Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Co byste udělali, kdybyste vládli této zemi?

#76 10. 1. 2008 9:52

medveeed
♥♥♥----

Re: Co byste udělali, kdybyste vládli této zemi?

Iveta X napsal(a):

medveeed napsal(a):

Tiina napsal(a):

Medveede ne, představ si, že nám to trapné není. Ale upřímně,když vezmu HYPOTETICKOU osobu, která má v nejlepší základní vzdělání, nic neumí, akorát tak házet lopatou nebo vytírat podlahu, tak za co by jí měl kdo platit ty velké peníze ???

Teď reaguji jen na tvůj příspěvek. Nemluvím o sobě, neboť já mám vysokoškolské vzdělání. Ale i ty osoby se základním vzděláním nebo vyučené jsou potřeba (kdo by ti odvážel odpad z popelnic, kdo by vařil v restauracích, kdo by nakládal vagóny, kdo by pracoval v čistírnách., kdo by dělal řidiče, kdo by ti postavil vilu...) Myslíš, že oni kvůli svému "nevzdělání" nepotřebují jíst nebo se oblékat? Jistěže chápu, že nemohou brát tolik co ředitel, ale ten poměr platů je mírně řečeno v nerovnováze. U nás berou dělníci 15tis. hrubého, ředitel 300 tis. Ale jasně, řeknete, že je to správné, poněvadž je vám bližší osoba ředitele než nějakého dělníka. Jenže i oni mají děti, potřebují bydlet, jíst...je to tak těžké pochopit?

Souhlasím. Je tady početnější skupina těch, kterým jsou bližší lidé s většími platy a kopou za jejich stranu. Chybí Vám snaha, se aspoň nachvíli vcítit do člověka, který pracuje jako zaměstnanec, protože nemá odvahu začít podnikat, přesto pracuje a měl by tedy být schopný z platu jakžtakž vyžít. Ironizujete, že se lidi vymlouvají na bydlení na vesnici, ale uvědomujete si, jak byla okrouhnutá veřejná doprava? Spojení do práce je minumum a navíc je dražší a dražší, takže pokud někdo dělá za minimální mzdu, tak čtvrtinu platu projezdí. Dvě auta v rodině opravdu je luxus. Ale zase jak pro koho - že jo, vy se těm sockám vysmějete...... Naše milá vláda nám každý den připraví nějaký překvapení, konkrétně  včera jsem se dočetla o zpoplatnění VŠ a o zdražení svozu odpadu - pokud to tak opravdu bude, nás pětičlennou rodinu odpad přijde na 4 500 Kč, paráda, že jo. Přesto, že třídíme odpad a necháváme si vyvážet jednu popelnici, stejně jako například osamoceně žijící osoba......, která následně zaplatí 900 Kč. Čím se Vy - schopnější a majetnější - lišíte od komunistů? Někdo tady výše psal, že komunisti měli keci, nahrabali si pro sebe a přitom se ofrňovali na pošťákama, uklízečkama.... Vždyť Vy děláte to samý. Jste Vy a pak už jen ten póvl dole..... Buď má někdo shodný názory s Vašema a je to v pořádku nebo je to komouš, který chce vrátit zpátky starý časy.....vy jste vzdělaný, ostatní jsou blbý. Nedomýšlýte, že člověk se může rekvalifikovat většinou jen v nějakém učebním oboru, těžko se někdo rekvalifikuje na doktora nebo učitele. To musí chodit do školy a ta je na 5 let i více. Ano, souhlasím, že je zbytečný se vymlouvat na věk, studovat se opravdu dá i v  50 letech a pořád je šance, že aspoň před důchodem si člověk polepší. Ale zdůrazňuju to slovo "šance"....Víte, kolik lidí s maturitou uklízí, sedí za kasou v obchodě nebo pracuje u pásu ve fabrice? Jak mi vysvětlíte, že manželka ředitele zdejší fabriky sedí v kanceláři coby vyučená krejčová a paní s maturitou na ekonomce umývá nádobí v jídelné té fabriky..... Je tak neschopná nebo je to spíš o protekci?Předevčírem jsem jela do školy a všimla si na dveřích obchodu, že v nově otevřené hospodě přijmou uklízečku a pracovnici na mytí nádobí v jedné osobě. Hned druhý den jsem tam šla, místo už bylo pryč, přestože, jak jsem se dozvěděla, bylo za minimální mzdu (jak jinak tady u nás...) 8000 Kč hrubého s tím, že úklid by se odbýval ráno a na mytí nádobí bude pracovnice přicházet v době obědů a večeří - tedy celý den rozcouraný a za ho :-). A přesto to místo bylo pryč, tak jsou lidi na tom bídně... No někdo přeci tomu majiteli hospody musí vydělat na dovolenou, nový auto.....Další příklad - majitelka místní cukrárny má neustále vyvěšený inzerát na dveřích i na ÚP, že přijme pracovnice za plat údajně 12000 Kč čistého - nikdo u ní dlouho nevydrží, neexistuje tam pracovní doba, otevřeno je od 8 - 22 hod, všechny dny v týdnu a ty pracovnice tam tedy musí být podlel potřeby, platí jim minimální mzdu a to ještě nepravidelně a jedná s nima jak s hadrem. Byla jsem u toho, když řvala na novou pracovnici jako na psa, jen proto, že dala obráceně plato s dorty a oni nesměřovaly špičkou k zákazníkům...... Jsme malý město, ví se o totmo postupu i na ÚP, ale nic se neděje, majitelka bohatne, má už dvě cukrárny a další obchod, kopeček zmrzliny prodává za 10 Kč. To už jsem tu jednou psala a bylo mi doporučeno, ať nezávidím..... To je přesně ten Váš postup a myšlení. Máte štěstí, že jste schopnější se sami profesně prosadit, to určitě neupírám a vlastně i obdivuju, ale zase se mi zdá, že Vám chybí jiný vlastnosti, např. Petře100 atd......

NENAPSAL BYCH TO LÉPE. PŘESNĚ JSI TO VYSTIHLA. NEDOKÁZAL JSEM TO TAK VYSVĚTLIT JAKO TY. ONI JSOU SCHOPNÍ (SPÍŠ SCHOPNÍ VŠEHO), PROTO MŮŽOU VŠE. TY OBYČEJNÝ CHUDÁKU JSI NÁM UKRADENÝ. CO NA TOM, ŽE PRACUJEŠ, ALE NEUMÍŠ TO PRODAT... TO JE JEJICH KRÉDO.

Není tady

#77 10. 1. 2008 9:52

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Iveta X napsal(a):

Je tady početnější skupina těch, kterým jsou bližší lidé s většími platy a kopou za jejich stranu.

Cože? Nevšimla jsem si, že by tu někdo říkal, že jsou mu "bližší lidé s většími platy". Jsou nám bližší lidé, kteří když jsou se svým platem nebo postavením nespokojení, proti tomu něco dělají a začnou u sebe a ne u státu, sociálních dávek a remcání.

Iveta X napsal(a):

vy se těm sockám vysmějete......  Čím se Vy - schopnější a majetnější - lišíte od komunistů? Někdo tady výše psal, že komunisti měli keci, nahrabali si pro sebe a přitom se ofrňovali na pošťákama, uklízečkama.... Vždyť Vy děláte to samý.

Tak tohle beru jako naprosto infantilní útok (moderátoři by to možná měli posoudit) a musím říct, že jsem velmi zklamaná sad Proč by někdo, kdo je schopný, nemohl být i víc majetný, když si to zaslouží? A z čehož usuzuješ, že někým opovrhujeme? Laskavě si přečti, co tu bylo napsáno! Padl návrh na zavedení 3-měsíční podpory v nezaměstnanosti. Kdo chce dělat, půjde mejt hajzlíky i s titulama. Bohužel jsou tací, kteří tvrdí, že nemůžou sehnat práci ve svým oboru a jsou na podpoře roky. A co třeba kdyby holt snížili svý nároky a kdyxž nemaj nic do huby, šli makat jinam? I třeba na ty záchodky?

Iveta X napsal(a):

Nedomýšlýte, že člověk se může rekvalifikovat většinou jen v nějakém učebním oboru, těžko se někdo rekvalifikuje na doktora nebo učitele.

To tu taky nikdo nenavrhoval a nečekám (a ani netoužím potom), aby člověk se základkou se rekvalifikoval v nějakým rychlokurzu na učitele mých dětí nebo nedej bože lékaře. Na to je - pro tvou informaci - potřeba univerzitní diplom a nikoliv rekvalifikační kurz, kdybys to nevěděla.
Ale mohl by si třeba dodělat maturitu, výúční list v řemesle nebo absolvovat kurzy účetnictví, stenografie, PC atd. Základy, aby mohl dělat i něco jinýho.

Iveta X napsal(a):

Víte, kolik lidí s maturitou uklízí, sedí za kasou v obchodě nebo pracuje u pásu ve fabrice? Jak mi vysvětlíte, že manželka ředitele zdejší fabriky sedí v kanceláři coby vyučená krejčová a paní s maturitou na ekonomce umývá nádobí v jídelné té fabriky..... Je tak neschopná nebo je to spíš o protekci?

Vysvětlím ti to úplně jednoduše. Mám za sebou studia na několika VŠ, při kterých jsem pracovala jako OSVČ a sama se živila, tj. platila nájem, odvoz odpadu, dojíždění 300 km do školy (Plzeň - Brno) atd. A dala jsme si bacha, abych si do toho všeho ještě nepořídila dítě. A když byla bída, tak jsem za 35,- na hodinu kopírovala stohy lejster v jedný firmě, kde mne komandovala sekretářka s maturitou. Jenže protože jsem takhle nechtěla dopadnout, tak jsem prostě dodělala školy a kurzy a vypracovala se. Moje kamarádka ma taky titul    , ale protože po státnicích nesehnala práci a nechtěla být na pracáku, šla si za tu pokaldnou na rok sednout, aby našetřila pár kaček a osamostatnila se.

A proč paní s maturitou na ekonomce (předpokládám obchodní akademii) umývá nádobí v jídelně? Asi proto, že nemá jiné ambice a je s tím spokojená. A pokud není spokojená, tak s tím asi nechce nic dělat. Tomu se říká rezignace a s tím jí stát nepomůže a já ji litovat nebudu. To je její problém.   

Iveta X napsal(a):

No někdo přeci tomu majiteli hospody musí vydělat na dovolenou, nový auto.....

A ty víš, kolik času ten majitel stráví v práci? Ty víš, kolik času a nervů tráví nad účetnictvím, pokladním mankem, daněma, pojištěním budovy, mzdama atd.? fakturama, zpožděnejma dodávkama zboží... prostě je šikovnej, zvládá to a navíc mu lidi berou práci za minimální mzdu, tak proč by si nemohl dovolit nový auto? Znamená to snad, že krade????

Iveta X napsal(a):

Další příklad - majitelka místní cukrárny má neustále vyvěšený inzerát na dveřích i na ÚP, že přijme pracovnice za plat údajně 12000 Kč čistého - nikdo u ní dlouho nevydrží, neexistuje tam pracovní doba, otevřeno je od 8 - 22 hod, všechny dny v týdnu a ty pracovnice tam tedy musí být podlel potřeby, platí jim minimální mzdu a to ještě nepravidelně a jedná s nima jak s hadrem. Byla jsem u toho, když řvala na novou pracovnici jako na psa, jen proto, že dala obráceně plato s dorty a oni nesměřovaly špičkou k zákazníkům...... Jsme malý město, ví se o totmo postupu i na ÚP, ale nic se neděje, majitelka bohatne, má už dvě cukrárny a další obchod, kopeček zmrzliny prodává za 10 Kč. To už jsem tu jednou psala a bylo mi doporučeno, ať nezávidím.....

A jakou to má prosimtě souvislost s naším tématem? jistě, jsou mezi námi vydřiduši, ale taky jsou mezi námi lidi, který se prostě bojí se ozvat, odejít jinam, bojí se změny a tak radši jen  nadávají a koupou se ve vlastní smůle. kdyby radši proti tomu něco udělali...

Iveta X napsal(a):

To je přesně ten Váš postup a myšlení. Máte štěstí, že jste schopnější se sami profesně prosadit, to určitě neupírám a vlastně i obdivuju, ale zase se mi zdá, že Vám chybí jiný vlastnosti, např. Petře100 atd......

Ano, je to náš způsob myšlení. Věříme, že každý, kdo má tu odvahu něco změnit, si zaslouží odměnu. Obzvlášť když s tou změnou začne u sebe. A pokud narážíš na solidaritu, tak to už nehodlám komentovat, protože to se probíralo shora a to je otázka každýho svědomí. Já ho mám rozhodně čistý. Jinak bych se být tebou nadále zdržela takovýchto útoků.

Není tady

#78 10. 1. 2008 9:58

medveeed
♥♥♥----

lepista napsal(a):

Vycházím ze situace v horské vesnici, kde máme chalupu. Finančně dobře na tom jsou tam 2 rodiny.

Rodina místního truhláře, který pracuje 12h denně a prodává i do zahraničí. Rádi jezdí na zajímavé dovolené. Druhá je rodina člověka, který ač po 50, když ztratil místo mistra v továrně, tak dojíždí vždy na týden do Prahy dělat na stavbě prostého dělníka, spí na ubytovně a jede na víkend domů. Tak to dělá 10 let. Mezitím opravili chalupu po rodičích, kterou teď pronajímají cizincům.

Zbytek vesnice tyto dvě rodiny pomlouvá když sedí v hospodě a platí pivo penězi z podpory. Nadávají, závidějí, ale to samé by dělat nešli ( dojíždět do Prahy), to se jim "nevyplatí". Vidí, jakým autem si vozí zadek, kam na dovolenou jezdí...a říkají " proč by měl mít někdo víc, když máme stejné žaludky".

Proto bych to volební právo odstupňovala podle vzdělání a příjmu. Aby o budoucnosti rozhodovali, kdo jsou kompetentní či něco dokázali. Z rozhodování prostého lidu se ještě 17 let po revoluci vzpamatováváme....

Znáš zajímavou vesnici, když jen dvě rodiny pracují a zbytek se válí v hospodě. Fakt by mě zajímalo, o kterou vesnici se jedná a kde na ten chlast berou peníze, když nikdo nepracuje. Máš pravdu, nikdy bych neudělal to, abych odešel na celý týden do Prahy a rodinu nechal 300km daleko (i kdybych neměl tak vážné důvody, jaké mám).Natolik si zas vážím jiných hodnot, které nějaké peníze nepřevýší. Říkám to už poněkolikáté, že byste nejraději udělali z lidí nevolníky, dřít od soumraku do soumraku a pokud možno zadarmo. Manželku, děti, rodiče, sourozence, zahrádky, koníčky - vše podřídit prachům. To vaše uvažování je ale pěkně hnusné. Takový život bych žít nechtěl. Mně by stačilo mít za 10hod. odvedené práce průměrně zaplaceno.

Není tady

#79 10. 1. 2008 9:59

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jen tak mimochodem, když jste tak nespokojení a kolem vás jsou samí vydřiduši, co se vozí v nových fárech a vydělávaj 300 tis. - proč neemigrujete třeba do Sýrie? Průměrný plat učitele je v přepočtu na koruny 800,- Nájem dvoupokojového bytu je přes 1000,- Třeba byste pak mohli dělat "dveřníky" (tj. otvírat lide dveře do domu), "výtaháře" - přivolávat jim výtah, "modliče" tj. kdykoliv vás někdo mine, tak se za něj pěkně pomodlíte. To jsou tzv. "umělá pracovn místa". Jeden chlápek chodil ke svýmu známýmu prodejci v drogerii kupovat papírový kapesníky, aby je pak obratem na ulici prodával s drobnou přirážkou. Nebo třeba čističe bot, rotlačovače aut podél silnic, aby se tam vešlo auto ňákýho boháče...

Takhle a ještě hůř totiž žije 85 % lidí na Zemi.
Ale třeba vám tam bude líp, když se vám tady nelíbí.

Není tady

#80 10. 1. 2008 10:05

medveeed
♥♥♥----

Veranna napsal(a):

Jen tak mimochodem, když jste tak nespokojení a kolem vás jsou samí vydřiduši, co se vozí v nových fárech a vydělávaj 300 tis. - proč neemigrujete třeba do Sýrie? Průměrný plat učitele je v přepočtu na koruny 800,- Nájem dvoupokojového bytu je přes 1000,- Třeba byste pak mohli dělat "dveřníky" (tj. otvírat lide dveře do domu), "výtaháře" - přivolávat jim výtah, "modliče" tj. kdykoliv vás někdo mine, tak se za něj pěkně pomodlíte. To jsou tzv. "umělá pracovn místa". Jeden chlápek chodil ke svýmu známýmu prodejci v drogerii kupovat papírový kapesníky, aby je pak obratem na ulici prodával s drobnou přirážkou. Nebo třeba čističe bot, rotlačovače aut podél silnic, aby se tam vešlo auto ňákýho boháče...

To jako chceš, aby náš stát klesl na úroveň někde v Africe? Proč to tady proboha furt dokola omíláte, že se mají 2/3 obyvatel této planety hůř? To snad ví každé malé dítě. Já myslel, že porovnáváme režim v naší republice a ne že se budeme plácat po ramenou, jak jsme dobří, protože jsme na tuto úroveň ještě neklesli...

Není tady

#81 10. 1. 2008 10:10

medveeed
♥♥♥----

Veranna napsal(a):

Iveta X napsal(a):

Je tady početnější skupina těch, kterým jsou bližší lidé s většími platy a kopou za jejich stranu.

Cože? Nevšimla jsem si, že by tu někdo říkal, že jsou mu "bližší lidé s většími platy". Jsou nám bližší lidé, kteří když jsou se svým platem nebo postavením nespokojení, proti tomu něco dělají a začnou u sebe a ne u státu, sociálních dávek a remcání.

Iveta X napsal(a):

vy se těm sockám vysmějete......  Čím se Vy - schopnější a majetnější - lišíte od komunistů? Někdo tady výše psal, že komunisti měli keci, nahrabali si pro sebe a přitom se ofrňovali na pošťákama, uklízečkama.... Vždyť Vy děláte to samý.

Tak tohle beru jako naprosto infantilní útok (moderátoři by to možná měli posoudit) a musím říct, že jsem velmi zklamaná sad Proč by někdo, kdo je schopný, nemohl být i víc majetný, když si to zaslouží? A z čehož usuzuješ, že někým opovrhujeme? Laskavě si přečti, co tu bylo napsáno! Padl návrh na zavedení 3-měsíční podpory v nezaměstnanosti. Kdo chce dělat, půjde mejt hajzlíky i s titulama. Bohužel jsou tací, kteří tvrdí, že nemůžou sehnat práci ve svým oboru a jsou na podpoře roky. A co třeba kdyby holt snížili svý nároky a kdyxž nemaj nic do huby, šli makat jinam? I třeba na ty záchodky?

Iveta X napsal(a):

Nedomýšlýte, že člověk se může rekvalifikovat většinou jen v nějakém učebním oboru, těžko se někdo rekvalifikuje na doktora nebo učitele.

To tu taky nikdo nenavrhoval a nečekám (a ani netoužím potom), aby člověk se základkou se rekvalifikoval v nějakým rychlokurzu na učitele mých dětí nebo nedej bože lékaře. Na to je - pro tvou informaci - potřeba univerzitní diplom a nikoliv rekvalifikační kurz, kdybys to nevěděla.
Ale mohl by si třeba dodělat maturitu, výúční list v řemesle nebo absolvovat kurzy účetnictví, stenografie, PC atd. Základy, aby mohl dělat i něco jinýho.

Iveta X napsal(a):

Víte, kolik lidí s maturitou uklízí, sedí za kasou v obchodě nebo pracuje u pásu ve fabrice? Jak mi vysvětlíte, že manželka ředitele zdejší fabriky sedí v kanceláři coby vyučená krejčová a paní s maturitou na ekonomce umývá nádobí v jídelné té fabriky..... Je tak neschopná nebo je to spíš o protekci?

Vysvětlím ti to úplně jednoduše. Mám za sebou studia na několika VŠ, při kterých jsem pracovala jako OSVČ a sama se živila, tj. platila nájem, odvoz odpadu, dojíždění 300 km do školy (Plzeň - Brno) atd. A dala jsme si bacha, abych si do toho všeho ještě nepořídila dítě. A když byla bída, tak jsem za 35,- na hodinu kopírovala stohy lejster v jedný firmě, kde mne komandovala sekretářka s maturitou. Jenže protože jsem takhle nechtěla dopadnout, tak jsem prostě dodělala školy a kurzy a vypracovala se. Moje kamarádka ma taky titul    , ale protože po státnicích nesehnala práci a nechtěla být na pracáku, šla si za tu pokaldnou na rok sednout, aby našetřila pár kaček a osamostatnila se.

A proč paní s maturitou na ekonomce (předpokládám obchodní akademii) umývá nádobí v jídelně? Asi proto, že nemá jiné ambice a je s tím spokojená. A pokud není spokojená, tak s tím asi nechce nic dělat. Tomu se říká rezignace a s tím jí stát nepomůže a já ji litovat nebudu. To je její problém.   

Iveta X napsal(a):

No někdo přeci tomu majiteli hospody musí vydělat na dovolenou, nový auto.....

A ty víš, kolik času ten majitel stráví v práci? Ty víš, kolik času a nervů tráví nad účetnictvím, pokladním mankem, daněma, pojištěním budovy, mzdama atd.? fakturama, zpožděnejma dodávkama zboží... prostě je šikovnej, zvládá to a navíc mu lidi berou práci za minimální mzdu, tak proč by si nemohl dovolit nový auto? Znamená to snad, že krade????

Iveta X napsal(a):

Další příklad - majitelka místní cukrárny má neustále vyvěšený inzerát na dveřích i na ÚP, že přijme pracovnice za plat údajně 12000 Kč čistého - nikdo u ní dlouho nevydrží, neexistuje tam pracovní doba, otevřeno je od 8 - 22 hod, všechny dny v týdnu a ty pracovnice tam tedy musí být podlel potřeby, platí jim minimální mzdu a to ještě nepravidelně a jedná s nima jak s hadrem. Byla jsem u toho, když řvala na novou pracovnici jako na psa, jen proto, že dala obráceně plato s dorty a oni nesměřovaly špičkou k zákazníkům...... Jsme malý město, ví se o totmo postupu i na ÚP, ale nic se neděje, majitelka bohatne, má už dvě cukrárny a další obchod, kopeček zmrzliny prodává za 10 Kč. To už jsem tu jednou psala a bylo mi doporučeno, ať nezávidím.....

A jakou to má prosimtě souvislost s naším tématem? jistě, jsou mezi námi vydřiduši, ale taky jsou mezi námi lidi, který se prostě bojí se ozvat, odejít jinam, bojí se změny a tak radši jen  nadávají a koupou se ve vlastní smůle. kdyby radši proti tomu něco udělali...

Iveta X napsal(a):

To je přesně ten Váš postup a myšlení. Máte štěstí, že jste schopnější se sami profesně prosadit, to určitě neupírám a vlastně i obdivuju, ale zase se mi zdá, že Vám chybí jiný vlastnosti, např. Petře100 atd......

Ano, je to náš způsob myšlení. Věříme, že každý, kdo má tu odvahu něco změnit, si zaslouží odměnu. Obzvlášť když s tou změnou začne u sebe. A pokud narážíš na solidaritu, tak to už nehodlám komentovat, protože to se probíralo shora a to je otázka každýho svědomí. Já ho mám rozhodně čistý. Jinak bych se být tebou nadále zdržela takovýchto útoků.

Co tě to, IvetoX, jenom napadlo. Útočit tady přece mohou jen Jeňýk, Klubko, Varanna, Petr100 a jim podobní. To jsi si tedy dovolila moc... Na to oni nejsou zvyklí...

Není tady

#82 10. 1. 2008 10:13

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

medveeed napsal(a):

Veranna napsal(a):

To jako chceš, aby náš stát klesl na úroveň někde v Africe? Proč to tady proboha furt dokola omíláte, že se mají 2/3 obyvatel této planety hůř? To snad ví každé malé dítě. Já myslel, že porovnáváme režim v naší republice a ne že se budeme plácat po ramenou, jak jsme dobří, protože jsme na tuto úroveň ještě neklesli...

Protože neustále popíráte právo člověka na větší příjem! Když je člověk šikovný a nebojí se něco změnit, něco riskovat a něco obětovat, proč by se nemohl mít líp?
Kromě toho, porovnávat může pouze něco s něčím, čili když píšeš, že "porovnáváme režim v naší republice", tak je to nesmysl.
Hodnotíme a já neříkám, že jsem s ním zcela spokojená, takže jsme navrhla některé změny, které by dle mého názoru byly prospěšné. na druhou stranu, pořád si uvědomuju ty velké příležitosti, které teď mám, a které bych před 10 - 20 lety neměla. Proto jsou moje návrhy změn pravicové.

Ty jsi ale jen stěžuješ, s čehož usuzuji, že se ti tu nelíbí a že bys třeba raději žil někde jinde. S žádným konkrétním zlepšovákem si ještě nepřišel. Předhoď nám taky něco, ať to můžeme pořádně probrat.

A poslední věc - JEN PRO TVOU INFOMRACI: SÝRIE NELEŽÍ V AFRICE dumbom dumbom  big_smilebig_smilebig_smile "to snad ví každé malé dítě..." big_smile

Upravil(a) Veranna (10. 1. 2008 10:16)

Není tady

#83 10. 1. 2008 10:15

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

medveeed napsal(a):

Co tě to, IvetoX, jenom napadlo. Útočit tady přece mohou jen Jeňýk, Klubko, Varanna, Petr100 a jim podobní. To jsi si tedy dovolila moc... Na to oni nejsou zvyklí...

Pozor, pozor, já ani nikdo z lidí, které jsi jmenoval, jsme ani tebe, ani IvetuX, ani nikoho jiného nepřirovnali ke komunistům ze starého režimu (opakuji, ze starého režimu).

Není tady

#84 10. 1. 2008 10:17

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Verrana - To tu taky nikdo nenavrhoval a nečekám (a ani netoužím potom), aby člověk se základkou se rekvalifikoval v nějakým rychlokurzu na učitele mých dětí nebo nedej bože lékaře. Na to je - pro tvou informaci - potřeba univerzitní diplom a nikoliv rekvalifikační kurz, kdybys to nevěděla.

A zase ironie a shazování rozdílného názoru - jistě, jsem tak blbá, že nevím, že na lékaře nebo učitele musí člověk studovat VS. Chtěla jsem tím říct to, že když se člověk rekvalifikuje v řemesle, tak si těžko polepší. Tady z ÚP posílají na rekvalifikace na prodavačku.......

Verrana - A ty víš, kolik času ten majitel stráví v práci? Ty víš, kolik času a nervů tráví nad účetnictvím, pokladním mankem, daněma, pojištěním budovy, mzdama atd.? fakturama, zpožděnejma dodávkama zboží... prostě je šikovnej, zvládá to a navíc mu lidi berou práci za minimální mzdu, tak proč by si nemohl dovolit nový auto? Znamená to snad, že krade????

A víš, kolik času stráví v práci ty její zaměstnankyně? Oni se přece neválejí doma, ale vydělávají jí peníze, tak proč je trochu lépe neohodnotí a nezaplatí? Proč na ně řve před zákazníkama? Proč nedodržuje smluvenou mzdu? Proč nedodržuje pracovní dobu? Opakuji, že u nás jsou opravdu ve většině případů minimální mzdy,  nebo prostě do 10 000 Kč hrubého, takže člověk si prostě nemůže vybírat.

Možná jsem infantilní, jak píšeš, ale ten lidský přístup mnoha úspěšným lidem chybí, nejde ani tak o jejich názory, ale o arogantnost a nadřazenost. Nevadí mi, že je někdo bohatý, určitě do toho úspěchu musel něco vložit (čas, peníze, schopnost...), já tohle prostě neumím, ale proto se mnou nemusí ještě nikdo jednat jako s póvlem. Umím zase něco jinýho. Šlo mi o tohle, v životě to tak pociťuju a je to znát i tady z některých příspěvků.

Iveta X

Není tady

#85 10. 1. 2008 10:21

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Hm, Medveeede, asi jsem to fakt "přepískla"....

Iveta X

Není tady

#86 10. 1. 2008 10:25

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

medveeed napsal(a):

PetrV napsal(a):

medveeede, co takhle povýšení v práci? Určitě tam máte nějaké manažery, ředitele, ti mají určitě víc peněz než ty.

Nebuď směšný. Nevím, jestli se tak jen tváříš nebo to myslíš vážně. Každý u nás ve firmě ví, že lepší místa jsou VÝHRADNĚ pro známé manažerů. Žádný postup neexistuje, je to nulová šance. To bývalo za komunistů, že když jsi dobře pracoval (příp. byl členem jisté strany), že jsi postupoval výš... Dnes to tedy rozhodně neplatí. Alespoň u nás ne.

Takže za komunistů bylo povýšení spíš za zásluhy a dneska spíš z protekce? Teď nevím, jestli si děláš srandu nebo ne. Možná ti uniklo, že za komunistů byli ve vysokých funkcích často "uvědomělí" dělníci (a to i na soudech, což mělo tragické následky), zatímco dneska je jediným cílem, aby firma vydělala. Věř mi, že pokud ty budeš dobrým manažerem, tak každý ředitel to pracovní místo dá raději tobě než svému známému. Zisk je totiž daleko důležitější než nějaké kamarádíčkování.

"Rovnováha platů" přeci nemůže existovat ani v nejmenším, pokud ten dělník něco udělá špatně, tak přinejhorším mu někdo vynadá, pokud udělá špatné rozhodnutí ředitel, tak taky může firma skončit, ztráty třeba do miliard a stovky lidí na dlažbě. Ten ředitel musí mít statisíce, klidně i milióny měsíčně, pokud se jedná o velkou firmu. Zároveň ovšem (!) samozřejmě musí mít takovou zodpovědnost, aby když udělá chybu, tak to hodně výrazně pocítil.

A ještě hlavní otázka na závěr, medveeede. Chápu, že bys za stávající situace chtěl mít vyšší plat, dejme tomu, že lepší práci opravud neseženeš nebo z osobních důvodů shánět nechceš. Jak a kdo by ti ale měl zařídit lepší životní úroveň? Měl by ředitel firmy sám od sebe přijít a říct: "medvěde, ty máš problémy uživit rodinu, tak já ti 5000 měsíčně přidám, ať máš radost"? To fakt čekáš? Nebo snížení cen? Na celoevropském trhu??? Kdyby nedejbože díky státním dotacím stálo mléko 5 Kč, tak ti garantuju, že veškerá naše produkce jde třeba do Německa nebo Rakouska, tam by po tom skočili.

IvetaX: Proč na ně řve před zákazníkama? Proč nedodržuje smluvenou mzdu? Proč nedodržuje pracovní dobu? To ti řeknu naprosto přesně. Protože ty zaměstnankyně si to nechají líbit. Ano, v tomhle případě je zaměstnavatel ten zlý. Ale to musí pochopit sám, až mu zaměstkankyně po houfně začnou odcházet. Dokud si to nechají líbit, tak bohužel.

Upravil(a) PetrV (10. 1. 2008 10:26)

Není tady

#87 10. 1. 2008 10:26

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Iveta X napsal(a):

A víš, kolik času stráví v práci ty její zaměstnankyně? Oni se přece neválejí doma, ale vydělávají jí peníze, tak proč je trochu lépe neohodnotí a nezaplatí? Proč na ně řve před zákazníkama? Proč nedodržuje smluvenou mzdu? Proč nedodržuje pracovní dobu? Opakuji, že u nás jsou opravdu ve většině případů minimální mzdy,  nebo prostě do 10 000 Kč hrubého, takže člověk si prostě nemůže vybírat.

A proč si teda proboha necháte líbit? Proč prostě nejdete za lepší prací? Ano, "u vás jsou minimální mzdy", tak proč se nepřestěhujete jinam? Nevěřím, že to je takhle všude, a ani ty bys neměla tomuhle dojmu podlehnout, jinak rezignuješ a nikdy se nepolepšíš. Bert to jako upřímný a dobře míněný pokus o radu. Já fakt nemám jediný důvod nikoho shazovat a kdyby tady byli všichni schopní a slušní a pracovití, tak bych jim přála dobré platy. Ale ono se za to taky musí bojovat, ozvat se a v nejhorším případě se holt za dobrou prací i odstěhovat.

Není tady

#88 10. 1. 2008 10:50

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Veranna napsal(a):

Iveta X napsal(a):

A proč si teda proboha necháte líbit? Proč prostě nejdete za lepší prací? Ano, "u vás jsou minimální mzdy", tak proč se nepřestěhujete jinam? Nevěřím, že to je takhle všude, a ani ty bys neměla tomuhle dojmu podlehnout, jinak rezignuješ a nikdy se nepolepšíš. Bert to jako upřímný a dobře míněný pokus o radu. Já fakt nemám jediný důvod nikoho shazovat a kdyby tady byli všichni schopní a slušní a pracovití, tak bych jim přála dobré platy. Ale ono se za to taky musí bojovat, ozvat se a v nejhorším případě se holt za dobrou prací i odstěhovat.

Proč si to necháme líbit? Těžko říct... Tady je několik velkých fabrik, všude se dělá na směny a většinou i o víkendech. V nejlépe placené fabrice si muž u pásu vydělá 15000 Kč, ženský kolem 11 000 Kč. Je to ale rasovina, každý půlrok zaměstnanci musí chodit na prohlídky k lékaři a pokaždý jich část neprojde. Tohle se stalo i mojí známý, která tedy musela změnit místo a odešla pracovat do zmiňované cukrárny......, vydržela tři měsíce a na svou zodpovědnost se vrátila zpět do fabriky i za cenu zhoršujícího se zdraví. Do téhle nejlépe placené fabriky se člověk bez protekce dostane pouze tak, že se zapíše do pořadníku a pak čeká, až někdo odejde a on se dostane na jeho místo. Ostatní továrny platí ještě míň, většinou pod 10 000 Kč - tedy aspoň co se žen týká. Na lepší místo např. v kanceláři, ale i třeba lepší úklid někde ve škole nebo školce, nebo i práce v kuchyni ve školce nebo škole je taky nutná protekce - chodí to tak, že to místo vlastně podrží odcházející někomu svému známému nebo příbuznému. Asi bych to neměla psát, ale i já takhle čekám na lepší místo uklízečky, kde nebude přímo minimální mzda, budu mít dobrou pracovní dobu a hlavně mi vyjdou vstříc s mojím dojižděním do školy. Drží mi to známá, která odchází za 1,5 roku do důchodu, pak počítám s tou prací na dva roky a potom snad bych mohla pracovat v profesi, kterou studuju. To je můj plán, skutečnost může být nakonec jiná..... A ještě k té známé, která dělá s maturitou na tehdy "ekonomické " škole.... Stejně, jako my, se sem přistěhovala a je tady bez známých, příbuzných, má malé děti a její manžel dělá denně přesčasy u zaměstnavatele, aby vyšli. Potřebovala tedy místo na jednu směnu, do fabriky nemohla, v kanceláři místo nesehnala..... Už dopředu je tady vždycky veřejným tajemstvím, kdo vyhraje konkurs, je to prostě zase někdo známý, vědělo se dopředu, kdo vyhraje místo na městském úřadu, vědělo se, kdo vyhraje místo na ředitelku školky atd. Konkursy jsou vypisovaný jen pro formu. A k tomu stěhování - těžko se stěhuje, když má člověk rodinu, děti a přece se nemůže odstěhovat půlka města? Myslíš, že jsem o tom nepřemýšlela? Jsem tady náplava a k místu nemám ani žádný citový vztah. Jenže bydlíme v domku, vrazili jsme do něj plno peněz a když jsme si nechali nakonec udělat odhad, tak byl tak nízký, že tam , odkud pocházím, bysme za ty peníze nepořídili ani byt v paneláku. A navíc už se taky musíme ohlížet na děti, ty se tady cítí naopak doma, jsou tu od narození . Chybí tady konkurence v platech, je prostě nasazená laťka nízko a žádný zaměstnavatel jí dobrovolně nezvedne. Tím spíš, že lidí, hledající místo, je pořád dost. Doufám, že mi aspoň bude k něčemu ta škola.

Iveta X

Není tady

#89 10. 1. 2008 10:56

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Iveto a proč tedy nezkusit podnikání? Někdo tu zmiňoval příklad ženy, která se ze sociálního dna vyšvihla v schopnou podnikatelku jen tím, že začala žehlit sousedům, pak i přespolním a dneska dokonce zaměstnává několik lidí a má luxusní bydlení. Pokud ti vadí papírování, můžeš zpočátku načerno a když se to rozjede, tak si sehnat někoho na účetnictví. Těch poptávaných služeb je hodně, nemusí to být zrovna žehlení, ale hlídání dětí, venčení psů, posekání trávníku a tak dále.

Není tady

#90 10. 1. 2008 10:57

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

IvetaX - jestli dobře chápu, tak děláš nějakou školu, takže je to svým způsobem boj za lepší podmínky a to je fajn :-). Držím palce, aby ta škola fakt k něčemu pomohla, když ne k dobrému místu, tak alespoň ke kontaktům (tím nemyslím protekci, ale informovanost o trhu práce a jeho nabídkách). Nejsem fanda stěhování do Prahy a o podmínkách v Praze nemám nejlepší mínění, ale jsou i jiná dobrá místa a lokality. Třeba na ně dostaneš kontakt a třeba po škole změníš názor.
Jistě, s rodinou to je obtížné, ale když by to stálo zato, neváhala bych...
Fakt držím palce :-)

Není tady

#91 10. 1. 2008 11:05

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Veranna napsal(a):

IvetaX - jestli dobře chápu, tak děláš nějakou školu, takže je to svým způsobem boj za lepší podmínky a to je fajn :-). Držím palce, aby ta škola fakt k něčemu pomohla, když ne k dobrému místu, tak alespoň ke kontaktům (tím nemyslím protekci, ale informovanost o trhu práce a jeho nabídkách). Nejsem fanda stěhování do Prahy a o podmínkách v Praze nemám nejlepší mínění, ale jsou i jiná dobrá místa a lokality. Třeba na ně dostaneš kontakt a třeba po škole změníš názor.
Jistě, s rodinou to je obtížné, ale když by to stálo zato, neváhala bych...
Fakt držím palce :-)

Díky. Snažím se věřit, že mi škola k něčemu bude. Vybrala jsem si obor, co mě zajímá, je i poptávka po zaměstnancích.  Doufám, že by tím pádem mohly i vzrůst platy a vyplatilo by se tudíž i dojíždět. No uvidíme....

Iveta X

Není tady

#92 10. 1. 2008 11:07

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

Iveto a proč tedy nezkusit podnikání? Někdo tu zmiňoval příklad ženy, která se ze sociálního dna vyšvihla v schopnou podnikatelku jen tím, že začala žehlit sousedům, pak i přespolním a dneska dokonce zaměstnává několik lidí a má luxusní bydlení. Pokud ti vadí papírování, můžeš zpočátku načerno a když se to rozjede, tak si sehnat někoho na účetnictví. Těch poptávaných služeb je hodně, nemusí to být zrovna žehlení, ale hlídání dětí, venčení psů, posekání trávníku a tak dále.

No to právě počítám, že bych s tou svou školou mohla později i pracovat samostatně a docházet někam do rodin jako pečovatelka. Jen musím překonat strach z řízení auta. Mám dva roky řidičák, ale ten strach je silnější než já. No ono je to taky těžký, auto máme jen jedno a manžel mě k němu nepustí ...:-))

Iveta X

Není tady

#93 10. 1. 2008 11:11

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

IvetaX: no, až manža zjistí, že máš třeba nabídku na super práci 60 nebo 100 km od vás, tak ti to auto určitě rád půjčí anebo holt zainvestujete do nějaké malé ojetiny - pro začátek. Víš co, tvůj přístup je správný a to je to, co tu s Petrem a jinými obhajujeme. prostě to nevzdát, takže to nevzdávej a dej nám pak vědět, jak si vedeš :-)

Není tady

#94 10. 1. 2008 11:12

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Veranna napsal(a):

medveeed napsal(a):

Veranna napsal(a):

Protože neustále popíráte právo člověka na větší příjem! Když je člověk šikovný a nebojí se něco změnit, něco riskovat a něco obětovat, proč by se nemohl mít líp?
Kromě toho, porovnávat může pouze něco s něčím, čili když píšeš, že "porovnáváme režim v naší republice", tak je to nesmysl.
Hodnotíme a já neříkám, že jsem s ním zcela spokojená, takže jsme navrhla některé změny, které by dle mého názoru byly prospěšné. na druhou stranu, pořád si uvědomuju ty velké příležitosti, které teď mám, a které bych před 10 - 20 lety neměla. Proto jsou moje návrhy změn pravicové.

Ty jsi ale jen stěžuješ, s čehož usuzuji, že se ti tu nelíbí a že bys třeba raději žil někde jinde. S žádným konkrétním zlepšovákem si ještě nepřišel. Předhoď nám taky něco, ať to můžeme pořádně probrat.

A poslední věc - JEN PRO TVOU INFOMRACI: SÝRIE NELEŽÍ V AFRICE dumbom dumbom  big_smilebig_smilebig_smile "to snad ví každé malé dítě..." big_smile

Dítě jo:)))

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#95 10. 1. 2008 11:22

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Veranna napsal(a):

... neustále popíráte právo člověka na větší příjem! Když je člověk šikovný a nebojí se něco změnit, něco riskovat a něco obětovat, proč by se nemohl mít líp?

godlikegodlikegodliketummenuppgodlikegodlikegodlike

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#96 10. 1. 2008 11:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Proč prostě nejdete za lepší prací?

Protože to občas prostě nejde. Mně nevadí, že někdo bere víc než já, vadí mi, že od určitého věku je problém tu "lepší práci" sehnat, nabídky typu "minimální mzdu a zbytek načerno", údiv nad tím, že pracovat denně od 7 do 19 včetně tří víkendů v měsíci za 11.000,- se mi nezdá jako dobrý flek, informace, že jsem pro firmu neperspektivní aniž by se vůbec zajímali o to, co znám... tohle je jen část toho, co jsem si vyslechla při hledání místa. A to fakt nežiju tam, kde je zaměstnanost nízká a umím leccos.
Co myslíš, co bych měla změnit, riskovat a obětovat?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#97 10. 1. 2008 11:28

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Veranna napsal(a):

IvetaX: no, až manža zjistí, že máš třeba nabídku na super práci 60 nebo 100 km od vás, tak ti to auto určitě rád půjčí anebo holt zainvestujete do nějaké malé ojetiny - pro začátek. Víš co, tvůj přístup je správný a to je to, co tu s Petrem a jinými obhajujeme. prostě to nevzdát, takže to nevzdávej a dej nám pak vědět, jak si vedeš :-)

Když byly v r. 2002 povodně, četla jsem někde heslo "pomož si a bude ti pomoženo". No, pěkně jsem nad tím dumala..... Je pravda, že člověk by se měl snažit v rámci svých možností, si sám pomoci. Jenže je často okolo plno okolností, který to, když ne zněmožňují, tak ztěžují. V mém případě to je bydlení na malém městě, malé děti, do večera pracující manžel a žádná pomocná ruka v podobě babičky. Proto jsem spíš celou dobu hledala místo jako jistotu a až vloni se rozhodla pro radikální změnu, tedy alespoŇ pro mě to bylo něco, čím jsem sama sebe překvapila, že jsem se k takovýmu kroku rozhoupala. Snad to vyjde. Každopádně jsem zkusila pár míst a i tím jak jsem hledala, tak jsem se setkala s děsně arogantním přístupem zaměstnavatele, většinou podnikatele. Ikdyž vyjímku jsem taky zažila a kdyby to místo nezaniklo, tak bych se ho držela jako klíště - sice taky malý plat, ale nechybělo - prosím, děkuji, pochvala..... No nic, jdu připravit oběd svému manželovi - živnostníkovi :-))....

Iveta X

Není tady

#98 10. 1. 2008 11:35

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Ono s tou neperspektivností je to dvousečné. Kdybych byl zaměstnavatel a nabíral asistentku nebo sekretářku, tak - pokud budu mít na výběr z více inteligentních uchazeček - na tisíc procent budu raději chtít nějakou hezkou kolem 25 let. Je to diskriminace a nemělo by se to, ale já prostě kolem sebe vidím, že starší lidé spoustě věcí nerozumí, trvá jim leccos déle. A to nemluvím o tom, že asistentka často firmu reprezentuje a tam prostě je důležitý i vzhled. Takže ano, chápu, že třeba starší lidé to mají těžší a zvlášť ženy. V dnešní době je daleko důležitější snadná adaptace a rychlost učení než nějaké zkušenosti z minula. Proto bych ženě kolem padesátky doporučil spíš zkusit podnikat než beznadějně obcházet konkursy.

Není tady

#99 10. 1. 2008 11:41

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Mně nevadí, že někdo bere víc než já, vadí mi, že od určitého věku je problém tu "lepší práci" sehnat, nabídky typu "minimální mzdu a zbytek načerno", údiv nad tím, že pracovat denně od 7 do 19 včetně tří víkendů v měsíci za 11.000,- se mi nezdá jako dobrý flek, informace, že jsem pro firmu neperspektivní aniž by se vůbec zajímali o to, co znám... tohle je jen část toho, co jsem si vyslechla při hledání místa. A to fakt nežiju tam, kde je zaměstnanost nízká a umím leccos.
Co myslíš, co bych měla změnit, riskovat a obětovat?

Je to těžký, ale zkus se na to podívat z pohledu toho zaměstnavatele. Teď se prosím neuraž, určitě jsi taky velmi schopná a svým způsobem flexibilní ajistě by ses taky dovzdělávala, ale brání ti v tom třebas i ten věk. On/ona si má si vybrat mezi mladou, časově i pracovně flexibilní zájemkyní, která má pořád možnost se dovzdělat a kterou může vyškolit/doškolit sám anebo starší paní, která je jistě zkušená, ale možná má své zajeté koleje, možná nebude ochotná absolvovat nějaké kurzy nebo měnit své postupy a hlavně, která mu za pár let odejde do důchodu (i když třeba nechce) atd.

Teď mne ukamenujete dvojnásob, ale já si dokonce myslím, že by státem naordinovaný důchod vůbec být neměl. Kdyby totiž nebyl a každý se mohl svobodně rozhodnout, kdy jaksi přestane kvůli věku pracovat, že už má našetřeno dost atd., tak by se nemusel zaměstnavatel na tohle ohlížet. Člověk by mohl pracovat tak dlouho, jak by na to fyzicky a mentálně měl a jak dlouho by chtěl. V tom se mi právě třeba podnikání líbí. Až sama uznám za vhodné, že už na to nemám a že jsem si za život naspořila dost, tak prostě skončím. Nebo až mi přestanou chodit zakázky, protože se lidi budou bát, že nasekám chyby s ohledme na svůj věk, že už nejsem tak rychlá atd., tak buď zkusím něco méně náročného, nebo prostě skončím.

Představte si, že by nějaký prezident ve světě v půlce svého funkčního období musel odstoupit, protože "odchází do důchodu". nebo by vůbec neměl možnost se o funkci ucházet kvůli věku. je to absurdní představa, že jo. A pro mne je to absurdní i v našich podmínkách.

Není tady

#100 10. 1. 2008 11:42

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Vidíš, a já se zase Petře setkala s názorem, že jeden muž ředitel shání ženu,které je kolem 40ti má tedy již odrostlé dětí, váží si práce, trochu o sebe dbá. je ochotna tam občas býti déle...cca od 17.00 hod, umí částečně anglicky, základní práce na PC...
Nástupní plat 15 000 hrubého + 13.tý plat, po 3. měsících a roce na dobu určitou, zvednutí platu (potvrdí ti to osatní zaměstnanci). Větší spediční společnosti,okres Děčín.... Nemůže najít... Tak ti nevím o čem to je.....

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Co byste udělali, kdybyste vládli této zemi?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí