|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Po povídání s jedním psychologem (prý)...moje snad poslední otázka: je možné, že někteří muži hledají jen orgasmus? Protože můj partner, ač nechce se mnou mít moc sex, tak se dělá často sám. Tudíž sexuální chuť má. Když se jej ptám, kde je problém, říká, že mu jde jen o orgasmus, který si dovede udělat snáze sám a za kratší dobu než se mnou při milování. Kdysi v sexu nebyl problém. Jinde problém není, tedy ve vztahu jsme spokojení. A v sexu jsme si vždy až moc rozuměli. Jsme spolu jen rok a půl.
Je to nějaká porucha, když muž nebo prostě člověk chce jen orgasmus a milování ho nezajímá? Není na tom někdo stejně, at muž či žena? Pokud není, tak není třeba problém někde v dětství? Nejedná se tedy o nějakou sexuální či psychickou poruchu? A myslíte si, že vůbec nějaká příčina tohoto problému je, nebo se tak zkrátka jen narodil, že si vystačí se svou rukou? V jiných věcech sobecky tolik není. Také mne hladsí, objímá, dá občas pusu. Ale sex je pro něj jen ten orgasmus, ke kterému dojde rychleji sám. Dá se tohle vůbec řešit třeba v poradně? Já už jsem vážně zoufalá, to přiznávám... Ráda bych to vyřešila vlastními silami, znala vhodné otázky a chtěla bych vědět, jak dojít k prapříčine problému. Není možné se k tomu nějak dopídit i bez sexuologa nebo psychologa? On do poradny nechce, nevěří jim...
Asi moje poslední otázka, protože dál už asi zbývá jen se s tím smířit nebo ho nějak dokopat do poradny...jakkoliv...kdybyste náhodou někdo věděl jak, tak řekněte...
A také mne napadlo - co když prostě jen existují lidi, kteří ztratí zájem o sex s druhým člověkem po období tzv. zamilovanosti? Na sex chuť mají sami se sebou, ale partner je prostě již sexuálně nestimuluje... Ano, asi je to tak u všech, ale někteří jedinci tu chuť ztratí absolutně...většinou tedy ženy...ale muži, jak vidím, nejsou výjimkou... Ale jak vyřešit tohle? Třeba je to neřešitelné...
Upravil(a) maricka (21. 1. 2008 0:59)
Není tady

maricka napsal(a):
...říká, že mu jde jen o orgasmus, který si dovede udělat snáze sám a za kratší dobu než se mnou při milování...
To je sice pravda, ale pokud to dělá z tohoto důvodu, pak ho nelze nazvat jinak, než sobcem nejhrubšího zrna. Já si to taky udělám rychlejc a snáz rukou, když se nemusím "starat" o partnerku, ale je to hulvátství vůči ní...
Není tady
maricka napsal(a):
A také mne napadlo - co když prostě jen existují lidi, kteří ztratí zájem o sex s druhým člověkem po období tzv. zamilovanosti? Na sex chuť mají sami se sebou, ale partner je prostě již sexuálně nestimuluje... Ano, asi je to tak u všech, ale někteří jedinci tu chuť ztratí absolutně...většinou tedy ženy...ale muži, jak vidím, nejsou výjimkou... Ale jak vyřešit tohle? Třeba je to neřešitelné...
Existují. Jak to vyřešit? Najít si jiného partnera. Myslím, že jiná cesta není.
Ovšem Mikeši, dalo by se to nazvat "hulvátství", ale pročítala jsem si internet..a zjistila, že např. existují ženy, které přestává bavit sex vždy po období zamilovanosti, ale přesto neztrácí chuť si to dělat samy rukou či vibrátorem, zkrátka sexuální apetit mají stále, jen partnera k tomu již nepotřebují, protože je nestimuluje a berou jej jako kamaráda. Přitom prý kdysi s ním "sexovaly" často, protože je přitahoval. Tak si říkám, neexistují zkrátka lidé, kteří ztrácí po zamilovanosti apetit na toho druhého více než jiní lidé? Já myslím, že ano.. Mohl by mi to třeba někdo potvrdit, nejlépe muž, ale klidně i žena?
Další otázkou je, co s tím potom dělat, pokud se potvrdí, že je to pravda. Možná to prostě mají dáno geneticky a má snaha bude stejně marná. Ale četla jsem i o případech, kdy žena žije s mužem deset let bez sexu jen proto, že její manžel nemá na sex chuť...asi bych se nedovedla natolik obětovat...
Není tady

maricka napsal(a):
Tak si říkám, neexistují zkrátka lidé, kteří ztrácí po zamilovanosti apetit na toho druhého více než jiní lidé? Já myslím, že ano.. Mohl by mi to třeba někdo potvrdit, nejlépe muž, ale klidně i žena?...
Já Ti to klidně potvrdím, Maričko, ale .... vy jste na tohle podle mě ještě moc mladí a krátce spolu... i když je možné, že některým mužům partnerka zevšední i po půl roce, žejo...
Není tady
Přesně, tak..."některým mužům partnerka zevšední i po půl roce..." Nevím, zda někoho znáš, ale přece nikde není nikde napsáno, že zevšednění má přijít přesně po tolika a tolika měsících či letech...u každého je to asi individuální. Ano, i mně zevšedněl...ale chuť mám stále, protože sexem si k němu obnovuji svůj pocit zamilovanosti, i když ta zamilovanost není jako na počátku. No a o frigiditě se u něj mluvit prostě nedá, když si to sám dělá docela často.
Otázkou je, zda se tohle dá řešit, když už nezabírá na to nic. Kdybychom se totiž dohodli na kompromisu, vím, že by to bylo ještě horší a tu chuť by snad ztratil úplně, protože milování na povel je o ničem. Vím, že na mne má větší chuť, když mne chvíli nevidí nebo, když se třeba vrátíme z plesu (kde mi pořád do ucha šeptá, jak jsem krásná, vlastně nejhezčí ze všech a myslí to zcela vážně). Po alkoholu také má větší chuť...ale jinak jsem pro něj asi všední a dobrá jen na ty pečovatelské a mateřské práce... Prostě se mu musí alespoň na chvíli ke mně obnovit přitažlivost, aby to se mnou mohl spát a to se povede málokdy a většinou jen při slavnostních, nevšedních příležitostech. Ale kdybych navrhla třeba změnu v sexu, to nepomůže, stereotypem v sexu to není, podle mne je to onou přitažlivostí - prostě pro něj ženská časem (ale hodně brzy) zevšední. Vlastně bych to mohla potvrdit i tím, že sex u nás upadl po té, co jsme spolu začali bydlet.
Říkám si, že "pilulka přitažlivosti"neexistuje, nutit ho nemá cenu, ani mu to pořád předhazovat, tak co??? Možná má málo nějakých hormonů nebo látek v mozku...kdo ví? Kdyby se o tomto alespoň někde psalo, ale mně přijde, že všechno se točí jen o kolo frigidity, která třeba nemusí být příčinou...
Není tady

maricka napsal(a):
Možná má málo nějakých hormonů nebo látek v mozku...kdo ví?...
Kdyby měl málo hormonů nebo "látek v mozku", tak si to nebude mít potřebu ani dělat sám, Maričko Magdonova
Ostatně, kdyby navštívil s tímto problémem sexuologa, ten by ho poslal na krev, kde by mu hladinu hormonů zcela spolehlivě stanovili a případně by se dala zahájit i léčba... ale tam ho asi nedostaneš, žejo?
Jinak: Píšeš, že má větší chutě např. po návratu z plesu, nebo při slavnostních, nevšedních příležitostech. Tohle by mohlo být i tím, že na plesy apod. jsi krásně oblečená, načinčaná, voňavá, atd. Mnoho mužů (včetně mě) vzrušuje podstatně víc, když si mohou svoji milou svléknout (pokud možno z nějakých hezkých šatů), než když k nim do ložnice dorazí nahá žena (popř. ještě mokrá z koupelny), která se vedle nich rozvalí na postel a čeká, "co bude"...
Není tady

Mikeš napsal(a):
maricka napsal(a):
...říká, že mu jde jen o orgasmus, který si dovede udělat snáze sám a za kratší dobu než se mnou při milování...
To je sice pravda, ale pokud to dělá z tohoto důvodu, pak ho nelze nazvat jinak, než sobcem nejhrubšího zrna. Já si to taky udělám rychlejc a snáz rukou, když se nemusím "starat" o partnerku, ale je to hulvátství vůči ní...
No, môže to mať tak nastavené. Pre mňa je väčšinou sex v zložneí Já a Já "uspokojivejší" alebo "spoľahlivejší" pokiaľ ide o orgazmy - skóre je 100%, ale teda milovanie vo dvojici prináša veic, ktoré sama proste nezažijem a nezažijem. Lenže ak je niekto "naháňač orgazmov", tak je preňho onanovanie asi jednoduchšie a ak mu sex s partnerkou neprináša pozitíva, ktoré vyvážia tú "námahu" - tak je to podľa mňa v pvdeli, drahí veriaci. Nevidím žiaden argument, ktorým by sa dal presvedčiť. Keď navyše nechce ani do poradne
... Takže Maricka, buď celibát a citovo asi uspokojivý vzťaj s tvojím naháňačom orgazmov, alebo... uťať to a začať niekde inde s niekým iným, kto si rád užíva milovanie vo dvojici. That´s it.
Není tady
Selimo...chápu. Kdysi jsem se mu svěřila, že milování je pro mne projev intimity a on mi na to řekl, že pro něj ne, on že tu intimitu prožívá i bez sexu. Co to tedy je, co nás láká mít sex s druhým člověkem, když nejde jen o orgasmus? Jak se to dá nazvat? Intimita, estetický prožitek? Je možné, že člověk může nemít onu vlastnost nebo schopnost, která dva lidi žene do sexu v páru? Jako by tu vlastnost měl jen v období zamilovanosti a pak mu značně polevila... A možná to je jen pud, který nikdo z nás nedovede vysvětlit, prostě nějaké látky v mozku... Může je nemít v dostatečné míře?
Já vím, mnoho otázek...možná zbytečných.
Není tady
Tak asi může, možné je všechno, orgasmus a vůbec libido je spíž záležitost mozku než pohlaví...když můžou existovat úchylky, že se muž vzruší a ukojí při u fetiše a jinak mu to moc nejde...byl tady jeden s botičkama, něktrý sbíraj použitý prádlo, jiní ze šňůr, další se ukájí exhibováním, pyromani zakládají oheň...
Třeba mu vzniká oxytocin (nebo, jak se říká onomu hormonu něhy) jinak (říkáš, že je jinak přítulný) a nepotřebuje ho získávat při tělesném spojení
Jinak s tím "mým" - konal se o víkendu jeden pokus!!! jsem byla nadšením bez sebe, leč mu po chvíli klesla erekce...(pro něj asi nic moc pocit)...nicméně jsem mu naznačila, že budu ráda i za chvilku bez završení než nic...
On prý měl pocit, že to je vůči mně blbý, a tak radši se nepokoušel o nic. PRÝ....
Já nevím...lidstvo nějak degeneruje, když v takové to prosté pudové záležitosti lze najít takových problémů. 
Není tady
Taky už začínám přemýšlet o tom, že každý je v tomto jiný a je třeba jej takového brát.. Přesto si myslím, že sexuologové neradí špatně, když radí v sexuálním nesouladu kompromis. Akorát ne všichni jsou jej schopni akceptovat a někdo prostě proto toho druhého nehne ani prstem. A to je asi vážně potom sobectví...
No, třeba to s tím oxitocinem je pravda...nebo prostě někde má něco jinak než je průměrně běžné...
No já nevím, rozhodla jsem se pro radikální řez - dnes večer, až přítel přijde, tak si o tom s ním opravdu už vážně promluvím, ať se bude vymlouvat, nebo ne. Řeknu mu, co si o tom myslím (vypsala jsem si na papírek nějaké body, abych nezapomněla, co všechno bych mu ráda řekla), že ho na jednu stranu chápu, ale na druhou ne, protože pokud je někde ve vztahu problém, vždy jej musí řešit dva. A pokud nechce, tak není úplně zralý. Něco asi v tom smyslu. Uvidím, co odpoví... A jestliže ani tentokrát s tím nic nebude chtít dělat, Bůh suď...asi to nechám plynout a přestanu si tady stěžovat, stejně to nikam nevede.
Takže držte mi prosím palce, protože tento pokus je vážně můj poslední... Snad to není špatný pokus (ale myslím, že mluvit by se o to mělo...jednou a pořádně..ne tak, že vždycky kváknu pět vět a debata je o tomto tématu ukončena)).
Není tady

maricka napsal(a):
Takže držte mi prosím palce, protože tento pokus je vážně můj poslední... Snad to není špatný pokus (ale myslím, že mluvit by se o to mělo...jednou a pořádně..ne tak, že vždycky kváknu pět vět a debata je o tomto tématu ukončena)).
Palce držím a dej pak vědět, jak to dopadlo..... 
Není tady
Neboj, dám vědět...ale tím to téma asi zároveň uzavřu, tedy alespoň já
Možná už byla načase, protože mi z toho poslední dobou strašilo ve věži...pořád jsem se tím zabývala a to není dobré... Raději ty myšlenky zahnat tvrdou

Není tady
Koho by to tedy zajímalo, tak výsledek: nižádný...řešit to nebude, že kdybych to prý neřešila, vyřešilo by se to samo... kecy, kecy, musí mít nějaké alibi.
Navíc jsem zjistila, že on se se mnou miluje primárně kvůli svému potěšení a kvůli estetickému požitku. Nic jiného b tom není, žádné souznění, projev lásky, nic..to se pak nedivím, že se chce milovat tak málo. Já kdybych to dělala je kvůli estetickému prožitku, který časem zevšední, tak se na to asi vybodnu úplně...
Takže už to neřeším, nějak to nechám volně plynout...ulevilo se mi. A už je mi jedno, jak to odpadne...
Není tady

Tiež dobre...
Není tady

maricka napsal(a):
Takže už to neřeším, nějak to nechám volně plynout...ulevilo se mi. A už je mi jedno, jak to odpadne...
Ať mu to klidně odpadne, s tím bych si teď hlavu nelámal 
Spíš by ses měla poohlédnout po jiném partnerovi, Maričko...
Není tady
On by možná v záloze nějaký byl...nebo alespoň se prostě někomu líbím a vím o tom, mě se také líbí a je inteligentní, milý...prostě vím, že by to asi klaplo, ale nejhorší je, že já se prostě od svého přítele nemohu odpoutat. Přišla jsem na to, proč to nechci nebo zatím prostě nedokáži...není to ani strach ze samoty (na tu jsem si zvykla a možná by mi přišla vhod..stejně se sama cítím), ani z nepříjemných okolností ohledně hledání nového bydlení apod.,ale kvůli společné minulosti, kvůli zvyku a přesvědčení, že se jen tak ze vztahu neutíká... Fajn, zkusila jsem s tím dělat všechno možné, ale dokud mne prostě neuhodí nebo mne nebude podvádět nebo bude na mne zlý, tak toho asi nebudu schopna. Možná znáte ty pocity... Ano, asi se bojím bolesti z odloučení 
Není tady

maricka napsal(a):
...dokud mne prostě neuhodí nebo mne nebude podvádět nebo bude na mne zlý, tak toho asi nebudu schopna. Možná znáte ty pocity... Ano, asi se bojím bolesti z odloučení
No tak čekat zrovna na to, až Tě uhodí.... no nevím, co na to zrovna teď napsat, ale jsi mladá holka a pokud vám to v sexu nefunguje teď, tak co čekáš za 5, za 10 let???
A že by Tě podváděl, když "na to není"??? Leda by chtěl poznat nějaký ten nový "estetický požitek", jinak si to nedokážu představit...
Prostě - pokud chceš mít život bez dobrého sexu a nevadí Ti to, zůstaň s ním. Pokud ne, sbal si (nebo jemu) kufry. Víc k tomu asi napsat nedokážu.
Není tady
rialty napsal(a):
L_aura napsal(a):
A co jsou to za léky?
jsou to antidepresiva tuším rivotril a cyprexa ted nevím zda to píši správě
Rialty - Zyprexa je zabiják. Na potenciu i na celú životnú energiu. Sú však antidepresíva, ktoré potenciu neovplyvňujú. Problém je len ten, že každému zaberajú ináč.
Není tady
ahujky a nepídila jsi se jestli v tom nemůže být třeba nějaká nemoc.Mám to doma tak vím o čem mluvím.Manžel onemocněl rakovinou varlat a sex,ale bohužel ani nic jiného u nás není.Psychika je hrozně zlá nemoc.Zkus si snim popovídat,ale já moc úspěchu neměla.Manžel mě moc miloval.Měla jsem vše na co jsem ukázala a sex a láska sním úžas-teď není nic a já se cítím dost zle.A to jsem štíhlá a dbám o sebe.Moc se o muže bojím RAKOVINA JE ZLÁ.Zkus se ho zeptat jestli ho něco netrápí,že ho máš ráda a záleží ti naněm.A ať je situace jakákoliv ty budeš při něm stát.Ahoj Maričko třeba ti to pomůže
Není tady