29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
S přítelem jsme se přestěhovali o nového podnájmu. Dům je s recepcí, na které se střídá několik "důchodců". Většina z nich je veskrze milá a sympatická až na jednoho pána... když jsem ho byla na něco zeptat, při odchodu jsem zaslechla, jak někomu v té své kukani začal vykládat, že já jsem ta, "co žije s tím Arabem"... přestože pána s přítelem vždy pozdravíme, pán na pozdrav nereaguje, i když jsem si všimla, že ostatním nájemníkům na pozdrav normálně odpoví. Navíc do domu se vstupuje na čip. Ostatním nájemníkům pán dveře vždy otevře čudlíkem, mně a příteli zásadně dveře neotevře a to i když na nás přes ně kouká. I ve chvíli, kdy přicházím ověšená taškami a mám problém sehnat hnem volnou rukou a vylovit čip.
Tohle chování mne neskutečně vytáčí a pořád přemýšlím, zda to mám nonšelantně přecházet a pána mile zdravit nebo mu sdělit, že by se měl naučit slušnému chování...
Není tady
Sakra ... idiot ... asi by som sa snazil byt k nemu ako k inym ludm, teda by som ho normalne zdravil a inak ignoroval, ale ako sa poznam tak by som mu v slabej chvilke asi vycistil zaludok.
Není tady
Fatimo, držela bych se hesla "na hrubý pytel hrubá záplata" s těmito typy po dobrém nic nespravíš. Tvoji zdvořilost bude považovat za slabost, dokud se mu nepostavíš, nebudeš mít u něj respekt.
Není tady
Neřešila bych to. Proč si kazit den hádkou s nějakým blbcem.
Není tady
Já bych to neřešila, zdvořile zdravila a tháák, jen jak se znám, nejsem si jista, jak dlouho bych to vydržela. Jsem výbušná.
Neřešila bych to. Dost silně pochybuju, že bys ho nějakým rozhovorem přesvědčila, aby vás začal zdravit a otevírat dveře. Sice by mě to určitě štavlo, jenže s lidskou blbností nemá cenu bojovat.
I když si živě dovedu představit, že bych mu v nějaké své slabé chvíli řekla, co si o jeho chování myslím...
Není tady
Fatimo, bohužel stále žijeme v netolerantní společnosti.Buď nad věcí - já ti radím neřeš!
Dědka bych poslala do Londýna nebo Paříže, asi by ho tam z té kosmopolitnosti klepla pepka. No ale on by si ten výlet stejně nezasloužil....
Není tady
Fatimah napsal(a):
S přítelem jsme se přestěhovali o nového podnájmu. Dům je s recepcí, na které se střídá několik "důchodců". Většina z nich je veskrze milá a sympatická až na jednoho pána... když jsem ho byla na něco zeptat, při odchodu jsem zaslechla, jak někomu v té své kukani začal vykládat, že já jsem ta, "co žije s tím Arabem"... přestože pána s přítelem vždy pozdravíme, pán na pozdrav nereaguje, i když jsem si všimla, že ostatním nájemníkům na pozdrav normálně odpoví. Navíc do domu se vstupuje na čip. Ostatním nájemníkům pán dveře vždy otevře čudlíkem, mně a příteli zásadně dveře neotevře a to i když na nás přes ně kouká. I ve chvíli, kdy přicházím ověšená taškami a mám problém sehnat hnem volnou rukou a vylovit čip.
Tohle chování mne neskutečně vytáčí a pořád přemýšlím, zda to mám nonšelantně přecházet a pána mile zdravit nebo mu sdělit, že by se měl naučit slušnému chování...
A je povinnosti "recepce" otvírat dveře? Pokud ano, řešila bych to, pokud ne, tak by mi to bylo jedno.
Není tady
Je mi jasné, že takového člověka nikdy nepřiměju k upřímně míněnému pozdravu, ale štve mně, že takovým lidem takové chování prochází. Mám pocit, že když mi nic neřeknu, de facto jeho chování schvaluju a dávám mu pocit, že si to může dovolit...
Upravil(a) Fatimah (2. 1. 2008 21:14)
Není tady
Ten dědek je blbec a já bych ho rozhodně přestala zdravit. Nevím proč, ale jak jsem si tvůj příspěvek přečetla, docela mě to rozvzteklilo. Možná by stálo za to, oznámit jeho chování jeho zaměstnavateli, tohle si přece nemůže dovolit.
Není tady
Fatimah napsal(a):
Slušnému chování...no, já nevím. Otevírat dveře určitě za povinnost nemá, takže je prostě otvírá jen tomu, kdo je mu sympatický. A ta, co žije s Arabem, to je prostě informace - identifikace. Zrovna tak může být ta s puntíkatými šaty nebo ta s dvojčaty, ta vysoká blondýna.......... možná to spíš sama moc prožíváš.
Ale odpovědět na pozdrav by mohl - to zas jo.
Není tady
Fatimah napsal(a):
Je mi jasné, že takového člověka nikdy nepřiměju k upřímně míněnému pozdravu, ale štve mně, že takovým lidem takové chování prochází. Mám pocit, že když mi nic neřeknu, de facto jeho chování schvaluju a dávám mu pocit, že si to může dovolit...
Chtěla bych mít tvé starosti a trápit se tím, že mi soused neodpověděl na pozdrav a neoteřel dveře.
Není tady
Fatimah napsal(a):
Možná by teda stálo za to si s pánem slušně promluvit a říct mu, že se ti nelíbí, když neodpovídá na pozdrav.
Bohužel, jak jsi napsala v tomto případě se jedná o slušné chování a rasismus navrch, takže mi příjde, že tahle situace nemá moc uspokojivých řešení. Buď budeš dál akceptovat jeho chování a sama se chovat slušně, což chápu, že se ti moc nelíbí anebo s dědkem zahájíš "boj" a bude tě to stát akorát zbytečně vynaložené usilí a pochybuju, že bys ho přesvědčila, aby se k vám choval s respektem. Ale soukromně mezi námi děvčaty, je to prostě debil
.
JInak tohle mi připomnělo scénu z jednoho seriálu (až budu mít čas tak ti jí popíšu do SZ).
Upravil(a) taurus (2. 1. 2008 21:50)
Není tady
Kdybych měla tu morální sílu, nonšalantně bych jeho chování přehlížela. Bohužel ale nemám, takže bych se rozhodla to řešit.
Přistoupila bych k elegantnímu řešení: Pěkně obléct, navonět, učesat (=dát najevo že jsi mladá krásná dáma na úrovni) a až půjdeš kolem, nahlas pozdravit, mile s usmát a zeptat se: Jen jsem se chtěla zeptat pane tenaten, vy určitě špatně slyšíte, že? Že mě ani příteli nikdy neodpovíte na pozdrav". POZOR, vše s velmi milým a účastným úsměvem a klidně.
Jsou dvě varianty - buď začne ztrapněn blekotat něco o tom že opravdu špatně slyší a příště už si dá pozor. Nebo bude nerudný ve své odpovědi, v tom případě bych volila variantu: telefonní číslo na zaměstnavatele, postěžovat si jmenovitě na tohoto pána za jeho nevhodné chování. Protože zcela jistě patří k povinnostem recepčního slušně se chovat, tj. odpovídat na pozdrav.
Upravil(a) Ronja (2. 1. 2008 21:56)
Není tady
aprill napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Chtěla bych mít tvé starosti a trápit se tím, že mi soused neodpověděl na pozdrav a neoteřel dveře.
Tohle není soused ale recepční. A pokud se nemýlim, tak recepční by měl zdravit, že?
Není tady
mashanka napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Tohle chování mne neskutečně vytáčí a pořád přemýšlím, zda to mám nonšelantně přecházet a pána mile zdravit nebo mu sdělit, že by se měl naučit slušnému chování...Slušnému chování...no, já nevím. Otevírat dveře určitě za povinnost nemá, takže je prostě otvírá jen tomu, kdo je mu sympatický. A ta, co žije s Arabem, to je prostě informace - identifikace. Zrovna tak může být ta s puntíkatými šaty nebo ta s dvojčaty, ta vysoká blondýna.......... možná to spíš sama moc prožíváš.
Ale odpovědět na pozdrav by mohl - to zas jo.
No jo, vážně jsem divná, že tak těžce nesu, když se lidi chovají hnusně k mému partnerovi, protože není Čech
Není tady
aprill napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Jo, docela bych ti přála si to vyzkoušet na vlastní kůži, možná bys pak se mnou tak ochotně neměnila... a že to není soused, ale recepční, kterého mimochodem platím částí svého nájmu, jsi jistě zaznamenala, ale ona by ta tvá odpověď nevyzněla tak dobře, že
Není tady
Fatimah napsal(a):
aprill napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Jo, docela bych ti přála si to vyzkoušet na vlastní kůži, možná bys pak se mnou tak ochotně neměnila... a že to není soused, ale recepční, kterého mimochodem platím částí svého nájmu, jsi jistě zaznamenala, ale ona by ta tvá odpověď nevyzněla tak dobře, že
Já jsem se tě ptala jestli je jeho povinností otvírat dveře .
Není tady
Souhlasím s Ronjou, udělala bych přesně totéž. Navíc si myslím, že tento pán je za své služby placen i z vašich peněz, tím mám na mysli i otvírání dveří. Zjistila bych si, jak to fakticky je a pokud ano, podala bych na něj stížnost. V domech s takto zavedenou službou to většinou patří k povinnostem vrátného.
Není tady
Připadáš mi trochu paranoidní a vztahovačná. Možná to je ten důvod, proč tomu muži nejsi sympatická. Někdy je realita jednodušší, než si člověk vybájí
Není tady
aprill napsal(a):
Fatimah napsal(a):
stava se ti bezne, ze ti soused neodpovi na pozdrav a pusti ti pred nosem dvere?
Upravil(a) Allice (2. 1. 2008 22:26)
Není tady
mashanka napsal(a):
Připadáš mi trochu paranoidní a vztahovačná. Možná to je ten důvod, proč tomu muži nejsi sympatická. Někdy je realita jednodušší, než si člověk vybájí
paranoidni, kdyz recepcni nereaguje na pozdrav? evidentni, ze je to hulvat bez vychovani. Mozna to ale opravdu nesouvisi s tim,ze zijes s Arabem.
Upravil(a) Allice (2. 1. 2008 22:33)
Není tady
ja bych ho nezdravila..A az pujdes s kamaradkou k vam na navstevu, muzes ji pred nim rict: "to je ten, co nezdravi"..Doporucuji nezdravit, on ti dava evidentne najevo, ze te zdravit nechce, tak se nevnucuj..Je to hulvat, ktereho jeste platis.
Není tady
Mashanka:
To bych neřešila, jestli je Fati vztahovačná. V každém případě je slušné na pozdrav odpovědět, zvláště, když je tento pán za určité služby placen i z jejích peněz.
Jo, nutit ho násilím, to ne, ale rozhodně bych se ho zeptala na důvod, proč se tak chová jen k nám a měla jasno. Ono fakt někdy není na škodu se zachovat podle hesla- na hrubý pytel hrubá záplata. Prostě zkouší, co mu dovolíš a pokud nedáš jasně najevo svůj postoj, může být i hůř.
Jak se znám, také by mi nebylo lhostejné, kdyby mě kdokoliv tímto způsobem přehlížel a přitom bral i moje peníze.
Není tady