27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
dnes byla moje mamka na vyetření srdce u lékařky, která si za vyetření naúčtovala 30Kč. To by bylo v pořádku, ale dalí vyetření ji provedla sestra v té samé ordinaci a i to si naúčtovaly, pak jí jetě naúčtovali 10 Kč za nějaké koboučky na EKG.Take tam nechala 70Kč. Vystavily jí celkem 3 účtenky.
Myslím si, e by měla platit jen jednou. Jaké máte zkuenosti s platbami vy?
Upravil(a) lindaB (8. 1. 2008 18:28)
Není tady
LindoB,
plati se za navstevu lekare, ne za pocet vysetreni. Tvoje maminka navstivila lekarku jednou, prestoze ji delala jedno vysetreni sestra a jedno lekarka, alespon tak bych to videla ja. Takhle by si mohli doktori uctovat vysetreni krku a vysetreni ucha na ORL zvlast apod.
Není tady
Asi je to nesprávné, snad měla dát 1x30,-Kč plus ...moná za ty kloboučky...take si je měla vzít, snad nebudeme za chvíli platit i část gynekologického lehátka....
Třeba má sestra procenta z účtenek...pokud ty peníze zůstanou lékařům...
Není tady
Pokud má účtenky, asi bych se zeptala lékařky, a nebo napsala dotaz přímo na ministerstvo zdravotnictví
Není tady
Platba lékaři rozhodně nezůstane - kdy lékař vyaduje úhradu vyetření od zdravotní pojiovny, tak je lékaři zaslána částka sníená o 30,- Kč.
Jinak si taky myslím, e měla platit 1x30Kč plus tedy ty kloboučky. Aspoň podle toho, jak to popisuje.
Za návtěvu bys měla platit 30,- ,pokud Ti ale vystavila účtenky, nedělala to pro své obohacení. Můe napsat na pojiovnu a ona ti (třeba i na mail) zale výpis tvých účtů od lékařů, tam si můe ověřit, e to bylo oprávněné. Pokud tam ty dalí (30,- + 10,-) částky nebudou, můe se obrátit na pojitovnu s ,,udáním".
Není tady
..A teď si vemte kamarád byl objednanej na 1.1 v nemocnici na kontrolu..Měl teda zaplatit 30kč..
jene ten automat je nastaven na svátek tudí 90kč..no a nikdo nevěděl kolik teda zaplatit
tomu říkám dobrej bordel
Upravil(a) sisi21 (9. 1. 2008 1:21)
Není tady
sisi21 napsal(a):
..A teď si vemte kamarád byl objednanej na 1.1 v nemocnici na kontrolu..Měl teda zaplatit 30kč..
jene ten automat je nastaven na svátek tudí 90kč..no a nikdo nevěděl kolik teda zaplatit
tomu říkám dobrej bordel
...a bude jetě větí!
Není tady
Zaplatila bych 30Kč a tedy i za kloboučky, ale ty bych poadovala při odchodu.!
Není tady
Já jsem byla včera u zubaře, dělali mi bílou plombu na trojce zubu. Při odchodu po mě sestra chtěla 1328Kč (tedy včetně registr.poplatku 30Kč). Suma za jednu malou bílou plombu mě překvapila. Stalo se taky někomu, e platil za stejný úkon tolik? Dopředu částku doktor neřekl, jen se zeptal, jestli chci obyčejnou nebo bílou výplň.
Není tady
Lékař by ti měl nabídnout, zda chce amalgám nebo bílou plombu. Mě se lékařka sama ptá a třeba dozadu mi doporučuje klasickou,kde se doplatek pohybuje třeba do 100 kč max. Někde ne, záleí na pojiovně. Bílou mi doporučuje pouze na přední zuby, a to z estetických důvodů.
A jinak jsme dělala ve firmě, která nakupovala pro ně spotřební materiál. Oni mají skutečně ponechaná peníze jen za práci. Ty věci pro zubaře a ortodoncii jsou neskutečně drahé....
Je to problém lékaře, který by tě na doplatek měl upozornit. Já mám skvělou zubařku. Sama mi klasickou plombu doporučuje raději, jeliko je trvanlivějí. Tu bílou větinou jetě musí dosuovat takovou UZ lampou a kdo má větí kazivost zubu, tak mu pod tou bílou můe zase vzniknout kaz....
Není tady
Tak já byla(loňi na podzim)s estkou, ptala jsem se kolik by stála bíla plomba, bylo mi řečeno 470,-Kč .Zubař viděl e jsem byla překvapená , tak dal jetě slevu.
marlenka100 napsal(a):
Já jsem byla včera u zubaře, dělali mi bílou plombu na trojce zubu. Při odchodu po mě sestra chtěla 1328Kč (tedy včetně registr.poplatku 30Kč). Suma za jednu malou bílou plombu mě překvapila. Stalo se taky někomu, e platil za stejný úkon tolik? Dopředu částku doktor neřekl, jen se zeptal, jestli chci obyčejnou nebo bílou výplň.
Není tady
Jene to bylo loni a dnes je dnes:)
A těch materiálu je několik. Take jeden bere třeba zahraniční, druhý třeba český... Jene třeba ti nikdo neřekne, e jeden je trvalejí ale draí..
Není tady
U nas se za ukony, ktre provadi sestra neplati - odbery krve, injekce, tlak a pod.
Není tady
letos se zubní úkony o dost zdraili.Mě zubařka nabídla můstek za 20tis. Prý je to o 8 víc, ne by mě stál třeba v prosinci
Není tady
Zaba4 napsal(a):
U nas se za ukony, ktre provadi sestra neplati - odbery krve, injekce, tlak a pod.
laboratorní vyetření se nehradí
Není tady
Známá byla tenhle týden u doktorky nechat si jen opětovně předepsat mast, kterou uívá ji dlouho a stále tu stejnou. Doktorka se ani nezvedla od stolu, ani se nezeptala aspoň na to, jestli jí třeba ta mast zabírá nebo nechce radi jinou ale hned, e musí zaplatit 30,- Kč, e se teď platí za vechno a e jí tu mast jinak nepředepíe. Známá neměla čas ani chu se dohadovat, tak zaplatila. Podle mě je to ale patně, platit se přece má za vyetření. kdy si jdu opakovaně nechat předepsat lék, který uívám pravidelně, tak bych platit neměla, tedy ne u lékaře.
Co vy na to?
Není tady
Jarka napsal(a):
Známá byla tenhle týden u doktorky nechat si jen opětovně předepsat mast, kterou uívá ji dlouho a stále tu stejnou. Doktorka se ani nezvedla od stolu, ani se nezeptala aspoň na to, jestli jí třeba ta mast zabírá nebo nechce radi jinou ale hned, e musí zaplatit 30,- Kč, e se teď platí za vechno a e jí tu mast jinak nepředepíe. Známá neměla čas ani chu se dohadovat, tak zaplatila. Podle mě je to ale patně, platit se přece má za vyetření. kdy si jdu opakovaně nechat předepsat lék, který uívám pravidelně, tak bych platit neměla, tedy ne u lékaře.
Co vy na to?
Taky si myslim, ze by se nemelo platit za to, kdyz si nechavam predepsat lek, ktery uzivam pravidelne... Poplatky mi nevadi ale myslim si, ze by pacienti meli byt presne informovani, kdy se musi platit a kdy ne. Zatim vidim, ze jsou lidi jenom zbytecne zmateni.
Není tady
Jarko, myslím, e podle samotného "průvodce" ministerstva k tomu, aby lékař mohl vzít 30,- Kč musí provést prohlídku.... Ovem praxe je naprosto jiná.... Moje babča byla u doktorky včera (mimochodem, ta je teda fakt luxusní kr**a, sama jsem od ní zdrhala co mi nohy stačily) a ta povauje za prohlídku dotaz - nebolí vás hlava ? nebolí vás aludek ? a prsty projetí kolem krční páteře
fakt paráda !
Není tady
cituji:
"Hned v úvodu zdůrazněme zásadu, e tento třicetikorunový poplatek je moné vybírat pouze za takovou
návtěvu, při které bylo provedeno takzvané klinické vyetření lékařem."
"Co je klinické vyetření? Je to vyetření, které naplňuje obsah komplexního, cíleného, kontrolního nebo
konziliárního vyetření a je vykázáno příslunými výkony v dané odbornosti podle takzvaného Seznamu
výkonů. Lidově bychom klinické vyetření mohli označit jako řádnou prohlídku pacienta lékařem, tedy nikoliv pouhé letmé přejetí pohledem od stolu."
více najde na http://www.mzcr.cz/data/c2878/lib/BROZU … _small.pdf
Není tady
Jsem proti platbám u lékaře. Vem budu předem hlásit, e jsem občansky neposluná. Je to debilní pokus na lidech, co jetě snesou a jakou mírou se dovolí nově vydírat. ANI na Sk tento pokus nevyel! Co je to za reformu, kdy osoba nízkého vzrůstu říká, e po půl roce vyhodnotíme a upravíme! Buď je reforma připravená a dokonale propracovaná anebo paskvil.
Myslím,e jestli dosud obě koené hlavy nebyly nemocné, jak je proklelo snad celé CZ a něco se na ně chytne. Já je neproklínám, jen jim z celého srdce přeju vechny své nemoci a hlavně ty vyetření k nim. A jete ty, které se neléčí a léčba neproplácí, protoe pojitovna usoudila proč taky! a nemá je na seznamu.
Není tady
Na Sk nevyel,ale tam si hodně leku a výkonů platí hotově a jetě platí vyí pojistné...
Není tady
No vidí. A pan Julínek si pochvaluje, jak to vechno dobře klape a lidi platí. Mám pocit, e je to jen zkouka, co lidi vydrí a kdy vydrí, tak vláda okamitě přitvrdí. Pan Topolánek chce zavést kolné jetě v tomto volebním období. Myslím, e je to proto, e zjistil, e lidi poplatky platí, tak jde prostě dál...
Není tady
Včera jsem byla u doktorky je pro léky, které uívám dlouhodobě na zaívání. Jen se zeptala, jak to vypadá, dívala se na mě ze dvou metrů, napsala 1 recept a inkasovala 30 Kč. Za tři minuty jsem byla venku z ordinace. Supr, ale neměla jsem náladu se hádat, e mě má aspoň změřit tlak, na to nemám čas. Napsala mi alespoň balení na 4 měsíce, co zas byl problém, musela jsem oběhnou 5 lékáren, kde byly "dostatečně" zásobeni, co znamenalo od kadého léku 4 krabičky. V jedné té lékarně byla starí paní, měla několik receptů a u poklady licitovala, co ji vyjde levněji, protoe to byly volně prodejné léky - take lékárnice brala recept za receptem a vypočítávala ji to - a milá paní na to - tak tohle mi dejte na recept, tohle ne atd. Mělo se platit za recept a ne za poloku, protoe tohle byl děs.
Není tady
taurus napsal(a):
Jarka napsal(a):
Co vy na to?Taky si myslim, ze by se nemelo platit za to, kdyz si nechavam predepsat lek, ktery uzivam pravidelne... Poplatky mi nevadi ale myslim si, ze by pacienti meli byt presne informovani, kdy se musi platit a kdy ne. Zatim vidim, ze jsou lidi jenom zbytecne zmateni.
Já bych řekla, e lidi jsou zmatení jen proto, e se o to nezajímají. Mnohokrát o tom mluvili v televizi (kdy se platí a kdy ne), snad ve vech novinách vyly opakovaně přílohy, kde to bylo popsáno a navíc nám domů do schránky přila nějaká informativní broura z Ministerstva zdravotnictví. Take mi taky není jasné, jak se na to můe pořád dokola někdo ptát...