3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
ADFka2 napsal(a):
S blíencem jako partnerem jsem vyla ve svým ivotě zatím nejlíp. Akorát mě tvalo, e kdy jsme seděli mezi lidma, tak straně často poslouchal rozhovory u vedlejích stolů. Jednak jsem se styděla a jednak mě děsně rozčilovalo, e ho cizí vásty zajímají víc ne já.
Jejda...tohle dělám taky jen se snaím vypadat tak nějak nenápadně....maximálně roztritě
Ale můu ti říct, e to nedělám proto, e by mě zajímaly CIZÍ kecy, ale proto, e mě zajímají VECHNY kecy Třeab to měl taky tak..........
Není tady
NJ, mne taky zajímají vechny kecy, co se kde ustne... je toho tolik o co bych mohla přijít... o čem bych pak mohla přemýlet.
Naučila jsem se to regulovat, slyím sice ve a koukám do vech oken a zahrad (páč co kdyby někde bylo něco co jetě neznám) ale přijímám jen něco, bych se z toho jinak zcvokla
Není tady
ale co tak občas nahlíím na tohle vlákno a čtu, vimla jsem si, e větina muů blíenců je na tom jinak ne enský. Mám starího syna blíence, kupodivu máme i asc stejnně, ale je tak jinýne já. Jasně jetě bych se musela zaměřit na domy a pod, ale myslím, e ta odlinst by neměla být tak zaráející.
Neustále le, věřit se mu v ničem nedá, nejradi by byl nejoblíbenějí a nejchytřejí na celém světě, je to taková slibotechna, prostě jako chlapa bych ho nechtěla ani kdyby mi platil. Pořád kvůli něčemu fňuká u ničeho nevydrí, páč čeká e budu omdlívat nadením ze schopností, ale ve skutečnosti je velmi povrchní, naprosto ve vem. Umí a dokáe ve, nejvíc mu záleí na tom aby ho okolí obdivovalo, nedělá nic pro sebe ale pro okolí, pro obdiv. Neumím to popsat. A stejně to píu blbě. Jen vím, e je hodně jiný ne já.
Co blíeneckéhoo má s námi schopnost je cit pro zvířata, on ho má i pro lidi, ale ten maskuje jak to jde, má rád děti, má básnický střevo a je to dav lidí v jedné osobě. Zodpovědně prohlauji, e bych je nejradi vybila a nechala jen pár jedinců
Není tady
cilka napsal(a):
NJ, mne taky zajímají vechny kecy, co se kde ustne... je toho tolik o co bych mohla přijít... o čem bych pak mohla přemýlet.
Naučila jsem se to regulovat, slyím sice ve a koukám do vech oken a zahrad (páč co kdyby někde bylo něco co jetě neznám) ale přijímám jen něco, bych se z toho jinak zcvokla
nejhorí to bylo kdysi ve védsku, páč tam nepouívaj záclony.....
A naučit se vypnout odposlech mi trvalo skoro celej ivot
Není tady
cilka napsal(a):
Já jsem blíenec.
Spoustu let jsem se trápila s tím, e ve aktivně začínám, snad rychleji ne skončila mylanka, poté jsem se naučila vědomě regulovat své nadení z nových začátků. Při prvním pokusu tohle ovládnout jsem zjistila, e kdy chci, umím být i trpělivá. Občas jetě ujedu, velmi ráda začínám, ale dovoluju si začínat to, co není podstatné a co se po letech třeba dá dokončit.
Dvě osoby? Kdo tohle říká, není blíenec, správný blíenec a zejména ena, má v sobě 5 nejrůznějích bytostí. Minimálně, i kdy já byla hodně dlouho přesvědčená, e mám jen dvě. Nemám
Jedna bytost je ztělesněním veho dobrého: skvělá manelka, matka, milenka, i přítelkyně. Tahle bytost umí ivot zvládat s nadsázkou, elegancí, pochopením, prostě tahle osoba nemá chybu, jen jednu, pro blíence je bez zpětné vazby nudná.
Druhá osoba je pravým opakem první, ale ne e by neuměla být milá a laskavá, e by třeba neuměla vařit, ona umí, ale nechce. Blíenec je puntičkář i bordelář naráz, záleí kdo právě vem osobám vládne.
Dalí osoby se vynořují na povrch dle situace... je potřeba být vůdce? Blíenec je vůdce. Je třeba být zručný kutil, schopný organizovat a přitom jetě nohou míchat gulá? Ano, blíenec umí s gráciíí i to. Je třeba se rychle něčemu novému naučit? Spolehněte se, e zítra t bude. Chcete si popovídat o tom, co vás zajímá? Není lepího společníka ne blíence, on v tu chvíli, kdy vy to potřebujete ví ve a pokud to neví, umí vést hovor tak, e ho na konci povaujete přinejmením za odborníka v daném oboru. Blíenec zvládne cokoli, co daná situce vyaduje, nečiní mu problém se přizpůsobit čemuko-li. Jen tenhle ivot hodně unavuje a proto má blíenec v zásobě dalí osobu, osobu, kterou světu neukazuje. A tahle osoba je ten pravý blíenec. ten kdo ji v něm najde, najde poklad. Neznám ádného blíence, o kterém by se vědělo jaký je. V tom to, má blíenec hodně blízko ke tírovi.
Říká se, e blíenec je nestálý a přelétavý, sám o sobě není, dělá to jen kdy cítí, e nestačí okolí, kdy cítí, e a dělá co chce, není to dobré. Ale protoe málokdo blíenci stačí (přeci jen ten dav v jedné osobě je velmi těké zaujmout) stává se velmi často, e blíenec jde jinam. Blíenec nutně potřebuje zpětnou vazbu, právě z důvodu více osobností v jednom těle, ty osoby jedna o druhé neustále pochybují.
Proto, e je zde více osob v jedné je velmi těké poznat o čem smýlí, ale věřte, e ten pravý, opravdový skrytý blíenec je malé ustraené děátko, které potřebuje lásku a pochopení, dostaneli ji, nikdy nikoho neopustí.
Dejte blíenci prostor a udělá vám ráj na zemi. Nesmíte ho nijak omezovat, nic nakazovat, on to vycítí, pochopí a udělá sám.
A schopnost básnického střeva? U mne koda mluvit.
Ano to sedí. Linda Goodmanová ve své knize o znameních je popsala velmi podobně. Já za sebe dodám, e jsou věční duevní hledači a pokud nejsou povrchní -co záleí na dalích vlivech, tak mají problém. Píu o svém věčném duevním hledání...
Jinak, ta akčnost a neustálá činnost je vyčerpávající, ale ní to zase nejde, naplňuje mě. Začarovaný kruh. Mám pár přátel v tomto znamení a pokud se sejdou, tak se jedná vdy o jiskření, vtip, pohotovost...koncert.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Bubli - nemá ta tvoje nemluvná kamarádka merkura v Raku?
Tak jsem se té mé nemluvné kamarádce blíenkyni dívala konečně na horoskop, jestli to, e moc nemluví není tím Merkurem v Raku, ale představte si to - ona toho Merkura má v Blíencích! No není to divné?
Pak má jetě v Blíencích Saturn - to je prý ta brzda, mohlo by to být tím??
Pak má jetě Lunu v Rybách a Venui s Marsem má v Raku. To by taky mohlo způsobovat, e je spí introvertní, e jo?
Není tady
Tak to jsme s astrologií v kélu, Bubli.... nebo aspoň já teda jo. Nic mě k tomu nenapadá - Merkur v Blíencích a mlčenlivá osoba - to je teda divný
A Saturn brzdí dejme tomu její "blíeneckou" stránku....ale e by kvůli němu nemluvila se mi nezdá
Leda by byli v konjunkci....to by měla asi brděnou "výkonnou" funkci jako takovou a zřejmě i řeč. Ale stejně - v Blíencích...........
Jo a kdyby byli skutečně v konjunkci, soudila bych, e se patně, nebo kostrbbatě vyjadřuje a proto je nemluvná. Nebo jetě, e jí to "nejde z huby" - e se rozmýlí nad kadým slovem, jestli to má říct, nebo ne. Takový to, e jí to je blbý. A mělo by se to týkat převáně komunikačních záleitostí - myslím tím, e kdyby si měla třeba napsat poznámky o klíčivosti osiva, tak to by jí asi problém dělat nemělo....zkus to nějak nenápadně vyzistit, a si to můu ověřit, jo?
Upravil(a) lupina montana (2. 2. 2008 22:08)
Není tady
Divný to je, moje mamča je taky Blíenec s Merkurem v Blíencích a to je pane jiná těbetalka
Tahle kámoka samozřejmě mluvit umí a kdy mluví, tak mluví velice inteligentně, ale prostě na Blíence nezvykle ú.s.p.o.r.n.ě. Má samozřejmě takové ty Blíenecké vlastnosti jako poírání informací a bystrost, ale chybí jí ta blíenecká extrovernost. Ona prý ani jako dítě nemluvila, začala prý zčistajasna hovořit někdy ve 4 letech nebo tak nějak.
Tak jsem se dívala na ty konjunkce a astromat praví : Slunce konjunkce Merkur, Slunce konjunkce Saturn, Merkur konjunkce Saturn
Tohle mi u nic neříká, tak jestli vás k tomu něco napadá.
Upravil(a) bublinka (3. 2. 2008 9:38)
Není tady
JO!
To je vovono, Bubli! Ten konjunkce se saturnem- tedy Merkur se Saturnem, a mám velkou radost, e se mi to povedlo správně identifikovat. A vlastně, jak jsi říkala, e se vyjadřuje ú.s.p.o.r.n.ě, tak to sedí na Saturna jetě víc A to, e má v tý trojkonjunkci i Slunce, to jen potvrzuje - musí mít ú.s.p.o.r.n.ý i mylení.
Znamená to, e tvoří trojjediý balík, tyhle tři planety a tím pádem i Saturn bude ovlivněnej těma dvěma - nejspí se často brzdí vědomě a ikovně - aby to moc nebolelo, ale bylo funkční. Já mám teda zkuenos, e moc záleí na tom, jak těsná ta konjunkce je; pokud je velmi těsná, těko se pak odliuje, co je co - třeba kdyby byla tahle konjunkce těsná, znamenalo by to, e přemýlet bolí (nebo omezuje) Kdy je ta konjunkce volnějí, je člověk schopnej rozliit, kdy přemejlí a kdy ho něco omezuje - ale přesto se ty dvě funkce velice ovlivňujou.
Není tady
Moná trochu mimo téma,
ale jak manel, tak starí synek mají Merkur v Panně (take taky v domicilu) v opozici na Saturn.
Občas nemůou najít správný výraz, vyjádřit se. Ale kdy se vyjadřují, a vědí, co chtějí říct, je to velmi precizní, přesné, jasné...prostě Panna, no.
Saturn dělá i důkladnost. pomalost, ale houevnatost, rozhodnost.
Myslím, e takový Merkur v Blíencích s aspektem Saturna je stejně stále bystrý, ale hned se vemi svými rachlými soudy nejde na povrch, Saturn je jeho cenzura, která probíhá skrytě. ven se dostane jen to, co Saturn pustí. Ale to neznamená, e by to předtím uvnitř nevřelo mylenkami...
Mám maminku Raka, ale má Merkur v Blíencích. Je to HODNĚ poznat. Vdycky měla vyřídilku. Ikdy její Merkur slouí hlavně k vyjádření jejích emocí (Rak), přesto je tak komunikativní, e jí to můu jen závidět se svým Merkurem v Býku.
Moje setra je Sluncem Blíenec, ale Merkurem taky Býk.
Chová se ale zcela Blíenecky. Její Merkur se asi "spletl".
Není tady
Teda vy mi s tou astrologií dáváte! To je něco tak íleně sloitýho, e to snad nikdy nepochopím Já jsem se "dívala" na lidi skrzevá numerologii a tam to bylo naprosto jasné - kdy má někdo v datu narození víc jedniček , je to a na výjimky poměrně ukecaný jedinec
A bylo mi divné, e já mám jedničku jen jednu a přesto jsem se docela obstojně "rozkecala". Tím chci říct, e dřív jsem toho moc nenamluvila, zato teď to tak nějak doháním
No a a teď se dozvídám, e za to můe Merkur v Blíencích. Kdo by to do něj řekl?
....a jetě to, e jsem Blíenec jako takový, e jo?
Upravil(a) keito (3. 2. 2008 18:09)
Není tady
No já nevím, Keito....já mám v datu jedničku jen jednu a e bych teda byla nějak zvlá mlčenlivá.......
Není tady
No já nevím, Keito....já mám v datu jedničku jen jednu a e bych teda byla nějak zvlá mlčenlivá.......
A já mám jedničky dvě, ale ukecaná jsem jen na fórech. Jinak stydlín.
Ono to nebude tak o ukecanosti, jako o schopnosti sdělovat...
Není tady
Damila napsal(a):
A já mám jedničky dvě, ale ukecaná jsem jen na fórech. Jinak stydlín.
Ono to nebude tak o ukecanosti, jako o schopnosti sdělovat...
Damilo, dovolím si ti oponovat. Lidi s víc jedničkami jsou - teda a na výjimky - opravdu úplně obyčejně ukecaní . A jak jsem poznala mnohé takové, sdělovat nemají vůbec nic
Není tady
Teda tím neříkám, e nikdo z nich nemá co sdělit. Někteří určitě. Ale jsou mezi nima i tací, co mají potřebu jen mluvit a mluvit a mluvit..... Jednička je o komunikaci, ale u se neříká o jaké
Upravil(a) keito (4. 2. 2008 18:38)
Není tady
Lupi, ikovná jsi. Myslím jako e jsi to uhádla s tou konjunkcí.
Ale jak je ta konjunkce těsná, to já nepoznám...na obrázku to vypadá, e Slunce, Merkur a Saturn jsou prostě skoro v jednom místě, hezky tam jsou za sebou. Take to je asi hodně těsná, ne?
Damilo, jo tohle asi na tu kamarádku sedí přesně sedí: "Myslím, e takový Merkur v Blíencích s aspektem Saturna je stejně stále bystrý, ale hned se vemi svými rachlými soudy nejde na povrch, Saturn je jeho cenzura, která probíhá skrytě. ven se dostane jen to, co Saturn pustí. Ale to neznamená, e by to předtím uvnitř nevřelo mylenkami..."
A jak jsem do toho horoskopu jetě koukala, tak tam jetě má asi pět různých kvadratur - to asi nejsou moc hezké aspekty, ne?
K těmhle vztahům mezi planetami jsem se jetě vůbec nedostala, to u je vyí dívčí, ale jeliko se říká blbej na kvadrát, tak z toho usuzuju, e to není asi moc hezké.
Není tady
Jj.....kvadrát je na kvadrát Říká se mu martický aspekt, protoe je to boj - prostě se dvě energie kříí. Jako kdy vede krajně nepřátelský hovor - to se taky lidi automaticky postavěj tak, e jejich osy tvoří pravý úhel - zkoumala jsem to (díky svojí bojovné parybě mám ke zkoumání hojnost materiálu
)
A pět?? No to to musí uvnitř její hlavěnky vypadat
Tohle nemám probádaný, ale myslím si, e intenzita sráky závisí od toho, jak "silná" jsou světla ve hře (čili, kdy bude třeba v kvadratuře Mars ve Vahách a Venue v Raku, měla by mít v tom sporu Venue víc navrch, protoe Mars je: v pádu, neboli na nejslabím místě a navíc v domovském Venuině znamení, zatímco Venue je v Raku, který je jí přízniv a není daleko od svého domečku . Take suma sumárum v tomhle postavení kdyby dolo třeba na rozhodování, jestli já, nebo děti, byl by to vdycky boj a větinou by to vyhrály potřeby dětí -ale s tím, e by mě to ralo a ralo.....je to komplikovaný aspekt.
a jo- to bude těsná konjunkce.
Není tady
Já mám kvadrátů taky pět. Heč!
A 4 sextily, 3 trigony, 2 konjunkce a 1 opozici.
Prostě výběr aspektů, jaký chcete. A to pouívám orbis do 5 stupňů. Jinak by jich tam bylo jětě víc.
Kvadráty se mi zdají daleko těí na zvládnutí, ne opozice. Mám pořád co řeit.
Ale zase si říkám, lepí aspektů mnoho, ne neaspektované planety. S těmi si jaksi nevím rady.
Není tady
Já jsem taky blíenec a Cilka to moc hezky popsala, jenome jsem ten málomluvný blíenec, spí raději naslouchám a ty lidičky jako by to věděli a spovídají se mi.
jenom mám takový zmatek v tom vem tady..nala jsem si na netu podle přesného data i hodiny jak mám planety, ale neumím to vyčíst, tak jestli by jste mohli některá z vás, nebo i vechny . Děkuji předem
Tak tedy : Měsíc ve lvu
Merkur v raku
Venue ve lvu
Mars ve vahách
Jupiter ve lvu
Sarurn v beranu
Uran v panně
Neptun ve tíru
Pluto vpenně
Není tady
Pomněnko, to se těko, kdy nevidím kolečko horoskopu, nevidím aspekty, ASC....
Kdy zale data (třeba do SZ), tak se k tomu bude snazí vyjádřit.
Není tady
Damila napsal(a):
Já mám kvadrátů taky pět. Heč!
A 4 sextily, 3 trigony, 2 konjunkce a 1 opozici.
Prostě výběr aspektů, jaký chcete. A to pouívám orbis do 5 stupňů. Jinak by jich tam bylo jětě víc.
Kvadráty se mi zdají daleko těí na zvládnutí, ne opozice. Mám pořád co řeit.
Ale zase si říkám, lepí aspektů mnoho, ne neaspektované planety. S těmi si jaksi nevím rady.
Jeíi.... Mně stačí můj jeden - teda, jestli nepočítám kvadráty na Asc.
Taky si myslím, e jsou nejobtínějí, protoe jaksi nemají smírné řeení.....nebo jak to vidí Pětikvadrátní zrozenkyně? A opozice jsou jaksi jasněji rozeznatelný; kdy si člověk uvědomí, oč jde, u se s tím dá něco podnikat - jene kvadrát si můu uvědomit a prd
Aspektů mnoho se mi zdá, e je snadnějí v tom smyslu, e jedna nemá moc na výběr - ty ví, e mám aspektovaný vechny planety a dohromady to dělá dojem jakési nezvratné osudovosti...co je koneckonců asi pravda. Jo a taky počítám jen 5°
Není tady
No, a to já jsem zatajila jetě své 4 dalí kvadráty na ASC a Desc...
Tam pouívám orbis do 3 stupňů.
Ale to u jsem tu na "Blíencích" poněkud OFF TOPIC.
Omlouvám se. Uchýlím se kdy tak do "Astrologie".
Není tady
Uchyl, Dami....a řekni mi tam prosímtě, CO S NIMA DOPRDELE DĚLÁ????
Není tady
Nečetla jsem celé vlákno, ale blíenců znám dost. Vichni spontánní, veselí, společentí, pohodáři.
Není tady
Dva nej chlapi mého ivota jsou blíenci (můj miláček a syn) a to prý se k nim jako býk vůbec nehodím. Jsou veselí, někdy fakt víc mluví ne dělají, ale přelétaví mi nepřipadají.
Není tady