19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Poraďte mi, prosím, někdo, jak je to se zaléváním kaktusů v zimních měsících. Nemám doma ádný megakaktusy, jenom takový malý, ale nechtěla bych o ně přijít. Slyela jsem z různých stran dva odliný názory - jeden, e přes zimu se zalejvat vůbec nemají, druhej, e by se troku i přes tu zimu zalít měly. Tak jak to je? A pokud se mají troku zalít, co je to to "troku"?
Není tady
Já kaktusy zalívám tak jednou měsíčně a to jim stačí.
Toto radí odborníci
Trvanlivost a krása kaktusů závisí na správném zalévání. Pro zalévání kaktusů se hodí deová voda. Není-li k dispozici, pouíváme odstáté vodovodní vody, přičem nejlepí teplota vody je vlaná. Je dobré vodu před zálivkou odvápnit, k čemu nejlépe poslouí kyselina sírová (asi půl malé ličky do litru vody). Zalévání se mění podle roční doby. Na jaře a na podzim zaléváme ráno, v létě večer. Od dubna do září zalévejte zpravidla jednou za týden. V době velkých letních veder dochází u kaktusů k tzv. letní stagnaci, kdy jsou rostliny v klidu a patně snáejí zálivku. Proto je v tomto období třeba prodlouit intervaly mezi jednotlivými zálivkami na 10 a 14 dnů, nebo v těchto dnech nezalévat vůbec. Rovně od října do března ponecháváme kaktusy bez vody. Obecně platí, e častějí zálivka kodí víc, ne kdy necháme kaktusy na delí čas na suchu.
Není tady
Díky!
Není tady