíce, což zas byl problém, musela jsem oběhnou 5 lékáren, kde byly "dostatečně" zásobeni, což znamenalo od každého léku 4 krabičky. V jedné té lékarně byla starší paní, měla několik receptů a u poklady licitovala, co ji vyjde levněji, protože to byly volně prodejné léky - takže lékárnice brala recept za receptem a vypočítávala ji to - a milá paní na to - tak tohle mi dejte na recept, tohle ne atd. Mělo se platit za recept a ne za položku, protože tohle byl děs.
Není tady
taurus napsal(a):
Jarka napsal(a):
Co vy na to?Taky si myslim, ze by se nemelo platit za to, kdyz si nechavam predepsat lek, ktery uzivam pravidelne... Poplatky mi nevadi ale myslim si, ze by pacienti meli byt presne informovani, kdy se musi platit a kdy ne. Zatim vidim, ze jsou lidi jenom zbytecne zmateni.
Já bych řekla, že lidi jsou zmatení jen proto, že se o to nezajímají. Mnohokrát o tom mluvili v televizi (kdy se platí a kdy ne), snad ve všech novinách vyšly opakovaně přílohy, kde to bylo popsáno a navíc nám domů do schránky přišla nějaká informativní brožura z Ministerstva zdravotnictví. Takže mi taky není jasné, jak se na to může pořád dokola někdo ptát...