27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
V něděli bych chtěla vařit něco z kuřecích prsíček, nemáte recept na něco mňam a avnatého? Sama nějak nemám po Vánocích inspiraci, dík.
Upravil(a) Irenka21 (4. 1. 2008 15:23)
Není tady
kuřecí prsíčka nakrájím na malé řízečky, lehce je naklepu
udělám marinádu ze smetanového jogurtu, vajíčka a koření - dle libosti - na naloím maso aspoň na 12 hodin, radí ale na delí dobu
pak opatrně obaluju ve strouhance a ve vyí vrstvě oleje smaím - je to úasně avnaté, křehoučké prostě mňam .....
Není tady
Obalované v bramborákovém těstě, taky nemaj chybu.
Není tady
Kureci rizky naklepu,osolim,okminuju a zaleju slehackou.Pred dokoncenim zasypu huste syrem.Podavame s bramborama
Není tady
Kureci prsiska nakrajim na male kousky pridam slehacku,4 kosticky treba lipna a osmahnutou cibulku,az omacka zhoustne tak podavame s testovinama.Navrh muzeme posypat pazitkou.
Není tady
Vechno to bude asi moc dobré, nechám doma hlasovat ,jestli chtějí smaené nebo zapíkané, ale pite dál, třeba jetě přijdou dalí úasné inspirace a vyuijeme je vichni.
Není tady
Kureci prsa naklepu dam na ne platek syra a sunky,prehnu a sklepnu,aby napln nevypadla a obalim v klasickem trojobalu.------------------nebo dalsi receprik---naklepu rizky zaleji slehackou a posypu zampionama.Podavam s ryzi
Není tady
Nám chutná tento recept:
Čínské placičky
3 silnějí kuřecí řízky, 3 vejce, 1 drobně nakrájená cibule, 4 líce Solamylu, sůl, grilovací koření nebo pálivá paprika, 4 líce oleje,
1 líce sojové omáčky, 1 líce worcesterové omáčky, tuk na smaení
Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proleet v chladu. Potom tvoříme na pánev malé placičky (jako lívanečky) a smaíme na oleji nebo i na suché teflonové pánvi.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo jen s chlebem, hořčicí a zeleninovým salátem. Můeme jíst i studené.
Není tady
Jetě , jetě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
4 tenčí kuřecí prsa obalíme v rozlehaném vejci a strouhance. Pak kratce opečeme na olivovém oleji do zlatova. Vyskládáme do pečící misky, zalejeme tomatovou omáčkou na pagety, posypeme mozarellou a trochou parmasanu. Přikryjeme folii a nechame pect zhruba pul hodky. Jako přiloha pagety.
Není tady
Pak mě jetě napadá jeden recept, co mě naučila kamarádka z Mexika. Kuřecí prsa se uvaří v osolené vodě a pak se natrhají na kousky a pokladou se na tortily (s co nejmením průměrem). Zaroluje se to a dvě takto zarolované tortily se napíchnou na páratko, aby se nerozpadly. A osmaí se to na oleji. Podává se s tomatovou rýi ale recept teď z hlavy nevydoluju. A já k tomu jetě popíjím margaritu a mám Mexiko jak vyitý, a jsem kdekoliv
Není tady
taurus napsal(a):
4 tenčí kuřecí prsa obalíme v rozlehaném vejci a strouhance. Pak kratce opečeme na olivovém oleji do zlatova. Vyskládáme do pečící misky, zalejeme tomatovou omáčkou na pagety, posypeme mozarellou a trochou parmasanu. Přikryjeme folii a nechame pect zhruba pul hodky. Jako přiloha pagety.
To vyzkouím a nokonec to posypu sýrem, my jsme na sýr.
Není tady
Musim rict, ze je to docela syte jidlo, tady se k tomu jeste podava cesnekovy chleba (je to teda spis takovy toust). A to se pak clovek dorazi uplne.
Není tady
kureci prsni nebo stehneni rizky okorenime, obalime v mouce, vajicku a nastrouhanem syru, dame na plech na pecici papir, dosypeme zbyvajici syr, na kazdou porci lzici kysane smetany a dame zapect.
Není tady
Kuřecí prsa naklepu, osolím a na cibulce osmaím. Pak je přendám do kastrůlku a na cibulku dám dvě na jemno nastrouhaná jablka. Orestuju, podliju trokou vody a nechám provařit. Nakonec to zahustím kysanou smetanou s moukou, povařím, dochutím a přidám 1 ličku kari koření. Podávám s rýí. Je to úasné.
Není tady
tady je spousta receptu http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all
Není tady
Připravím si těstíčko z vajec, hladké mouky, do něho přidám sůl a koření dle chuti (grilovací, steakové, kari..) Je moné přida strouhaný sýr. V těstíčku obalit kuřecí prsíčka (klidně i pokrájená na kousky) a osmait. Pokladu to osmaenou anglickou a strouhaným sýrem ..a to je , panečku, rádlo! Rychlé a lahodné!
Není tady
krůtí nebo kuřecí maso,nakrájíme na nudličky. Zpěníme cibulku,na ní dáme maso a osmahnem.Přidáme na nudličky nakrájenou papriku,rajčata,sterilované okurky,sterilovanou fazoli.Ochutíme solí,česnekem,sojovou omáčkou a worchestrem. Příloha rýe a nahoru nastroháme sýr. Dobrou chut.
Není tady
já osobně je dělám hodně často v Knorr sáčku plném chuti - můe si vybrat různé verze, ale maso je fakt avnaté a hlavně bravůrně rychle. Kdy chci něco jiného, tak dávám prsa do listového těsta - http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … hp?id=2219
Není tady
Taky mám jeden receptík. kuřecí prsa naklepu, posypu grilovacím kořením a na rozpáleném oleji zprudka osmaím. pak přidám sojovou omáčku, jak na maso tak i vedle masa, na měsíčky nakrájené kompotované broskve a ávu z nich naliju vedle masa a nechám dusit a omáčka trochu jakoby zhoustne. pak na plátky masa s broskví dám plátky sýra a nechám zapéct. podává se bud s hranolkama nebo bramborama a je to vynikající
Není tady
tak já přidám ná nejoblíbenějí:
do zapékací misky vrstvíme anglickou slaninu, naklepané kuřecí řízky osolené opepřené popř. jiné koření které máte rádi, cibuli nakrájenou na kolečka,strouhaný sýr a jetě jednou to samé. rukama stalčíme aby k sobě vechny vrstvy pěkně přilnuly, zakápneme olejem a necháme tak hodku odpocinout, potom strčíme do trouby a tak 1,5hod zapékáme. já to dávám do nádoby s pokličkou, vypeče se áva není potřeba podlévat. jako přílohu dávám bramborovou kai
Upravil(a) beruska (5. 2. 2008 10:10)
Není tady
jancas napsal(a):
Taky mám jeden receptík. kuřecí prsa naklepu, posypu grilovacím kořením a na rozpáleném oleji zprudka osmaím. pak přidám sojovou omáčku, jak na maso tak i vedle masa, na měsíčky nakrájené kompotované broskve a ávu z nich naliju vedle masa a nechám dusit a omáčka trochu jakoby zhoustne. pak na plátky masa s broskví dám plátky sýra a nechám zapéct. podává se bud s hranolkama nebo bramborama a je to vynikající
je to skvělé i s meruňkou!
Není tady
Kuřecí řízky v pivním těstíčku
Pivní těstíčko:
2 vejce
1 líce hořčice
2 líce krobu např. Solamyl
3 líce hladké mouky
2 dl piva
1 líce sojové omáčky
pepř a sůl
Do tohoto těstíčka namočíme kousky kuřecího masa
(nebo např. křidýlka)
necháme namočené přes noc
usmaíme
Není tady
beruska napsal(a):
do zapékací misky vrstvíme anglickou slaninu, naklepané kuřecí řízky osolené opepřené popř. jiné koření které máte rádi, cibuli nakrájenou na kolečka,strouhaný sýr a jetě jednou to samé. rukama stalčíme aby k sobě vechny vrstvy pěkně přilnuly, zakápneme olejem a necháme tak hodku odpocinout, potom strčíme do trouby a tak 1,5hod zapékáme. já to dávám do nádoby s pokličkou, vypeče se áva není potřeba podlévat. jako přílohu dávám bramborovou kai
Beruko, zapéká 1,5 hodiny nebo 1/2 hodiny? To první se mi zdá nějak moc.
Není tady
lueta napsal(a):
beruska napsal(a):
do zapékací misky vrstvíme anglickou slaninu, naklepané kuřecí řízky osolené opepřené popř. jiné koření které máte rádi, cibuli nakrájenou na kolečka,strouhaný sýr a jetě jednou to samé. rukama stalčíme aby k sobě vechny vrstvy pěkně přilnuly, zakápneme olejem a necháme tak hodku odpocinout, potom strčíme do trouby a tak 1,5hod zapékáme. já to dávám do nádoby s pokličkou, vypeče se áva není potřeba podlévat. jako přílohu dávám bramborovou kaiBeruko, zapéká 1,5 hodiny nebo 1/2 hodiny? To první se mi zdá nějak moc.
cca 1,5hodiny tak na 170C. aby chutě pěkně prolnuly a udělal se výpek..zatím se mi nikdy nestalo e by to bylo moc..ale to u je individuální
Není tady