Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 1. 1. 2008 18:46

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Re: život na vesnici x život ve městě

Vzdy jsem zila v rod.dome ,ted take ,ale  nas dum je rozdelen na 3 byty.Jedna tato rodina ,bydlely driv v panelaku a tak jsou navykle na takove ty intriky a stichovani se ,coz ja jsem do te doby neznala.Takze tahle ma sousedka i jeji mati stoji casto pred barakem a kouri,kdyz mne vidi tak bud zmlknou nebo se usklebuji.Obe nepracuji a tak se asi nudi,moc prijemne to neni a ja nevim si s tim rady ,jak mam reagovat,jeste jsem se s necim takovym nesetkala.Nevite nekdo?

Není tady

#27 1. 1. 2008 19:22

Maniše
♥♥♥♥---
Místo: něco jako Hoštice :-)

radinka napsal(a):

Z toho, co čtu je mi smutno. Lidi na vesnici berete prostě jako drby, alkoholiky, apod. Já jsem žila ve městě a nyní na vesnici, takže můžu srovnat. Samozřejmě, že tady není takové kulturní vyžití, jako ve městě, každý den kino, divadlo, diska, bar, vinárna.No nevím , pro mě o tom ten život není. Já potřebuji s někým pokecat, mě těší, že mě lidé na ulici znají ,nebo i v obchodě, že se anonymně nemíjíme jako ve městě.Předtím v paneláku? To nikdo ani neví, jak se jmenuje soused, nebo jak vypadá? To se Vám zdá normální? Každý je zavrtaný v té své špeluňce a to co je za prahem jeho bytu  ho nezajímá...Znám ty výtahy poplivané od puberťáků, nebo neochotu vytírat chodby, společné prostory (při službě), nebo odhrnovat sníh. Vždy jsem byla vedle z toho, když na jaře stál sníh, kolik přibylo odpadků (papírky, plasty,...) pod okny mezi keři. Kdo to tam asi naházel??? Snažila jsem se zorganizovat něco jako jarní úklid. A výsledek? Ze 36 rodin (co bydlí v paneláku)nepřišla ani jedna.  To se na vesnici nemůže stát, tady se každý snaží, ať je to kolem krásné, určitě k  tomu napomáhá i ten fakt, že tady není ta anonymuta, a tak si nikdi moc nedovolí dělat binec.  Ale tak to má být, kdo co natropí, to má taky uklidit. A co se týče zábavy, myslím si, že se pobavíme líp, než ve městě. A kroužky, těch tady máme - asi kolem 20 nebo 25. Ale vše je o lidech. Nejde jen stát s napřaženou rukou,a čekat, kdo ti co dá. Zkus nějaký kroužek vést....

no jsem ráda, že to takhle u vás na vesnici chodí aspoň někde. hmm S těma kroužkama, až 25? Hm, naše vesnice je cca o 40 barácích, děti většinou kolem od 15-20 let a ti už mají záliby jen kouřit trávu, pít pivo a tak maximálně jezdit jako šílený autama po vsi a sem tam něco rozbít...ale vím to je asi všude...
Já jsem prostě zvyklá se nestarat o nikoho a tak bych očekávala, že se nebude nikdo starat o mě. Sledovat jak žiju, co si oblékám, za kým jdu na kafe, kdo jde na kafe za mnou atd. To mě štve! A pak se tu také necítím bezpečně - viz př. někteří psychopati, jak jsem psala v prvním příspěvku. hmm

http://beta.loga.cz/kategorie/loga_melodie/animace2/happytube/550086.gif

Není tady

#28 2. 1. 2008 15:57

holka
♥♥♥♥---

nedávno jsem se u přítelových rodičů na vesnici nestčila divit - pohoršovali se nad tím co si to ta mladá dovoluje zůčastnit se rozsvěcení stromku, když byl její děda takovej komunista !! Chudák ta mladá ženská, ta si tam asi užije, proti takovýmu myšlení asi ani nemá cenu bojovat, leda se obrnit a užívat si pozitiv vesnice. Já bych osobně na vesnici ale bydlet nechtěla - dojíždění, kroužky pro děti, školy, nemocnice, lékaři, nákupy, bez auta by byl dneska člověk vyřízenej.  Možná jednou v důchodu si pořídím pejska a budu se hrabošit na zahrádce a pít kafčo na zápraží. Dřív ale ne.

Není tady

#29 2. 1. 2008 16:47

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

No takhle - jaký si to uděláš, takový to máš....sousedi si vykrucují krky při pohledu na můj nákup ? No a co ? Koho to zajímá ? To je jejich problém, když jsou schopný mi závidět deset rohlíků a tři mlíka.

Bydlela jsem celý většinu života v Praze a bylo mi tam dobře, teď bydlím na vsi a je mi tam celkem taky dobře. Je tedy pravda, že místní drby, jsou-li jaké, mě naprosto míjí, protože tam v podstatě nikoho neznám, kromě nejbližších sousedů a i tam to končí u pozdravu. Takže jestli mě někdo pomlouvá, je mi úplně ukradené. Už jsme přestali chodit i do místní hospody, protože když jdu do restaurace ( poněkud honosný název, ale dejme tomu ) chci se tam najíst a ne, že mi už ve dveřích otrávená servírka sdělí, že polovinu jídelního lístku nemá...

Není tady

#30 2. 1. 2008 23:13

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Psala jsem už na začátku, že já na venkově problém nemám, našla jsem si přátele na stejné duševní vlně a manžel jich měl také dost, jsou fajn, s těmi, kdo mne pomlouvají do styku nepřijdu a také nevím, co by mophli říkat, když o mně nic moc nevědí, kluci zde mají normální kámoše, do páté třídy chodili do školy tady, potom na gympl, ale do kroužků chodili tady na ZŠ, aby nevypadli z místního dětského kolektivu,dojížděli autobusem a vlakem, jede sem každou hodinu z okresního města, nyní jsem jim pořídila auto, tak jezdí s ním, naše vesnice má asi 1200 obyv. a je tu škola až do devítky. Nebyla jsem spokojená se životem v paneláku, sousedi čučeli z oken, balkónů, na chodbě stále někdo lezl, nemyli chodby, rozbíjeli a kradli, co se dalo, tady je to lepší, nikdo v noci neřve za stěnou, necítím smrad z cizího záchodu a na balkóně nesedím pět metrů vedle vypalující sousedky, když si to přeji mám klid, když

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#31 3. 1. 2008 2:01

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

mikuelini napsal(a):

Vzdy jsem zila v rod.dome ,ted take ,ale  nas dum je rozdelen na 3 byty.Jedna tato rodina ,bydlely driv v panelaku a tak jsou navykle na takove ty intriky a stichovani se ,coz ja jsem do te doby neznala.Takze tahle ma sousedka i jeji mati stoji casto pred barakem a kouri,kdyz mne vidi tak bud zmlknou nebo se usklebuji.Obe nepracuji a tak se asi nudi,moc prijemne to neni a ja nevim si s tim rady ,jak mam reagovat,jeste jsem se s necim takovym nesetkala.Nevite nekdo?

IGNORUJ!!!

Není tady

#32 3. 1. 2008 7:43

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

ita napsal(a):

Moje dcera se vdala na vesnici, žila tam 16 let. Donutili ji pěstovat zeleninu, kytky, chovat králíky a stejně ji nikdy mezi sebe nevzali. Její muž musel chodit do hospody, aby si nemysleli, že je pod pantoflem, stal se z něj časem alkoholik.  Dokonce když udělala diskotéku na oslavu dceřiných narozenin, zakázali svým dětem se zúčastnit. Rozvedla se a dnes žije spokojeně ve městě. Máme chatu v nádherné přírodě za vesnicí, tam se moc těším, ve vesnici bych žít nechtěla.

Narovinu říkám, že bych na vesnici žít nechtěla. Krásná příroda je sice super, ale to je asi tak vše. Spokojeně žiju ve městě, na panelákovém sídlišti a vlastně nám nic nechybí. 100m od baráku řeka, most a za mostem chatová osada a les (takže příroda), před i za barákem dětské hřiště s uměle vybudovaným kopcem (prima pro děti na sáňkování, bobování atd.), kousek od baráku obchody (jednota, albert, o kus dál - pěšky větší kousek, autem 5-10 minut hypernova, kaufland, tesco), přímo na sídlišti zdravotní středisko, lékárna, škola, školka, pošta, zastávka MHD se spojem každých 10minut jen 3 minuty od baráku..
Nejsem materialista, ale oceňuji, že nemusím být závislá na dojíždění autem - za prací, do školy, do obchodů, k lékaři, za kulturním vyžití .., že si děti nezávisle na spojích mohou vybrat kroužek či koníček dle své vůle a že pokud nejsem spokojená s jednou školou, mám na výběr další čtyři, stejně tak školky .. A rozhodně nemám pocit, že bychom nějak trpěli tím, že nejsme uprostřed přírody, kde lišky dávají dobrou noc.
Nemusím mít strach jít v noci sama - sídliště je solidně osvětlené a noční klid až na občasné excempore náctiletých podnapilých výrostků je to také v pohodě.
Do přírody to nemáme daleko, přitom všechny vymoženosti města takřka u nosu. A že ve městě žijí lidi anonymně ? Neřekla bych. Hodně se tady známe, hlavně lidi z baráku, navíc snad každý tady má nějaké zvíře (psa, kočku, králíka) a tak se lidé hodně znají i skrz zvířata (v dobrém i špatném slova smyslu).
Na vesnici bych nešla ani omylem, jsem spokojená tam, kde jsem.

Upravil(a) Ela.. (3. 1. 2008 7:46)

Není tady

#33 3. 1. 2008 8:58

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

No vidíš a mne spíš obtěžovala ta blízkost lidí v paneláku a drbny tam byly také, myslím, že horší než tady, nejlíp mi bylo zasvobodna ve vekoměstě, ale na rodinný život to nebylo. Ony děti ve městě mají blíž k různým neplechám, snáze se dostanou s kamarády do hospod a heren, to jsem naštěstí doma ještě nezažila. Tady znám rodiče kamarádů synů a vím, co je to za rodiny.

Upravil(a) Irenka21 (3. 1. 2008 8:59)

Není tady

#34 3. 1. 2008 11:58

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Nikdy bych na vesnici bydlet nechtěl. Často tam jezdíme, vidím tam akorát nezaměstnané povaleče na návsi a v hospodách, báby u kostela, všichni drbají, pomlouvají, intrikují. Děti mají jedinou zábavu - vzít nějaký vrak Škody 120, jet na diskotéku, opít se, zapíchat si a pak jet zpátky, většinou s bouračkou. Pokud to na nějaké vesnici máte jinak a lépe, tak vám to ze srdce přeju, ale budete spíš výjimkou.

Ve městě je to daleko anonymnější, nikdo si nikoho nevšímá, přitom v paneláku se všichni známe a vycházíme spolu výborně, je tam čisto, nikdo si nic nezávidí, hned vedle jsou Tesca, Hypernovy, nemocnice a tak dále. Všichni mají práci, Romové tady nebydlí, moc důchodců vlastně také ne. Jedinou nevýhodou je, že tu není za rohem les, ale není problém vzít auto nebo kolo, po pár kilometrech je člověk pryč z města.

Není tady

#35 3. 1. 2008 14:18

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

No já si jako povaleč nepřipadám a nikdo z našich přátel a rodiny.

Není tady

#36 3. 1. 2008 17:59

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Web

já teda nevim, ale přijde mi to jako atakování života na vesnici. bydlím na vsi od narození. když mi bylo osm, přestěhovali jsme se z menší do větší - jsou od sebe cca 50km. v novym bydlišti jsem nejdřív měla kamarády, ale postupně se vytratili, teď tu mám jednu dobrou kamarádku, ostatní přátele mám ve městě nebo na jiný vesnici. a co jako? jsem tu přesto spokojená. nikoho nezajímám, mě nazajímají ostatní, nikdy jsem sem pořádně nepatřila a už asi nikdy nezapadnu. neuvědomuju si, že bych tady viděla povaleče. pokud něco zaslechnu, je to spíš úsměvný. jasně, i my tu máme tzv. obecního blázna, ale že by někoho ohrožoval, to ne, zeptáte se ho, kdy jede bus, co se hraje v národnim, on vám to poví big_smile z města k nám jezdí mhd, jsou tu kroužky, školka, škola, doktoři (i když já teda chodim jinam). lidi tady pořádně neznám, když se chci o někom bavit, popíšu ho. všichni se se všema zdraví a pokud se nenávidí, jejich věc. každý si dělá, co uzná za vhodné, jezdí na nákup do hypermarketů, mění okna, opravujou baráky - jejich věc, když mají peníze... ve městě bych nemohla bydlet - fajn, že je to kousek, ale to je tak všechno.

každá vesnice je přece jiná, je to jen o lidech, kt. tam žijí.

PetrV: ... Děti mají jedinou zábavu - vzít nějaký vrak Škody 120, jet na diskotéku, opít se, zapíchat si a pak jet zpátky, většinou s bouračkou. Pokud to na nějaké vesnici máte jinak a lépe, tak vám to ze srdce přeju, ale budete spíš výjimkou." - to je přece blbost, nemyslíš? proč by takový vesnice měly být výjimkou? tvoje smýšlení fakt nechápu. jak můžeš soudit podle návštěvy jedné vesnice? ale co, to je jedno, každý máme jiný názor....

Upravil(a) leny.wood (3. 1. 2008 18:00)

Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

#37 3. 1. 2008 18:30

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

leny.wood: ber to tak, že jsem měl možnost porovnat město X s vesnicí Y a výsledek dopadl naprosto jasně pro město X. Neznamená to, že by to mělo být pravidlem. Třeba máš zkušenost opačnou, vždyť nic neříkám.

Není tady

#38 3. 1. 2008 19:15

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

PetrV napsal(a):

Nikdy bych na vesnici bydlet nechtěl. Často tam jezdíme, vidím tam akorát nezaměstnané povaleče na návsi a v hospodách, báby u kostela, všichni drbají, pomlouvají, intrikují. Děti mají jedinou zábavu - vzít nějaký vrak Škody 120, jet na diskotéku, opít se, zapíchat si a pak jet zpátky, většinou s bouračkou. Pokud to na nějaké vesnici máte jinak a lépe, tak vám to ze srdce přeju, ale budete spíš výjimkou.

Ve městě je to daleko anonymnější, nikdo si nikoho nevšímá, přitom v paneláku se všichni známe a vycházíme spolu výborně, je tam čisto, nikdo si nic nezávidí, hned vedle jsou Tesca, Hypernovy, nemocnice a tak dále. Všichni mají práci, Romové tady nebydlí, moc důchodců vlastně také ne. Jedinou nevýhodou je, že tu není za rohem les, ale není problém vzít auto nebo kolo, po pár kilometrech je člověk pryč z města.

Tada! Já si taky jako povaleč nepřipadám. Chodím poctivě do práce i moje rodiče a prarodiče se chovali čestně. S těma místníma ochmelama a drbnama je to tak nějak pravda! Ale to je, Petře, bohužel všude, jen v těch městech to není tolik vidět a hlavně se o to tolik nikdo nestará. Třeba u nás na vesnici zase děti neznají drogy, nebo poflusané podchody usch to se zase musím vesnice zastat.

Není tady

#39 3. 1. 2008 19:38

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Se teda nemůžu nějak vzpamatovat z toho Petrova příspěvku va
Takže my, vesničani, jsme jen nezaměstnaný póvl, který jen píchá, chlastá, drbe a intrikuje? Si to tady přečítám pořád dokola a nějak tomu nemůžu uvěřit va
Takže my jsme asi něco jako ta horší skupina cikánů? 
By mě akorát zajímalo, do které vesnice to, Petře, jezdíš. Vím, že život na vesnici není med, ale že jsme až takový hnus, to by mě nenapadlo.

Není tady

#40 3. 1. 2008 20:24

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Neber to tsk tragicky, každý mluví podle své zkušenosti a ta může být dost jednodtranná.Tak přeji dobrou noc, já se jdu něčehoi nachlastat a potom si asi zapíchám, pěkně se vyspěte, zítra ahoj, mám ještě dovču, tak se ukážu a budeme o někom drbat nebo se drbat někde.

Upravil(a) Irenka21 (3. 1. 2008 20:25)

Není tady

#41 3. 1. 2008 20:31

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Irenka21 napsal(a):

Neber to tsk tragicky, každý mluví podle své zkušenosti a ta může být dost jednodtranná.Tak přeji dobrou noc, já se jdu něčehoi nachlastat a potom si asi zapíchám, pěkně se vyspěte, zítra ahoj, mám ještě dovču, tak se ukážu a budeme o někom drbat nebo se drbat někde.

Teda si mě fakt pobavila, Irenko. Dík tummenupp

Není tady

#42 3. 1. 2008 20:50

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Ježíši, mluvím o vlastní zkušenosti, to přece neznamená, že je to tak všude, ne? Neberte všechno doslova smile Prostě dobře znám jedno velké město a jednu malou vesnici a když porovnám výhody, nevýhody a zkušenosti, tak je to tak 99:1 ve prospěch města. Týká se těch dvou konkrétních nejmenovaných lokalit. Pro mě je to ovšem taková zkušenost, že na vesnici bych nešel ani náhodou. Ale stejně tak třeba někdo poprvé přijede z vesnice do Prahy, na Václaváku uvidí ty cikány a štětky a zařekne se, že do města by se nikdy nestěhoval.

Není tady

#43 3. 1. 2008 21:28

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

PetrV napsal(a):

Ježíši, mluvím o vlastní zkušenosti, to přece neznamená, že je to tak všude, ne? Neberte všechno doslova smile

Jo chlape zevšeobecňování je svinstvo. To tady jeden na vedlejším foru napsal že 99% tohohle národa je lůza...... to mi přijde ještě horší, ty jsi urazill vesničany a on takřka všechny lidi v týhle republice. big_smile

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#44 4. 1. 2008 1:16

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Na vesnici bych se rozhodně neodstěhovala,,jsem zvyklá na město..myslím,že je to všude stejný,,opravdu záleží na lidech..
Neumějí se k sobě chovat a závidí si nos mezi vočima..a to je ten problém.dumbomJá bych nežila na vesnici,né že se tam pomlouvaj  to jsou mě ukradený,ale na mě je tam moc velkej klidek,někdy až nuda...lolMě stačí 14 dní dovolená na chatě a už se těším do města...I když člověk nikdy neví,,Jestli se dožiji důchodu,že bych se tam přeci jen odstěhovala.lollol

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#45 31. 1. 2008 14:25

nmery
♥♥♥♥---

No tak tedy se přidám narodila jsem se na vesnici.Když jsem se vdávala chtěla jsem do města.Můj manžel mne přemluvil, že by to byla blbost.Prý děti můžou běhat po dvorku aniž bychom se báli že jich něco přejede nebo že nějaký úchyl je zatáhne do houští a zneužije.Já zvažovala vše pro a proti jsem z hospodářství i když za komunistů nám nechali jen záhumenku musela jsem makat a v 18 jsem byla rozhodlá že toho už bylo dost,přesto mne manžel přemluvil.Žiji na vesnici už 38 let máme dvě děti moji sourozenci a mám jich 4 žijí taky na vesnici i když jiné néjsou povaleči nejsou alkoholici a tak pod.jak to tady někteří tvrdí. Samosebou že bych lhala kdyby říkala že jsou tu všichni skvělí a dokonalí to není pravda ale taky není pravda že jen mladí z vesnice kouří marihuanu, fetují pijí a jezdí ve 120 po...atd.Máme tu skvělou školu dost kroužků a hodně záleží na lidech.Máme tu ochotníky hrají 2 krát do raka divadlo máme cimbálovku klub důchodců to není špatné protože ty typické drbny chodí po výšlapech a pomáhají těm co můžou míň a na drby jim nezbývá tolik času.Jo a taky kdo lidem nedává příležitost k pomluvám tak ho nepomlouvájí tak lehce.Jinak se ,ale klaním těm co dokážou odsoudit vesničany .stoltstolt

Láska je ta,která zůstává stále,ať jí všechno dáváme,nebo všechno odepíráme.

Není tady

#46 5. 2. 2008 20:05

dasa1
♥♥♥♥♥♥-

Jsme na vesnici druhý rok ,je tady 30 obyvatel  hruza obchod tu není hospoda taky ne kamarádku zde nemám .Bydlela jsem v Brně,já jsem sem nechtěla ,ale manžel.Na autobus chodím 1km pěšky.Příroda je tady krásná máme velkou zahradu ,jenom na práci.Nevím jak to tady vydržím.Do práce nechodím protože mám v péči starou maminku ,takže se nikam nedostanu......

Není tady

#47 5. 2. 2008 22:41

Bea
♥♥♥♥---

V dnešní době bydlet na vesnici? Leda jako výdělečně samostatně činná  nebo mít jisté zaměstnání ,mít na opravy baráku stále,mít pojízdný auto a na benzín.
Ve městě kde jezdí MHD se mají důchodci rozhodně dneska lepší.Mám ve větším městě tetu (přes 70let s manželem)šli po 60 do bytu ze začátku brblali ,dnes by neměnili.V paneláku  se necítí sami ,koupili si malou zahrádku,nemusí lítat na starý kolena kolem starýho baráku ,chtít po dětech že oni ,,musí po nich tam jít bydlet a udržovat barák,auto již prodali neboť se již necítí na řidiče,a všude jezdí MHD,mají srazy s důchodci na samých dýchánkách atd.nemocnici mají taky ve městě.

Není tady

#48 5. 2. 2008 22:52

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Tak mě to tu nějak zaujalo... big_smile Narodila jsem se ve městě, žila ve městě 47let a z toho 27 v "paneláku"... Dnes bydlím na vsi, kde je jedna hospoda, kaplička a ...nic. big_smile Neměnila bych, protože mě začal "panelákový spoluživot" obtěžovat tak, že to prostě nešlo! Bud´ psychiatr, nebo kriminál! wink Ono denně, přes zed´, poslouchat, čí dítě přineslo špatnou známku, kdo komu co provedl a vědět, kdy si který soused právě "ulevil", či vypustil vanu, na mě bylo moc...sem tam "blafavý čoklík", nametený "puberty" a dál a dál... Ale můj názor je, že člověk dokáže žít a mít přátele a "svůj" způsob života, všude tam, kde právě je a je úúúúplně jedno, jestli se dostane "do opery" za deset minut, či za dvacet... vissla Já měla města a těsný, neadresný blízkosti lidí "plný zuby" a volila jsem větší soukromí, s větší "starostlivostí" okolí...Tak že, každý, podle svého! ...a jak se tu rozčilujete nad příspěvkem (PetrV), to je stejně tak možný ve městě, jako na vsi... wink big_smile

Není tady

#49 6. 2. 2008 17:14

Bea
♥♥♥♥---

Já kdyby měla dostatek peněz a stále k mání pojízdný auto taky bych volila ,malý jednogenerační domeček a z jedný strany nemít sousedy ale bohužel je to jen sen.Na baráku kde jsem bydlela zase nad námi byla dálnice a ty kamiony slyším dodnes hučet ve dne v noci,v paneláku zase sousedi ale záleží na koho narazíte ale ta dálnice tam bude stále a co z toho máte že jste na baráku a kafčo v létě radši nakonec vypijete v kuchyni než na dvoře neboť ten hluk aut je nemožný.

Není tady

#50 6. 2. 2008 18:08

nmery
♥♥♥♥---

Helgo plně s tebou souhlasím.Bea já bydlím v ráji na samotě skoro,obklopena dobrýma lidma a už se těším na jaro jak budem s mužíkem pít kafe u vycházejícího slunce a pozorovat zvířata jak nám udržují pozemky.Je pravda je rozdíl a rozdíl,ale já bych neměnila a kdo k nám příjde tak skoro každý závidí ten klid i když je vykoupen prací prostě neměnila bych. stolt stolt

Láska je ta,která zůstává stále,ať jí všechno dáváme,nebo všechno odepíráme.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí