19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahojky blíenci a blíenkyně,
napadlo mě zaloit povídací vlákno o naem znamení.
Máte to jako já - dvě osoby/osobnosti v jednom těle?
Přelétavost, zájem o deset věcí najednou, básnické střevo..
Není tady
Moja dcera je blizenec, je este dost mala, ale sedi to na nu
skutocne dvojtvar
Není tady
BM byla blíenec - a přelétla........
A dětem asi nabásnila pěkné věci, kdy stojí při ní (a ne při mně).
Závěr: Podcenil jsem varování, e některá znamení nejdou s blíenci dohromady,
zvl. pokud staví stálost nad proměnlivost... ba, ba...
Dnes mohu jen říct: MOJE CHYBA, měl jsem být prozíravějí.
Není tady
Jsem vodnář a blíenec je pro ně prý nejvhodnějí znamení. No nevím nevím, někdy mě ta schyzofení osoba totálně odradila....
Mám takového kolegu v práci a nevím zda to je zmením, e je blíenec,ale u něj nikdy nevíte s jakou náladou vstoupí do dveří. Fakt. někdy je k zulíbání, nekdy na nakopání do pr...))
Není tady
nesmutni Slávku, nebyla to chyba, ale cenné zkuenosti
Také mám takovou s blíencem, přelétl a přelétá, udělal si i papíry na letadlo, dělá paragliding, rozbil si páteř na skále na Tenerife, helikoptérou ho sundávali, s lůkem převáeli z jejich nemocnice do naí. Půl roku leel no a teď je zase tam nebo v Africe, Mexiku či Thajsku a létá. Mezitím měl zlomený kotník, i s tím přece svým přátelům musel jetě ukázat rozlet a nabít si, aby měl pak nohu nateklou jak balón, e mu museli sundat sádru. Nadený, astný z létání, z cestování, společenský, zábavný ... třeba někdy na konci světa najde svoji druhou půlku ... anebo doma?
Není tady
Ra napsal(a):
nesmutni Slávku, nebyla to chyba, ale cenné zkuenosti
Jo, jsou to cenné zkuenosti, za které jsem velkému osudu neskonale vděčný.......
Není tady
Znám hodně blíenců a jsou dost rozporuplní ..... chlapi toho docela hodně namluví a zkutek utek a enské jsou "falené" - přelétavé hlavně v náladách... děti ve znamení blíenců - přímo hyper a tak nějak to znamení mi nevadí, ale nikterak ho ani nemusím ... Jsem kozoroh.
Není tady
Já jsem blíenec, a nejsem vůbec náladová. jsem věčný optimista, ale nejsem jedna, jsem dvě. a to ne v náladách, ale v názorech. jednou chci to, pak to nechci jednou si myslim ono, jednou to...Prostě se to ve mě bije. jedna říká kali na to, druhá ji do toho:o)) a pak si vyberte. můj současný přítel je také blíenec, rozumíme si skvělě. je pravda, e blíenci jsou hyperaktivní. také skáče padákem, lozí po horách, cestuje,s tuduje, kolo, lye, plavání...Já jsem typ blíence,který nadchne pro spoustu věcí, a nic nedodělá..
A můj bývalý byl kozoroh. Hrůza. náladový, nikdy nedotáhl nic do konce, uzavřený, někdy a moc otevřený, urálivý, divný..
Pro mě jsou blíenci skvělí kamarádi.Miluju tohle znamení. jsem blíenec:))))))))))))))
Není tady
Já jsem blíenec.
Spoustu let jsem se trápila s tím, e ve aktivně začínám, snad rychleji ne skončila mylanka, poté jsem se naučila vědomě regulovat své nadení z nových začátků. Při prvním pokusu tohle ovládnout jsem zjistila, e kdy chci, umím být i trpělivá. Občas jetě ujedu, velmi ráda začínám, ale dovoluju si začínat to, co není podstatné a co se po letech třeba dá dokončit.
Dvě osoby? Kdo tohle říká, není blíenec, správný blíenec a zejména ena, má v sobě 5 nejrůznějích bytostí. Minimálně, i kdy já byla hodně dlouho přesvědčená, e mám jen dvě. Nemám
Jedna bytost je ztělesněním veho dobrého: skvělá manelka, matka, milenka, i přítelkyně. Tahle bytost umí ivot zvládat s nadsázkou, elegancí, pochopením, prostě tahle osoba nemá chybu, jen jednu, pro blíence je bez zpětné vazby nudná.
Druhá osoba je pravým opakem první, ale ne e by neuměla být milá a laskavá, e by třeba neuměla vařit, ona umí, ale nechce. Blíenec je puntičkář i bordelář naráz, záleí kdo právě vem osobám vládne.
Dalí osoby se vynořují na povrch dle situace... je potřeba být vůdce? Blíenec je vůdce. Je třeba být zručný kutil, schopný organizovat a přitom jetě nohou míchat gulá? Ano, blíenec umí s gráciíí i to. Je třeba se rychle něčemu novému naučit? Spolehněte se, e zítra t bude. Chcete si popovídat o tom, co vás zajímá? Není lepího společníka ne blíence, on v tu chvíli, kdy vy to potřebujete ví ve a pokud to neví, umí vést hovor tak, e ho na konci povaujete přinejmením za odborníka v daném oboru. Blíenec zvládne cokoli, co daná situce vyaduje, nečiní mu problém se přizpůsobit čemuko-li. Jen tenhle ivot hodně unavuje a proto má blíenec v zásobě dalí osobu, osobu, kterou světu neukazuje. A tahle osoba je ten pravý blíenec. ten kdo ji v něm najde, najde poklad. Neznám ádného blíence, o kterém by se vědělo jaký je. V tom to, má blíenec hodně blízko ke tírovi.
Říká se, e blíenec je nestálý a přelétavý, sám o sobě není, dělá to jen kdy cítí, e nestačí okolí, kdy cítí, e a dělá co chce, není to dobré. Ale protoe málokdo blíenci stačí (přeci jen ten dav v jedné osobě je velmi těké zaujmout) stává se velmi často, e blíenec jde jinam. Blíenec nutně potřebuje zpětnou vazbu, právě z důvodu více osobností v jednom těle, ty osoby jedna o druhé neustále pochybují.
Proto, e je zde více osob v jedné je velmi těké poznat o čem smýlí, ale věřte, e ten pravý, opravdový skrytý blíenec je malé ustraené děátko, které potřebuje lásku a pochopení, dostaneli ji, nikdy nikoho neopustí.
Dejte blíenci prostor a udělá vám ráj na zemi. Nesmíte ho nijak omezovat, nic nakazovat, on to vycítí, pochopí a udělá sám.
A schopnost básnického střeva? U mne koda mluvit.
Není tady
flower napsal(a):
Já jsem blíenec, a nejsem vůbec náladová. jsem věčný optimista, ale nejsem jedna, jsem dvě. a to ne v náladách, ale v názorech. jednou chci to, pak to nechci jednou si myslim ono, jednou to...Prostě se to ve mě bije. jedna říká kali na to, druhá ji do toho:o)) a pak si vyberte. můj současný přítel je také blíenec, rozumíme si skvělě. je pravda, e blíenci jsou hyperaktivní. také skáče padákem, lozí po horách, cestuje,s tuduje, kolo, lye, plavání...Já jsem typ blíence,který nadchne pro spoustu věcí, a nic nedodělá..
A můj bývalý byl kozoroh. Hrůza. náladový, nikdy nedotáhl nic do konce, uzavřený, někdy a moc otevřený, urálivý, divný..
Pro mě jsou blíenci skvělí kamarádi.Miluju tohle znamení. jsem blíenec:))))))))))))))
Jo, jo - tohle jsem myslela jako kamarádi mi nevadí.
Jinak přítel je také kozoroh - je pevný v názorech, jde si za svým cílem - miluje adrenalinové sporty - není urálivý a ve dotáhne do konce Býválý byl blíenec - hrůza děs ... urálivý, nic do konce - rozdělal - nechal atd.atd. plná huba keců a nic z toho.... Jo, ale super bavič (pro ostatní) rozesmát mě uměl - to ano
Potom ale stejně rychle i rozplakat .....
Má nej kámoka je blíenec - skvěle si rozumíme i nerozumíme
Brácha je blíenec - nikdy nevím s jakou se potáu - někdy kliďas jindy pruďas - neteř je blíenec - hyper proper ....
Dalí kámoka - hrozná pesimistka a skeptik - stále se zmíta v nějakých emocích, ve překroutí - ona je ten chudáček, kterému se ubliuje .... plná pusa, co by chtěla změnit a koho by chtěla změnit - ale také nic..... a měnit sebe ? Ona je dokonalost a spravedlivost sama... a mohla bych jmenovat jetě plno dalích blíenců. Vichni mají jednu shodu - jsou to tak troku egoisti, nesnesou kritiku vůči své osobě - to je společný znak vech blíenců co znám (pocity ukřivděnosti) výbunost, kdy se jim něco nelíbí ... potřebují vést a mít volnost ... odpovědnost? Co to je ?
Ono to asi nebude jen těmi znameními ....
Upravil(a) Feuria (4. 1. 2008 11:41)
Není tady
Cilko napsala si to krásně a totálně pravdivě.. jsem přesně taková jak píe.a je to váně unavné kdy je nás víc...mi to dělá problém při koupi trička, při výběru jídla, při výběru místa,kde strávím svůj volný čas. chci být vude, a zároveň nikde. Ted mám problém s tím, jestli poslechnout srdce, či rozum. a kadá moje osobnost říká něco jiné. včera večer sem si řekla, tak, a udělám to, oc mi rozum říká, a dnes ráno se probudím s pocitem, at jdu za srdcem. Mě z toho klepne. a tak se to táhne uz dost dlouho...
Blíenec je skvělý společník, a také to znám sama od sebe, často středem pozornosti a to absolutně nechtěně. prostě to tak je..
A jetě takové nemehlo jak já, není nikdo jiný..tak nevím jestli i tohle je dáno znamením, nebo mou roztěkaností, a chutí dělat tři věci najednou, a jednu z nich pose...)))
Feuria: jsem také výbuná to je pravda, ale egoista??to vůbec...Já se ráda hádám, vztekám, ale nikdy ne tak, abych někomu ubliovala... Taky mě tvě e i z váným věcí si dělám srandu...Vím jaká jsem, snaím se s tím něco dělat, ale ráda to svádím na to, e je nás víc)) ráda si věci odůvodňuji..A kdy se nemůzu pro něco rozhodnout, tak moje neoblíbenějsí odpověd je NEVÍN, A JE MI TO JEDNO... já se přizpůsobím..Jenze přítele to tve. kadého to tvalo...ptali chce na pizzu, na bowl, plavat??a ja vdycky, je mi to jedno.já bych tak nejradi vude.o))) aspon je sranda
Není tady
flower napsal(a):
Feuria: jsem také výbuná to je pravda, ale egoista??to vůbec...Já se ráda hádám, vztekám, ale nikdy ne tak, abych někomu ubliovala... Taky mě tvě e i z váným věcí si dělám srandu...Vím jaká jsem, snaím se s tím něco dělat, ale ráda to svádím na to, e je nás víc
)) ráda si věci odůvodňuji..A kdy se nemůzu pro něco rozhodnout, tak moje neoblíbenějsí odpověd je NEVÍN, A JE MI TO JEDNO... já se přizpůsobím..Jenze přítele to tve. kadého to tvalo...ptali chce na pizzu, na bowl, plavat??a ja vdycky, je mi to jedno.já bych tak nejradi vude.o))) aspon je sranda
Moná toho egoistu chápeme kadá jinak ... jinak blíenec je přesně to, co popisuje tak je znám
U kamarádů mi to nevadí, ale u partnera jsem tuhle povahu nesnesla - nejvíce právě to "dělat si legraci z váných věcí" a nerozhodnost - touha mít ve a nic - mám moc ráda legraci a humor - ale prostě tam - kde patří (dle mě) .... take souití s blíencem mi prostě nelo
Není tady
Taky si nemyslím, e bych byla egoistka. Jsem ale ráda, kdy se o mě tak nějak ví vdy a vude :-) Taky jsem ráda na více místech, ideálně přebíhám, nevydrím sedět na jedné idli celý večer Občas si neumím uít krásu okamiku, protoe kdy jsem v práci, těím se domů, mám spoustu plánů, co budu doma dělat, a kdy jsem doma, u plánuju, co budu dělat v práci. Nejde o striktní plány, spí jsou to nápady, myleny, větinou pak nerealizované
Někdy si přijdu, e jsem kvůli té spoutě mylenek "na roztrhání", a to mě unavuje.. Občas i leze na nervy. Jsem pořád v pohybu, občas tak moc, e nemohu popadnout dech. Kdy ho popadnu, běím s o to větí energií...
Moná mám v sobě víc osobností, ale o dvou vím určitě - jedna chce ochraňovat, podporovat, dělat moné i nemoné pro druhé, druhá touí být ochraňována, podporována a milována
Není tady
Tak Cilko, gratuluji, napsala jsi to krásně a výstině.
Jsem také Blíenec a souhlasím.
Jen ráda vařím, nikdy mi není zatěko cokoliv upéct nebo uvařit. Moje touha po změně se projevuje předevím v tom, e kadou chvíli MUSÍM přestěhovat nábytek. Ne jen tak něco přeoupnout v jednom pokoji, jsem precizní, stěhuji a měním vechny pokoje, barvy, lustry, převěuji obrazy, světla a tak, někdy bourám nebo naopak zazdívám. V tom se tak vyřádím, e jsem spokojená natolik, e touha po ostatních změnách nějak vyprchá. Alespoň u nás není nuda. Nejdřív mi pomáhal stěhovat manel, kdy dorostl syn a nabral dost síly, tak on. Stalo se, e kdy manel přiel domů, nevěděl, ve kterém pokoji máme obývák a kde lonici. Kdy hledal trenýrky, tak se přiel zeptat kde jsou. Řekla jsem mu, e od doby, co jsme se vzali, je má stále ve stejném prádelníku a on odpověděl, e neví, kde je ten prádelník. Natěstí je pohodář a má pro moji slabost pochopení, tak to se mnou vydrel celý ivot a doufám, e u se nic nezmění.
Náladová natěstí také nejsem, brání mi v tom můj věčný optimismus a také potřeba stále něco tvořit, hlavou nebo rukama, tak na nějaké nálady nemám čas. Hlavně mám v hlavě plno různých nápadů a vychytávek, které posléze manel realizuje. Je ikovný kutil, hodně věcí udělá podle mých představ,ale on sám by to nevymyslel. Jo, puntičkář jsem také, vechny věci mám uspořádané, přehledné, ale kdy mám nápad, který chci uskutečnit, tak troku toho nepořádku okolo mě nerozhází.
Znamení Blíenců miluju !!
Není tady
to vechno časem přejde
mně se vechny moje osoby líběj a mám je ráda... a kdy na to dolo, daly pokoj, jednou vyhovím té, podruhé jiné... Dřív jsem hodně dala na okolí, na to jak ho ovlivňuji, ale dnes to nedělám, to okolí mne také ovlivňuje a já to beru jak je.
ná hodou se mi hrozně líbí ta schopnost mé změny v někoho jiného a to, protoe jsem blíenec, od podlahy
Není tady
Feuria napsal(a):
flower napsal(a):
Feuria: jsem také výbuná to je pravda, ale egoista??to vůbec...Já se ráda hádám, vztekám, ale nikdy ne tak, abych někomu ubliovala... Taky mě tvě e i z váným věcí si dělám srandu...Vím jaká jsem, snaím se s tím něco dělat, ale ráda to svádím na to, e je nás víc
)) ráda si věci odůvodňuji..A kdy se nemůzu pro něco rozhodnout, tak moje neoblíbenějsí odpověd je NEVÍN, A JE MI TO JEDNO... já se přizpůsobím..Jenze přítele to tve. kadého to tvalo...ptali chce na pizzu, na bowl, plavat??a ja vdycky, je mi to jedno.já bych tak nejradi vude.o))) aspon je sranda
Moná toho egoistu chápeme kadá jinak ... jinak blíenec je přesně to, co popisuje
tak je znám
U kamarádů mi to nevadí, ale u partnera jsem tuhle povahu nesnesla - nejvíce právě to "dělat si legraci z váných věcí" a nerozhodnost - touha mít ve a nic - mám moc ráda legraci a humor - ale prostě tam - kde patří (dle mě) .... take souití s blíencem mi prostě nelo
Přesně tak, manel je taky blíenec a ani nevíte, jak mě vytáčí, kdy se s nim chci bavit o nějkém problému, a on si z toho dělá prču. a mě to zase znejistí....nevím co s tím
Řeknu mu, co mi vadí, co mě trápí...a on se o tom vůbec nechce bavit...tak si z toho dělá srandu, víte potom jak mi je...
Není tady
Já neberu egoismus za sprosté slovo .... Jen ho vnímám jako zvýené JÁ ... nic víc - nemyslím tím, e by měl ten dotyčný vědomě ubliovat druhým - myslela jsem to tak - e prosazuje SEBE - své JÁ. Neumím to asi vyjádřit omlouvám se.
Není tady
Jako myslí e je sobec se vím vudy???to je jedno, určitě se takoví najdou....
Nekdy je dobré kdy si člověk dělá srandu i váných věcí, ale kolikrát sem to přestřelila, jene já tu hubu zavřít neumím. Pořáíd mi to mele, a je mě vude plno....Ale zase mám spoustu kamaradů, kterým to nevadí
Můj bývalý na mě pořád viděl chyby, e se se mnou nedá vydret. on je toti straně klidný,a já kdy nemám za hlavou ruku, nebo nohu tak to nejsem já..neustálý pohyb, roztěkanost...to mi taky vdycky nadaval e hledím po ostatních, ale po něm moc ne. Jene já se dívu, kde jak co mají, jak tam svítí, ráda sledujuu lidi v pohybu.
A ted milý bývalý říká, e jsem nezapomenutelný člověk, a e jsem uplně úasná do ivota, vechno zvládám bez pomoci, postarám se o sebe, s nikým se nese..
Je zajímavé jak to sedí na ty blíence. neznám nikoho jiného, na koho by sedělo jeho znamení,tak jak na blíence...
a Cilko já jsem taky typický blíenec, a taky se mi to líbí ta schopnost změny. jene taky nám nic jiného nezbývá...u sem se naučila ít s více lidma. a kdy mi nekdo neco řekne, tak říkám, e aspon si mám ským povídat, komu si postěovat, no je se mnou sranda, i kdy sem sem sama:o)))
Není tady
flower napsal(a):
a já kdy nemám za hlavou ruku, nebo nohu tak to nejsem já..neustálý pohyb, roztěkanost...to mi taky vdycky nadaval e hledím po ostatních, ale po něm moc ne. Jene já se dívu, kde jak co mají, jak tam svítí, ráda sledujuu lidi v pohybu...
Jako bych se viděla...... A taky se houpe na pičkách a občas popobíhá i kdy bys mohla klidně jít?
Já se naučila říkat "klidně povídej, já tě vnímám" protoe jsem schopná hodiny naslouchat a přitom běhat po celým domě.....Jsou tací, co mi pro jistotu dali aji pár kontrolních otázek Jene já fakt vnímám
Naopak mám kamarádku, která - jsouc Býčicí - vede dlouhé monology a pak je schopná zas dloouho poslouchat....tam bylo pár nedorozumění, ne jsme si ujasnily, e já nejsem něčeho takového schopna, páč mě při jejím projevu napadne tisíc návazností, které vzápětí zapomenu take je musím říct hned.
A na tomhle jsem se naučila říkat "promiň, e ti skáču do řeči, ale já bych to zapomněla"
To tolik k Blíencům........
Není tady
lupina montana napsal(a):
Já se naučila říkat "klidně povídej, já tě vnímám" protoe jsem schopná hodiny naslouchat a přitom běhat po celým domě.....Jsou tací, co mi pro jistotu dali aji pár kontrolních otázek
Jene já fakt vnímám
![]()
Naopak mám kamarádku, která - jsouc Býčicí - vede dlouhé monology a pak je schopná zas dloouho poslouchat....tam bylo pár nedorozumění, ne jsme si ujasnily, e já nejsem něčeho takového schopna, páč mě při jejím projevu napadne tisíc návazností, které vzápětí zapomenutake je musím říct hned.
A na tomhle jsem se naučila říkat "promiň, e ti skáču do řeči, ale já bych to zapomněla"
To tolik k Blíencům........
Také nemám vůbec problém s tím něco dělat, pobíhat, sledovat a přitom poslouchat co mi kdo říká, jene zkuste to vysvětlit tomu, co to nedokáe...
Kdy se mluví, tak také mi hlavou běí tisíce připomínek, otázek, doplňujících informací ale nejhorí peklo pro mne je kdy se v hovoru začne mlčet. Není to o tom, e bych chtěla být ukecaná, ale chci te´d hned ve znát a vědět, te´d mi to zajímá....
Není tady
Jo, jo, taky jsem enka blíenka - někdy se se sebou hádame, někdy si děláme radost jedna druhé. Jediné co opravdu nesnáím je árlivost a omezování. Ale to snad kadý.
Není tady
A já jsem taková blíenka a beraní palicí, mám ráda děj, nábytek stěhuji také a ráda začínám nové věci a prostě ivot musí mít děj a říz.
Není tady
taky umím naslouchat, a taky skáču do řeči. mám kamáradku berana, která naslouchá klidně hodiny,a taky mi do toho skáče. u sme si na to obě zvykly, ze si tak skáčeme do řeči... A taky potřebuju hned vechno znát, nemám ráda kdy neco nevím. Kamarád byl v Gruzii, a já si nemohla vzpomennou kde přesně leí, tak sem utikala do mapy, a dokud sem to nevedela, tak sem nad tím pořád přemýlela.
a k tomu jestli se houpu na pičkách?? noo, to taky, ale na idli častěj, a kdy sebou plesknu o zem, tak u se ani nedivim...ono toti není místo, kde bych nezakopla, nepokapala se, do něčeho nevrazila, kámoi mi říkají přírodní katastrofa...a taky říkájí: pokud chcete vědet co mela k snídani, obědu a večeři, stačí se podívat na tričko:o)))))))))
no to je tím, e chvíli neposedím, a myslím si, e ten kousíček čaje vypiju najednou, a často se přecením....tak je to se mnou
Není tady
No holky, myslím, e tohle bude velmi.....sbliující vlákénko...a vimly jste si, jak hezky hledáme souvislosti a podobnosti namísto rozdílů?
Není tady