6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stavím a financuji dům, ale stavebníkem je oficiálně přítelkyně. Jetě není hotov a zkolaudován. Je moné jetě nějak docílit toho, abych stavebníkem byl já a v katastru pak zapsán jako vlastník taky jen já?
Jak se díváte na to, e bych byl vlastníkem domu ale nebyl vlastníkem pozemku pod ním (je přítelkyně), jsou tam nějaká rizika? Měl bych se snait pozemek odkoupit?
díky za rady
Není tady
pokud si důvěřujete, není asi co řeit, pokud si jenom maličko nedůvěřujete, začala bych to okamitě řeit, abys jednou nesplakal nad výdělkem. Na druhou stranu financování domu se dá prokázat... nicméně přepsáním v katastru se vyhne pak nějakým dohadům. Proč je to psané na přítelkyni? A jak je to s tím pozemkem? Pokud bude tvůj dům a její pozemek a dostanete se po pár letech do nějaké nenávisti, bude to asi docela zajímavé
Není tady
Doba je zlá a lidé se mění, já bych doporučovala být vlastníkem obojího! Soud sice můe rozhodnout, e ji v případě neshod najdete jiný pozemek, ale jde o ty tahanice, soudy a výlohy.....
Není tady
Simon napsal(a):
pokud si důvěřujete, není asi co řeit, pokud si jenom maličko nedůvěřujete, začala bych to okamitě řeit, abys jednou nesplakal nad výdělkem. Na druhou stranu financování domu se dá prokázat... nicméně přepsáním v katastru se vyhne pak nějakým dohadům. Proč je to psané na přítelkyni? A jak je to s tím pozemkem? Pokud bude tvůj dům a její pozemek a dostanete se po pár letech do nějaké nenávisti, bude to asi docela zajímavé
Ptám se proto, e vztah začíná haprovat. Teď jde o to, zda to jde v této předkolaudační fázi udělat a jak? Na stavebním úřadě? Ten vydal stavební povolení na její jméno. Nebo a po kolaudaci?
Není tady
Invisible, pak bych to okamitě začala řeit. Nicméně bych se nebála, pokud můe prokázat financování, neměl bys o bydlení přijít. Kde to řeit ti nepovím - hlavně se bude muset asi domluvit s ní a budete to muset zařídit nejlépe spolu.
Není tady
Přítelkyně ani nestaví ani nic nefinancuje?
To jest ona nemá ádné doklady, kromě stavebního povolení, e staví dům?
Protoe pokud ona nějaké doklady na stavbu taky má (nějaké účty se dají vdy sehnat), pak je vzhledem k jejímu nezpochybnitelnému vlastnictví pozemku a vydanému stavebnímu povolení jasné, e staví ona a ne Vy. Ale kadopádně byste měl mít, pokud Vá vztah skončí, nárok na úhradu vloených financí (k vlastní práci se nepřihlíí). Pokud by vak tvrdila, e jste jí peníze na stavbu poskytl jako finanční dar, byl byste na tom dost patně a musel dokazovat, e nelo o dar, ale o půjčku. Záleí na charakteru Vaí přítelkyně.
Není tady
Určitě bych zala za advokátem. Tady na vlákně bude kadá rada sice zadarmo, ale nejspí neprofesionální. Drím palce, aby to pro vás oba dva dopadlo dobře.
Není tady
tak já teda DOUFÁM, e tam nedolo k ádnému přesunu peněz mezi přítelkyní a Vámi.
Tohle se moc nevyplácí. I kdy vztah funguje. Já být na místě té přítelkyně, asi bych na počátku sama přila s tím, abychom sepsali někde nějakou smluvu, která bude řeit tuto situaci. V případě manelství vlastně předmanelskou - v případě rozvodu bla bla bla. A vůbec bych si u toho nepřipadala divně, proboha vdy to jsou jeho peníze.
Není tady