|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Rialty, takového kluka bych pustila si k vodě...nesnesla bych vedle sebe slabého jedince... Zkus si najít někoho, kdo umí čelit problémům, ne někoho, kdo jen sedí u počítače a bere antidepresiva, to nikam nevede. Komu není rady, tomu není pomoci... Já bych se začala poohlížet jinde...
Není tady
Jeje, to já, když nemám týden sex, jsem neskutečně protivná a přecitlivělá. Zkoušela jsem to svádět na něco jiného, ale už nemám argumenty. Já na něj třeba ani nepomyslím, třeba v obdobích, kdy mám dost práce, ale stejně mi tak nějak pracuje podvědomí. Bez sexu jsem hysterka, po něm se pak zklidním a zase pár dní vrním jako kočička
Je to závislost?
Mí partneři z toho měli vždycky kapku srandu... no ale asi se jim tahle moje vlastnost docela dost líbila 
Není tady
L_aura napsal(a):
Jeje, to já, když nemám týden sex, jsem neskutečně protivná a přecitlivělá. Zkoušela jsem to svádět na něco jiného, ale už nemám argumenty. Já na něj třeba ani nepomyslím, třeba v obdobích, kdy mám dost práce, ale stejně mi tak nějak pracuje podvědomí. Bez sexu jsem hysterka, po něm se pak zklidním a zase pár dní vrním jako kočička
Je to závislost?
Mí partneři z toho měli vždycky kapku srandu... no ale asi se jim tahle moje vlastnost docela dost líbila
ale zato máš plnou SZ 
Není tady
Pisatel, uz nemam 
Není tady
No koukám, vážení, jak se nám ta témata s podobným obsahem tady celkem množí
Já vám nevím, zdá se mi, že problémy žen tohoto rázu přibývají a nebo se o tom jen víc mluví?
Rialty, možná že jsem nečetla dost pozorně, pokud jsi to uvedla, tak se omlouvám, že se ptám znovu. Psala jsi, že přítel nemá chuť na sex. A jiných něžností, třeba pohlazení a občas nějaké te pusy, to se od něj dočkáš?
Není tady
Mikeš napsal(a):
Mám kamaráda, kterej taky "nebyl na sex", jak si stěžovala jeho manželka. Když jsem se s ním o tom bavil, tak z něj vylezlo, že ona si večer lehne do postele a čeká, jestli něco bude, popř. se ho maximálně zeptá, jestli se budou dneska milovat. Tak tohle by mě taky zrovna nerajcovalo...
Holky, zkoušíte své partnery taky nějak svádět, pomazlit se s nima, atd., nebo jen pasivně čekáte, jestli něco bude nebo nebude?
Vyjimecne, ja cekam a doufam, ze nic nebude 
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Mám kamaráda, kterej taky "nebyl na sex", jak si stěžovala jeho manželka. Když jsem se s ním o tom bavil, tak z něj vylezlo, že ona si večer lehne do postele a čeká, jestli něco bude, popř. se ho maximálně zeptá, jestli se budou dneska milovat. Tak tohle by mě taky zrovna nerajcovalo...
Holky, zkoušíte své partnery taky nějak svádět, pomazlit se s nima, atd., nebo jen pasivně čekáte, jestli něco bude nebo nebude?Vyjimecne, ja cekam a doufam, ze nic nebude

Není tady
Elienka napsal(a):
No koukám, vážení, jak se nám ta témata s podobným obsahem tady celkem množí
Já vám nevím, zdá se mi, že problémy žen tohoto rázu přibývají a nebo se o tom jen víc mluví?
Rialty, možná že jsem nečetla dost pozorně, pokud jsi to uvedla, tak se omlouvám, že se ptám znovu. Psala jsi, že přítel nemá chuť na sex. A jiných něžností, třeba pohlazení a občas nějaké te pusy, to se od něj dočkáš?
Právě, že moc ne. Občas si třeba dáme pusu nebo se obejmeme, ale to je spíš iniciativa z mé strany. Sám přijde málokdy. Jako líbání to vůbec, s tím skončil už tak před půl rokem definitivně.
Není tady
rialty napsal(a):
Na začátku uvedu, že přítelovi je 29 a mě 25. Jsme spolu rok a něco. Z toho necelý půl rok spolu bydlíme. Na začátku vztahu sex ok, sice žádný bůhvíjaký ohňostroj, ale byla jsem spokojená. Frekvence i kvalita sexu značně opadla po tom co jsme spolu začali bydlet, poslední půl rok sex maximálně 1 x za měsíc. Jsem z toho docela flustrovaná, poněvadž když už k sexu dojde je to asi tak minutová předehra a pak šup, šup ať už to máme za sebou. Přítel bere léky které mají i vedlejší nežádoucí účinek snížení libida, ale ty bral i předtím přesto jsme sex třikrát do týdne měli. Předpokládám, že to bylo asi z toho důvodu že jsem byla pro něj něco nového a neokoukaného. Několikrát jsme s přítelem na toto téma mluvila, aspoň by mohl zajít za doktorkou, aby mu léky změnila za jiné. Bohužel přítel nemá žádnou snahu něco s tímto stavem dělat. Dokonce jsem uvažovala o tom zda někoho nemá, tvrdí že ne. Sice se ho snažím chápat, ale moje pochopení není nekonečné, nedokážu si predstavit, že by tento stav měl trvat další roky. Připadám si mladá rezignovat na sex v 25 ti letech. Poslední dobou začínám uvažovat o milenci. Nevím zda je to v tomto případě řešením, jelikož v jiných věcech mě přítel zas vyhovuje. Mám ho ráda a nechtěla bych ho úmyslně zranit.
Na mladého chlapa je to divné, jestli ho nepřitahuješ ,nemá jinou, tohle není na celý život, možná si s ním promluv a naznač, že jsou pro Tebe i jiné možnosti.
Není tady
Rialty, jak píše Hoy - zyprexa není lék na deprese, ale antipsychotikum a to je nebetyčný rozdíl. V žádném případě nenuť svého přítele, aby je přestal brát nebo se je pokoušel vysazovat. Je naopak velmi dobře, že se jejich užívání nebrání. Na Tvém místě bych přítele požádala, aby Tě vzal s sebou ke svému lékaři a s ním si promluvila, pak spoustu věcí uvidíš jinýma očima a pochopíš. Přítel není slabý jedinec /jak ho radikálně "odhadla" maricka/, ale naopak musí vynakládat mnohem více vůle a síly než ostatní i když to není vidět. Věř mi,vím o čem píšu. Přeju vám oběma hodně štěstí.
Není tady
Marivo, já jsem to vyvodila jen z toho, že se mu nechce pro své psychické zdraví nic dělat, jít na procházku a tak... nevím co je to antipsychotikum, kdyžtak to řekni, zajímalo by mne to
Není tady

To je otázka spíš na Zephyra... co já vím, tak jsou to léky už dost těžkého kalibru, kterými se léčí hlavně snad schizofrenici... pokud to není tajný - čím ten Tvůj přítel vlastně trpí?
Není tady
Teď jsem zjistila, že je to proti schizofrenii a hlavně maniodepresivních poruchám...
Není tady
Však "manické epizody" jsou právě ony maniodepresivní projevy.
Není tady
Ano,zyprexa je jedním z nejmodernějších léků na schizofrenii. Maricko, nemyslela jsem to zle. Jen prostě vím, že lidé, kteří antipsychotika užívají, si bez těchto léků sami nepomohou. Je to o chemických procesech v mozku. Když někdo takto nemocnému člověku řekne - snaž se, to je jako říci někomu se zlomenou nohou - rozchoď to. Jsou věci, které člověk sám v sobě neovlivní i kdyby tisíckrát chtěl.
Nevím, ale mám pocit, že rialty až do této debaty asi netušila, z jakého důvodu její přítel léky užívá. A já to samozřejmě také nevím. Tak snad už jen malý vzkaz pro ní : V případě, že se jedná o schizofrenii /a jak jsem psala v prvním příspěvku, chtěla bych mluvit s lékařem/ neboj se toho, 99 % informací, které mezi lidmi kolují o této nemoci, jsou velmi velmi velmi zkreslené a často nepravdivé.
Není tady

Teď budu hnusnej, tak sorry....
...ale já se na to prostě musím zeptat, páč mě to zajímá:
Čert vem sex - ten můžete vyřešit milencem....
Ale - myslíte si, holky, že muž s poměrně těžkou psycho-diagnózou je vhodnej partner pro život? Já vím, i tihle lidé si zaslouží lásku, ale....
...ale já bych zkousnul u partnerky spíš třeba chybějící nohu, než zrovna tohleto...
Není tady
Proč, Mikeši? To je to tak hrozné? Třeba za to vážně nemůže, možná bych to zkousla, já nevím. Nezkousla bych muže, který se lituje a bere äntidepresiva jen tak..jako to dělá mnoho lidí.
Není tady

maricka napsal(a):
Proč, Mikeši? To je to tak hrozné?
Nejsem lékař, tím méně jeho lékař, Maričko...
Ale sám jsem se léčil s psychiatrickou diagnózou, vím, že je to teď běžné, moje žena se léčila pomalu 2 roky, ale z vašeho psaní mám pocit, že vaši partneři jsou poměrně těžší případy - rád bych se mýlil.....a v žádném případě netvrdím, že za to může - nic takového jsem ani nenapsal.
Ale jak už tu bylo řečeno: Jedna věc jsou deprese a druhá věc je schizofrenie nebo maniodepresivní psychóza...
Upravil(a) Mikeš (10. 1. 2008 17:05)
Není tady
maricka napsal(a):
Proč, Mikeši? To je to tak hrozné?
Maričko, protože spolu chcete mít děti. Takhle to cítím. Ale kdoví, máme my právo o něčem takovém rozhodovat? Kdyby mezi vámi bylo vše v pořádku, nezaložila bys tohle vlákno a byla bys šťastná, ať je to jakkoliv. Ale ty nejsi spokojená celkově, je stále čas, než počnete děťátko, přemýšlet. 
Počkejte, já tohle vlákno nezaložila, já nemám problémy s přítelem, která bere antidepresiva nebo tak nějak...to je záležitost Rialty, já mám zase jiné problémy;-)
Není tady
Takže abych všechny vyvedla z omylu, přítel není schizofrenik, ani není epileptik. Má úzkostné stavy a občas panické záchvaty. Tyto léky znám poněvadž můj bratr se léčí s maniodepresivní psychózou a v Bohnicích jsem byla jako návštěva za ním nepočetně krát. Sice ty léky můžou být i na schizofrenii a rivotril i na epilepsii, ale to neznamená že vám je psychiatr podle svého uvážení a zkušenosti nemůže napsat i na jiné onemocnění. Hlavní problém s čím se přítel léčí jsou tedy úzkostné stavy, aby v tom už bylo jasno. Nepotřebuji chodit za jeho lékařem není malý kluk abych ho vodila za ručičku, navíc otevřít oči opravdu nepotřebuji, protože co se týče psychických onemocnění znám to z vlastní rodiny, navíc mám o této problematice sama dost načteno. Zajímalo mě to když onemocněl bratr a tam bylo zpočátku podezření na schizofrenii. Přítel má firmu ještě se 2 kamarády je schopen normálně fungovat, pracovat, když se nám chce jdeme občas na večeři, do kina. Umí několik jazyků, píšu to jsem jen proto, že teď to vypadá jako kdyby byl přítel nějaký chudáček co jen leží doma a kouká do zdi. Především řeším to, že se mi zdá že asi tedy sex nepotřebuje a mě chybí. Jinak těžko říct zda je takový partner vhodný pro život. Já jsem spokojená až na ten sex a jeho obecně malou schopnost komunikace, jinak je spolehlivý, pomáhá mi, je mi s ním fajn.
Není tady
maricka napsal(a):
Počkejte, já tohle vlákno nezaložila, já nemám problémy s přítelem, která bere antidepresiva nebo tak nějak...to je záležitost Rialty, já mám zase jiné problémy;-)
Kdo nemá nějaké problémy?
Tak to je fajn, že jsi nám to Rialty osvětlila:-) Stejně na mne pořád dotírá podezření, že i bez léku by mu bylo fajn...vážně to nejde vysadit? Já taky měla sto milionů poruch podle mých psychiatrů a nakonec mám snad jen jeden psychický problém, o kterém ale nechci hovořit. Neberu nic a je mi fajn...také hodně záleží na zázemí a psychické opoře... Nejhorší je, že psychaitr si tě jednou vyslechne a už ordinuje léky...a pak je mění, pak zase se vrítí k tamtěm a tak dále až do nekonečna, pokud si člověk neuvědomí, že i bez nich to je fajn... Ted ovšem nemluvím o těžkých psychiatrických případech a poruchách osobnosti, i přestože mnohdy se lékař v diagnóze poruchy sekne...
Není tady
Rialty,
přála bych ti, abys to tak neměla, jen napíšu co se stalo mně.
Přítel (resp. bývalý příítel) byl a je milý, pomáhá mi, je spolehlivý, je s ním sranda, máme společný zájmy i to soužití ve společné domácnosti se nám celkem dařilo.
Bohužel, jen ten sex a ty něžnosti nebyly. Asi tak podobně jako u vás. A to to na začátku to byla "láska jako trám". A bylo by vše v klidu a v pořádku, kdybych i já byla na stejné notě a neřešila to, proč si vzpomene jen jednou za měsíc, za dva. Bohužel, tohleto mi nestačí.
Dospělo to tam kde jsme teď, tj. stále spolu bydlíme, už se ani nehádáme (jelikož už to "neřeším"), a já počítám, že se mi podaří odpoutat se od něj navždy a najít si normálního chlapa.
Pravda, prášky žádný nebere - občas (teď to samozřejmě přeháním) jsem já měla pocit, že bych asi měla nějaký užívat, jelikož tohle asexuální spužití bylo fakt "na budku". O tom, že člověk ztratí sebevědomí a připadá si absolutně nepřitažlivě snad nemusím psát.
Tvrdí, že ho to "prostě nebere", že to nevyžaduje. Tak nevím, veřím, že až si najde nějakou, která ho "brát začne", tak snad změní svůj postoj k sexu. A nebo to dopadne jak u nás, pár měsícu vášně a pak šmitec. Nikomu bych to ale nepřála.
Není tady
Lidi, sex je alfou a omegou vztahu. Nemam sice idealni vztah, ale po sexualni strance je tam vsechno super! Bez sexu vase vzajemne porozumeni non plus ultra stupne vas odkazuje pouze do pratelske roviny.
Není tady