Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 30. 3. 2008 8:02

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: recepty na kuřecí prsíčka

Posílám jeden recept, který budu dnes zkoušet, ohlasy na internetu byly moc nadšené, tak uvidím a podám zprávy.
Jak udělat z kuřecích prsíček ta nejšavnatější sousta?
23.7.2007 16:34 | Šárka | Maso

Pro někoho nemožné, ale já na to recept mám. Vyzkoušíte a nikdy už nebudete chtít tento kousek kuřecího masa jinak. Recepturu na tyto řízečky mám ve svém domácím archivu už opravdu hodně dlouho. Dokonce se toto prosté jídlo stalo jídlem zamilovaným pro několik členů mé rodiny. Tento recept si zaslouží malou reklamu, protože tímto jídlem většinou nikoho nezklamu. Třeba si ho taky oblíbíte.
Řízečky z kuřecích prsíček
Původně jsem jim říkala řízečky "Orient", nebo jsem je značně ovonila orientální směsí koření. Genialita tohoto receptu tkví v tom, že můžou pokaždé chutnat malinko jinak. Ovšem základ receptu je neměnný a zní takto:
•    ½ kg masa z kuřecích prsíček (bez kůže) nakrájíme na drobné kostičky
•    1 cibuli jemně nasekáme a přidáme k masu
•    3 vejce
•    3 lžíce maizeny (kukuřičného škrobu)
•    1 lžička soli
•    čerstvě mletý pepř
•    1 lžíce sójové omáčky
•    1 lžička cukru na zjemnění
•    nasekané zelené bylinky (petrželka, tymián, koriandr, pažitka, atd.)

Vše promícháme, necháme v chladničce odležet, aby se chutě spojily a smažíme na nízké vrstvě kvalitního oleje v teflonové pánvi po každé straně 2 minutky. Nesmažte dlouho, maso by se vysušilo! Dodržte mnou doporučovanou dobu smažení a tyto řízečky se budou na vašem jazyku jenom rozplývat.
Doporučení:
co lze ještě do směsi přidat? Po pravdě řečeno téměř cokoli. Platí však zásada, že čím méně tím lépe. Někdy přidám kari koření, jindy jen provensálské bylinky či špetku chilli nebo červené papriky. V každém případě používám čerstvé bylinky a tak se chu tohoto pokrmu mění podle ročního období. Pokud budete připravovat z větší dávky masa, což ostatně i já dělám, tak si pamatujte, že na 1 celé vejce počítejte 1 lžíci maizeny (event. solamylu, tj. bramborového škrobu). To mám vyzkoušené a použitý škrob je základním stavebním kamenem těchto řízečků. Chu jemně krájené cibule je tam famózní a určitě bych ji nevynechávala. Na jaře sáhněte po proutku jarní cibulky, ta cibulovou vůni i dojem barvou ještě víc umocní. Parádně vše drží pohromadě a všechna šáva z masa zůstane uvnitř voňavých masových placiček. Doporučuji smažit menší hromádky a lžící je rozetřít do tvaru "bramboráčku" velikosti dlaně. Má-li někdo dlaň větší než použitou pánev, nech uzpůsobí velikost daným možnostem. Tento recept zvládne realizovat do podoby chutně vypadajícího jídla opravdu každý! Na chuti jsou tyto řízečky delikátně jemné, doporučuji k tomu adekvátní přílohu. Bramborová kaše je ideální, doplnit tímto jídlem salátový talíř je taky dokonalé a jíst je jenom tak s kouskem pečiva a sklenkou vína nemá absolutně žádný nedostatek.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#27 30. 3. 2008 13:52

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Dopadlo to výborně, přidala jsem tam ještě lžíci kečupu a hořtice a nastrouhanou půlku palice česneku.příloha šouchané brambory s jarní cibulkou a dušená brokolice se sýrem.  tummenupp

Upravil(a) Irenka21 (30. 3. 2008 13:54)

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#28 3. 6. 2008 19:18

ancia
♥♥♥----

Dnes ze zoufalství, ale nakonec výborné: naklepeme kuřecí prsa, posypeme gril. kořením. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na pánvi, přidáme maso,opečeme, mírně podlijeme a přidáme  slepičí bujon. Zmrazenou brokolici povaříme ccca 5 min a pak okapanou přidáme k masu a chvíli dohromady dusíme. Přidáme Podravku dle chuti. Zalijeme šlehačkou a pokud je nutné, mírně zahustíme jíškou Knorr. Pak dáme do omáčky rozpustit uzený sýr -dala jsem nakrájené 2 plátky. K tomu těstoviny - chutnalo moc!

Není tady

#29 4. 6. 2008 15:16

ivca
♥♥♥♥♥♥-

jsme na dietě - kuřecí prsíčka na Zepter pánvi, posypat gyros kořením ... je to opravdu DIETA, ale chutná

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí