6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem přemýšlela, kde je lepší žít - jestli ve městě a nebo na vesnici.
Sama jsem se narodila v městečku, kde žije asi 7 000 obyvatel. Žila jsem tam do svých cca 22 let (spokojeně)a pak poznala v práci přítele a přestěhovala se k nim na vesnici. Všechno je tak nějak normál, mám auto, takže si můžu kdykoliv zajet do města (od nás cca 15 km) kde si nakoupím, zacvičím, zařídím věci, které potřebuji.
Na co si ale nemůžu zvyknout jsou ty lidi tady u nás na vesnici. Nevím jestli je to všude, ale setkávám se tady asi s pár lidma, kteří jsou v pohodě - buď jsou to starší lidi, kteří nejsou skoro vidět ani slyšet, na nic si nestěžujou, dá se s nimi hezky popovídat a pak rodiny s dětmi. Druhá polovina, větší polovina - jsou feťáci, drbny, psychopati, alkoholici...atd Př. jedna rodina - manželé, starší - mají tři děti - dvě holky a jednoho kluka -
první holka, má přítele, postavili barák - jsou nešťastný, protože mají každý někoho jiného a tak ona utekla (nikdo neví kam), on si natáhl do baráku její nejlepší kamarádku + sousedku od vedle, která má manžela a ten jezdí zase o vesnici dál, kde má rozvedenou milenku. Mazec. Druhá jejich dcera je feťačka, která nedávno ohrožovala přítelkyni svého bratra nožem, protože měla absťák. Jejich otec je blázen, není to tak dlouho co honil manželku po vesnici s pistolí, že jí zastřelí...
Včera jsme šli posedět do místní hospůdky, kam přílítl kluk (skoro soused) s nožem a řval na nás, že nás stejně všechny zabije:co: no prostě síla, jak z blbýho filmu
A takových podobných situací je tady spousta, zdá se mi, že tu jsou většinou lidi nešťastný, každý řeší každýho, každý spí s každým, zastupitelstvo je taky skoro k ničemu. Začínám mít problém už i sama s přítelem, mám sto chutí to tu zabalit, jenže přítel nechce má tu kamarády. U nás ve městě, kde jsem bydlela jsem se tolik nesetkávala s takovýma případama, ale to je asi o tom, že to je město a každý nezná každýho.
No tak jsem se vypsala, takže jestli to máte někde podobný tak pište
Není tady
No já bych řekla, že záleží na tom v jaké životní etapě se člověk nachází, jako mladá jsm žila ve velkoměstě, snad každý druhý večer jsme někam chodili a bylo to fajn, potom v o něco menším městě, nebylo to špatné, ale děti potřebovaly rozlet, louky, les, zahradu, kola a sport a psa, tak jsem se přesunula na vesnici kousek od města, je fakt, že tady je naše rodina víc spjatá dohromady, ale přátele, občas vyjítí do společnosti praktikuji dodnes, pokud mi to práce dovolí, dnes se do práce dojíždí i ve větších městech, nějak v tom vidím jenom pozitivum, že po příjezdu z práce si mohu posedět na dvorku, vyběhnout k lesu a ne koukat na městské domy, synové zde mají také přátele a s nimi vyrážejí za zábavou, svůj životní způsob si najdeš všude. Snad ještě dodám, že sice nemáme všechny sousedy přátelské, ale pár milých lidí se tu našlo, ti ostatní pro mne neexistují, myslím si o nich svoje a pracuji jinde, takže mi můžou líbat řiť jako řiť.
Upravil(a) Irenka21 (30. 12. 2007 21:02)
Není tady
Tak to je vostrý Zlatá anonymita velkoměsta,nikdo nikomu nevidí do talíře ani do postele ani do rodiny.Někdy je to lepší. A jak tak koukám i bezpečnějsí.
Není tady
Luizi napsal(a):
Tak to je vostrý Zlatá anonymita velkoměsta,nikdo nikomu nevidí do talíře ani do postele ani do rodiny.Někdy je to lepší. A jak tak koukám i bezpečnějsí.
jo přesně já ve městě pomalu nevěděla kdo je kdo, ani mě to nezajímalo, měla jsem tam kamarády, zábavy taky dost. Tady na vesnici je fakt, že je tady krásná příroda ale to je tak všechno.
Příjdu do obchodu, nahlas pozdravím a nic. Nikdo neodpoví, jen mě všichni sjedou pohledem, protože mám sukni a kozačky...a už na nich vidím, jak si šeptaji, ukazují...přítel mi říká ať to neřeším, a já se snažim.
Ale to, že už se bojim jít večer venčit psa, protože je to tady samý min poloviční blázen...a co až budu mít děti.
Není tady
Moje dcera se vdala na vesnici, žila tam 16 let. Donutili ji pěstovat zeleninu, kytky, chovat králíky a stejně ji nikdy mezi sebe nevzali. Její muž musel chodit do hospody, aby si nemysleli, že je pod pantoflem, stal se z něj časem alkoholik. Dokonce když udělala diskotéku na oslavu dceřiných narozenin, zakázali svým dětem se zúčastnit. Rozvedla se a dnes žije spokojeně ve městě. Máme chatu v nádherné přírodě za vesnicí, tam se moc těším, ve vesnici bych žít nechtěla.
Není tady
Je to vždy jenom o člověku, já pěstuji tak tři rajčata průměrně, ovocné stromy kvůli ovoci na zavařování, můj muž za celých 8 let, co jsme spolu nebyl v hospodě a přesto, když někoho potká, všichni ho zdraví, je pravda, že je velitel zdejších dobrovolných hasičů, nějaké klepy mne nikdy nezajímaly, bavím se s lidmi , kteří mi sednou, je fakt, že nakupuji jinde, protože to mám cestou z práce, ale jinak si nikdo nic nedovolil a kdyby dala bych mu, co proto. Slabší povahymohou mít potíže, jenže my vlastně nejsme klasická vesnice, ale taková vilová čtvrť mimo centrum vesnice, cítím se tu dobře a nevím o některých vilkách v jiných ulicích ani, kdo tam bydlí. Prostě starousedlíci mohou být protivní a ti mne nezajímají, přijdu do kontaktu jenom s rodiči kamarádů svých synů a se svými známými.
Upravil(a) Irenka21 (31. 12. 2007 0:02)
Není tady
A kdyz bydlite ve meste, tak vas zase sleduji a pomlouvaji ostatni partaje v panelaku. Tam se lidi slysi pres zed, vidi si tzv. do talire jeste vic nez na vesnici. Tot moje zkusenost.
Není tady
Myslím že vychovávat děti na vesnici je lepší, klidnější a volnější. Já jsem na vesnici žila vždy a chtěla jsem si koupit byt ve městě. ROzhodli jsem se ale jinak, přivdala jsem se na vesnici k mužům a mám kolem sebe úžasné lidi. Zdá se mi, že většina cvoků žije spíš ve městě a schovávají se tam v anonymitě. Důležité je asi žít jak chce každý sám, já nevím co je motyka a že máme slepice se jen domýšlím podle vajíček naskládaných v košíku za dveřmi............. a taky to jde.
Není tady
Májajája napsal(a):
Myslím že vychovávat děti na vesnici je lepší, klidnější a volnější. Já jsem na vesnici žila vždy a chtěla jsem si koupit byt ve městě. ROzhodli jsem se ale jinak, přivdala jsem se na vesnici k mužům a mám kolem sebe úžasné lidi. Zdá se mi, že většina cvoků žije spíš ve městě a schovávají se tam v anonymitě. Důležité je asi žít jak chce každý sám, já nevím co je motyka a že máme slepice se jen domýšlím podle vajíček naskládaných v košíku za dveřmi............. a taky to jde.
Hezké ohodnocení, nás měšťáků
Není tady
Ota napsal(a):
Májajája napsal(a):
Hezké ohodnocení, nás měšťáků
No dyť nějaká řevnivost mezi městem a vesnicí být musí, ne???
Není tady
ita napsal(a):
Moje dcera se vdala na vesnici, žila tam 16 let. Donutili ji pěstovat zeleninu, kytky, chovat králíky a stejně ji nikdy mezi sebe nevzali. Její muž musel chodit do hospody, aby si nemysleli, že je pod pantoflem, stal se z něj časem alkoholik. Dokonce když udělala diskotéku na oslavu dceřiných narozenin, zakázali svým dětem se zúčastnit. Rozvedla se a dnes žije spokojeně ve městě. Máme chatu v nádherné přírodě za vesnicí, tam se moc těším, ve vesnici bych žít nechtěla.
no tak takhle nějak podobně to máme u nás taky...dneska jsme s přítelem vzali auto a jeli na nákup do města.
U nás je obchůdek kam chodim maximálně pro pečivo, který si ještě musím objednávat. Když jsme přijeli a otevřeli kufr a začali věci nosit do baráku, tak si lidi co šli kolem mohli vykroutit krk aby se mohli dívat co všechno jsme nakoupili...to ještě bydlíme u toho obchodu a už teď vim, jak nás tam pomlouvaji, že místo aby jsme udělali kšeft u nás jezdíme do města...;)sousedi důchodci, taky občas jedou do města a ty opravdu vyndavají nákup z auta až když se setmí aby je nikdo neviděl
Není tady
z vesnice pocházím, ve městě bydlím asi 10 let a zpátky bych se nevrátila ani náhodou-je to fajn když můžem jet k našim třeba v létě-to je paráda-zahrada,bazén... ale jinak mezi "místní" nechodím-nemají mě rádi a je taky ne.. vždycky jsem myslela trochu jinak než oni-a to neříkám že jsem nějaká hogo fogo,nevím jestli mi to tak vždycky připadalo,ale většinou tam jsou takový existence jak píše maniše... A navíc když pomyslím na to jak jsou tam lidi závistivci-naši jsou zemědělci,takže se nadřou až až ,ale tkový ti co sedí jen v hospodě a kafrají...tak hrozně pomloouvaj a záviděj i "suchý z nosu.."
Navíc naše vesnice je mpoměrně vzdálená od města,takže už kvůli dětem-co se týče jednou koníčků a sportu,je to takový složitý..takhle máme školu za nosem..
Není tady
sudina napsal(a):
z vesnice pocházím, ve městě bydlím asi 10 let a zpátky bych se nevrátila ani náhodou-je to fajn když můžem jet k našim třeba v létě-to je paráda-zahrada,bazén... ale jinak mezi "místní" nechodím-nemají mě rádi a je taky ne.. vždycky jsem myslela trochu jinak než oni-a to neříkám že jsem nějaká hogo fogo,nevím jestli mi to tak vždycky připadalo,ale většinou tam jsou takový existence jak píše maniše... A navíc když pomyslím na to jak jsou tam lidi závistivci-naši jsou zemědělci,takže se nadřou až až ,ale tkový ti co sedí jen v hospodě a kafrají...tak hrozně pomloouvaj a záviděj i "suchý z nosu.."
Navíc naše vesnice je mpoměrně vzdálená od města,takže už kvůli dětem-co se týče jednou koníčků a sportu,je to takový složitý..takhle máme školu za nosem..
právě že mi jde taky o děti... sama jsem měla školu, sportovní a kulturní zařízení v místě bydliště a bylo to super. Vůbec bylo tam víc dětí ... těch kamarádů co tam bylo...tady vezmu odpoledne psa na procházku a nepotkám venku jedno jediný dítě...
Je fakt, že je to taky o téhle době...samý počítače, hry...
Není tady
chápu...tady jezdí autobus snad jen ráno a odpoledne poslední ve tři a to je všechno...
Kdybych sama neměla auto, tak tady umřu nudou.
A to nemluvím o dojíždění do práce
Není tady
sudina napsal(a):
já vlastně kvůli práci šla do města a pak i za láskou...s kterou sice dávno nejsem,ale díky bohu za to...
já šla na vesnici taky za láskou, bez rozmyšlení...dneska bych si to ale sakra rozmyslela...člověk se chybama učí
Upravil(a) Maniše (31. 12. 2007 12:03)
Není tady
Já to vidím taky trochu jinak.Jsem z hlavního města,z paneláku.Šla jsem taky za láskou do malý vesničky.Bylo mi 19.Co jsem se nabrečela,strašně se mi stýskalo,nemohla jsem si zvyknout.Dnes bydlíme v malém městečku,kousek od původní vesničky.Nikoho si nevšímám,nikomu neubližuju,to samé čekám od ostatních.A zatím to vychází.Myslím,že záleží s kým chci být.My bysme mohli být i v paneláku,ve městě.Hlavně,že jsme spolu.
Není tady
Han, to je právě ono, jste na to dva. Moje dcera se tam přivdala, on měl svoje kamarády, co trávili volné chvíle v hospodě a tak tam taky chodil. Dcera byla neustále sama s dětmi. Navíc jí do všeho mluvili jeho rodiče, organizovali je (žádná dovolená - je práce...). Už je to pár let, co s dětmi utekla domů (sehnali jsme jí byt). Děti se potýkaly ve škole s hroznými problémy, sháněli jsme doučování na všechno. Jsou nadané, ale neměly možnost se zájmům věnovat, dnes jim to chybí. Dcera se vyjádřila, že se tam žilo jako před sto lety. Byla to klasická vesnice, dnes už jsou sídliště v okolí velkých měst, kde se žije úplně jinak.
Není tady
J aziju na malym meste asi tak 5 tis. obyvatel, do skoly dojizdim do vetsiho mesta a pritel je na skole v Pze, takze obleceni a jine veci nakupuji levneji v PZe, za sportem to mam kousek od domu (lyze a tak) ale az dostuduji chtela byh na chvili do Phy a az budu planovat rodinu tak zpatky do mensiho mesta, dke mam vsechny kamarady a tak...no uvidime jak to vyjde:) Kazde ma neco:)
Není tady
Každý jsme jiný a tak každému vyhovuje něco jiného.
Cvoci nejsou jenom ve vsi, nebo jenom ve městě - jsou prostě všude. A když vás bude chtít někdo pomluvit, tak si důvod najde vždycky.
Není tady
Z toho, co čtu je mi smutno. Lidi na vesnici berete prostě jako drby, alkoholiky, apod. Já jsem žila ve městě a nyní na vesnici, takže můžu srovnat. Samozřejmě, že tady není takové kulturní vyžití, jako ve městě, každý den kino, divadlo, diska, bar, vinárna.No nevím , pro mě o tom ten život není. Já potřebuji s někým pokecat, mě těší, že mě lidé na ulici znají ,nebo i v obchodě, že se anonymně nemíjíme jako ve městě.Předtím v paneláku? To nikdo ani neví, jak se jmenuje soused, nebo jak vypadá? To se Vám zdá normální? Každý je zavrtaný v té své špeluňce a to co je za prahem jeho bytu ho nezajímá...Znám ty výtahy poplivané od puberťáků, nebo neochotu vytírat chodby, společné prostory (při službě), nebo odhrnovat sníh. Vždy jsem byla vedle z toho, když na jaře stál sníh, kolik přibylo odpadků (papírky, plasty,...) pod okny mezi keři. Kdo to tam asi naházel??? Snažila jsem se zorganizovat něco jako jarní úklid. A výsledek? Ze 36 rodin (co bydlí v paneláku)nepřišla ani jedna. To se na vesnici nemůže stát, tady se každý snaží, ať je to kolem krásné, určitě k tomu napomáhá i ten fakt, že tady není ta anonymuta, a tak si nikdi moc nedovolí dělat binec. Ale tak to má být, kdo co natropí, to má taky uklidit. A co se týče zábavy, myslím si, že se pobavíme líp, než ve městě. A kroužky, těch tady máme - asi kolem 20 nebo 25. Ale vše je o lidech. Nejde jen stát s napřaženou rukou,a čekat, kdo ti co dá. Zkus nějaký kroužek vést....
Není tady
Žijeme na vesnici cca 250 obyvatel, no co vám budu vykládat. Drbárna jako řemen. Když točil pan Troška slunce, seno......tak měl sakra pravdu. Bylo to moc hezky natočený, přesně podle toho, jak to na vesnicích chodí. Každý ví o každém úplně všechno, kolikrát i něco navíc
Bydlíme s manželem v chalupě až úplně na samém konci vsi, mezi místní vůbec nechodíme. Byly časy, kdy jsme si mysleli, že se odstěhujeme, člověk tu musí mít sakra ostrý lokty, aby to ustál. Jsou tu hodně zlý a nebezpečný lidi. Udávají, píší anonymy. Někdy bych bydlela nejradši v hodně velkém městě, někdy bych chtěla bydlet zase někde na samotě u lesa. Ve velkém městě proto, protože je tam všechno, jak se říká, u nosu. Práci, doktora, nákupy.
Ale jinak jsem tu ráda, vesnice leží na klidném místě, okolo jen příroda a lesy, do města 6 km.
Není tady
radinka napsal(a):
Z toho, co čtu je mi smutno. Lidi na vesnici berete prostě jako drby, alkoholiky, apod. Já jsem žila ve městě a nyní na vesnici, takže můžu srovnat. Samozřejmě, že tady není takové kulturní vyžití, jako ve městě, každý den kino, divadlo, diska, bar, vinárna.No nevím , pro mě o tom ten život není. Já potřebuji s někým pokecat, mě těší, že mě lidé na ulici znají ,nebo i v obchodě, že se anonymně nemíjíme jako ve městě.Předtím v paneláku? To nikdo ani neví, jak se jmenuje soused, nebo jak vypadá? To se Vám zdá normální? Každý je zavrtaný v té své špeluňce a to co je za prahem jeho bytu ho nezajímá...Znám ty výtahy poplivané od puberťáků, nebo neochotu vytírat chodby, společné prostory (při službě), nebo odhrnovat sníh. Vždy jsem byla vedle z toho, když na jaře stál sníh, kolik přibylo odpadků (papírky, plasty,...) pod okny mezi keři. Kdo to tam asi naházel??? Snažila jsem se zorganizovat něco jako jarní úklid. A výsledek? Ze 36 rodin (co bydlí v paneláku)nepřišla ani jedna. To se na vesnici nemůže stát, tady se každý snaží, ať je to kolem krásné, určitě k tomu napomáhá i ten fakt, že tady není ta anonymuta, a tak si nikdi moc nedovolí dělat binec. Ale tak to má být, kdo co natropí, to má taky uklidit. A co se týče zábavy, myslím si, že se pobavíme líp, než ve městě. A kroužky, těch tady máme - asi kolem 20 nebo 25. Ale vše je o lidech. Nejde jen stát s napřaženou rukou,a čekat, kdo ti co dá. Zkus nějaký kroužek vést....
Tak tohle ti, Radinko, opravdu závidím. To se tady u nás na vesnici stát nemůže, aby se lidé snažili, aby tu bylo všechno krásné. Právě naopak. Tady závidí každý každému úplně všechno. Každý dělá všechno pro to, aby ten druhý měl všechno horší než on. Nedej Bože, když si někdo koupí nové auto, nebo dá nová okna do baráku
Není tady
Kotěvbotě napsal(a):
radinka napsal(a):
Tak tohle ti, Radinko, opravdu závidím. To se tady u nás na vesnici stát nemůže, aby se lidé snažili, aby tu bylo všechno krásné. Právě naopak. Tady závidí každý každému úplně všechno. Každý dělá všechno pro to, aby ten druhý měl všechno horší než on. Nedej Bože, když si někdo koupí nové auto, nebo dá nová okna do baráku
já žiju na vesnici celý život, dřív na větší, teď na malé. Jsme tu 20 let, ne starousedlíci. A nemůžu si stěžovat. Se všemi se zdravíme, se všemi vycházíme, pomluvy mně nezajímají, nezabývám se jimi. Všichni si vidí do talíře, všichni o všech vědí všechno, ale taky když potřebuji, tak soused přijde a pomůže. Není problém si zajít něco vypůjčit ať už do kuchyně nebo do dílny. Fakt je, že nejsme takoví typičtí, nemáme hospodářství, jenom slepice, na zahrádce pěstuji jenom to,co já chci, když teda chci.A je mi úplně šuma fuk, kdo si co myslí.Děti už jsou odrostlé, studují VŠ.Žijeme v klidu,v krásné přírodě, okolo samé nádherné stromy.Autem není problém zajet nakoupit, je to 5 min.Vím, že za pár let nás čeká stěhování do větší,střediskové,vesnice a vůbec, ale vůbec se nám tam nechce.
Není tady