Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#51 23. 2. 2008 20:13

merity
♥♥-----

Re: Těhotná fena

mag napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Tak moment mě je fuk jestli je budu mít 6 nebo 8 týdnů. Ale bavila jsem se s chovatelkou co mi prodavala meho psa a ta mi říkala, že klidně můžu dát psa pryč jakmile začne samostatně žrát a to je už v 5-ti týdnech. Ona to tak dělá 30-cet let a nikoho to do dneška nezabilo.
A s tím množitelem pozor protože moje fena bude mít ty štěnata jen jednou a ne každý rok je mívaj někteří ..

Je uchovněná? Mᚠzjištěné na jaké dědičné vady trpí tvé plemeno? Mᚠrentgen kloubů a krycí pes? A proč má mít štěňata, protože se říká, že je má jednou za život mít? A neříkej majitelce tvého psa chovatelka, protože to žádný klub nepovoluje. A jestli množí 30 let bez PP, tak je to množitelka jak vyšitá.

K tomuto názoru se musím jen připojit.Neříkám,že ve všech klubech je to super špica kvalita,ale neustálé množení psů bez PP,dle mého názoru určitě není to pravé ořechové.Ano,pes bez PP,ale vykastrovat,vždy kdyby jste chtěli regulérně "chovat",pořídili by jste si k tomu předurčeného psa s PP,absolvovali jste výstavy a bonitaci.Psa bez PP si tedy beru třeba z důvodu hledání kamaráda,který zůstane tím mým kamarádem.Má dcera má také fenku pudlíka-kamarádku bez PP a štěňata prostě nebudou,vždy to,že zrovna ona se "povedla",neznamená,že její potomci neponesou nějakou vadu.A jak ten pudlík vlastně dopadne,když se bude krýt psem bez PP a tudíž bez podložené minulosti a tak to půjde dál,až z pudla bude úplně něco jiného.
A člověk ,který dává štěňata před 8 týdnem nemá s chovatelem nic společného,stejně tak je to i  s očkováním a odčervením.Nedala bych štěně nikomu,aniž bych měla jistotu,že jsem pro jeho zdraví udělala vše.A také pečlivý výběr nových majitelů je důležitý.Vždy útulky praskají ve švech a voříšků a kříženců je tam hafo,jsou za levný peníz a tak když se stanou nepohodlnými...hurá vypustit nebo /v lepším případě/do útulku.Pes s PP je přeci jen dražší a lidé si jeho koupi rozmýšlejí a šetří na něj,takže ti se v útulcích moc nezdržují.
Tak myslím,že je vždy na hodně velkou uváženou,zda fenku nakrýt a nezapomínejte také na to,že všechna štěňata nemusí najít domov a mohou vám zůstat!

Upravil(a) merity (23. 2. 2008 20:16)

Není tady

#52 24. 2. 2008 10:59

Maya.82
Host

Nechapu co všichni máte proti bezpapirakum. A proč to furt řešite už dávno jsem napsala, že štěnata nebudou tak co.

#53 24. 2. 2008 11:01

Maya.82
Host

Kdyby mi zustala nevad nechala bych si je planuji do budoucna mit minimalně tři ovčáky.

#54 24. 2. 2008 13:10

Agape
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Mayo.82 na to nemá cenu reagovat !!!

http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/computer/19.gif

Není tady

#55 28. 2. 2008 15:52

Holly
♥♥-----

Nemůžu nereagovat......sad..Proti pbezpapírákům nic nemám, ale proti jejich množení ano.

Není tady

#56 28. 2. 2008 18:01

ita
♥♥♥♥♥♥-

Mayo, já mám jednoho už rok a jsem z něj občas na mrtvici. Do kdy je u psů ta puberta? Feny jsou prý hodnější a poslušnější.

Není tady

#57 28. 2. 2008 21:19

Maya.82
Host

Tak ta moje už má přes dva roky a už se trochu uklidnuje.

#58 29. 2. 2008 12:13

ita
♥♥♥♥♥♥-

Já už jsem nevydržela a nejen jsem prostudovala několik knih o výchově psů, ale snažím se objednat k panu Dostálovi do Psí školy Falco. Nemám kam jinam s ním chodit než do parku, kde je plno psů  a on "loví" malé pejsky a má snahu měřit síly s velkými. Udržet ho na vodítku je výkon. Proč jen jsem si nepořídila fenu? Můj první NO byl nalezenec a už musel být dospělý (na vet. podle zubů říkali rok, ale určitě víc), byl hodný, nerval se, prostě nedá se to srovnat. Doma je mazel, poslechne na slovo, sotva uvidí pejsky, chytne ho amok.

Není tady

#59 1. 5. 2010 23:11

lajda
♥------

Všechny vás moc zdravím. mám 5- letou fenku parson jack russel teriér.Nechali jsem ji připustit a tento týden se máme dozvědět, zda to vyšlo...jednoho hafana, asi fenku bychom si ještě nechali...máte prosím někdo zkušenosti se štěnátkama, s porodem fenky a vůbec všechno, co s tím souvisí? Brouzdám po internetu, ale potřebovala bych to s někým pořešit....Fenku jsem si brala v 8 týdnech, je to pravá skotka, do čech jsme se vrátili, když měla asi 2 roky...ale štěká hezky česky:)

Upravil(a) lajda (1. 5. 2010 23:11)

http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/23892.png

Není tady

#60 4. 5. 2010 19:17

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Maya.82 napsal(a):

No štěnata budou bez PP. A beru to tak, že tady se prodavají štěnata nenaočkovaný to si každý nový majitel zařídi sám. Štěnata se očkují v osmi týdnech a budou prodána v 6-ti týdnech já jsem svoji fenu kupovala jako 5-ti týdení.

Upravil(a) Grainne (4. 5. 2010 19:46)

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#61 4. 5. 2010 19:21

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Maya.82 napsal(a):

Tak moment mě je fuk jestli je budu mít 6 nebo 8 týdnů. Ale bavila jsem se s chovatelkou co mi prodavala meho psa a ta mi říkala, že klidně můžu dát psa pryč jakmile začne samostatně žrát a to je už v 5-ti týdnech. Ona to tak dělá 30-cet let a nikoho to do dneška nezabilo.
A s tím množitelem pozor protože moje fena bude mít ty štěnata jen jednou a ne každý rok je mívaj někteří ..

Upravil(a) Grainne (4. 5. 2010 19:47)

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#62 4. 5. 2010 19:25

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Mag, ty bys nejraději sterilizovala všechny bezpapíračky, co? dumbom Prosímtě - neblbni. Většinu lidí nebaví vystavovat, bonitovat a uchovňovat........já například se ráda jdu podívat na výstavu, ale když to tam vidím a slyším, jsem ráda, že papíry nemáme vissla

Není tady

#63 4. 5. 2010 19:26

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

No štěnata budou bez PP. A beru to tak, že tady se prodavají štěnata nenaočkovaný to si každý nový majitel zařídi sám. Štěnata se očkují v osmi týdnech a budou prodána v 6-ti týdnech já jsem svoji fenu kupovala jako 5-ti týdení.

yikes yikes yikes v osmi týdnech prodᚠnenaočkovaná štěňata bez PP? Fakt je někdo koupí?

Není tady

#64 4. 5. 2010 19:48

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Omlouvam se, reagovala jsem na stare prispevky

Není tady

#65 5. 5. 2010 14:03

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

lajda napsal(a):

Všechny vás moc zdravím. mám 5- letou fenku parson jack russel teriér.Nechali jsem ji připustit a tento týden se máme dozvědět, zda to vyšlo...jednoho hafana, asi fenku bychom si ještě nechali...máte prosím někdo zkušenosti se štěnátkama, s porodem fenky a vůbec všechno, co s tím souvisí? Brouzdám po internetu, ale potřebovala bych to s někým pořešit....Fenku jsem si brala v 8 týdnech, je to pravá skotka, do čech jsme se vrátili, když měla asi 2 roky...ale štěká hezky česky:)

Neviem ti poradi čo a ako, ale ja by som zašla za vetom, nechala ju prezrie a vzala si jeho číslo pre prípad, že by sa pôrod skomplikoval. Naša jazvecová odrodila všetko sama, ale mala hneď na prvý raz 9 šteniat a dos ju to vyčerpalo. Nakoniec sme dali 3 šteníky preč práve preto, že inak by ju to asi bolo zabilo(a aj štence boli slabšie ako ostatné...). Všekto si obstarala sama, my sme jej len pripravili pelech a dozerali na ňu. Dva dni po pôrode nežrala a skoro nepila a už sme mali vážny strach... Potom si dala kamilkového čaju a postupne sme mali vyhraté. Už keď bola kotná, dávala som jej vápnik proti popôrodnej eklampsii a nejaké vitamíny.  Starostlivos o malé štence je kapitola sama osebe, ale aj to ti asi lepšie vysvetlí vet.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#66 6. 5. 2010 12:48

sunshine...
♥♥♥♥♥--

lajda napsal(a):

Mila Lajdo,
taky ted mame brezi fenku, jenom jinou rasu. V prvni polovine brezosti se de facto nic nedeje, takze normalni pohyb a strava. Od druhe pulky ji budeme davat specialni granule nebo krmivo pro brezi fenky, kde uz jsou vsechny potrebne vitaminy. Bylo nam doporuceno, ze nemame davat dalsi vitaminy, protoze to uz by melo opacny vysledek. Nedelalo by to dobrotu. No a ke konci ji davat vic zradla, ale rozlozeny do 3-5 davek za den.
Pri minule brezosti vsechno zvladla sama, akorat stenatka ztratila saci reflex, tak jsme je museli krmit my. Tak doufam, ze tentokrat to bude lepsi. Muze se samozrejme stat cokoliv co clovek nemuze predpovedet, ale preju, at vsechno dopadne co nejlip wink

Není tady

#67 21. 5. 2010 11:37

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Budu off topic, minimálně tedy ten původní, ale musím se vyjádřit k pejskům bez PP..
Mám psa bez PP a kastrovat bych nechala jen kdyby to vyžadoval jeho zdravotní stav nebo nějaké opravdu neslýchané komplikace, ale kastrovat JEN PROTO, že nemá PP a "stejně nebudu chovat"... bože lidi!
Neplánuju štěňata, ale kdybych je pořídila, pak zopdovědně a svědomitě. Nevím o tom, že by fakt, že má PP nutně znamenal, že pochází od zodpovědného chovatele a ne množitele.
Kamarádka má NO s PP, v uchu tetování. Když se jí fena zaběhla a nějací lidi podle tetování kontaktovali chovatele, řekl jim, že s ní nemá nic společného. Ke kamarádce se ovčanda vrátila jen náhodou a rozhodně ne s přispěním chovatele.. ale všichni, kdo to nemají s PP jsou množitlé a všichni vořeši vykastrovat, že jo?

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí