29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fati, na voly se vykašli....my máme v práci taky recepční a chová se ke mně jak jelito - vzhledem k tomu, že mě viděla asi tak osmapadesátkrát, člověk by čekal, že se mě nebude pokaždý znova ptát na jméno - že ne? Zvlášť, když já to její vím, aniž by mi ho řekla, prostě proto, že se představovala do telefonu.........blb je blb a s tím nic nenaděláš, no Přece nebudeš plejtvat energií na takový žabomyší války - jako já s tím koňařem!
Však jsem si za to taky hezky vynadala.......
Není tady
amba napsal(a):
Mashanka:
To bych neřešila, jestli je Fati vztahovačná. V každém případě je slušné na pozdrav odpovědět, zvláště, když je tento pán za určité služby placen i z jejích peněz.
Jo, nutit ho násilím, to ne, ale rozhodně bych se ho zeptala na důvod, proč se tak chová jen k nám a měla jasno. Ono fakt někdy není na škodu se zachovat podle hesla- na hrubý pytel hrubá záplata. Prostě zkouší, co mu dovolíš a pokud nedáš jasně najevo svůj postoj, může být i hůř.
Jak se znám, také by mi nebylo lhostejné, kdyby mě kdokoliv tímto způsobem přehlížel a přitom bral i moje peníze.
Tak to mě jo - nějaký dědek ve vrátnici mi může být naprosto ukradený. Nepotřebuji, aby se mi klaněl.
Jediné, co by mě za moje peníze zajímalo, by bylo, aby tam nepouštěl nikoho, kdo tam nemá co dělat - od toho tam nakonec taky je.
Jinak, není pravda, že bere její peníze. Je placen svým zaměstnavatelem. Kde jeho zaměstnavatel na jeho výplatu bere, jestli od nějaké ubytované madam, co nemá na služku, tak se snaží dělat důležitou alespoň na vrátného, to ho nemusí zajímat.
O špatném chování se dá hovořit, až ji pošle do řiti. Ignorace je neutrální chování
Není tady
Allice napsal(a):
ja bych ho nezdravila..A az pujdes s kamaradkou k vam na navstevu, muzes ji pred nim rict: "to je ten, co nezdravi"...
Není tady
Ahoj , pokud by Ti mělo jeho chování otravovat život, vždycky když ho uvidíš, zatnula bych zuby a totálně ho převezla.
Koupila bych bonboniéru (kafe nebo cokoliv) a s úsměvem ho požádala, jestli by byl tak hodný a když tě vidí otevřel Ti dveře. Že bys mu za jeho pomoc byla vděčná.
A nebo mus tou bomboškou v ruce podekovat za pěkné přivítání a pozdrav ( ironicky) ale řekla bys to opravdově.
Možná by se "chytil za nos" ne?
A třeba bys měla od něj pokoj....
Hezké dopolko všem.
Není tady
Tak pokud pán neporušuje svoji pracovní smlouvu a předpisy mu dané zaměstnavatelem, tak s ním nic nezmůžeš. Pochybuji docela, že je ti povinnen otvírat dveře a zdravit tě, ale je to možné, zkus to zjistit. Jediné co můžeš jako svobodná bytost dělat je ho taky nezdravit a neotvírat mu atd. Případně ho přemluvit. Jinak musíš jeho svobodné rozhodnutí tě ignorovat respektovat! Můžeš ho kritizovat, ale to je tak všechno!
Není tady
Fatimah napsal(a):
Aprill - tady jde o slušní chování... a o evidentní projevy rasismu
Slušné chování nemůžeš nikomu na dekretovat. A pokud pán není členem zrovna Kukluxklanu a nepáchá násilí a ani násilím nevyhrožuje menšinám, tak je jeho soukromou věcí zda je rasista nebo ne. Pokud by mu to chtěl někdo násilím rozmluvit tak pak porušuje on jeho svobodu a je skutečným útočníkem on a pán obětí! Můžeš ho morálně odsoudit, ale to je tak vše - jinak porušuješ svobodu ostatních ty.
Není tady
Mně se líbí nápad Petunie. Koupit mu kafe a poděkovat mu za jeho nasazení a jak tě vždycky pohladí po duši, když ho vidíš. Vše se musí ale říkat s maximální věrohodností a bez ironie. Sice to nezaručuje zdárný výsledek, ale za tu srandu to stojí
Není tady
Napadá mě půjčit si dítko, patřičně ho instruovat tak, aby se VELMI hlasitě optalo: "Teto, proč ten pán nezdraví?" a pak mu to před panem recepčním vysvětlovat...
Není tady
Já bych nějakého starého joudu ve vrátnici, co se neumí chovat (=odpovědět na pozdrav), vůbec neřešila. Energií bych plýtvala na užitečnější věci.
Když zas nepozdraví, tak se k němu nakloň a pozdrav ho těsně u ucha a pěkně nahlas ! Tím mu dáš jasně najevo že je to hluchej dědek a přitom jakov dobrým úmyslu pozdravit. Jinak já mám pravidlo - pokud mi někdo na pozdrav 3x neodpoví, víckrát ho nepozdravím, leda by on nahlas pozdravil první.
Není tady
Jako ti psové.....četla jsem jednou hezký fejeton, jak jeden takovýhle, maje dva vlčáky, zařval na ně strašným hlasem "K NOZZE!!" A psové, jsouce dokonale cvičeni hrůzou z toho blba, přitiskli se mu pevně k noze...jenže byli dva, takže, aby splnili rozkaz do puntíku, přitiskli se každý k jedné noze toho pána Jak to pořešil dál, se už nepamatuju, ale je pravda, že jsou i tací, kteří v podobných situacích zaječej "řek jsem pět, ale myslel jsem DESET !"..........................
Není tady
Mashanka:
Máš pravdu, mne nějaký dědek taky nerozhází, ale když slušně pozdravím a neodpoví mi, tak by to ve mně zanechalo nepříjemný pocit ponížení. Přímo bych se ho zeptala, proč mi neodpovídá, abych měla jasno a přestala bych ho zdravit
Jinak v těchto domech mívá vrátný v pracovní náplni i otvírání dveří, čipovou kartu převážně používají lidé jen když je vrátný nepřítomen- např. odešel na WC, nebo někomu pomáhá se zavazadly, nebo do výtahu, nebo vstupuje více lidí najednou, které on nezná atd. No, běžně z otvírání dveří lidi nedělají žádnou vědu, ale když má někdo plné ruce, měla by to být samozřejmost.
Mashanko, věř tomu, že si tuto službu klienti opravdu platí- a ne málo - v nájmu, stejně tak jako úklid domu. No, já když si něco zaplatím, tak to také v plné míře vyžaduji. Vrátný je tam od toho, aby plnil to, za co je placen a ne za to, aby někoho kritizoval a vybíral si, komu službu poskytne a komu ne. Myslet si může co chce, ale pokud tuto práci chce vykonávat, měl by se chovat profesionálně. Na kritiku a soudy vrátného není opravdu nikdo zvědavý a už vůbec mu není nic do toho, kdo s kým žije. K tomu je ale potřeba znát, jaké má sjednané povinnosti v pracovní smlouvě, v každém domě to může být trošku jinak.
Fat neznám, proto neřeším madam, která nemá na služku. Píšu jen svůj názor na dané otázky. Hezký den.
Není tady
mashanka napsal(a):
Jinak, není pravda, že bere její peníze. Je placen svým zaměstnavatelem. Kde jeho zaměstnavatel na jeho výplatu bere, jestli od nějaké ubytované madam, co nemá na služku, tak se snaží dělat důležitou alespoň na vrátného, to ho nemusí zajímat.
Nemusí. Ale měl by za ně odvést práci - nebo myslíš, že ne? To znamená v tomto případě i otevřít dveře. Prodavačku taky nemusí zajímat, kde její zaměstnavatel bere peníze, ale když bude protivná, vypije si to též...
A jinak by mě zajímalo, jak jsi prosímtě došla k citovaným výrokům....zvlášť ta služka, to mě teda zaujalo Zřejmě předpokládáš, že v domech s recepcí mají lidé služky, které chodí před nimi a otvírají jim....???
Nebydlím v domě s recepcí, mám vlastní, ale můžem se přeptat, že........
Ambo.........
Není tady
Díky tomu, že mám plno přátel cizinců, které občas k sobě pozvu,nebo je navštívím, tak Fati rozumím. Ano jsme netolerantní společnost a můžu vám řici, že třeba jsem poznala na vlastní kůži, jak se ke mě chová prodavačka, lidi nebo číšník,když sedím ve společnosti Albánců anebo,kdybych tam šla sama. No dokonce jsem zaslechala větu, že jako jediná žena mazi Albánci jsem jejich šlapka, kterou si vydržují.... Já jsem hodně člověk nad věcí, takže jsem je někdy i u toho nechala, oni mají nasraný den. Je mi jasné, že Fati je naštvaná, protože s tímto se setkává asi často ,když žije s tímˇ"černým ksichtem",který musí mít hned určitě v kapse bobmu!!!
Má známá nosí šátek, jelikož si vzala Araba a přistoupila na jeho víru. Chodíme v HK občas spolu do vegetariánské restaurace. Taky jsem tam zažila scénku, jak jí ženská předběhla a řekla jí do očí, že "lůza má čas čekat". Já jsem vybuchla, co si myslí, a známá mě jen utěšovala, že je na to zvyklá.
A stejně tak bych to viděla i u toho vrátného. Fati, vím, že to bolí,ale fakt zkus být ironicky milá. Ty jo, na to byl expert můj bývalý přítel. Ten šel s nadšením a úsměvem k někomu, koho chtěl naštvat a tak elegatně ho poslal s úsměvem do pr..., že nestačil dotyčný nabrat dech.
Utrhni mu někde kytku, řekni, že mu jí neseš,aby měl lepší den,než ty. když už on ti ho kazí svým přístupem, že nechceš být stejná.))))
Není tady
jsem také 100% přesvědčena, že vrátný je placen majtelem domu,který bere peníze od nájemníku. Takže si platí služby vrátného. No dámy, Fáti tak neznám,ale hned jí nazývat mezi řádky důležitou dámou, která potřebuje sluhu....někdo vám šlápl na kuří oko???
Není tady
Já nevím, co porád máte s těmi dveřmi. Já to tady použila jen k dokreslení situace - jako doklad toho, že se k nám dvěma chová opravdu jinak než k ostatním podnájemníkům.
Jsem to tady začala opět znovu vysvětlovat, ale asi to nemá smysl. Kdo chtěl pochopit, pochopil, jak to myslím, kdo nechtěl, nepochopil a nepochopí. Jen nechápu, proč zrovna toto téma vvyvolalo u některých takové emoce ;o) Mashanko - teď upřímně, co tě tak prudí, že vy recepci nemáte? ;o))))))))))))))))))
Není tady
Ahoj Klubí,
víš, v běžném životě jsem zvyklá na to, že se občas stane něco nepříjemného z důvodu přítelova exotického vzhledu. Situace, kdy přítel čeká ve frontě na košík a babi, která mu ho podává najednou cukne rukou a se slovy "vám ho nedám", ho podá paní, která stojí za přítelem... to se stává a neřeším to ani já, ani přítel. Jo, zamrzí to... ale přítel je v tomhle úžasný, protože ví, že někteří jeho krajané se chovají blbě a chápe, že jsou Češi, kteří mohou mít špatnou zkušenost s nějakým Alžířanem a proto to přenesou na zbytek populace...
Tahle situace je ale pro mne jiná v tom, že toho člověka potkáváme prakticky denně. Je mi jedno, co si myslí o mně, o příteli, jestli jsme mu nesympatičtí... ale je to zaměstnanec recepce a je jeho povinností chovat se slušně. Stabilně neodpovídat na pozdravy je neslušné chování, aspoň tak mne to odmalička učili.
Není tady
Lupina montana:
Dík!
Víš, na konci "naší" ulice několik takových domů stojí, tak v nich jejich provoz znám. Kdyby se jednalo jen o zabezpečení domu proti vstupu cizích osob, dalo by se to zajistit levněji a spolehlivěji jen elektronickými systémy a vstupními čipovými kartami - takové rodinné domy tam jsou také. Fyzicky přítomný vrátný tam bývá proto, že mívá v pracovní náplni i poskytování různých drobných služeb, které jsou momentálně potřeba.
Není tady
Nevim, co je v Cechach naplni prace vratneho, ale tady je k tomu, aby krom jineho ty vrata obsluhoval a obsluhoval je profesinalne. To znamena, ze jeho soukrome nazory na obyvatele domu jsou skutecne jeho soukrome a neni mozne, aby se podle nich rozhodoval, komu sluzbu poskytne a komu ne. Slusny pozdrav je samozrejmosti u kazdeho, sve oblibece muze akorat zdravit se sirsim usmevem.
Není tady
Nechápu lidi co neodpoví na pozdrav.. Říká se: pozdravit je slušnost, odpovědět povinnost. Huba nikomu neupadne, at je ten člověk jaký chce.....
Není tady
Fatimah napsal(a):
Ahoj Klubí,
víš, v běžném životě jsem zvyklá na to, že se občas stane něco nepříjemného z důvodu přítelova exotického vzhledu. Situace, kdy přítel čeká ve frontě na košík a babi, která mu ho podává najednou cukne rukou a se slovy "vám ho nedám", ho podá paní, která stojí za přítelem... to se stává a neřeším to ani já, ani přítel. Jo, zamrzí to... ale přítel je v tomhle úžasný, protože ví, že někteří jeho krajané se chovají blbě a chápe, že jsou Češi, kteří mohou mít špatnou zkušenost s nějakým Alžířanem a proto to přenesou na zbytek populace...
Tahle situace je ale pro mne jiná v tom, že toho člověka potkáváme prakticky denně. Je mi jedno, co si myslí o mně, o příteli, jestli jsme mu nesympatičtí... ale je to zaměstnanec recepce a je jeho povinností chovat se slušně. Stabilně neodpovídat na pozdravy je neslušné chování, aspoň tak mne to odmalička učili.
Já vím, debil zůstane debilem:((((
Není tady
elena007 napsal(a):
Slusny pozdrav je samozrejmosti u kazdeho, sve oblibece muze akorat zdravit se sirsim usmevem.
Úzasně vystiženo.
Není tady
Chcela som ti napísať, Fati, že ja som podobné situácie zásadne neriešila, ale je fakt, že som v čase vzťahu s cudzincom(VIDITEĹNE CUDZÍM) bola tiež tak akosi v permanetnej obrane. S kamošmi čo mojimi kolegami fjan, známych mse mali spoločných... na mojich orient. tanečkoch tiež OK, samozrejme, ale mnohé bežné situácie nás akosi nptili konfrontovať sa s netolerantnou slovenskou spoločnosťou. No pre úplnosť dodám, že ten môj ex bol tiež "pekné kvítko" a občas si sám zaprovokoval. Nedivím sa mu... Ja narážam aj ako viditeľne domáca občas na blbcov a nebojujem s nimi, len pri priamej, neodvratnej konforontácii používam najprv zdvorilosť a úsmev(aj keď im prípadne nadávam, lebo sa mi ešte nestalo, že by niekto udrel druhého do usmievajúcej - nie škeriacej!!! - sa tváre) a potom tvrdú silu. Duševne tvrdú silu.
Není tady
Selima napsal(a):
Chcela som ti napísať, Fati, že ja som podobné situácie zásadne neriešila, ale je fakt, že som v čase vzťahu s cudzincom(VIDITEĹNE CUDZÍM) bola tiež tak akosi v permanetnej obrane. S kamošmi čo mojimi kolegami fjan, známych mse mali spoločných... na mojich orient. tanečkoch tiež OK, samozrejme, ale mnohé bežné situácie nás akosi nptili konfrontovať sa s netolerantnou slovenskou spoločnosťou. No pre úplnosť dodám, že ten môj ex bol tiež "pekné kvítko" a občas si sám zaprovokoval. Nedivím sa mu... Ja narážam aj ako viditeľne domáca občas na blbcov a nebojujem s nimi, len pri priamej, neodvratnej konforontácii používam najprv zdvorilosť a úsmev(aj keď im prípadne nadávam, lebo sa mi ešte nestalo, že by niekto udrel druhého do usmievajúcej - nie škeriacej!!! - sa tváre) a potom tvrdú silu. Duševne tvrdú silu.
Selimo, samozrejme, ze blbeho dedka nepredelas, ale o to tady snad nejde. Jeho soukrome postoje k cizincum jsou v tomto pripade putna. Kdyby to byl jeji soused, nezbylo by nez ignorovat. Ale vratny si prece nemuze vybirat, komu otevre a komu ne, to je stejne, jako kdyby prodavacka prodavala rohliky podle toho, jestli se ji nekdo libi nebo ne.
Není tady