|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Modroočka napsal(a):
A co to vlastně je ta věrnost?
Tak to by mě taky zajímalo 
Mám kamaráda, kterej si to zjednodušil (pro sebe) definicí, že "nevěra je pouze zásun" - tj. orální či anální sex, handjob, atd. pro něj nevěra není 

Na to, zda by tyto praktiky povolil i své ženě, jsem se ho raději neptal 
Není tady

Mno, já bych to nebral až tak složitě, co to je vlastně věrnost - vlastně se tím míní asi tolik: nestýkat se fyzicky s jiným člověkem.. Nemíním rozebírat pohlaví, typy polibků, způsoby sunutí atd atd..
Možná bych to nazval snad i trošku jinak, než fyzickým kontaktem - a to spíš takto: úmyslně sexuálně vzrušovat jiného člověka. Ale těžko filozofovat, nejsem na to kovanej..

Není tady

Mikeš napsal(a):
Na to, zda by tyto praktiky povolil i své ženě, jsem se ho raději neptal
To bych se teda klidně zeptala, protože tohle by zase zajímalo mě, jestli to posuzuje v obou případech stejně. 

Asi sotva.......
Není tady

klokan napsal(a):
Selima napsal(a):
Prečo by ktokoľvek mal žiť vo vzťahu, ktorý ho DLHODOBO neuspokojuje(aj keď ide LEN o sex...)? Pokiaľ sú pre mňa sex, nežnosti a fyzická blízkosť vo vzťahu dôležité, prečo by som sa mala ovládať?
Chápu Seli, já to ale takhle neřekl (teda nenapsal...) . Spíš jsem měl na mysli sebeovládání v tom smyslu, že pokud se parťák snaží něco udělat s tím, že se mi něco nelíbí, tak počkám, nebudu mu dělat zbytečný naschvály.. Pokud však se nesnaží, i když o problému ví, pak .... Mno..
Doplním: Když mi nevyhovuje v sexu a řeknu mu to, buď s tím něco provede a bude dobře anebo se rozejdu - oba to předem vědí, jak to bude... Když mi nevyhovuje způsob vyjadřování či něco podobnýho, buď s tím něco provede a bude dobře anebo se rozejdu... atd... atd... Ale určitě ne tak, že když mi něco nevyhovuje, tak neříkám nic, myslím si cosi o zadních částech těla a léčím si bolístky s někým jiným... To pak považuju za nefér..
Problpém, že nie vždy sa to "nevyhovujúce" dá šmahom zmeniť. Keď má niekto vrodený odpor k nejakej sex. praktike, môže sa síce pokúsiť odstrániť ho za pomoci odborníka, ale výsledok nie je zaručený. Keď začnem žiť s cholerikom a upozorním ho, že vadí jeho výbušnosť, tak nemôže tak celkom očakávať alebo dokonca trvať na tom, že zmení sovju podstatu a stane sa melancholikom či flegmatikom... Niektoré situácie skrátka pdoľa mňa ani nemajú dobré riešenie, ide o to nájsť to najmenej zlé.
Napr. bývalý mi po cca 7 rokoch začal vyčítať vlastnosti, ktoré ho na začiatku očarili, plus nejaké ďalšie, ktoré z nich vyplývali. No ale ako sa ja mám v 28 rokoch zgruntu zmeniť, len aby som sa JEMU zapáčila, že? Uznávam, že mohol byť nespokojný, ale to je tak všetko.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jasně, že to není nevěra.
Jen nechápu, proč si tu balonek snaží poléčit své špatné svědomí řečmi o tom, že on NEPLNÍ SVÉ POVINNOSTI A tak ona má přece PRÁVO...bla bla bla
Proč to vůbec řeší???
A proč má vůbec špatné svědomí??? A to evidentně má, protože jinak by si se svým tělem svobodně dělala ve svém volném čase, co se ji zlíbí a vůbec by se nezabývala tím, zda to je či není nevěra.
Mluvit tu o plnění či neplnění povinností - naplnění či nenaplnění OČEKÁVÁNÍ, to je při nejmenším dost úsměvné.
- já to naopak chápu, tyto stránky jsou k tomu PŘÍMO určené
- řeší to proto, že to považuje za důležité a nemá v tom jasno, zřejmě nechápeš vůbec lidské motivy ( i když možná nás chce jen zaměstnat...
- kde ona tvrdí, že si může se svým tělem dělat co chce ve svém volném čase? to jsem psal já pokud vím! Ona to může příjmout samozřejmě ve svém hledání za vlastní a nebo se přiklonit k jiným názorům.
- s tím posledním souhlas, stejně tak úsměvné je mluvit o OČEKÁVÁNÍ A POVINNOSTECH ohledně věrnosti, proto když vezme tento tvůj názor nic ji nebrání si užívat jinde...nebo chceš snad řící, že to co je dovoleno bohovi, není dovoleno bohovi?
Není tady

No dosť, mňa už prestáva baviť zaoberať s aniečím, čo vlastne pre mňa asi nie je až také dôležité. Hlavne som asi zlváštna v tom, že MOJA VLASTNÁ vernosť či nevera(a zďaleka nie len fyzická) ma zaujíma oveľa viac ako partnerova... Ja tvrdím, že keď som ja neverná, čím poruším prípadné SVOJE zásady, je to väčšia rana pre mňa, lebo partner sa to nemusí ani dozvedieť, kdežto ja musím už doživotne mať na pamäti toto svoje porušenie. Pričom podotýkam, že niektoré nefyzické porušenia lojality ma mrzia oveľa viac ako tie fyzické(moje i partnerove).
Není tady
klokan napsal(a):
Mno, já bych to nebral až tak složitě, co to je vlastně věrnost - vlastně se tím míní asi tolik: nestýkat se fyzicky s jiným člověkem.. Nemíním rozebírat pohlaví, typy polibků, způsoby sunutí atd atd..
Možná bych to nazval snad i trošku jinak, než fyzickým kontaktem - a to spíš takto: úmyslně sexuálně vzrušovat jiného člověka. Ale těžko filozofovat, nejsem na to kovanej..
To první je nesmysl - fyzický kontakt je podání i ruky.
Obrat ...se tím míní ... - je opravdu pozoruhodný - proč ten trpný rod? Proč nepoužiješ rod činný a nenapíše já tím míním.
To druhé je mnohem jasnější ... zajímavý názor, ale být tebou tak nic neočekávám a nežádám plnění nějakých povinností ... Pandora má totiž v tomto pravdu ... roboti s tlačítkem věrnost zatím neexistují klokane...
Není tady
Selima napsal(a):
No dosť, mňa už prestáva baviť zaoberať s aniečím, čo vlastne pre mňa asi nie je až také dôležité. Hlavne som asi zlváštna v tom, že MOJA VLASTNÁ vernosť či nevera(a zďaleka nie len fyzická) ma zaujíma oveľa viac ako partnerova... Ja tvrdím, že keď som ja neverná, čím poruším prípadné SVOJE zásady, je to väčšia rana pre mňa, lebo partner sa to nemusí ani dozvedieť, kdežto ja musím už doživotne mať na pamäti toto svoje porušenie. Pričom podotýkam, že niektoré nefyzické porušenia lojality ma mrzia oveľa viac ako tie fyzické(moje i partnerove).
Ano tak to je, a taky každý to má v sobě nastaveno jinak...mě se prostě nelíbí, když sem někdo příjde a řekne je to nevěra a blabla - místo toho, aby řekl DLE MÉHO NÁZORU je to nevěra, protože to mám naučeno, cítím to, chápu to tak a tak...
Není tady
Bellagambi napsal(a):
- řeší to proto, že to považuje za důležité a nemá v tom jasno, zřejmě nechápeš vůbec lidské motivy ( i když možná nás chce jen zaměstnat...
- kde ona tvrdí, že si může se svým tělem dělat co chce ve svém volném čase? to jsem psal já pokud vím! Ona to může příjmout samozřejmě ve svém hledání za vlastní a nebo se přiklonit k jiným názorům.
- s tím posledním souhlas, stejně tak úsměvné je mluvit o OČEKÁVÁNÍ A POVINNOSTECH ohledně věrnosti, proto když vezme tento tvůj názor nic ji nebrání si užívat jinde...nebo chceš snad řící, že to co je dovoleno bohovi, není dovoleno bohovi?
Milý bell,
platí jen a pouze, že co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi a každý si může svobodně vybrat, to se "shora", "zezdola" či z žádné světové strany nadiktovat nedá.
Balonek si samozřejmě svého božství není vědoma, protože jinak by ty pokryttecké žvásty hodila za hlavu.
A řekla bych, že si ho nejsi vědom ani ty, protože jinak bys nehledal na prázdné dlani chlup.....
Není tady

Selima napsal(a):

Není tady
Selima napsal(a):

Seli, mám to tiež takto.
Bellagambi napsal(a):
XYZ napsal(a):
............. Osobně nechápu lidi, kteří sex staví na přednější místo než lásku. Snad jsme lidi a umíme se ovládat, ne...
............. Osobně nechápu lidi, kteří lásku staví na přednější místo než sex. Jsme přece lidi a umíme chápat druhé, ne...
jistě že umíme chápat druhé
tak snad dokážeme pochopit i vyčerpanost a nechuť k sexu. Myslím, že balónek nepsala, že manžel mluvil o absenci sexu do konce života. Tak pokud se jedná o určité jedno těžší období, je snad "respektovatelné", ne?
Není tady
Bellagambi napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Bellagambi napsal(a):
Ne není to nevěra, neplní to, co se od něj očekává, i pokud jsi mu kdysi slíbila věrnost, tak to bylo za určitých podmínek, které nejsou již platné!
Já se pominu.... To se mi snad zdá
Ty bereš intimní vztahy nastejno jako ty pracovně právní.Takže to tedy nelze od něj očekávat? Pak tedy nemohu lidé očekávat ani věrnost.... anebo oni také berou intimní vztahy nastejno jako ty pracovně právní?
Shrnuto: Prostě dle mého subjektivního názoru to nevěra není! Ale dle vašeho je! A na tento problém existují jen subjetkivní názory!
co je podle tebe nevěra?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Bellagambi napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Já se pominu.... To se mi snad zdá
Ty bereš intimní vztahy nastejno jako ty pracovně právní.Takže to tedy nelze od něj očekávat? Pak tedy nemohu lidé očekávat ani věrnost.... anebo oni také berou intimní vztahy nastejno jako ty pracovně právní?
Shrnuto: Prostě dle mého subjektivního názoru to nevěra není! Ale dle vašeho je! A na tento problém existují jen subjetkivní názory!Ale to je ještě mnohem prostší:
Od vztahu - lásky nemáš co cokoliv očekávat, protože láska - vztah není supermárket, kam zamíříš s kreditkou a kšeftuješ - já něco, ty hento
Máš naprostou pravdu - lidé nemohou očekávat ani věrnost. Konec konců je to dost relativní pojem, jakou vlastně?
Fyzickou ala to, co máš v kalhotech je od teď moje a běda ti???
Psychickou? Smíš milovat jen mně, jinak běda ti ???
Nebo ono: na radnici jsme se chovali jak dementi, protože jsem si na věky slíbili něco, co jsme byli schopni a ochotni dodržet jen v ten jeden krásný okamžik???
Dle mého subjektivního názoru je nevěrou pouze to, když se člověk zproněvěří sám sobě, začne se chovat jako sobecké prase, mistr světa amoleta..... a i to je dost relativní....
Tak proč proboha lezete do něčeho jako manželství?????? Aby po smrti druhého měl kdo dědit? Nebo jaký je v tom, význam? Pokud na to nahlížíte tak, že nemáte právo od partnera co očekávat, natož snad věrnost nebo podobnou pitomost, a pokud za pár let sami o sobě řeknete, že jste tehdy byli dementi, protože to, co vykládal pan farář v kostele nebo oddávající na radnici, platilo jen pro jeden den..?? Ajestli jste schopní pak po x letech společného soužití říct, že sex je přednější než láska a že dokud si sami nezačnete připadat jako sobecká prasata, tak je vlastně všechno OK??? Mám dojem, že jsem spadla z Marsu.
Není tady
Selima napsal(a):
klokan napsal(a):
Selima napsal(a):
Prečo by ktokoľvek mal žiť vo vzťahu, ktorý ho DLHODOBO neuspokojuje(aj keď ide LEN o sex...)? Pokiaľ sú pre mňa sex, nežnosti a fyzická blízkosť vo vzťahu dôležité, prečo by som sa mala ovládať?
Chápu Seli, já to ale takhle neřekl (teda nenapsal...) . Spíš jsem měl na mysli sebeovládání v tom smyslu, že pokud se parťák snaží něco udělat s tím, že se mi něco nelíbí, tak počkám, nebudu mu dělat zbytečný naschvály.. Pokud však se nesnaží, i když o problému ví, pak .... Mno..
Doplním: Když mi nevyhovuje v sexu a řeknu mu to, buď s tím něco provede a bude dobře anebo se rozejdu - oba to předem vědí, jak to bude... Když mi nevyhovuje způsob vyjadřování či něco podobnýho, buď s tím něco provede a bude dobře anebo se rozejdu... atd... atd... Ale určitě ne tak, že když mi něco nevyhovuje, tak neříkám nic, myslím si cosi o zadních částech těla a léčím si bolístky s někým jiným... To pak považuju za nefér..Problpém, že nie vždy sa to "nevyhovujúce" dá šmahom zmeniť. Keď má niekto vrodený odpor k nejakej sex. praktike, môže sa síce pokúsiť odstrániť ho za pomoci odborníka, ale výsledok nie je zaručený. Keď začnem žiť s cholerikom a upozorním ho, že vadí jeho výbušnosť, tak nemôže tak celkom očakávať alebo dokonca trvať na tom, že zmení sovju podstatu a stane sa melancholikom či flegmatikom... Niektoré situácie skrátka pdoľa mňa ani nemajú dobré riešenie, ide o to nájsť to najmenej zlé.
Napr. bývalý mi po cca 7 rokoch začal vyčítať vlastnosti, ktoré ho na začiatku očarili, plus nejaké ďalšie, ktoré z nich vyplývali. No ale ako sa ja mám v 28 rokoch zgruntu zmeniť, len aby som sa JEMU zapáčila, že? Uznávam, že mohol byť nespokojný, ale to je tak všetko.
Ano, ale je snad rozdíl vzít si cholerika a po deseti letech mu vyčíst, že je cholerik, a požadovat změnu, a něco jiného je, pokud někdo žije hodně let s partnerem, který pak najednou odmítá sex z důvodu "pracovního vyčerpání".
Není tady
XYZ, promiň nedá mi to
, ale hřímáš tady ve svatém rozhořčení jako feldkurát Katz z kazatelny, ale podstata problému ti uniká... trochu zpomal 
jedinej problém, který s nevěrou mám je ten, že je to trochu jako drážit hada bosou nohou nebo jet na dálnici v protisměru - vzrušující, ale nebezpečné - velké riziko, že někoho to bude bolet
Není tady
Somaia napsal(a):
XYZ, promiň nedá mi to
, ale hřímáš tady ve svatém rozhořčení jako feldkurát Katz z kazatelny, ale podstata problému ti uniká... trochu zpomal
co mi uniká?
nehřímám a nekážu, jenom říkám svůj názor, který je, jak vidím, diametrálně odlišný od názoru zde přítomné většiny.
Není tady
XYZ však on tě život taky naučí. 
třeba to, že skutečná láska si od druhého nic nenárokuje, že pro uzavření manželství může existovat i milion jiných důvodů než skutečná láska, že je možné taky někoho skutečně milovat aniž s ním žijeme ve společné domácnosti... zkrátka, že skutečná láska může mít a má tisíce rozmanitých podob a zrovna tak věrnost, partnerství a manželství... tvůj názor mi tu pak tak nějak jednostranně zahřímal a nezarezonoval s názory tolerantními, spíš demagogickými. To je celé...
majkafa napsal(a):
XYZ však on tě život taky naučí.
to nepochybně. Ale tady jde spíš o názor, ne..? a o zásady. a o priority.
Upravil(a) XYZ (5. 1. 2008 20:39)
Není tady
Somaia napsal(a):
třeba to, že skutečná láska si od druhého nic nenárokuje, že pro uzavření manželství může existovat i milion jiných důvodů než skutečná láska, že je možné taky někoho skutečně milovat aniž s ním žijeme ve společné domácnosti... zkrátka, že skutečná láska může mít a má tisíce rozmanitých podob a zrovna tak věrnost, partnerství a manželství... tvůj názor mi tu pak tak nějak jednostranně zahřímal a nezarezonoval s názory tolerantními, spíš demagogickými. To je celé...
ano, to chápu moc dobře
proti rozmanitým podobám lásky nic nemám, ale láska, při které jeden podvádí druhého, mi zorvna moc silná a fér nepřijde.
naprosto uznávám svobodu i toleranci, ale ne zas takovou svobodu, aby si každý mohl dělat co se mu zachce i za zády svých nejbližších. "Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých." S tím nemůžu než souhlasit.
Není tady
XYZ napsal(a):
Naprosto uznávám svobodu i toleranci, ale ne zas takovou svobodu, aby si každý mohl dělat co se mu zachce i za zády svých nejbližších. "Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých." S tím nemůžu než souhlasit.
První věta a druhá si navzájem odporují! To co dělají za tvými zády je jejich věc (pokud se tedy nerozhodnou páchat násilí nebo jím vyhrožovat - to pak skutečně ohrožuje svobodu druhých, ale mezi to dobrovolný sex určitě nepatří!) , pokud do toho chceš zasahovat, tak narušuješ platnost věty dvě. Jediné co můžěš udělat je říct nesouhlasím s tím a už s tebou nebudu! 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Bellagambi napsal(a):
- s tím posledním souhlas, stejně tak úsměvné je mluvit o OČEKÁVÁNÍ A POVINNOSTECH ohledně věrnosti, proto když vezme tento tvůj názor nic ji nebrání si užívat jinde...nebo chceš snad řící, že to co je dovoleno bohovi, není dovoleno bohovi?Milý bell,
platí jen a pouze, že co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi a každý si může svobodně vybrat, to se "shora", "zezdola" či z žádné světové strany nadiktovat nedá.
Balonek si samozřejmě svého božství není vědoma, protože jinak by ty pokryttecké žvásty hodila za hlavu.
A řekla bych, že si ho nejsi vědom ani ty, protože jinak bys nehledal na prázdné dlani chlup.....
Ne já jen nesnáším měření dvojím metrem! Pa, mimochodem jestli jsi na to Avataru ty, tak vypadáš jako super...bohyně!
Upravil(a) Bellagambi (6. 1. 2008 12:04)
Není tady
XYZ napsal(a):
Bellagambi napsal(a):
XYZ napsal(a):
............. Osobně nechápu lidi, kteří sex staví na přednější místo než lásku. Snad jsme lidi a umíme se ovládat, ne...
............. Osobně nechápu lidi, kteří lásku staví na přednější místo než sex. Jsme přece lidi a umíme chápat druhé, ne...
jistě že umíme chápat druhé
tak snad dokážeme pochopit i vyčerpanost a nechuť k sexu. Myslím, že balónek nepsala, že manžel mluvil o absenci sexu do konce života. Tak pokud se jedná o určité jedno těžší období, je snad "respektovatelné", ne?
jistě že umíme respektovat druhé
tak snad dokážeme pochopit i větší chuť k sexu. Myslím, že balónek nepsala o trvalém zajišťování sexu něke jinde do konce života. Tak pokud se jedná o určité jedno těžší období, je snad "respektovatelné", ne?
Není tady