Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 1. 2008 12:25

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

VŠ humanitního zamšření - Praha (dálkové studium)

Ahoj,

po gymplu jsem se rovnou zapojila do pracovního procesu v bláhové naději, že i bez VŠ se nějak "protluču" životem. Sice se protloukám, ale trochu jinak, než jsem si představovala. Rozhodla jsem se, že letos přestanu bulet a začnu dálkově studovat.
Jsem ve stádiu vybírání školy a oboru. Je jasné, že to musí být něco humanitně zaměřeného - buď jazyky nebo psychologie/sociologie. Jenže zatím všechny obory, které mne zaujaly, jsou velmi "v kurzu", hlásí se na ně obrovský počet uchazečů. Jsem realista, navíc se tento rok opravdu potřebuji na školu dostat a tak pořád řeším, na jaký obor jít.
Je tady někdo, kdo studuje (dálkově) nějaký humanitně zaměřený obor tady v Praze? Dopočili byste nebo ne? A proč?

Taky ráda popovídám s někým, kdo je na tom obdobně jako já a hledá a pátrá a chystá se na dálkové, resp. kombinované studium tummenupp

Jestliže nevíme, ke kterému přístavu míříme, žádný vítr není příznivý.

Není tady

#2 8. 1. 2008 14:31

host5522
Host

Re: VŠ humanitního zamšření - Praha (dálkové studium)

Fatimo, koukni na Univerzitu J.A.Komenského. Asi by sis představovala prestižnější školu.., ale toto je zaměřené humanitně a je skoro jisté, že se tam dostaneš. Vyučuje se tuším někde na Žižkově nedaleko VŠE. Studium je bakalářské a navazující magisterské. Akorát to školné - okolo 24tis za semestr......   

Ale o téhle škole už určitě víš.

#3 8. 1. 2008 15:21

Fatima
♥♥♥♥♥--

..

Upravil(a) Fatima (8. 1. 2008 15:52)

Není tady

#4 8. 1. 2008 15:54

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Fatimo, hlavně jestli by tu školu zvládli ti personalisté, viď... Strašně se mi líbí (myšleno pochopitelně ironicky), když mnohokrát lidé bez titulu zaručeně vědí, jak je která vysoká škola náročná. neutral

Není tady

#5 8. 1. 2008 16:03

host5522
Host

Holky, asi vím, na co narážíte... Několik měsíců jsem přemýšlela, jestli si na téhle škole dodělám Mgr. (ty poslední dva roky), ale nakonec jsem se rozhodla že ne. Vadilo mi, že je škola obecně málo prestižní a personalisty asi ne moc uznávaná. A vadilo by mi dát sto tisíc do něčeho, čemu sama nevěřím a čeho bych si (asi) nevážila. Ale neříkám, že "to" dávají úplně zadarmo. Znám dost lidí, kteří tam studují.

Ty příspěvky jsem psala proto, že Fatima chtěla humanitní obor v Praze, kde je vysoká šance přijetí a kde se dá studovat dálkově...  A to tady všechno je. Byť jsem se s Fatimou viděla osobně, v kostce znám její názor na další sebe-vzdělávání a požadavky na školu a tušila jsem, že by ji tato škola asi nezaujala. Pokud jsem dobře pochopila ten kontext dvou teček.. wink O jiné škole v Praze, která by splňovala výše uvedené, nevím. Taky jsem se o to zajímala.

Upravil(a) yellow108 (8. 1. 2008 16:08)

#6 9. 1. 2008 11:30

estelle
♥♥♥♥♥--

No pokud nevíš přesně, pokud tedy vyloženě netoužíš po jednom oboru, tak bych si být tebou dala více přihlášek na různé školy. Protože popravdě, dostat se dneska na psychologii nebo jazyky je docela těžké. Vyber si víc oborů a prostě to běž "zkusit". Teprve až budeš na nějakou z těch škol přijatá, tak teprve potom můžeš začít vážně řešit, kterou si vybereš, do tý doby není nic jistého.

Není tady

#7 9. 1. 2008 11:47

host5522
Host

Estelle, myslíš, že je možné to jít na nějakou prestižní vš humanitního zaměření v Praze jen tak "zkusit"? Přijde mi, že tam je takový přetlak, že jít na zkoušky "jen tak" skoro nemá smysl. A dobře se připravit třeba na 5 takových zkoušek, když člověk chodí do práce, to asi taky nejde..

Moje kamarádka z gymplu uměla po maturitě dokonale anglicky, měla na jazyky talent, rok strávila ve škole a zahraničí,  část rodiny měla v anglicky mluvící zemi.. Hlásila se na tlumočnictví na FF UK, a když mi potom vyprávěla, co tam po nich chtěli, tak jsem jen valila oči. Přijata nebyla.

Upravil(a) yellow108 (9. 1. 2008 12:25)

#8 9. 1. 2008 11:58

estelle
♥♥♥♥♥--

Yellow, myslela jsem to tak, že, jak píšeš, v dnešní době je bohužel těžké se dostat i když seš 100% připravena. Taky znám holčinu, co se ani na popáté nedostala na psychologii a to toho načetla opravdu hodně, na druhou stranu moje spolužačka z gymplu studuje němčinu na UK a to nikdy nebyla na nějakým delším pobytu v Německu. Ty zkoušky jsou vyloženě o štěstí, připravit se na ně prostě nedá. Mluvim možná i z vlastní zkušenosti. Nedostala jsem se na peďák do Prahy, nedostala jsem se na práva do Plzně ani do Olomouce, ale dostala jsem se do Prahy, tam kam si řada lidí ani nepodala přihlášku, protože měli pocit, že to prostě neudělaj a i já jsem se nevyhnula na gymplu posměšným poznámkám typu "Do Prahy? Tak tam se teda dostane málokdo, zkuste raději Plzeň". Pak ji sklaplo:-))

Není tady

#9 24. 1. 2008 16:59

Rosni
♥------
Místo: Praha

Ahoj Fatimah,
co třeba andragogika na FF UK? Dá se studovat dálkově...je to humanitní obor a hlavně se dá využít v praxi. Případně personalistika v profilaci na personální řízení v Olmiku...já vím, že chceš Prahu, ale jednou za měsíc by jsi si mohla udělat výlet :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí