19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Na pokojových kytkách se mi udělala plíseň - přesazovala jsem je někdy koncem léta. Co s tím? Při představě, e to dýcháme mi moc dobře není
Cituji odborníka
"Plíseň v zemině se objevuje, pokud rostlinu zaléváme a substrát jetě zcela nevyschl. Jednodue půdu kypřete a plíseň odstraňujte např. pomocí líce. Z vlastní zkuenosti můu říci, e plíseň se objevuje u zakoupeného substrátu. Zemina z pařenitě je sice těká, plíseň se vak v květináči příli neobjevuje."
Není tady
Taky se nám dělá - taková bílá, napřed jsem myslela e je to jen vápník z vody...
Není tady
mně k tomu zplesnivěl květináč...lautr vechny, které byly nové....le byly naplněny stejným substrátem....v tom m bude asi zakopaný pes.
Není tady
Ota napsal(a):
Cituji odborníka
"Plíseň v zemině se objevuje, pokud rostlinu zaléváme a substrát jetě zcela nevyschl. Jednodue půdu kypřete a plíseň odstraňujte např. pomocí líce. Z vlastní zkuenosti můu říci, e plíseň se objevuje u zakoupeného substrátu. Zemina z pařenitě je sice těká, plíseň se vak v květináči příli neobjevuje."
Tak na tom asi něco bude, substrát byl kupovaný za těké prachy . Kdybych si tam nakopala hlínu ze záhonku, určitě by tam plíseň nebyla. Take plíseň odstranit a kypřit.
A přitom se říká, e kupovaný substrát je čistí ne hlína ze záhonku.
Kupovaný substrát je poslední roky opravdu pěkně zaneřáděný.Protoe zahrádku nemám a musím ho kupovat,osvědčilo se mi substrát rozloit na plech a zahřát ho v troubě.Mení mnoství v květináči.Neplesnivý a nelítají z něj ani muky
Není tady
Téda to koukám. Taky jsem si koupila substrát, jetě speciální na palmy a taky tam mám bílou plíseň. Přítě si radi nakopu hlínu u naich na zahrádce. Fakt blázinec....
Není tady