27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Posílám jeden recept, který budu dnes zkouet, ohlasy na internetu byly moc nadené, tak uvidím a podám zprávy.
Jak udělat z kuřecích prsíček ta nejavnatějí sousta?
23.7.2007 16:34 | árka | Maso
Pro někoho nemoné, ale já na to recept mám. Vyzkouíte a nikdy u nebudete chtít tento kousek kuřecího masa jinak. Recepturu na tyto řízečky mám ve svém domácím archivu u opravdu hodně dlouho. Dokonce se toto prosté jídlo stalo jídlem zamilovaným pro několik členů mé rodiny. Tento recept si zaslouí malou reklamu, protoe tímto jídlem větinou nikoho nezklamu. Třeba si ho taky oblíbíte.
Řízečky z kuřecích prsíček
Původně jsem jim říkala řízečky "Orient", nebo jsem je značně ovonila orientální směsí koření. Genialita tohoto receptu tkví v tom, e můou pokadé chutnat malinko jinak. Ovem základ receptu je neměnný a zní takto:
½ kg masa z kuřecích prsíček (bez kůe) nakrájíme na drobné kostičky
1 cibuli jemně nasekáme a přidáme k masu
3 vejce
3 líce maizeny (kukuřičného krobu)
1 lička soli
čerstvě mletý pepř
1 líce sójové omáčky
1 lička cukru na zjemnění
nasekané zelené bylinky (petrelka, tymián, koriandr, paitka, atd.)
Ve promícháme, necháme v chladničce odleet, aby se chutě spojily a smaíme na nízké vrstvě kvalitního oleje v teflonové pánvi po kadé straně 2 minutky. Nesmate dlouho, maso by se vysuilo! Dodrte mnou doporučovanou dobu smaení a tyto řízečky se budou na vaem jazyku jenom rozplývat.
Doporučení:
co lze jetě do směsi přidat? Po pravdě řečeno téměř cokoli. Platí vak zásada, e čím méně tím lépe. Někdy přidám kari koření, jindy jen provensálské bylinky či petku chilli nebo červené papriky. V kadém případě pouívám čerstvé bylinky a tak se chu tohoto pokrmu mění podle ročního období. Pokud budete připravovat z větí dávky masa, co ostatně i já dělám, tak si pamatujte, e na 1 celé vejce počítejte 1 líci maizeny (event. solamylu, tj. bramborového krobu). To mám vyzkouené a pouitý krob je základním stavebním kamenem těchto řízečků. Chu jemně krájené cibule je tam famózní a určitě bych ji nevynechávala. Na jaře sáhněte po proutku jarní cibulky, ta cibulovou vůni i dojem barvou jetě víc umocní. Parádně ve drí pohromadě a vechna áva z masa zůstane uvnitř voňavých masových placiček. Doporučuji smait mení hromádky a lící je rozetřít do tvaru "bramboráčku" velikosti dlaně. Má-li někdo dlaň větí ne pouitou pánev, nech uzpůsobí velikost daným monostem. Tento recept zvládne realizovat do podoby chutně vypadajícího jídla opravdu kadý! Na chuti jsou tyto řízečky delikátně jemné, doporučuji k tomu adekvátní přílohu. Bramborová kae je ideální, doplnit tímto jídlem salátový talíř je taky dokonalé a jíst je jenom tak s kouskem pečiva a sklenkou vína nemá absolutně ádný nedostatek.
Není tady
Dopadlo to výborně, přidala jsem tam jetě líci kečupu a hořtice a nastrouhanou půlku palice česneku.příloha ouchané brambory s jarní cibulkou a duená brokolice se sýrem.
Upravil(a) Irenka21 (30. 3. 2008 13:54)
Není tady
Dnes ze zoufalství, ale nakonec výborné: naklepeme kuřecí prsa, posypeme gril. kořením. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na pánvi, přidáme maso,opečeme, mírně podlijeme a přidáme slepičí bujon. Zmrazenou brokolici povaříme ccca 5 min a pak okapanou přidáme k masu a chvíli dohromady dusíme. Přidáme Podravku dle chuti. Zalijeme lehačkou a pokud je nutné, mírně zahustíme jíkou Knorr. Pak dáme do omáčky rozpustit uzený sýr -dala jsem nakrájené 2 plátky. K tomu těstoviny - chutnalo moc!
Není tady
jsme na dietě - kuřecí prsíčka na Zepter pánvi, posypat gyros kořením ... je to opravdu DIETA, ale chutná
Není tady