Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Co byste udělali, kdybyste vládli této zemi?

#1 7. 1. 2008 13:36

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Co byste udělali, kdybyste vládli této zemi?

Už se nám to rozlezlo v několika tématech, tak založíme téma nové, přímo pro to určené. Původně jsem chtěl založit téma "Komunismus versus demokracie", ale to bych se musel stydět sám před sebou, kdybych měl předstírat, že komunismus byl byť jen v jediné věci lepší. Takže na to půjdeme jinak:

Jak by měl stát hospodařit abyste se měli lépe? Otázka platí pro každého, nejen pro chudé (lépe se přece chceme mít všichni). A vyhněte se prosím populistickým heslům jako "práce pro každého" nebo "rychlé soudy". Zajímají mě praktická opatření, která by fungovala.

Zajímaly by mě především představy některých místních naivních přispěvovatelů, kteří by chtěli, aby byly co největší socdávky, dobře placená práce v každé vesnici, speciální milionářské daně, bezplatné zdravotnictví a já nevím co ještě. Prosím o konkrétní návrhy (a především, z čeho to financovat).

Pro příklad dám první návrh. Snížit sociální dávky (motivovat k práci) a odvody z práce (větší zaměstnanost) a zpět zvýšit nepřímé daně u spotřebního zboží. Takže u příjmů rovná daň (ovšem ta původní podle Tlustého, ne ta zbastlená podle Kalouska) a u sazeb DPH diferenciace: 0% na potraviny, 20-25% na vše ostatní, ovšem tentokrát bez výjimek.

Druhý návrh je jasný a snad proti němu ani nikdo protestovat nemůže - okamžitá důchodová reforma, která je dávno připravená a propočítaná nezávislou expertní komisí a blokuje ji jen ČSSD a KSČM.

Upravil(a) PetrV (7. 1. 2008 13:36)

Není tady

#2 7. 1. 2008 14:25

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Co byste udělali, kdybyste vládli této zemi?

PetrV napsal(a):

Prosím o konkrétní návrhy (a především, z čeho to financovat).

I ty naivko. wink

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#3 7. 1. 2008 14:48

vikyrek
♥♥♥----
Místo: Benešov

Jsem hrozná, budu bita, budu lynčována, ale nedá mi to.  dumbom

...ale to bych se musel stydět sám před sebou, kdybych měl předstírat, že komunismus byl byť jen v jediné věci lepší.

Musím zkrátka dodat, že FUNGUJÍCÍ komunismus by byla paráda. Je to ale utopie. Avšak samotná myšlenka není špatná. Až na ten lidský faktor, který vždycky všechno pokazí. Takže s ohledem na chybující tvory lidské je samozřejmě demokracie nejmenší zlo.
Jen mi to nedalo a musela jsem si rýpnout... Pardon a doufám, že moc nepobuřuji gloria

Není tady

#4 7. 1. 2008 14:55

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

vikyrek napsal(a):

FUNGUJÍCÍ komunismus

Jo to je podobný slovní spojení jako slušný komunista, taky to neexistuje.

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#5 7. 1. 2008 15:00

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

vikyrek: i kdyby komunismus jakžtakž "fungoval" díky nějaké obrovské dotaci (třeba kdyby se na Břeclavsku objevilo asi tak půl miliardy barelů ropy), tak je to z principu nesmysl, protože předpokládá stejné potřeby lidí, ale to není pravda, každý má jiné potřeby a cíle. Stejně tak může "fungovat" jakákoliv jiná totalitní ideologie, tedy za předpokladu, že něco úplně potlačíte, zakážete atd.

Není tady

#6 7. 1. 2008 15:45

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Vím, že jdu s tímhle na popravu, ale chtěli jste to:

Z hlediska podnikatelky:

- jediná rovná daň (ubyde papírování, zmatků, formuláře na odvod daně budou stejné každý rok a budou mít maximálně 1 stranu)
- možnost placeného zdravotnictví (tj. platím si za službu jako všude jinde)
- důchodová reforma - tj. všem bez rozdílu jen minimální (ale skutečně minimální) jednotný příspěvek + každý si spoří na důchod sám.   
- možnost 100% přivýdělku na rodičovské a možnost dát dítě do školky/jeslí/na hlídání, aniž by člověk přišel o případný rodičovský příspěvek (jehož existence by sama o sobě mohla být předmětem diskuze)
- minimalizace podpory pro nezaměstnané a její úplné zrušení po 3 měsících nezaměstnanosti (tj. když budu dřít bídu, tak půjdu uklízet hajzlíky i třeba třema titulama!)
- z obecného hlediska: upřednostnění českých výrobců/českých poskytovatelů služeb na českém trhu (pod podmínkou, že jejich výrobky/služby splňuji kvalitativní i cenové požadavky trhu. Opakuji "trhu" - nikoliv EU, či čehokoliv jiného - nic proti EU a volnému obchodu, ale jsem Češka a chci kupovat české výrobky i české služby, když jsou kvalitní). Nepotřebuji jablka z Maďarska, brambory z Německa apod.
- 100% (nebo ještě vyšší) navýšení poplatků pro nákladní dopravu využívající českých silnic - máme nejhustší síť železnic v Evropě, takže: privatizace českých drah, koleje zůstanou státu a ten je bude pronajímat různým dopravním železničním firmám. Naopak velké zvýhodnění nákladní železniční dopravy. kamion se na hranicích naloží na vlak a na druhé straně tranzitu se zase z vlaku vyklopí.
- a rozhodně nepotřebuji Steyery ani Grippeny, raději zainvestuji do profesionálních chemiků a výjezdových kynologů, co zasahují při katastrofách.

Tak, našlo by se toho víc, ale musím pryč. A radši sem nějaký čas nepůjdu, protože si dokážu představit reakce... což je smutné...

Není tady

#7 7. 1. 2008 15:48

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Veranna: parádní příspěvek, souhlasil bych se vším do puntíku. Ale jsem zvědavý na reakce místních populistů.

Není tady

#8 7. 1. 2008 15:57

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

:DVeranno, tobě se to říká,když máš peníze a jsi podnikatelka, která okrádá nás chudý lid! Ty si jedzíš luxusním autem,nemáš nikoho nemocného a máš zavedenou firmu, a jde ti to samo.....big_smilebig_smilebig_smilebig_smile¨

Máš naprostou pravdu,souhlas. Podporu v nezaměstnanosti bych zrušila klidně po 2 měsících....

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#9 7. 1. 2008 16:03

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Já bych jistě měla k návrhům Veranny připomínky, ale protože je to všechno jenom "jako", nemá smysl o tom polemizovat , a navíc nemám jiné, ve všech směrech lepší řešení. Takové totiž neexistuje, a vždy bude na tom někdo hůř. Ti, co nemůžou pracovat, budou vždy doplácet na ty, co pracovat nechtějí a bdou s nimi "v jednom pytli".

Každý jsme jiný a potřebujeme jiné podmínky. Stejné podmínky vždy uškodí těm slabším, a na druhou stranu individuální posuzování by znamenalo nesnesitelný nárůst byrokracie apod.

Ideální by byl snad jen ten utopický komunismus, ale toho nejsme nyní, ve stadiu, jakého lidstvo dosáhlo, zdaleka ještě schopni. Jsme příliš přízemní, a hamty-hamty, plní závisti, nepřejícnosti, a především plní strachu, z něhož všechno vychází.
Naše morální hodnoty jako lidstva jsou tristní. Stále ještě potřebujeme diktaturu, a zákony, a příkazy, a povinnosti, neboť nejsme dostatečně vyvinuti na to, abychom dokázali být spravedliví.

Upravil(a) Damila (7. 1. 2008 16:06)

Není tady

#10 7. 1. 2008 16:46

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

S Verannou souhlasím v tom bodě, že by se měli upřednostňovat čeští výrobci. Jen tak mimochodem mi teď prolítly hlavou obrázky zničených textilních fabrik v pohraničí na severu země okolo kterých jezdím. Většinu nahradila výroba made in China..... Nesouhlasím s rovnou minimální částkou od státu na důchod a s celkově placeným zdravotnictvím. To by potom ti lidé s minimální nebo jen trochu vyšší mzdou mohli jít rovnou pod most nebo si jít hodit mašli. Ti lidé totiž nemají z čeho spořit. A každý člověk, který pracuje by měl jakžtakž "žít", pravda, i člověk s třemi tituli může umývat záchodky, ale na druhou stranu by z té výplaty měl být schopný zaplatit nájem, služby okolo bydlení, jídlo a nějaké to oblečení......, prostě to základní. Možná by proto nebylo až tak od věci sebrat lidem po 2-3 měsících na ÚP podpory, ale motivovat je k přijmutí jakékoliv práce za cenu nějaké jiné pomoci od státu. Pro mě jako mámu tří dětí by byl ale největší přínos, kdyby byly častější pracovní příležitosti na zkrácený úvazek.

Iveta X

Není tady

#11 8. 1. 2008 8:42

medveeed
♥♥♥----

Já bych zavedl okamžitě DPH 0% na potraviny, 500% na cigarety a alkohol a na vše ostatní mezitím 15%. Kromě toho bych zavedl tresty jak ve středověku: oko za oko, zub za zub. Za vraždu a znásilnění - zastřelit (nebo přinejmenším vykastrovat), za krádež nebo podvod useknout ruku...To byste viděli, kolik by bylo najednou peněz v pojišťovnách a státní kase. Každý by si dal hned pozor, aby se měl čím najíst. A takové, kteří si vezmou milionové zálohy na stavby domů a pak je zpronevěří, ty bych zavřel doživotně do lomu, kde by museli dřít jen o chlebu a vodě a veškerý zisk odevzdávat těm, které podvedli... Pokud někdo způsobí havárii pod vlivem alkoholu, zastřelit rovněž, protože  je to dle mého pokus o vraždu. Ti, kteří se chovají slušně, se mnou musejí souhlasit. Ti ostatní budou samozřejmě proti.

Není tady

#12 8. 1. 2008 8:47

teri
♥♥-----

medveeed napsal(a):

Já bych zavedl okamžitě DPH 0% na potraviny, 500% na cigarety a alkohol a na vše ostatní mezitím 15%. Kromě toho bych zavedl tresty jak ve středověku: oko za oko, zub za zub. Za vraždu a znásilnění - zastřelit (nebo přinejmenším vykastrovat), za krádež nebo podvod useknout ruku...To byste viděli, kolik by bylo najednou peněz v pojišťovnách a státní kase. Každý by si dal hned pozor, aby se měl čím najíst. A takové, kteří si vezmou milionové zálohy na stavby domů a pak je zpronevěří, ty bych zavřel doživotně do lomu, kde by museli dřít jen o chlebu a vodě a veškerý zisk odevzdávat těm, které podvedli... Pokud někdo způsobí havárii pod vlivem alkoholu, zastřelit rovněž, protože  je to dle mého pokus o vraždu. Ti, kteří se chovají slušně, se mnou musejí souhlasit. Ti ostatní budou samozřejmě proti.

Medvěde,  NAPROSTÝ SOUHLAS.
Veranno, slovo solidarita je pro tebe cizí pojem, že? Pomáhat slabším, nemocným, dětem - to jsou jen plané kecy,že? Co takhle vcítit se do pocitů těch,  kteří nemají z čeho šetřit na důchod...Ale máš recht, dnešní doba všechny nabádá k tomu se neohlížet na jiné a myslet jen na sebe.

Není tady

#13 8. 1. 2008 9:02

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

medveeed: s první větou vůbec nemám problém, ale to druhé není přece tak jednoduché. Co třeba když zapomeneš zaplatit daň, to je přeci taky krádež. Sekal bys za to ruce? Co justiční omyly? Myslíš, že nikdo nesedí neoprávněně? Jinak havárie při opilosti bych taky trestal hodně přísně, klidně na úrovni pokusu o vraždu.

teri: moc bych ti doporučil následující článek (hlavně pasáž o opicích):
http://blog.air4web.com/zavist.html

Jsou mezi námi lidé, kteří mají problémy uživit sebe (ti mluví o nutné solidaritě nejvíc, proč asi?) a pak jsou tady podnikatelé (možná i Veranna), kteří o žádné solidaritě nebo dávkách nemluví, ale dávají práci třeba deseti lidem a ještě živí početnou rodinu. Která skupina je asi solidárnější?

Není tady

#14 8. 1. 2008 9:37

medveeed
♥♥♥----

PetrV napsal(a):

medveeed: s první větou vůbec nemám problém, ale to druhé není přece tak jednoduché. Co třeba když zapomeneš zaplatit daň, to je přeci taky krádež. Sekal bys za to ruce? Co justiční omyly? Myslíš, že nikdo nesedí neoprávněně? Jinak havárie při opilosti bych taky trestal hodně přísně, klidně na úrovni pokusu o vraždu.

teri: moc bych ti doporučil následující článek (hlavně pasáž o opicích):
http://blog.air4web.com/zavist.html

Jsou mezi námi lidé, kteří mají problémy uživit sebe (ti mluví o nutné solidaritě nejvíc, proč asi?) a pak jsou tady podnikatelé (možná i Veranna), kteří o žádné solidaritě nebo dávkách nemluví, ale dávají práci třeba deseti lidem a ještě živí početnou rodinu. Která skupina je asi solidárnější?

Zas jeden podobně smýšlející jako naše trio se v článku vyjádřil... Jeden blábol za druhým. Holt každý si vybere podle svého názoru, co mu vyhovuje. Kdyby si aspoň autor zajistil korekturu, když už sám neumí gramatiku, aby v takovém článku nebyly hrubky. Bože, to je úroveň!!!

Není tady

#15 8. 1. 2008 9:43

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Méďo, tak už se prostě smiř s tím, že jsou lidi, kteří jsou v této době rádi a rudo před očima by prostě nevrátili kapitulationkapitulationkapitulation

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#16 8. 1. 2008 10:08

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Já bych jen citoval maličký kousek z toho článku, který mě velmi zaujal. Je to vlastně o opicích i o lidech.
"...solidarita na celostátní úrovni je pouze sprostá a nemorální krádež, protože solidaritu ke svým známým vám nemusí nikdo přikazovat (máte ji v genech)."

Já jsem dobrovolně solidární k vlastní rodině a nedobrovolně solidární k dalším mnoha lidem (moje daně odhadem financují asi tak deset nezaměstnaných lidí). Ke komu jste solidární vy, kteří pořád jenom natahujete ruku a čekáte, kde co zlevní?

Není tady

#17 8. 1. 2008 11:20

medveeed
♥♥♥----

PetrV napsal(a):

Já bych jen citoval maličký kousek z toho článku, který mě velmi zaujal. Je to vlastně o opicích i o lidech.
"...solidarita na celostátní úrovni je pouze sprostá a nemorální krádež, protože solidaritu ke svým známým vám nemusí nikdo přikazovat (máte ji v genech)."

Já jsem dobrovolně solidární k vlastní rodině a nedobrovolně solidární k dalším mnoha lidem (moje daně odhadem financují asi tak deset nezaměstnaných lidí). Ke komu jste solidární vy, kteří pořád jenom natahujete ruku a čekáte, kde co zlevní?

PetřeV, docela rád bych si pohovořil s tvými zaměstnanci. Zajímalo by mě, jestli se náhodou neobohacuješ na jejich úkor, tj. tím, že jim zaplatíš pouze to co musíš (minimální mzdu) a jinak vyděláváš na nich.  Nechci tě podezřívat, znám i "slušné" podnikatele, opravdu je znám, ale je jich hodně málo... Pak teprve bych si udělal obrázek o tom, jestli jsi skutečně solidární nebo ne. Aby to nebylo tak, jak jsme se učili kdysi dávno ve škole (znáš to: vykořisťování člověka člověkem...). Poněvadž i ten obyčejný dělník se podílí na zisku odpracovanými hodinami. To, že jsi solidární ke své rodině, to hovoří jen o sobectví. To nemá se solidaritou nic společného.

Není tady

#18 8. 1. 2008 11:22

mauska
♥♥♥♥---

Jsem vystudovana socialni pracovnice, pracuju v socialni oblasti a prave se ucim na zkousku ze socialni politiky. Moje nazory jsou ale cim dal tim vic pravicovejsi. Ten, kdo mluvi o solidarite, by si mel nejdriv zjistit, co solidarita opravdu je. Je to pomoc lidem v nouzi. Ale kdo z lidi, kteri berou davky nebo jsou nezamestnani, trpi opravdu nouzi? Urcite hodne lidi ano. Ale take se najde hodne lidi, kteri ne. A proc ma stat platit lidem, kteri to opravdu nepotrebuji? Nechapu. Proc ma byt zdravotnictvi zadarmo? Nechapu.  Zdravotnictvi, ktere je bezplatne vede ke zneuzivani a proto poplatky u lekare vitam. Fronty lidi, kteri chodi s kazdou rymickou k doktorovi se doufejme zmensi..

No, nicmene Petr se pta na konkretni navrhy:
- zpoplatnit zdravotnictvi a zaroven zavest moznost se pripojistit u soukrome pojistovny
- zmenit danovy system
- snizit dobu na rodicovskee dovolene na 2 roky max., moznost neomezeneho privydelku na rodicovske dovolene
- vyplatu podpory v nezamestnanosti podminit aktivni ucasti v rekvalifikacnich kurzech poradanych UP zdarma
- zavest program podporovaneho zamestnani pro dlouhodobe nezamestnane
- podpora prace na castecny uvazek

a takhle bych mohla pokracovat...

Sedet doma na zadku a cekat co od statu dostane, to umi kazdej. Brat od statu davky a podporu, to umi taky kazdej. Ale trochu se snazit a neremcat, to uz malokdo.

Hezky den cool

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10046;126/st/20100111/dt/5/k/acc5/preg.png

09/05/09 2 Clearblue testy ukazuji +!!!; 26/05/09 utz, srdicko bije!!! 27/06/09 NT screening; 30/06/09 prvni navsteva poradny; 24/08/09 velky utz v CR - OK, bude to kluk!

Není tady

#19 8. 1. 2008 13:48

medveeed
♥♥♥----

mauska napsal(a):

Jsem vystudovana socialni pracovnice, pracuju v socialni oblasti a prave se ucim na zkousku ze socialni politiky. Moje nazory jsou ale cim dal tim vic pravicovejsi. Ten, kdo mluvi o solidarite, by si mel nejdriv zjistit, co solidarita opravdu je. Je to pomoc lidem v nouzi. Ale kdo z lidi, kteri berou davky nebo jsou nezamestnani, trpi opravdu nouzi? Urcite hodne lidi ano. Ale take se najde hodne lidi, kteri ne. A proc ma stat platit lidem, kteri to opravdu nepotrebuji? Nechapu. Proc ma byt zdravotnictvi zadarmo? Nechapu.  Zdravotnictvi, ktere je bezplatne vede ke zneuzivani a proto poplatky u lekare vitam. Fronty lidi, kteri chodi s kazdou rymickou k doktorovi se doufejme zmensi..

No, nicmene Petr se pta na konkretni navrhy:
- zpoplatnit zdravotnictvi a zaroven zavest moznost se pripojistit u soukrome pojistovny
- zmenit danovy system
- snizit dobu na rodicovskee dovolene na 2 roky max., moznost neomezeneho privydelku na rodicovske dovolene
- vyplatu podpory v nezamestnanosti podminit aktivni ucasti v rekvalifikacnich kurzech poradanych UP zdarma
- zavest program podporovaneho zamestnani pro dlouhodobe nezamestnane
- podpora prace na castecny uvazek

a takhle bych mohla pokracovat...

Sedet doma na zadku a cekat co od statu dostane, to umi kazdej. Brat od statu davky a podporu, to umi taky kazdej. Ale trochu se snazit a neremcat, to uz malokdo.

Hezky den cool

Nevím sice, co si představit pod pojmem  "změnit daňový systém", ale vesměs se s tímto příspěvkem dá souhlasit. Co se týká zdravotnictví, tak rovněž. A ne aby člověk platil prachy přímo z platu a pak ještě jednou u doktora a potřetí v lékárně.  To je jako kdybych v tescu zaplatil u pokladny, pak ještě jednou u východu z budovy a potřetí při výjezdu z parkoviště... Rozumný je také návrh rekvalifikace u nezaměstnaných, každý by se měl vzdělávat.

Není tady

#20 8. 1. 2008 14:18

BB
♥♥♥♥♥♥-

4. defenestraci

BB

Není tady

#21 8. 1. 2008 15:47

holka
♥♥♥♥---

To je nehoráznost útočit tady na jakýkoliv podnikatele, který dávaj českým lidem práci, i kdyby za minimální mzdu !! Pár lidí si tu asi myslí že sociálně slabí = neschopni se o sebe z lenosti postarat.
A co bych v tomhle státě udělala? Nejen zvýšila poplatky za dopravu kamiony, ale velmi výrazně ji omezila a investovala do železnic. Pořádně proklepla lékaře a úředníky, kteří udělují invalidní důchody a píšou neschopenky. Zaměstnavatelé aby mohli okamžitě vyhodit zaměstnance, který by v době nemoci nebyl na nahlášené adrese, kromě příp. vycházek, předem nahlášených. Posílit kontroly lidí na nemocenské. Zvýšila poplatky za lékaře lidem, kteří nedbají jeho rad, nechodí na preventivní prohlídky.  Po půl roce povinnost přijmout jakoukoliv práci nabízenou UP. Podpořit zaměstnání na částečný úvazek, možnost přivydělat si neomezeně na mateřské dovolené aniž by tím zanikl přídavek na dítě a hlavně znovu zavést jesle a víc  školek.  Je mi jasný že něčím bych si ušila asi  bič i na sebe, ale jak to tak vidím kolem sebe, pár známých a  nebo nepřizpůsobivých občanů by se muselo začít jinak otáčet.
A mimochodem, nejsem podnikatel, ale spokojený zaměstnanec.

Není tady

#22 8. 1. 2008 16:08

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥

BB napsal(a):

4. defenestraci

Já jsem pro. Začít Rathem přes Paroubka .....................................

Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

#23 8. 1. 2008 16:20

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥

Přídavky pouze na čtyři děti, v případě normální rodiny neomezeně. Neomluvená školní docházka, okamžitě přerušit výplatu dávek.  Nezaměstnaný nesmí opustit město trvalého bydliště, v případě odjezdu nahlásit. Tak, jak je to v BRD. Samozřejmě důchodová reforma a radikální reforma zdravotnictví a zdravotních pojišťoven. Úplně předělat socialistický Zákoník práce, aby zaměstnanci nemohli dělat ze zaměstnavatelů blbce. Zakázat stávkování státním zaměstnancům, tak jak je to v BRD.

Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

#24 8. 1. 2008 16:37

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Petr100: teda ty dáváš některým místním příspěvovatelům zabrat lol Teď určitě někoho trefil šlak lol

Jinak souhlas. Minimálně s první částí přece musí souhlasit i místní levice.

Není tady

#25 8. 1. 2008 17:58

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥

PetrV napsal(a):

Petr100: teda ty dáváš některým místním příspěvovatelům zabrat lol Teď určitě někoho trefil šlak lol

Jinak souhlas. Minimálně s první částí přece musí souhlasit i místní levice.

Jmenovče, já bych měl spoustu řešení, nemohu to sem však napsat, aby mě odtud nevyrazili. Třeba sterilizace bab po čtyřech deckách u nepřispůsobivých bílých i jiných občanů.

Není tady

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Co byste udělali, kdybyste vládli této zemi?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí