1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
mag napsal(a):
Maya.82 napsal(a):
Tak moment mě je fuk jestli je budu mít 6 nebo 8 týdnů. Ale bavila jsem se s chovatelkou co mi prodavala meho psa a ta mi říkala, e klidně můu dát psa pryč jakmile začne samostatně rát a to je u v 5-ti týdnech. Ona to tak dělá 30-cet let a nikoho to do dneka nezabilo.
A s tím mnoitelem pozor protoe moje fena bude mít ty těnata jen jednou a ne kadý rok je mívaj někteří ..Je uchovněná? Má zjitěné na jaké dědičné vady trpí tvé plemeno? Má rentgen kloubů a krycí pes? A proč má mít těňata, protoe se říká, e je má jednou za ivot mít? A neříkej majitelce tvého psa chovatelka, protoe to ádný klub nepovoluje. A jestli mnoí 30 let bez PP, tak je to mnoitelka jak vyitá.
K tomuto názoru se musím jen připojit.Neříkám,e ve vech klubech je to super pica kvalita,ale neustálé mnoení psů bez PP,dle mého názoru určitě není to pravé ořechové.Ano,pes bez PP,ale vykastrovat,vdy kdyby jste chtěli regulérně "chovat",pořídili by jste si k tomu předurčeného psa s PP,absolvovali jste výstavy a bonitaci.Psa bez PP si tedy beru třeba z důvodu hledání kamaráda,který zůstane tím mým kamarádem.Má dcera má také fenku pudlíka-kamarádku bez PP a těňata prostě nebudou,vdy to,e zrovna ona se "povedla",neznamená,e její potomci neponesou nějakou vadu.A jak ten pudlík vlastně dopadne,kdy se bude krýt psem bez PP a tudí bez podloené minulosti a tak to půjde dál,a z pudla bude úplně něco jiného.
A člověk ,který dává těňata před 8 týdnem nemá s chovatelem nic společného,stejně tak je to i s očkováním a odčervením.Nedala bych těně nikomu,ani bych měla jistotu,e jsem pro jeho zdraví udělala ve.A také pečlivý výběr nových majitelů je důleitý.Vdy útulky praskají ve vech a voříků a kříenců je tam hafo,jsou za levný peníz a tak kdy se stanou nepohodlnými...hurá vypustit nebo /v lepím případě/do útulku.Pes s PP je přeci jen draí a lidé si jeho koupi rozmýlejí a etří na něj,take ti se v útulcích moc nezdrují.
Tak myslím,e je vdy na hodně velkou uváenou,zda fenku nakrýt a nezapomínejte také na to,e vechna těňata nemusí najít domov a mohou vám zůstat!
Upravil(a) merity (23. 2. 2008 20:16)
Není tady
Nechapu co vichni máte proti bezpapirakum. A proč to furt řeite u dávno jsem napsala, e těnata nebudou tak co.
Kdyby mi zustala nevad nechala bych si je planuji do budoucna mit minimalně tři ovčáky.
Mayo.82 na to nemá cenu reagovat !!!
Není tady
Nemůu nereagovat........Proti pbezpapírákům nic nemám, ale proti jejich mnoení ano.
Není tady
Mayo, já mám jednoho u rok a jsem z něj občas na mrtvici. Do kdy je u psů ta puberta? Feny jsou prý hodnějí a poslunějí.
Není tady
Tak ta moje u má přes dva roky a u se trochu uklidnuje.
Já u jsem nevydrela a nejen jsem prostudovala několik knih o výchově psů, ale snaím se objednat k panu Dostálovi do Psí koly Falco. Nemám kam jinam s ním chodit ne do parku, kde je plno psů a on "loví" malé pejsky a má snahu měřit síly s velkými. Udret ho na vodítku je výkon. Proč jen jsem si nepořídila fenu? Můj první NO byl nalezenec a u musel být dospělý (na vet. podle zubů říkali rok, ale určitě víc), byl hodný, nerval se, prostě nedá se to srovnat. Doma je mazel, poslechne na slovo, sotva uvidí pejsky, chytne ho amok.
Není tady
Vechny vás moc zdravím. mám 5- letou fenku parson jack russel teriér.Nechali jsem ji připustit a tento týden se máme dozvědět, zda to vylo...jednoho hafana, asi fenku bychom si jetě nechali...máte prosím někdo zkuenosti se těnátkama, s porodem fenky a vůbec vechno, co s tím souvisí? Brouzdám po internetu, ale potřebovala bych to s někým pořeit....Fenku jsem si brala v 8 týdnech, je to pravá skotka, do čech jsme se vrátili, kdy měla asi 2 roky...ale těká hezky česky:)
Upravil(a) lajda (1. 5. 2010 23:11)
Není tady
Maya.82 napsal(a):
No těnata budou bez PP. A beru to tak, e tady se prodavají těnata nenaočkovaný to si kadý nový majitel zařídi sám. těnata se očkují v osmi týdnech a budou prodána v 6-ti týdnech já jsem svoji fenu kupovala jako 5-ti týdení.
Upravil(a) Grainne (4. 5. 2010 19:46)
Není tady
Maya.82 napsal(a):
Tak moment mě je fuk jestli je budu mít 6 nebo 8 týdnů. Ale bavila jsem se s chovatelkou co mi prodavala meho psa a ta mi říkala, e klidně můu dát psa pryč jakmile začne samostatně rát a to je u v 5-ti týdnech. Ona to tak dělá 30-cet let a nikoho to do dneka nezabilo.
A s tím mnoitelem pozor protoe moje fena bude mít ty těnata jen jednou a ne kadý rok je mívaj někteří ..
Upravil(a) Grainne (4. 5. 2010 19:47)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Mag, ty bys nejraději sterilizovala vechny bezpapíračky, co?
Prosímtě - neblbni. Větinu lidí nebaví vystavovat, bonitovat a uchovňovat........já například se ráda jdu podívat na výstavu, ale kdy to tam vidím a slyím, jsem ráda, e papíry nemáme
Není tady
Bety napsal(a):
Maya.82 napsal(a):
No těnata budou bez PP. A beru to tak, e tady se prodavají těnata nenaočkovaný to si kadý nový majitel zařídi sám. těnata se očkují v osmi týdnech a budou prodána v 6-ti týdnech já jsem svoji fenu kupovala jako 5-ti týdení.
![]()
![]()
v osmi týdnech prodá nenaočkovaná těňata bez PP? Fakt je někdo koupí?
Není tady
Omlouvam se, reagovala jsem na stare prispevky
Není tady
lajda napsal(a):
Vechny vás moc zdravím. mám 5- letou fenku parson jack russel teriér.Nechali jsem ji připustit a tento týden se máme dozvědět, zda to vylo...jednoho hafana, asi fenku bychom si jetě nechali...máte prosím někdo zkuenosti se těnátkama, s porodem fenky a vůbec vechno, co s tím souvisí? Brouzdám po internetu, ale potřebovala bych to s někým pořeit....Fenku jsem si brala v 8 týdnech, je to pravá skotka, do čech jsme se vrátili, kdy měla asi 2 roky...ale těká hezky česky:)
Neviem ti poradi čo a ako, ale ja by som zala za vetom, nechala ju prezrie a vzala si jeho číslo pre prípad, e by sa pôrod skomplikoval. Naa jazvecová odrodila vetko sama, ale mala hneď na prvý raz 9 teniat a dos ju to vyčerpalo. Nakoniec sme dali 3 teníky preč práve preto, e inak by ju to asi bolo zabilo(a aj tence boli slabie ako ostatné...). Vekto si obstarala sama, my sme jej len pripravili pelech a dozerali na ňu. Dva dni po pôrode nerala a skoro nepila a u sme mali vány strach... Potom si dala kamilkového čaju a postupne sme mali vyhraté. U keď bola kotná, dávala som jej vápnik proti popôrodnej eklampsii a nejaké vitamíny. Starostlivos o malé tence je kapitola sama osebe, ale aj to ti asi lepie vysvetlí vet.
Není tady
lajda napsal(a):
Mila Lajdo,
taky ted mame brezi fenku, jenom jinou rasu. V prvni polovine brezosti se de facto nic nedeje, takze normalni pohyb a strava. Od druhe pulky ji budeme davat specialni granule nebo krmivo pro brezi fenky, kde uz jsou vsechny potrebne vitaminy. Bylo nam doporuceno, ze nemame davat dalsi vitaminy, protoze to uz by melo opacny vysledek. Nedelalo by to dobrotu. No a ke konci ji davat vic zradla, ale rozlozeny do 3-5 davek za den.
Pri minule brezosti vsechno zvladla sama, akorat stenatka ztratila saci reflex, tak jsme je museli krmit my. Tak doufam, ze tentokrat to bude lepsi. Muze se samozrejme stat cokoliv co clovek nemuze predpovedet, ale preju, at vsechno dopadne co nejlip
Není tady
Budu off topic, minimálně tedy ten původní, ale musím se vyjádřit k pejskům bez PP..
Mám psa bez PP a kastrovat bych nechala jen kdyby to vyadoval jeho zdravotní stav nebo nějaké opravdu neslýchané komplikace, ale kastrovat JEN PROTO, e nemá PP a "stejně nebudu chovat"... boe lidi!
Neplánuju těňata, ale kdybych je pořídila, pak zopdovědně a svědomitě. Nevím o tom, e by fakt, e má PP nutně znamenal, e pochází od zodpovědného chovatele a ne mnoitele.
Kamarádka má NO s PP, v uchu tetování. Kdy se jí fena zaběhla a nějací lidi podle tetování kontaktovali chovatele, řekl jim, e s ní nemá nic společného. Ke kamarádce se ovčanda vrátila jen náhodou a rozhodně ne s přispěním chovatele.. ale vichni, kdo to nemají s PP jsou mnoitlé a vichni vořei vykastrovat, e jo?
Není tady