Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 4. 1. 2008 10:51

ita
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak ušetřit

Taky se přidám, mám letité zkušenosti. Měli jsme cigánskou kapelu, napřed hrála jejich repertoár a byla podporována úřady. Pak si stěžovali obyvatelé sousedící s naším kulturním domem a řešilo se to. Nesměli ijsme je zrušit, až se zjistilo, že hrají vše možné, jen ne cigánský repertoár. Na diskotéky jsme museli vymyslet klub, kam neměli přístup, neustále se rvali. Ale znám Róma, který učí v hudební škole a je slušný. Včera jsem potkala dva malé cigánky, co hledali zastavárnu, že za ukradený náramek dostanou aspoň 600,- Kč. Tady dostávají sociální dávky až uhradí nájem a funguje to. V televizi byl pořad o pokusu je začlenit - výstavba dvojdomků se smíšeným obsazením a prý to funguje.

Není tady

#102 4. 1. 2008 10:52

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Cikány nepředěláme, protože oni to nechtějí a je zbytečné do nich cpát peníze. Patřím k národnostnostní menšině a tak vím, jaké to je nebýt většina! Oni ani nemají oficielně národnostní statut a ani jeden z nich to nemá ve své občance! Je pyšný Cikán pouze v momentě, když má brát peníze  a výhody. Jo ale pracovat, to mu nevoní.
Připadá mne ale naprosto normální a logické, že se přizpůsobím většině národa-zvyklostí atd., když tady chci žít. Taky jsem se naučila oficielní reč až ve školce!jako druhou, abych pak nastoupila do školy s ostatníma. Rodiče musí vést dítě, ne se vymlouvat na okolí! Nemohu nijak litovat Cikány, já musela dokazovat víc, tak proč oni ne? KDyž tak milují své děti, proč končí v ústavech?
Jako mzdová účetní přesně vím, jaké měly výhody za komunizmu: na Sk dostávali přímo zařízené byty!, načež odmítali platit nájemné, že oni ty byty přece nechtěli! škola-dodnes mají pomůcky zadarmo (ale mlčí se o tom) a my platíme rodičovské příspěvky škole.Na co asi! Za komun. měly jídlo -obědy zadara a i když měl Cikán absenci, dětské přídavky dostal! Bílý - NE!
Dnes dostanou od úřadu nenárokový! příspěvek i vícekráte do měsíce, ale my - NE! Finta je ten název-nenárokový....
Copak nám tady dělají potíže Vietnamci? pracují jak včeličky. Nejsou taky národnostní menšina? Taky jsou cizí a žijí tady jenom krátce, ale snaží se přizpůsobit a hlavně pracují.
Všimnete si, Cikán, který se vymanil ze svého prostředí, stěhuje se jinam a už se s nima nestýká.
Znám i takové, ale velice málo! I já měla na SŠ spolužačku Cikánku. No, v druhé třídě vyhráli hormony a škola šla do háje. Bylo lepší se bavit, než študovat.
Nic proti nim, když pracuji. Pak je mne jedno, co kdo je.  A není to v barvě pleti, neboť jsem taky dosněda. Asi málo, abych na úřadech hrála cikánku! a nemám nato žaludek.
A mimochodem, znala jsem Cikána, byl vedoucím strany ..za soc.
I v Thajsku jsem potkala Cikány a žijí-chovají se tam lautr stejně jako u nás. To není naše vina, jak žijí. Ghetto si vytváří sami, vždyt jim pak stát namísto vybydleného dá dlaší byt. Běžně-normálně, s tím počítají.  DAL by stát nám????Do, nakopat do zadku bílého, zaplat škody, oprav si to apod., starej sám a pomož si sám. Invalida-neinvalida-bílý.
Kdo koho tedy diskriminuje? Já bych jejich výhody chtěla mít! kdo jim ubližuje?My jim?My je kriminalizujeme?my jim něco krademe?
Bohužel jsem je měla na sousedy. OD té doby mám velice jasný názor na jejich život a životný styl. Ale nic nemám proti Černochům,neboŤť nemám s nima zkušenosti, tak nemám důvod je nějak soudit, bezohledu na názory, které jsou nám předkládany z USA.

Není tady

#103 4. 1. 2008 11:27

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Možná by fungovala opravdu tvrdá represe. Dát jim placené, resp. dotované veřejně prospěšné práce a když by nepracovali, tak jim natvrdo sebrat dávky (vyžaduje to změnu zákonů o dávkách, dneska mají automaticky desetitisíce jen za to množství haranty). Začali by zřejmě krást, hned by se šoupli do vězení a pěkně na dlouho. Aspoň by se přestali rozmnožovat, když už nic jiného. Další problém je ale současný nedostatek míst ve věznicích, ach jo.

Pracnější a nejistou variantou je začlenit je. Pokud třeba se jejich děti budou dobře učit, tak jim dávat nějaké bonusové sociální dávky, tohle je tak jediná pozitivní diskriminace, se kterou bych se smířil. Ale jinak jak říká Musim, dávat jim byty, které oni akorát zdevastují a bílí přitom čekají na byt třeba pět let, to je moc špatná varianta. Zbytečně to eskaluje nenávist společnosti, která už takhle je obrovská.

Není tady

#104 4. 1. 2008 11:37

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Web

PetrV napsal(a):

Možná by fungovala opravdu tvrdá represe. Dát jim placené, resp. dotované veřejně prospěšné práce a když by nepracovali, tak jim natvrdo sebrat dávky (vyžaduje to změnu zákonů o dávkách, dneska mají automaticky desetitisíce jen za to množství haranty). Začali by zřejmě krást, hned by se šoupli do vězení a pěkně na dlouho. Aspoň by se přestali rozmnožovat, když už nic jiného. Další problém je ale současný nedostatek míst ve věznicích, ach jo.

Pracnější a nejistou variantou je začlenit je. Pokud třeba se jejich děti budou dobře učit, tak jim dávat nějaké bonusové sociální dávky, tohle je tak jediná pozitivní diskriminace, se kterou bych se smířil. Ale jinak jak říká Musim, dávat jim byty, které oni akorát zdevastují a bílí přitom čekají na byt třeba pět let, to je moc špatná varianta. Zbytečně to eskaluje nenávist společnosti, která už takhle je obrovská.

Hm, zajímavé. Na jak dlouho bys je zavřel za katr za ukradenou peněženku? A dělka trestu by se odvíjela i podle barvy pleti? va

Fakt by mne zajímalo, jestli jste si někdy zkusili představit, že jste se narodili jako rom. A také by mne zajímalo, jestli si umíte představit, jak řešit situaci, kdy přestanete tedy cpát peníze v podobě soc. dávek této komunitě, jak se k této situaci romové postaví, jaké jsou jejich reálné možnosti a jak to celé může dopadnout.

Já bych samozřejmě také raději investovala státní peníze do výstavby dálnic, zvýšení kvality VŠ vzdělání, rozšíření kolejí, kvalitnějšího vybavení dětských domovů, nemocnic atd... ale skutečnost je taková, že tady s námi romové žili, žijí a žít budou a je v NAŠEM zájmu, abychom jim pomohli se začlenit do většinové společnosti tak, aby na ní nemuseli "parazitovat". Jim nějaké začleňování může být vážně ukradené, ti doposud "nezačlěnění" žijí z dávek nebo nezákonné činnosti, nemají potřebu ani motivaci se měnit a měnit se nebudou. To my potřebujeme, aby přestali "parazitovat" na systému, aby nás ptřestali stát tolik peněz, aby přestali plnit věznice a dětské domovy...

Aposlední věc - k větě, že by se "šoupli do vězení pěkně na dlouho". Petře, to jsi vážně tak naivní nebo co? Kdo myslíš, že jim ten pobyt ve vězení platí? A co jim tam chybí? mají kde bydlet, jídlo, oblečení, je tam teplo wink Neplatí se nájem lol

Jestliže nevíme, ke kterému přístavu míříme, žádný vítr není příznivý.

Není tady

#105 4. 1. 2008 11:47

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Fatimah, já samozřejmě vím, že je to utopie, že nelze mít přísnější tresty pro minoritu apod. To jsem řekl trochu nadneseně, stejně jako mi nadnesená přijde tvoje iluze, že Romy začleníme do naší společnosti smile

Pokud bych se narodil jako Rom, od malička bych kradl, otec by souložil s mojí desetiletou sestrou a bratr by olupoval kolemjdoucí kolem naší chýše, tak bych samozřejmě byl v háji ne úplně vlastní vinou, ale rozhodně bych uznal, že si vězení zasloužím a že většinová společnost mnou pohrdá naprosto právem.

Není tady

#106 4. 1. 2008 11:47

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Web

Klubko napsal(a):

Aneri napsal(a):

No, já myslím, že Fatima, vzhledem ke své náklonnosti k jiné rase tady opěvuje písně i na cigány

Že ti vadí Romové můžeš klidně napsat aniž by narážela na to, že Fati chodí s přetelem Arabem.....  Taky máš trochu problémy s přijetím jiných národností,ne?

Opěvuju písně? lol
To doma řeknu přítelovi, že vlastně ani tak nemám ráda jeho, ale spíše cítím náklonnost k jiné rase big_smile

Pravdu díš Aneri, mně je jedno, jakého chlapa si domu přivedu, hlavně aby byl hezky opálený. Nemůžu si pomoct. Vím, že jako kritéritum výběru je to dost nedostatečné, ale je to prostě silnější vissla fuckyou

Není tady

#107 4. 1. 2008 11:51

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Fatimah: proč je náš zájem je integrovat, když jejich zájem NENI se integrovat? Mají oni zájem o integraci? Neměly  x-století, k tomu aby to učinili? Tento problém není jen problém našeho státu. V každé zemi se chovají stejně...to jsou geny. Nebo kde to chování berou? Prostě jim to většina umožňuje a toleruje, jak chtějí žít, tak tak žijí. Já chci taky žít jinak. Koho to zajímá? jak by se mnou honem byťák zatočil a jak bych letěla, kdybych jenom chvíli prováděla v bytě a domě to, co oni nám! Mne by nikdo nelitoval....
Kdyby museli makat, jedou jinam! Viz cesta za dávkami do UK a pod! Kde byl výhody,tam utíkali (víz zákaz cesta a víza do Kanady)....
Jám vím přesně, když mne bylo, když mne někdo nařknul, že jsem cikánka jenom proto,že jsem tmavší a Češi jak nebyly zvyklý na "míchané" obyvatelstvo, nepoznáte rozdíl... Ale oni jsou i bílý "cikání" Olaši, modré-zelené oči, blond vlasy a zrovna těch se bojí  i sami Cikáni. Bydleli nedaleko nás a těm se vyhýbali všichni  a zdaleka.
Když chce, i Rom se vymaní ze svého prostředí! a půjde si za svým cílem a jiným stylem života.

Není tady

#108 4. 1. 2008 11:54

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Web

PetrV napsal(a):

Fatimah, já samozřejmě vím, že je to utopie, že nelze mít přísnější tresty pro minoritu apod. To jsem řekl trochu nadneseně, stejně jako mi nadnesená přijde tvoje iluze, že Romy začleníme do naší společnosti smile

Pokud bych se narodil jako Rom, od malička bych kradl, otec by souložil s mojí desetiletou sestrou a bratr by olupoval kolemjdoucí kolem naší chýše, tak bych samozřejmě byl v háji ne úplně vlastní vinou, ale rozhodně bych uznal, že si vězení zasloužím a že většinová společnost mnou pohrdá naprosto právem.

Promiň, kdyby ses o romskou otázku trochu zajímal, tak bys jistě věděl, že to, o čem jsem zde psala, se pomalu uvádí v praxi a že to nese své ovoce. Mé názory vznikly rovněž na základě rozhovoru s ředitelkou základní školy, kde studuje velké množství romských dětí.

Máš samozřejmě pravdu, že všichni romové souloží se svými desetiletými dcerami, vlastně nedělají nic nijého, stejně jako všichni kradou. A jistě máš pravdu, že člověk, který nemá srovnání, který se cítí diskriminován většinovou společností, takový člověk jistě uzná, že si své postavení ve společnosti zasloužil, protože měl tu smůlu, že se narodil se snědší pletí a jeho rodiče nepovažovali za nutné dohlédnout nad jeho výchovou... roll

Víš, je trochu problém, že všichni ti, kteří by rádi celou romskou společnost úhledně zabalili do balíčku a poštou odeslali někam co nejdál je ten, že všichni mluvíte "trochu nadneseně". Kdybyste totiž přestali mluvit "trochu nandeseně", skutečně se nad problémem zamysleli, něco si o něm i zjistili (krom těch ověřených informací o zneužívaní dcer atd.), třeba byste pochopili, že prostě nevede jiná cesta, než je do většinové společnosti začlenit. Jenže to je něco, co je tak strašně nepředstavitelné, viď? Ale proč? Protože nevěříš, že by se mohli změnit romové nebo ty v jejich náhledu na ně?

Není tady

#109 4. 1. 2008 11:59

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Fatimah: dobrá, tedy začlenění. Ale jsi si vědoma, že pokud člověk je za bílého dne přepaden cikánem (případně při troše štěstí mu cikán jen ukradne peneženku v metru) a pak přijde domů a dočte se o té pozitivní diskriminaci (byt, školné, cokoliv), tak mu to na náladě nepřidá? Dobrá, zkusme začlenění, zkusme pozitivní diskriminaci, ale na rovinu: pokud nebude viditelný výsledek třeba do 10 let, tak to společnost naprosto přestane zajímat a o to víc bude volat po represích. Jestli před 10 lety se Romové brali jako něco nepříjemného, tak dneska by je 90% populace nejraději vystěhovalo mimo území naší republiky a to mluvím hodně mírně. Tímhle tempem tady za 10 let budou polovojenské domobrany, které budou suplovat nedostatečnou práci policie.

Není tady

#110 4. 1. 2008 12:00

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Web

Musim napsal(a):

Fatimah: proč je náš zájem je integrovat, když jejich zájem NENI se integrovat? Mají oni zájem o integraci? Neměly  x-století, k tomu aby to učinili? Tento problém není jen problém našeho státu. V každé zemi se chovají stejně...to jsou geny. Nebo kde to chování berou? Prostě jim to většina umožňuje a toleruje, jak chtějí žít, tak tak žijí. Já chci taky žít jinak. Koho to zajímá? jak by se mnou honem byťák zatočil a jak bych letěla, kdybych jenom chvíli prováděla v bytě a domě to, co oni nám! Mne by nikdo nelitoval....
Kdyby museli makat, jedou jinam! Viz cesta za dávkami do UK a pod! Kde byl výhody,tam utíkali (víz zákaz cesta a víza do Kanady)....
Jám vím přesně, když mne bylo, když mne někdo nařknul, že jsem cikánka jenom proto,že jsem tmavší a Češi jak nebyly zvyklý na "míchané" obyvatelstvo, nepoznáte rozdíl... Ale oni jsou i bílý "cikání" Olaši, modré-zelené oči, blond vlasy a zrovna těch se bojí  i sami Cikáni. Bydleli nedaleko nás a těm se vyhýbali všichni  a zdaleka.
Když chce, i Rom se vymaní ze svého prostředí! a půjde si za svým cílem a jiným stylem života.

Už jsem to tu psala, jejich integrace je v NAŠEM zájmu, ne v jejich. Oni se skutečně nepotřebují integrovat, mají dávky a když nebudou dávky, jsou jiné, nelegální cesty, jak přijít k penězům.
Pokud jim tedy do skonání věků nechceme vyplácet dávky pod hrozbou, že pokud tak nebudeme činit, stoupne mezi nimi kriminalita, je v našem zájmu postarat se o to, aby dosáhli potřebného vzdělání a našli si práci. To, že jsou toho schopni dokládá dostatečný počet mezi nimi, který to už dokázal.

Není tady

#111 4. 1. 2008 12:09

medveeed
♥♥♥----

Irenka21 napsal(a):

Pro lidi s kreativním zaměstnáním je auto nezbytnost, stejně tak pro ty, co do práce dojíždějí.

Irenko, já dojíždím, ale na benzín nemám peníze, takže dojíždím vlakem. Auto je jistě pohodlnější, ale není nezbytné. Narozdíl od potravin. To je můj názor. Kdybys nevydělávala tolik, kolik vyděláváš, ale zůstalo ti po zaplacení bytu 2 - 3 tisíce na měsíc, taky pro tebe nebude auto nezbytnost.

Není tady

#112 4. 1. 2008 12:12

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Web

PetrV napsal(a):

Fatimah: dobrá, tedy začlenění. Ale jsi si vědoma, že pokud člověk je za bílého dne přepaden cikánem (případně při troše štěstí mu cikán jen ukradne peneženku v metru) a pak přijde domů a dočte se o té pozitivní diskriminaci (byt, školné, cokoliv), tak mu to na náladě nepřidá? Dobrá, zkusme začlenění, zkusme pozitivní diskriminaci, ale na rovinu: pokud nebude viditelný výsledek třeba do 10 let, tak to společnost naprosto přestane zajímat a o to víc bude volat po represích. Jestli před 10 lety se Romové brali jako něco nepříjemného, tak dneska by je 90% populace nejraději vystěhovalo mimo území naší republiky a to mluvím hodně mírně. Tímhle tempem tady za 10 let budou polovojenské domobrany, které budou suplovat nedostatečnou práci policie.

Když mně bylo šest, pokusil se mně znásilnit spolužák z osmé třídy - nebyl to rom. Onehdá se mně v metru pokusil okrást nějaký klučina, taky to nebyl rom. Viděla jsem pána, jak se chová hrozně ke své ženě - nebyl to rom. Četla jsem o matce, který týrala své děti, o matce,která zabile své dítě - nebyly to romky. Jsem divná, když si nemyslím, že všichni neromové jsou násilníci a zloději? Vždyť jsem měla tolik špatných zkušeností...

Jsem si dobře vědoma toho, jak se na snahu pomoci jakékoliv menšině kdekoliv dívá většinová společnost. Naštěstí to není můj problém, já jsem si musela vybojovat své, ušla jsem docela dlouhou cestu při zbavování se předsudků a podobná cesta nás čeká všechny.

Třeba větší snaha o informovanost veřejnosti, třeba takoví skvělí kluci jako hudebníci skupiny Gipsy cz, Vlasta Horváth a podobně dokáží i ty, kteří prostě jen přejali pohodlný názor o tom, jak jsou všichni romové špatní a je potřeba s nimi udělat krátký proces, přesvědčit, že by to mohlo být i jinak, než se zdá.

Jenže je pohodlné myslet ve vyšlapaných kolejích, přebírat názory okolí a nespalovat zbytečně energii vytvářením vlastních myšlenek.. já to vím, ale třeba jednou budu lidi myslet sami za sebe - no, doufat se dá vždy wink

Není tady

#113 4. 1. 2008 12:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

proč je náš zájem je integrovat, když jejich zájem NENI se integrovat

Protože s nimi musíme žít, takže něco jako pud sebezáchovy, děvče. Těžko je poslat všechny na Sibiř nebo kamkoli jinam a s kočováním už je to taky složitější. Takový trochu kulhající přirovnání - když mi má zvíře (ne, nejsou zvířata - aby mi někdo nešel po krku), nést užitek, musím ho nejdřív aspoň trochu ochočit = naučit ho žít v jiných, než původních podmínkách, na které je zvyklé. Jenže to chce fůru času, pochopení a slušného zacházení, i když ono třeba nejdřív kope a kouše.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#114 4. 1. 2008 12:43

host5522
Host

A proč tohle píšete do fóra, které založil někdo, kdo má problém vyjít s výplatou a chce tipy jak ušetřit? vava

#115 4. 1. 2008 12:50

medveeed
♥♥♥----

Petře, plnit věznice nemá smysl, akorát to užírá peníze  z našich daní, ať už se jedná o černé nebo bílé, to je jedno. Za těžší porušení zákona (vraždy, znásilnění...)rovnou střílet. Stejně takové lidi NIKDY nepředěláme. Na druhé straně, když lidi nebudou mít dostatek peněz (opět bez rozdílu barvy pleti), krádeží bude přibývat. Je to logický vývoj. Z něčeho žít musí. Každý by měl mít možnost pracovat za slušnou mzdu, ze které se dá vyžít. Tímto samozřejmě neschvaluji krádeže,  naopak. Ale v poslední době jsem byl několikrát různými způsoby okraden (o peníze i věci, švagrové vyloupili poněkolikáté chatu...), policie nemá chuť cokoliv řešit. Lidi, kteří např. ukradnou kabely a pak nefunguje signalizační zařízení na přejezdu, bych taky střílel. To je všeobecné ohrožení, nemám slitování. Rozhodně je věcí politiků, aby dokázali udržet morálku společnosti. Pokud nebudou darebáky patřičně trestat, bude jich víc a víc, páč se jim jejich činnost vyplatí. Dodnes jsem nepochopil, proč byl zrušen trest smrti. Já bych navrhoval zákon: oko za oko, zub za zub. Dokud to tak nebude, budou se mít hajzlíci dobře. Zloděje bych ukazoval veřejně-v televizi, novinách, na fotografiích za výlohou atd. Slušný člověk to musí schvalovat.

Není tady

#116 4. 1. 2008 13:05

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

proč je náš zájem je integrovat, když jejich zájem NENI se integrovat

Protože s nimi musíme žít, takže něco jako pud sebezáchovy, děvče. Těžko je poslat všechny na Sibiř nebo kamkoli jinam a s kočováním už je to taky složitější. Takový trochu kulhající přirovnání - když mi má zvíře (ne, nejsou zvířata - aby mi někdo nešel po krku), nést užitek, musím ho nejdřív aspoň trochu ochočit = naučit ho žít v jiných, než původních podmínkách, na které je zvyklé. Jenže to chce fůru času, pochopení a slušného zacházení, i když ono třeba nejdřív kope a kouše.

Integrovali se několik století, výsledek nulový. Jedině tvrdé represe a finance na ně platí.

Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

#117 4. 1. 2008 13:10

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

medveeed napsal(a):

Petře, plnit věznice nemá smysl, akorát to užírá peníze  z našich daní, ať už se jedná o černé nebo bílé, to je jedno. Za těžší porušení zákona (vraždy, znásilnění...)rovnou střílet. Stejně takové lidi NIKDY nepředěláme. Na druhé straně, když lidi nebudou mít dostatek peněz (opět bez rozdílu barvy pleti), krádeží bude přibývat. Je to logický vývoj. Z něčeho žít musí. Každý by měl mít možnost pracovat za slušnou mzdu, ze které se dá vyžít. Tímto samozřejmě neschvaluji krádeže,  naopak. Ale v poslední době jsem byl několikrát různými způsoby okraden (o peníze i věci, švagrové vyloupili poněkolikáté chatu...), policie nemá chuť cokoliv řešit. Lidi, kteří např. ukradnou kabely a pak nefunguje signalizační zařízení na přejezdu, bych taky střílel. To je všeobecné ohrožení, nemám slitování. Rozhodně je věcí politiků, aby dokázali udržet morálku společnosti. Pokud nebudou darebáky patřičně trestat, bude jich víc a víc, páč se jim jejich činnost vyplatí. Dodnes jsem nepochopil, proč byl zrušen trest smrti. Já bych navrhoval zákon: oko za oko, zub za zub. Dokud to tak nebude, budou se mít hajzlíci dobře. Zloděje bych ukazoval veřejně-v televizi, novinách, na fotografiích za výlohou atd. Slušný člověk to musí schvalovat.

Rovnou středověksmile)) Hrrr, na něěěěě.....smile
Jdi na film Václav, třeba něco pochopíš......
Nechci teď bránit vrahy,zloděje atd. Ale ona naše justice není vždy spravedlivá a někdy také odsoudí neprávem a pak se za katr dostane někdo kdo tam nepatří. Věř tomu. Tento svět není jen černobílý. Je barevný a někdy ty barvy splívají dohormady a je třeba se s nimi bohužel,bohudík naučit žít....

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#118 4. 1. 2008 13:41

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

medveeed napsal(a):

Irenka21 napsal(a):

Pro lidi s kreativním zaměstnáním je auto nezbytnost, stejně tak pro ty, co do práce dojíždějí.

Irenko, já dojíždím, ale na benzín nemám peníze, takže dojíždím vlakem. Auto je jistě pohodlnější, ale není nezbytné. Narozdíl od potravin. To je můj názor. Kdybys nevydělávala tolik, kolik vyděláváš, ale zůstalo ti po zaplacení bytu 2 - 3 tisíce na měsíc, taky pro tebe nebude auto nezbytnost.

Naši rodinu by stálo víc dojíždění vlakem, je to drahé jakoo čert.

Upravil(a) Irenka21 (4. 1. 2008 13:42)

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#119 4. 1. 2008 13:42

medveeed
♥♥♥----

Klubko, myslím, že jsi ještě moc mladá a nezkušená. Nevím, jak by ti bylo, kdyby ti znásilnil nějaký grázl desetiletou dceru( po mohutné amnestii pana Havla!!!), která z toho má doživotní trauma. Chtěl bych vidět,jak by ses toto dotyčného zastávala. Víš, já jednu takovou znám (naštěstí není moje). A poznamenalo to celou jejich rodinu. Ta holka byla natolik chytrá, že si s ním ještě domluvila další schůzku, vše nahlásila policajtům a ti debilové místo aby byli potichu a dotyčného tam chytli, dali VŠE DO NOVIN. Pěkně dopředu, aby si to mohl přečíst a pro jistotu ho tak varovali...No nemám slov. Jestli tohle schvaluješ, pak si s tebou nemám o čem povídat. Mluvím o grázlech, kteří jsou jasní pachatelé. Zlob se nebo ne, ale v tomto mám jasno. Kdo má v tomhle státě soucit s oběťmi? NIKDO. Zato  vůči pachatelům si budeme brát servítky. Asi nemáš taky čisté svědomí. Jinak si to vysvětlit neumím.

Není tady

#120 4. 1. 2008 13:45

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Jo a dnes v Blesku jsem u snídaně četla nějaké finty, jak ušetřit u doktorů.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#121 4. 1. 2008 13:49

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Klubko napsal(a):

Aneri napsal(a):

No, já myslím, že Fatima, vzhledem ke své náklonnosti k jiné rase tady opěvuje písně i na cigány

Že ti vadí Romové můžeš klidně napsat aniž by narážela na to, že Fati chodí s přetelem Arabem.....  Taky máš trochu problémy s přijetím jiných národností,ne?

Ta věta od Aneri mi taky připadá hodně zajímavá. Můžeš mi definovat, co je to náklonnost k jiné rase????  yikes

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#122 4. 1. 2008 13:49

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

medveeed napsal(a):

Klubko, myslím, že jsi ještě moc mladá a nezkušená. Nevím, jak by ti bylo, kdyby ti znásilnil nějaký grázl desetiletou dceru( po mohutné amnestii pana Havla!!!), která z toho má doživotní trauma. Chtěl bych vidět,jak by ses toto dotyčného zastávala. Víš, já jednu takovou znám (naštěstí není moje). A poznamenalo to celou jejich rodinu. Ta holka byla natolik chytrá, že si s ním ještě domluvila další schůzku, vše nahlásila policajtům a ti debilové místo aby byli potichu a dotyčného tam chytli, dali VŠE DO NOVIN. Pěkně dopředu, aby si to mohl přečíst a pro jistotu ho tak varovali...No nemám slov. Jestli tohle schvaluješ, pak si s tebou nemám o čem povídat. Mluvím o grázlech, kteří jsou jasní pachatelé. Zlob se nebo ne, ale v tomto mám jasno. Kdo má v tomhle státě soucit s oběťmi? NIKDO. Zato  vůči pachatelům si budeme brát servítky. Asi nemáš taky čisté svědomí. Jinak si to vysvětlit neumím.

Jasně, kradu, nemám čisté svědomí. Je mi líto co se stalo dceři tvého známého,ale nemůžeš mě hned nařknout, že jsem něco provedla. Díky, tati, že nemám dost zkušenosti. Asi ne ve 30ti, ale věř, že jsem si taky v životě prožila docela peklo,viz jiná vlákn,ale to sem nepatří.
Stejně tak třeba komunisté odsoudili paní Horákovou, ale ta asi taky potřebovala trochu "na pr...",co? A nebyla to jen ona, jen ona byla zmedializovaná. Ale to byla panečku doba, všichni se měli,bezpečnost, každý šel někam něco napráskat, že ten to a tohle a už si mohl jít kutat do Jáchymova. Myslíš, že se tady dříve nekradlo,nevexlovalo? Ale ano a dost i vládní představitelé, protože i Komouši měli rádi valutky, bony atd.Takže nad podsvětím občas přimhouřili oko.
Mě by to líbila taková 1. republika. To souhlas:)

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#123 4. 1. 2008 13:52

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Irenko21, souhlasím. Jak jsem uváděla ceny jízdenek vloni po Praze, už v tom případě je oplatilo jet autem, protože za 60 czk koupím dnes třeba 2 litry benzínu a ujedu víc, než v MHD, nemačkám se, nečekám a neonemocním a jsem tam namísto 45 min. za 15 min. Co teprve za 78 letos - czk-matka dítě, tam zpět. A teď, když podraželi i vlaky, tak prostě to auto bude výhodnější, navíc cestou nakoupíš v Lidlu-levněji, odvezeš-netáhneš v ruce a pod. Mému auto bylo 21 let a jezdila jsem s ním pouze, když jsem měla na benzín, nebo to vyšlo levněji. Třeba 2 roky vůbec...nebylo zaco.

Není tady

#124 4. 1. 2008 13:54

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Petr100 napsal(a):

Integrovali se několik století, výsledek nulový. Jedině tvrdé represe a finance na ně platí.

My jsme je ale neintegrovali, my se pouze snažili je převychovat k obrazu svému(speciálně za komunismu) . Snažit se v někom potlačovat a vymýtit jejich kulturu není integrace.  Dělali jsme něco, o co oni nestáli, tak se to teď obrací proti nám.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#125 4. 1. 2008 13:54

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

První republika? Tohle je citace z jednoho článku z internetu:

"Dovedu si představit, jak nekritičtí zbožňovatelé první republiky, prezidenta Osvoboditele a i onoho prezidenta nazývaného kupodivu Budovatelem (co vlastně vybudoval a kdy?) při čtení článku lkají a současně nadávají. Bere jim iluze o jedinečném a báječném předválečném Československu.

Česká společnost se odedávna vyznačovala silnou snahou o rovnostářství vlivem obrozeneckého mýtu o chudém původu Čechů z malých útulných vesnických chaloupek, z čehož vyplývala sžíravá závist a z ní i udavačství, s neblahými důsledky uplatňované za druhé republiky, protektorátu i za komunistické éry. Zřejmě ze stejných rovnostářských příčin vznikl i extrémní sklon Čechů k levici - republika unikla několikrát jen o vlásek komunistickému převratu, například když zbolševizované československé legie z Ruska vytáhly ze Železné Rudy, kde byly dislokovány, do Prahy svrhnout vládu v době, kdy velmi slabou armádu tvořily jen zahraniční legie. Nebo když komunisty zhlouplí českoslovenští železničáři odmítli přepravu zbraní Polsku přes území ČSR, v době, kdy Polsko zápasilo o bytí a nebytí před Varšavou s Rudou armádou vedenou Tuchačevským. Také v počtu členů komunistické strany na milion obyvatel byla předválečná ČSR opravdu nejzkomunizovanější zemí světa (!). O militantním českém nacionalismu a antisemitismu tentokrát pomlčme.

Navzdory tomu, že 1. republika zaručovala individuální demokracii, skupinová demokracie nebyla. Vyskytovalo se i mnoho jevů, které demokracii dokonale deklasovaly. Tzv. Pětka až Dvacítka - vnucování rozhodnutí předáků vládnoucích stran poslancům parlamentu - kdo jejich příkazu jak hlasovat neuposlechl, toho strana odvolala (tzv. vázané poslanecké mandáty). Nejen běžní politici, nýbrž i TGM, používali vůči svým politickým protivníkům nečistých metod. (TGM je znám také svým výrokem, že dva Němci a dva židé ve vládě stačí.) Jsou důkazy o tom, že TGM ze státních peněz bez obalu sanoval i soukromé dluhy s Hradem spřízněných politiků , vzniklé z hazardních her, z výdajů na milenky, z utrácení manželek a podobně. Taktéž byl v pozadí různých afér deklasujících pověst některých nepohodlných politiků.

Masaryk řídil stát za vydatné pomoci rozsáhlé sítě informátorů, jejichž udání shromažďovala a prezidentu předávala KPR (Kancelář presidenta republiky). Lidé, dokonce i proslulí Pátečníci a další velmi známé osobnosti psali, většinou anonymně, dopisy o tom, kdo, kde, co řekl, udělal, co zamýšlí a podobně, s upozorněními typu "slovutný pane presidente, račte si na něj dát pozor!". Tyto dopisy s adresou President Masaryk, Hrad, házeli do schránek nočních redakcí prohradních listů. Ráno s nimi redakční poslíčci spěchali na Hrad. Mnohé z nich se zachovaly v archivu TGM.
Beneš jako ministr zahraničí nechal důsledně utajovat všechny zprávy čs. diplomatických misí v SSSR o poměrech tam panujících. Odtajnili je teprve Němci za protektorátu, Češi jim, navzdory tomu, že byly pravdivé, nevěřili. Aby se Beneš dostal po Masarykovi na vytoužený prezidentský stolec, zařídil amnestii členů KSČ uprchlých do Moskvy. Byl za to pak zvolen - stejně jako později Klaus - i poslanci za KSČ."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí