Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 4. 1. 2008 15:12

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

recepty na kuřecí prsíčka

V něděli bych chtěla vařit něco z kuřecích prsíček, nemáte recept na něco mňam a šavnatého? Sama nějak nemám po Vánocích inspiraci, dík.grater

Upravil(a) Irenka21 (4. 1. 2008 15:23)

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#2 4. 1. 2008 15:57

ivca
♥♥♥♥♥♥-

Re: recepty na kuřecí prsíčka

kuřecí prsíčka nakrájím na malé řízečky, lehce je naklepu
udělám marinádu ze smetanového jogurtu, vajíčka a koření - dle libosti -  na naložím maso aspoň na 12 hodin, radší ale na delší dobu
pak opatrně obaluju ve strouhance a ve vyšší vrstvě oleje smažím - je to úžasně šavnaté, křehoučké prostě mňam .....

Není tady

#3 4. 1. 2008 16:29

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Obalované v bramborákovém těstě, taky nemaj chybu.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#4 4. 1. 2008 16:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kureci rizky naklepu,osolim,okminuju a zaleju slehackou.Pred dokoncenim zasypu huste syrem.Podavame s bramborama

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#5 4. 1. 2008 16:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kureci prsiska nakrajim na male kousky pridam slehacku,4 kosticky treba lipna a osmahnutou cibulku,az omacka zhoustne tak podavame s testovinama.Navrh muzeme posypat pazitkou.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#6 4. 1. 2008 16:58

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Všechno to bude asi moc dobré, nechám doma hlasovat ,jestli chtějí smažené nebo zapíkané, ale pište dál, třeba ještě přijdou další úžasné inspirace a využijeme je všichni.

Není tady

#7 4. 1. 2008 21:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kureci prsa naklepu dam na ne platek syra a sunky,prehnu a sklepnu,aby napln nevypadla a obalim v klasickem trojobalu.------------------nebo dalsi receprik---naklepu rizky zaleji slehackou a posypu zampionama.Podavam s ryzi

Není tady

#8 4. 1. 2008 21:23

Pampeliska
♥♥♥♥♥♥♥

Nám chutná tento recept:

Čínské placičky   

3 silnější kuřecí řízky, 3 vejce, 1 drobně nakrájená cibule, 4 lžíce Solamylu, sůl, grilovací koření nebo pálivá paprika, 4 lžíce oleje,
1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, tuk na smažení

Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet v chladu. Potom tvoříme na pánev malé placičky (jako lívanečky) a smažíme na oleji nebo i na suché teflonové pánvi.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo jen s chlebem, hořčicí a zeleninovým salátem. Můžeme jíst i studené.

http://nd03.jxs.cz/619/024/722e526ab3_54989063_o2.gif     
Šance zaklepe na dveře častěji než si člověk myslí, ale většinou není nikdo doma. (W. Rogers)

Není tady

#9 5. 1. 2008 13:23

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Ještě , ještě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Není tady

#10 6. 1. 2008 5:46

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

4 tenčí kuřecí prsa obalíme v rozšlehaném vejci  a  strouhance. Pak kratce opečeme na olivovém oleji do zlatova. Vyskládáme do pečící misky, zalejeme tomatovou omáčkou na špagety, posypeme mozarellou a trochou parmasanu. Přikryjeme folii a nechame pect zhruba pul hodky. Jako přiloha špagety.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#11 6. 1. 2008 5:58

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Pak mě ještě napadá jeden recept, co mě naučila kamarádka z Mexika. Kuřecí prsa se uvaří v osolené vodě a pak se natrhají na kousky a pokladou se na tortily (s co nejmenším průměrem). Zaroluje se to a dvě takto zarolované tortily se napíchnou na páratko, aby se nerozpadly. A osmaží se to na oleji. Podává se  s tomatovou rýži ale recept teď z hlavy nevydoluju. A já k tomu ještě popíjím margaritu a mám Mexiko jak vyšitý, a jsem kdekoliv lol lol

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#12 6. 1. 2008 11:08

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

taurus napsal(a):

4 tenčí kuřecí prsa obalíme v rozšlehaném vejci  a  strouhance. Pak kratce opečeme na olivovém oleji do zlatova. Vyskládáme do pečící misky, zalejeme tomatovou omáčkou na špagety, posypeme mozarellou a trochou parmasanu. Přikryjeme folii a nechame pect zhruba pul hodky. Jako přiloha špagety.

To vyzkouším a nokonec to posypu sýrem, my jsme na sýr.

Není tady

#13 6. 1. 2008 14:23

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Musim rict, ze je to docela syte jidlo, tady se k tomu jeste podava cesnekovy chleba (je to teda spis takovy toust). A to se pak clovek dorazi uplne.  smile smile

Není tady

#14 7. 1. 2008 10:34

tweety
♥♥♥♥---

kureci prsni nebo stehneni rizky okorenime, obalime v mouce, vajicku a nastrouhanem syru, dame na plech na pecici papir, dosypeme zbyvajici syr, na kazdou porci lzici kysane smetany a dame zapect. tummenupp

Není tady

#15 8. 1. 2008 9:51

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Kuřecí prsa naklepu, osolím a na cibulce osmažím.  Pak je přendám do kastrůlku a na cibulku dám dvě na jemno nastrouhaná jablka. Orestuju, podliju troškou vody a nechám provařit. Nakonec to zahustím kysanou smetanou s moukou, povařím, dochutím a přidám 1 lžičku kari koření. Podávám s rýží. Je to úžasné.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#16 16. 1. 2008 20:21

dasad
♥♥♥----

Není tady

#17 23. 1. 2008 16:22

Doris
♥♥-----

Připravím si těstíčko z vajec, hladké mouky, do něho přidám sůl a koření dle chuti (grilovací, steakové, kari..) Je možné přida strouhaný sýr. V těstíčku obalit kuřecí prsíčka (klidně i pokrájená na  kousky) a osmažit. Pokladu to osmaženou anglickou a strouhaným sýrem ..a to je , panečku, žrádlo! Rychlé a lahodné!smile

Není tady

#18 24. 1. 2008 16:30

ajajaj
♥♥-----

krůtí nebo kuřecí maso,nakrájíme na nudličky. Zpěníme cibulku,na ní dáme maso a osmahnem.Přidáme na nudličky nakrájenou papriku,rajčata,sterilované okurky,sterilovanou fazoli.Ochutíme solí,česnekem,sojovou omáčkou a worchestrem. Příloha rýže a nahoru nastroháme sýr. Dobrou chut.

Není tady

#19 28. 1. 2008 12:58

lojzik
♥♥-----

já osobně je dělám hodně často v Knorr sáčku plném chuti - můžeš si vybrat různé verze, ale maso je fakt šavnaté a hlavně bravůrně rychle.  Když chci něco jiného, tak dávám prsa do listového těsta - http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … hp?id=2219

Není tady

#20 5. 2. 2008 8:48

jancas
♥♥♥♥---

Taky mám jeden receptík. kuřecí prsa naklepu, posypu grilovacím kořením a na rozpáleném oleji zprudka osmažím. pak přidám sojovou omáčku, jak na maso tak i vedle masa, na měsíčky nakrájené kompotované broskve a šávu z nich naliju vedle masa a nechám dusit až omáčka trochu jakoby zhoustne. pak na plátky masa s broskví dám plátky sýra a nechám zapéct. podává se bud s hranolkama nebo bramborama a je to vynikající

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/25446.png

Není tady

#21 5. 2. 2008 10:09

beruska
♥♥♥----

tak já přidám nᚠnejoblíbenější:
do zapékací misky vrstvíme anglickou slaninu, naklepané kuřecí řízky osolené opepřené popř. jiné koření které máte rádi, cibuli nakrájenou na kolečka,strouhaný sýr a ještě jednou to samé. rukama stalčíme aby k sobě všechny vrstvy pěkně přilnuly, zakápneme olejem a necháme tak hodku odpocinout, potom strčíme do trouby a tak 1,5hod zapékáme. já to dávám do nádoby s pokličkou, vypeče se šáva není potřeba podlévat. jako přílohu dávám bramborovou kaši

Upravil(a) beruska (5. 2. 2008 10:10)

Není tady

#22 5. 2. 2008 11:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

jancas napsal(a):

Taky mám jeden receptík. kuřecí prsa naklepu, posypu grilovacím kořením a na rozpáleném oleji zprudka osmažím. pak přidám sojovou omáčku, jak na maso tak i vedle masa, na měsíčky nakrájené kompotované broskve a šávu z nich naliju vedle masa a nechám dusit až omáčka trochu jakoby zhoustne. pak na plátky masa s broskví dám plátky sýra a nechám zapéct. podává se bud s hranolkama nebo bramborama a je to vynikající

je to skvělé i s meruňkou!

Strach je malá smrt...

Není tady

#23 5. 2. 2008 11:12

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kuřecí řízky v pivním těstíčku
Pivní těstíčko:
2 vejce
1 lžíce hořčice
2 lžíce škrobu např. Solamyl
3 lžíce hladké mouky
2 dl piva
1 lžíce sojové omáčky
pepř a sůl

Do tohoto těstíčka namočíme kousky kuřecího masa
(nebo např. křidýlka)
necháme namočené přes noc
usmažíme storstark

Strach je malá smrt...

Není tady

#24 5. 2. 2008 11:39

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

beruska napsal(a):

do zapékací misky vrstvíme anglickou slaninu, naklepané kuřecí řízky osolené opepřené popř. jiné koření které máte rádi, cibuli nakrájenou na kolečka,strouhaný sýr a ještě jednou to samé. rukama stalčíme aby k sobě všechny vrstvy pěkně přilnuly, zakápneme olejem a necháme tak hodku odpocinout, potom strčíme do trouby a tak 1,5hod zapékáme. já to dávám do nádoby s pokličkou, vypeče se šáva není potřeba podlévat. jako přílohu dávám bramborovou kaši

Beruško, zapékᚠ1,5 hodiny nebo 1/2 hodiny? To první se mi zdá nějak moc.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#25 5. 2. 2008 11:53

beruska
♥♥♥----

lueta napsal(a):

beruska napsal(a):

Beruško, zapékᚠ1,5 hodiny nebo 1/2 hodiny? To první se mi zdá nějak moc.

cca 1,5hodiny tak na 170C. aby chutě pěkně prolnuly a udělal se výpek..zatím se mi nikdy nestalo že by to bylo moc..ale to už je individuální

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí