Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#26 3. 1. 2008 17:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Těhotná fena

Např. ve stanovách našeho klubu chovatelů je přímo, že nesmíme prodat štěně do 8 týdnů....

Strach je malá smrt...

Není tady

#27 3. 1. 2008 17:40

Maya.82
Host

Jo představ si, že jo. Ještě nejsou a už mám tři zájemce.

#28 3. 1. 2008 17:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Psa nemusíš nutit stoupnout si na váhu, já se napřed zvážím sama a pak zvednu ovčáka do náruče a zvážím se s ním a moji váhu odečtu, tu chvilku ho klidně podržím v náručí...

Strach je malá smrt...

Není tady

#29 3. 1. 2008 17:44

Maya.82
Host

Právě proto jsem toto téma založila abych se něco dozvěděla. Víš já jsem kupovala za svůj život 4 psy a nikdy nebyl ani jeden naočkovaný byli jen dva odčervení a ti další dva ani to. A mám hodně známých a kamarádu a ti co mají psy tak mi taky potvrdili, že nebyli naočkování. Podívej se na inzeráty hodně jich prodává nenaočkovaná štěnata. Jen strašně málo majitelů je nechá očkovat a to se stejně projeví na ceně. Mě je to osobně jedno jestli očkovaná nebo neočkovaná. Ono je asi fakt pravda, že jiný kraj jiný mrav. Tady to prostě tak chodí.

#30 3. 1. 2008 17:45

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ano chodí, holt někdo na to má žaludek a někdo ne, na to já mám moje psy moc ráda abych to takhle dělala, ale to rozhodnutí je na tobě.

Strach je malá smrt...

Není tady

#31 3. 1. 2008 17:46

Maya.82
Host

Betynko tak to je pravda, ale náši fenku já sice zvednu jenže ona sebou začne hned mlet takže ji neudržím je to divočina divoká. Takže mi přijde jednoduší ji přemluvit na tu váhu se postavit.

#32 3. 1. 2008 17:47

Maya.82
Host

Mi to přišlo, že prostě psa si očkuje nový majitel, když to tak dělaj skoro všichni, že to je prostě normální, ale asi není.

#33 3. 1. 2008 17:47

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

To nacvičíte doma za piškot!

Strach je malá smrt...

Není tady

#34 3. 1. 2008 17:50

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Holka já nevím, předtím jsme psa zděldili a teď co máme vlastní tak se pohybuju v těch kruzích cca 10 let, ale nesetkala jsem se s tím, naopak i v inzerátech vždycky čtu očkovaná, odčervená....  ale to tady asi nevyřešíme, udělᚠto tak jaká bude poptávka.

Strach je malá smrt...

Není tady

#35 3. 1. 2008 17:52

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Mayo, být tebou, tak štěňata naočkovat určitě nechám - budoucí majitelé nakonec můžou být rádi, že tohle zařídíš za ně (stejně by očkování tak jako tak museli zaplatit). A první očkování by mělo proběhnout asi od 6.-8.týdne věku a to je snad ještě budete mít u sebe, ne?

Není tady

#36 3. 1. 2008 17:53

Maya.82
Host

No Betynko nevím na jaký se dívᚠkraj, ale ten moravskoslezský to rozhodně nebude. smile

#37 3. 1. 2008 17:54

Maya.82
Host

Ladie tak po radach holek je budeme mit určitě v te době u sebe. Tak mi to nijak neublíží, že je nechám naočkovat.

#38 3. 1. 2008 18:05

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Maya.82 napsal(a):

No Betynko nevím na jaký se dívᚠkraj, ale ten moravskoslezský to rozhodně nebude. smile

Žiju už pár let v Praze, ale původně jsem z Opavy (často tam jezdím) a musím říct, že jsem se nesetkala s tím, že by někdo prodával nenaočkovaná a neodčervaná štěňata, ale je fakt, že to je jen o lidech. Já bych štěňátka nechtěla - určitě bych je nikomu nechtěla dát a každé bych obrečela dumbom

Není tady

#39 3. 1. 2008 18:19

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Maya.82 napsal(a):

lol lol lol Zlínský!

Strach je malá smrt...

Není tady

#40 3. 1. 2008 18:20

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

A štěňata jsem taky obrečela... je to fakt hrozný dát je pak pryč, na jednu stranu je člověk rád že už jdou ale na druho stranu to fakt rve srdce...

Strach je malá smrt...

Není tady

#41 3. 1. 2008 18:43

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Taky jsem štěňata ořvala, když jsem je dávala z domu. Pak jsem každej tejden volala novým pánečkům a ti si o mě zaručeně mysleli, že jsem praštěná. smile Ale zato vím, že se mají dobře, ač už jim bude za dva dny sedm let. smile

Taky se divím, že by někdo prodával štěňata nenaočková - pohybuji se mezi pejskaři hodně a s tímto jsem se zatím setkala jen jednou - u veterináře, holka tam donesla naháče, že ho má od tří!!!!!! týdnů. Veteroš se chytal za hlavu a sprostý slova lítaly. Holka to mimino vypiplala na umělý stravě, zasloužila by metál, ale ten hajzl majitel, toho bych dala za katr. A moje štěňo je z Karviné, má sedm měsíců a naočkovaný bylo a brala jsem si ho v desíti týdnech.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#42 3. 1. 2008 19:50

Maya.82
Host

Tak já jsem svoji fenu jak už jsem psala dostala v 5-ti týdnech no ani ne v 5-ti týdnech. Měla paravirozu nebo jak se to piše. Musela jsem ji ve dne v noci dávat injekční stříkačkou vodu a různé léky v roztoku. Byla to síla trvalo dlouho než se s toho dostala. Málem mi umřela. Ale ted je to krásná zdravá fena.

#43 3. 1. 2008 22:52

ita
♥♥♥♥♥♥-

Mayo, mám taky NO, od 8 týdnů a bylo to brzo. Byl sice očkovaný, ale do dalšího ještě neměl chodit mezi ostatní psy, což potřeboval. Rentgen se dělá obyčejně do 2 let věku, kdy je kostra úplně dorostlá. Vím od jedné pejskařky, že ho nechala dělat v 1 roce, výsledek byl negativní a dysplazie se projevila ve 2 letech, takže přestože má PP, nebude chovná (množitel by množil, papíry má v pořádku). Jestli ji chceš připustit jen proto, že se povídá, že je to nutné pro její zdraví, není to pravda. Ve vlčí smečce  měl potomky jen vedoucí pár, ostatní se starali o potravu a štěňata.

Není tady

#44 4. 1. 2008 16:14

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mayo sorry, trochu jsem se asi unáhlila, ale fakt jsem ( mylně )  nabyla dojmu, že primárně řešíš, jak ušetřit na očkování a osud štěnat je ti putna.

Taky mám psa, bezpapírového dobrmana, majitelé jeho maminky taky dospěli k názoru, že fenka by měla mít aspoň jednou štěnata. Těžkou posoudím, jestli to je pravda nebo není, nejsem veterinář. Nicméně, psíka jsme dostali po osmi týdnech, očkovaného, odčerveného, s očkovacím průkazem, kouskem deky z pelíšku a pytlíkem granulí. Dnes je z něj super pes.

S tou dysplazií je to trochu složitější, může být genetického původu, ale taky jí může způsobit nevhodná výživa v dospívání. Není to specialita jen ovčáků, týká se to všech velkých psů, prostě moc rychle rostou a ty klouby se někdy tak úplně nevyvinou.

Není tady

#45 5. 1. 2008 0:05

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

Mayo, "chovatel" od kterého mᚠštěně není chovatel ale množitel, jak už to tady padlo. Dávat štěňata od matky v 5-ti týdnech je prostě zvěrstvo, to je jakoby jsi dala pryč mimino od mámy. V 5týdnech přecházejí na tuhou stravu, stále ještě přijímají mateřské mléko ale hlavně získávají základní instinkty a podněty od mámy, sourozenců, jejich hra je jejich způsob budování osobnosti. O psychice feny přijít o štěňata tak brzy ani nemluvě. Většina chovatelských klubů má stanoveno nejdřívější možný odběr v 7 nebo v 8týdnech věku. Později to zase není dobré co se socializace týče, málokterý chovatel je schopen toto individuálně zajistit každému štěněti , když jich má požehnaně.
O oškování a odčervení štěňat a březí feny ani nemluvím. Prostě a jednoduše, nakrýt fenu a štěňata dát pryč před největším vznikem nákladů, tedy ještě lépe nepomoci feně s přikrmovávním, nechat to na ni, takže dokud může kojit, tak a kojí, nu a potom , však ona jim vyvrhne svou stravu, takže fena bude kost a kůže, ale hlavně a majitel získá ještě nějajkou tu korunku. Nu náklady v podstatě žádné. Jojo, štěňata oslabená, fena oslabená, parvoviroza na útoku, majitel si koupí - ze soucitu? štěně, to uhyne a co teď?? Nový majitel může ztrátu štěněte "reklamovat" a teď bych kecala, ale tuším do 42dnů a co pak??  Vrácení peněz, náklady na léčení štěněte .... to vše jen pro snahu mít štěňata bez finančních nákladů.

A teď realita - měla jsem před vánoci 8štěňat. 
Odčervení březí feny .... pár kaček
2x Odčervení štěňat 1x Flubenol pasta 180Kč
A přikrmování -
fena měla málo mléka, takže od 3týdnů denně 3krabičky instantní kaše, 1velký balík piškotů, 1/2 sušeného mléka (18*3+12+40=106Kč /den) tj. cca 1500Kč /14dnů
Od 5týdnů již dokrmování granulemi, 1*denně stále mléčná strava, jogurty, sýry ......... cca 1kg granulí denně (70+30= 100/den, tj. za 2100kč/3týdny
Kvalitní granule pro fenu, denně 1jogurt, nebo sýr Lučina

A očkování - za 8štěňat jsem letos zaplatila očkování + tetování 3600Kč, několik očkováků bylo exportních, tetování z toho cca 890Kč, mám slevu množstevní u veterináře, takže sečteno podtrženo, u veterináře cca 250-300Kč za 1štěně, při dnešních cenách spíše ta vyšší částka.

Papírová mimina stojí ještě více vystavení krycích listů, poplatek za každé štně a pak ta cena za PP, tuším 300kč za domácí 550Kč za exportní a to myslím bez DPH.

A to nepočítám problémy které mohou nastat - tedy především císařský řez - u velkých psů počítej s 5000kč, velká pupeční kýla nebo tříselná kýla u štěńat, fena bez laktace, dokrmování od narození co 2hodiny a to už fakt ošulit nemůžeš, umělé mléko pro psy je sakra nákladné atd. atd.  A to jsou velmi reálné příklady, dějí se dnes a denně ...

Žádná sranda. Ale jak říkám, můžeš to risknout, zubožit si fenu a modlit se aby nepřišla nákaza, štěně neuhynulo , pak náklady mít nebudeš, zrovna jako ta chovatelka s 30letitou "zkušeností" big_smile

Není tady

#46 5. 1. 2008 0:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Holky, tak už ji nechte, jo? nevěděla - zeptala se- teď už ví. Dobrý OK?

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#47 5. 1. 2008 13:15

Maya.82
Host

Reklamace zvířete je po dobu 6-ti týdnu.

#48 5. 1. 2008 16:35

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Tý jo, tak dlouho? Si neumím představit, že by mi štěňo onemocnělo a já ho šla vracet jak vadný zboží.....

Jó ale škoda, že nejsou reklamační lhůty na chlapy.... lol

P.S. Soused si přinese domů za týden dvouměsíční labrošku a prej, jestli mu ji občas vyvenčím a nakrmím... Tý jo, já budu mít vlastně další štěně... Hurááá! Akorát doufám, že mi nesežere moje kavalírky, prý už prokousla ucho jorkšírovi. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#49 5. 1. 2008 23:43

ita
♥♥♥♥♥♥-

Ta chovná stanice, co jsem koupila NO má ve smlouvě, že do 1 roku mají předkupní právo - mohu štěně vrátit za původní cenu. Nevím, jestli toho někdo využívá.

Není tady

#50 27. 1. 2008 22:22

Dadynka
♥------

Kamčitka to napsala moc dobře je to přesně tak není co dodat .wink

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí