18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla jsem se zeptat, jestli jste některá jezdila i v době těhotenství. Na netu se píe jednou e není problém, po druhé e je to zakázané. Nechci jezdit ádná rodea, ale tak 2 - 3 týdně pohodovou vyjíďku.
Není tady
myslím e by to těhotenství vadit nemělo..ale nikde není zaručeno e se ti kůň nesplaí..
Není tady
Verčulko, odpověď nemám, ale ANI VE SNU by mě nanapadlo, e by někdo ve 12tt chtěl jezdit na koni..., zkus se zeptat holek na Letňátkách.. Co kdy se ti kůň splaí? A má s jeděním zkuenosti a nebo by to byla pro tebe novinka? Jsem laik, ale řekla bych, e by to nadměrně zatěovalo spodní část břicha a je tam riziko úrazu - v těhotenství to je podle mě zbytečně adrenalinová záleitost. Zkus se zeptat svého gynDr. Jeho odpověď by mě docela zajímala..
Upravil(a) yellow108 (6. 1. 2008 22:34)
lutí, já mám svého koně doma, neříkám, e ho znám na 1000%, je to zvíře, ale za tu dobu u si myslím dokáu rozeznat, kdyby chtěl začít jančit. Samo e neovlivním leknutí, ale jde ovlivnit následný úprk.
Právě e někdo tvrdí ano, někdo ne, já obavy mám, ale...
Není tady
Já jsem jezdila do čtvrtého měsíce, ale teď u bych to neudělala, podle mě to bylo ode mě nezodpovědné, přeci jen , jsou to otřesy, jsem ráda, e se nic nestalo a malá je v pořádku :-)
Není tady
Verčulka napsal(a):
lutí, já mám svého koně doma, neříkám, e ho znám na 1000%, je to zvíře, ale za tu dobu u si myslím dokáu rozeznat, kdyby chtěl začít jančit. Samo e neovlivním leknutí, ale jde ovlivnit následný úprk.
Právě e někdo tvrdí ano, někdo ne, já obavy mám, ale...
Aha.. Zkus se zeptat doktora. Já osobně bych se teda bála. I těch otřesů, jak jsem včera zapomněla dopsat...
ahoj taky jezdím na koni, dokonce jsem i skákala. ale doktor mi to ve okamitě zakázal, není to vhodné, sice jsem to troku obrečela, ale neda se nic dělat, člověk to vydrí a po porodu mues jezdit o 106
Není tady
Verčulko, psala Nety u nás na Letňátkách, e prý v těhu jela na kole a z nějakého otřesu se jí udělal v děloze hematom a musela na měsíc do nemocnice... Vzpomněla jsem si na tebe a raději ti to píu sem, kdyby sis na Letňátkách nevimla. Sice to nesouvisí s koněm, ale otřes jako otřes.
Upravil(a) yellow108 (9. 1. 2008 15:58)
No a já jsem si pomýlela na vyjíďky (i kdy jen krokovky) Ale opravdu mi to za to nestojí.
Yellow, děkuji, toho jsem si váně nevimla.
Vem děkuji za příspěvky a to znam jednu, která jezdila jetě v 8 měsíci Ale nemám na ni kontakt (natěstí )
Není tady
polo si otázku: co pro mne znamená mé nenarozené děátko? A zařiď se podle odpovědi.
Není tady
Znamená pro mě VECHNO
Není tady
Verčulka napsal(a):
Znamená pro mě VECHNO
Tak vidí, ty koni.
Upravil(a) yellow108 (9. 1. 2008 21:54)
yellow108 napsal(a):
Verčulka napsal(a):
Znamená pro mě VECHNO
Tak vidí, ty koni.
Tady kůň Je to moná k nevíře, ale gynDr. koně povolil! Tedy za předpokladu, e nebudu nikde lítat ale jezdit jen na krokovky a e nespadnu, jinak e nevidí problém. Dokonce se těhulkám s bolestmi zad doporučuje, chodit na hipoterapii, koňský krok pomáhá!
Není tady
Verčulka napsal(a):
yellow108 napsal(a):
Verčulka napsal(a):
Znamená pro mě VECHNO
Tak vidí, ty koni.
Tady kůň Je to moná k nevíře, ale gynDr. koně povolil! Tedy za předpokladu, e nebudu nikde lítat ale jezdit jen na krokovky a e nespadnu, jinak e nevidí problém. Dokonce se těhulkám s bolestmi zad doporučuje, chodit na hipoterapii, koňský krok pomáhá!
No proti gustu....
Tak přeju bezproblémové vyjíďky..! A hlavně opatrně
Verčulka napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, jestli jste některá jezdila i v době těhotenství. Na netu se píe jednou e není problém, po druhé e je to zakázané. Nechci jezdit ádná rodea, ale tak 2 - 3 týdně pohodovou vyjíďku.
Ahoj vyrovnany krok na koni, a cviceni na nem-zadne spesl, jen vylezes lenosis si jak se ti libi, jsou urcite prospesna-jsou to prijemne pohyby ktere uvolnuji svalstvo a tak, ale ty musim mit jistotu, ze jsi na klidnem koni, nekde daleko od moznosti vzruchu, ktere by mohli kone splasit...
Odpoved je : jezdit ano, ale velmi opatrne, krok, klid, nekde v kryte jizdarne a ne do pokrocileho tehotenstvi...
Upravil(a) airgosh (26. 1. 2008 19:46)
Není tady
airgosh, tak hala se mi fakt nepotěstí, ale jsem moc ráda za tvůj názor Ven chodíme víceméně na procházky na ruce, ale v sobotu jsem si na něj na chvilku sedla, jen tak bez sedla a samou radostí poklusával, e by radost, e na něm zas někdo sedí??? Určitě ale neudělám nic proto, abych ohrozila miminko nebo sebe. Navíc mám pocit, e ten kůň to cítí...
Není tady
Veru, dnes jsem si na tebe vzpomněla v tramvaji...... Jak jela rychle, začala děsně nadskakovat a já si připadala, jako bych jela na koni.... Bylo to stralivě nepříjemné a bolelo mě z toho břicho.
Tak co, jezdí?
lutí, tak to jsi hodná Ale mě v buse taky bolí břicho, ty výmoly jsou hrozné. Jezdím občas, ale břicho mě z toho natěstí nebolí, jen ta záda, to je peklo! Ale ta mě bolí a do nohou i při delí chůzi Ale větinou chodím s koněm na procházky, u se naučil, e na mě musí kadou chvilku čekat, ne popadnu dech
Není tady
Ja jsem taky jezdivala a v tehotenstvi jsem okamzite prestala. Doktorka me to zakazala. aji v knizkach to pisi. nikdy bych neriskovala. Kdys citi ze se bojis, tak to pozna a bude si delat co chce a to prave staci blbost. ja vim chybi ti to co? Vsak si zajezdis potom.
Není tady
Elisko, tak naposledy jsem seděla na koni 15.3., teď a po porodu, ale chybí mi to a jetě víc asi tomu mému Ijáčkovi. Ale jeliko nás zlobí tvrdnutí, u nebudu ta hrdinka co vechno zvládá a budu poslouchat MUDr.a. Jinak jsem to opravdu měla od Dr. povolené a to jsme si občas nějakou louku i procválali, koník byl kupodivu celkem dost ohleduplný
Není tady
Mas stesti ze tvuj konik je tak hodny. Ja jsem mela v mladi strasnou potvoru co vsechny kousala a kopala. Tetka tady jezdim do takove jezdecke skoly a jako bych to vyhledavala, mala jsem pod rukou toho nejvetsiho raubire z jizdarny. Vseho se lekal, ale nikdy se mu nepodarilo me shodit HA. V mladi jsem chodila k sousedum tam meli hucula s arabem a ten byl teda divoch, jednou me malem rozslapl hlavu kdys me shodil a ukousl ledviny kdys sem si dovolila mu sahnout na bricho. Ale kone miluji, a us se na ne tesim as si zase necham od nich neco zlomit. Divocaci! Tak ahoj A pozdavuji vsechny, co miluji tato krasna zvirata.
Není tady