1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Např. ve stanovách naeho klubu chovatelů je přímo, e nesmíme prodat těně do 8 týdnů....
Není tady
Jo představ si, e jo. Jetě nejsou a u mám tři zájemce.
Psa nemusí nutit stoupnout si na váhu, já se napřed zváím sama a pak zvednu ovčáka do náruče a zváím se s ním a moji váhu odečtu, tu chvilku ho klidně podrím v náručí...
Není tady
Právě proto jsem toto téma zaloila abych se něco dozvěděla. Ví já jsem kupovala za svůj ivot 4 psy a nikdy nebyl ani jeden naočkovaný byli jen dva odčervení a ti dalí dva ani to. A mám hodně známých a kamarádu a ti co mají psy tak mi taky potvrdili, e nebyli naočkování. Podívej se na inzeráty hodně jich prodává nenaočkovaná těnata. Jen straně málo majitelů je nechá očkovat a to se stejně projeví na ceně. Mě je to osobně jedno jestli očkovaná nebo neočkovaná. Ono je asi fakt pravda, e jiný kraj jiný mrav. Tady to prostě tak chodí.
Ano chodí, holt někdo na to má aludek a někdo ne, na to já mám moje psy moc ráda abych to takhle dělala, ale to rozhodnutí je na tobě.
Není tady
Betynko tak to je pravda, ale nái fenku já sice zvednu jene ona sebou začne hned mlet take ji neudrím je to divočina divoká. Take mi přijde jednoduí ji přemluvit na tu váhu se postavit.
Mi to přilo, e prostě psa si očkuje nový majitel, kdy to tak dělaj skoro vichni, e to je prostě normální, ale asi není.
To nacvičíte doma za pikot!
Není tady
Holka já nevím, předtím jsme psa zděldili a teď co máme vlastní tak se pohybuju v těch kruzích cca 10 let, ale nesetkala jsem se s tím, naopak i v inzerátech vdycky čtu očkovaná, odčervená.... ale to tady asi nevyřeíme, udělá to tak jaká bude poptávka.
Není tady
Mayo, být tebou, tak těňata naočkovat určitě nechám - budoucí majitelé nakonec můou být rádi, e tohle zařídí za ně (stejně by očkování tak jako tak museli zaplatit). A první očkování by mělo proběhnout asi od 6.-8.týdne věku a to je snad jetě budete mít u sebe, ne?
Není tady
No Betynko nevím na jaký se dívá kraj, ale ten moravskoslezský to rozhodně nebude.
Ladie tak po radach holek je budeme mit určitě v te době u sebe. Tak mi to nijak neublíí, e je nechám naočkovat.
Maya.82 napsal(a):
No Betynko nevím na jaký se dívá kraj, ale ten moravskoslezský to rozhodně nebude.
iju u pár let v Praze, ale původně jsem z Opavy (často tam jezdím) a musím říct, e jsem se nesetkala s tím, e by někdo prodával nenaočkovaná a neodčervaná těňata, ale je fakt, e to je jen o lidech. Já bych těňátka nechtěla - určitě bych je nikomu nechtěla dát a kadé bych obrečela
Není tady
Maya.82 napsal(a):
Zlínský!
Není tady
A těňata jsem taky obrečela... je to fakt hrozný dát je pak pryč, na jednu stranu je člověk rád e u jdou ale na druho stranu to fakt rve srdce...
Není tady
Taky jsem těňata ořvala, kdy jsem je dávala z domu. Pak jsem kadej tejden volala novým pánečkům a ti si o mě zaručeně mysleli, e jsem pratěná. Ale zato vím, e se mají dobře, ač u jim bude za dva dny sedm let.
Taky se divím, e by někdo prodával těňata nenaočková - pohybuji se mezi pejskaři hodně a s tímto jsem se zatím setkala jen jednou - u veterináře, holka tam donesla naháče, e ho má od tří!!!!!! týdnů. Vetero se chytal za hlavu a sprostý slova lítaly. Holka to mimino vypiplala na umělý stravě, zaslouila by metál, ale ten hajzl majitel, toho bych dala za katr. A moje těňo je z Karviné, má sedm měsíců a naočkovaný bylo a brala jsem si ho v desíti týdnech.
Není tady
Tak já jsem svoji fenu jak u jsem psala dostala v 5-ti týdnech no ani ne v 5-ti týdnech. Měla paravirozu nebo jak se to pie. Musela jsem ji ve dne v noci dávat injekční stříkačkou vodu a různé léky v roztoku. Byla to síla trvalo dlouho ne se s toho dostala. Málem mi umřela. Ale ted je to krásná zdravá fena.
Mayo, mám taky NO, od 8 týdnů a bylo to brzo. Byl sice očkovaný, ale do dalího jetě neměl chodit mezi ostatní psy, co potřeboval. Rentgen se dělá obyčejně do 2 let věku, kdy je kostra úplně dorostlá. Vím od jedné pejskařky, e ho nechala dělat v 1 roce, výsledek byl negativní a dysplazie se projevila ve 2 letech, take přestoe má PP, nebude chovná (mnoitel by mnoil, papíry má v pořádku). Jestli ji chce připustit jen proto, e se povídá, e je to nutné pro její zdraví, není to pravda. Ve vlčí smečce měl potomky jen vedoucí pár, ostatní se starali o potravu a těňata.
Není tady
Mayo sorry, trochu jsem se asi unáhlila, ale fakt jsem ( mylně ) nabyla dojmu, e primárně řeí, jak uetřit na očkování a osud těnat je ti putna.
Taky mám psa, bezpapírového dobrmana, majitelé jeho maminky taky dospěli k názoru, e fenka by měla mít aspoň jednou těnata. Těkou posoudím, jestli to je pravda nebo není, nejsem veterinář. Nicméně, psíka jsme dostali po osmi týdnech, očkovaného, odčerveného, s očkovacím průkazem, kouskem deky z pelíku a pytlíkem granulí. Dnes je z něj super pes.
S tou dysplazií je to trochu sloitějí, můe být genetického původu, ale taky jí můe způsobit nevhodná výiva v dospívání. Není to specialita jen ovčáků, týká se to vech velkých psů, prostě moc rychle rostou a ty klouby se někdy tak úplně nevyvinou.
Není tady
Mayo, "chovatel" od kterého má těně není chovatel ale mnoitel, jak u to tady padlo. Dávat těňata od matky v 5-ti týdnech je prostě zvěrstvo, to je jakoby jsi dala pryč mimino od mámy. V 5týdnech přecházejí na tuhou stravu, stále jetě přijímají mateřské mléko ale hlavně získávají základní instinkty a podněty od mámy, sourozenců, jejich hra je jejich způsob budování osobnosti. O psychice feny přijít o těňata tak brzy ani nemluvě. Větina chovatelských klubů má stanoveno nejdřívějí moný odběr v 7 nebo v 8týdnech věku. Později to zase není dobré co se socializace týče, málokterý chovatel je schopen toto individuálně zajistit kadému těněti , kdy jich má poehnaně.
O okování a odčervení těňat a březí feny ani nemluvím. Prostě a jednodue, nakrýt fenu a těňata dát pryč před největím vznikem nákladů, tedy jetě lépe nepomoci feně s přikrmovávním, nechat to na ni, take dokud můe kojit, tak a kojí, nu a potom , vak ona jim vyvrhne svou stravu, take fena bude kost a kůe, ale hlavně a majitel získá jetě nějajkou tu korunku. Nu náklady v podstatě ádné. Jojo, těňata oslabená, fena oslabená, parvoviroza na útoku, majitel si koupí - ze soucitu? těně, to uhyne a co teď?? Nový majitel můe ztrátu těněte "reklamovat" a teď bych kecala, ale tuím do 42dnů a co pak?? Vrácení peněz, náklady na léčení těněte .... to ve jen pro snahu mít těňata bez finančních nákladů.
A teď realita - měla jsem před vánoci 8těňat.
Odčervení březí feny .... pár kaček
2x Odčervení těňat 1x Flubenol pasta 180Kč
A přikrmování -
fena měla málo mléka, take od 3týdnů denně 3krabičky instantní kae, 1velký balík pikotů, 1/2 sueného mléka (18*3+12+40=106Kč /den) tj. cca 1500Kč /14dnů
Od 5týdnů ji dokrmování granulemi, 1*denně stále mléčná strava, jogurty, sýry ......... cca 1kg granulí denně (70+30= 100/den, tj. za 2100kč/3týdny
Kvalitní granule pro fenu, denně 1jogurt, nebo sýr Lučina
A očkování - za 8těňat jsem letos zaplatila očkování + tetování 3600Kč, několik očkováků bylo exportních, tetování z toho cca 890Kč, mám slevu mnostevní u veterináře, take sečteno podtreno, u veterináře cca 250-300Kč za 1těně, při dneních cenách spíe ta vyí částka.
Papírová mimina stojí jetě více vystavení krycích listů, poplatek za kadé tně a pak ta cena za PP, tuím 300kč za domácí 550Kč za exportní a to myslím bez DPH.
A to nepočítám problémy které mohou nastat - tedy předevím císařský řez - u velkých psů počítej s 5000kč, velká pupeční kýla nebo tříselná kýla u těńat, fena bez laktace, dokrmování od narození co 2hodiny a to u fakt oulit nemůe, umělé mléko pro psy je sakra nákladné atd. atd. A to jsou velmi reálné příklady, dějí se dnes a denně ...
ádná sranda. Ale jak říkám, můe to risknout, zuboit si fenu a modlit se aby nepřila nákaza, těně neuhynulo , pak náklady mít nebude, zrovna jako ta chovatelka s 30letitou "zkueností"
Není tady
Holky, tak u ji nechte, jo? nevěděla - zeptala se- teď u ví. Dobrý OK?
Není tady
Reklamace zvířete je po dobu 6-ti týdnu.
Tý jo, tak dlouho? Si neumím představit, e by mi těňo onemocnělo a já ho la vracet jak vadný zboí.....
Jó ale koda, e nejsou reklamační lhůty na chlapy....
P.S. Soused si přinese domů za týden dvouměsíční labroku a prej, jestli mu ji občas vyvenčím a nakrmím... Tý jo, já budu mít vlastně dalí těně... Hurááá! Akorát doufám, e mi neseere moje kavalírky, prý u prokousla ucho jorkírovi.
Není tady
Ta chovná stanice, co jsem koupila NO má ve smlouvě, e do 1 roku mají předkupní právo - mohu těně vrátit za původní cenu. Nevím, jestli toho někdo vyuívá.
Není tady
Kamčitka to napsala moc dobře je to přesně tak není co dodat .
Není tady