3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Můj ivot udělal kotrmelec a zatím ve nasvědčuje tomu, e budu mít jakoto samoivitelka miminko
V souvislosti s tím řeím svou bytovou situaci, a počítám, zda si budu moci dovolit být za svoje úspory dva roky na rodičovské (a v té době sama platit nájem, hypotéku a vechny ostatní výdaje.) Svoje výdaje odhadnout dokáu, ale u prcka fakt netuím..
Proto se vás ptám, jaké jsou měsíční náklady na malé dítě, tím mám na mysli:
- na kolik cca vyjdou měsíčně plenky (např. kombinace Pampers a nějakých levnějích) - absolutně nemám tuení
- kolik stojí měsíčně např. Nutrilon a podobné výivy pokud nebude moné kojit
- na kolik cca měsíčně vyjdou příkrmy (různé přesnídávky, maso se zeleninou) atd. v době, kdy se ji přikrmuje
- dalí výdaje na dítě (např. nutná kosmetika, věci co jsou potřeba z lékárny atd)
- atd.
Na kompletní výbavičku na dítě včetně oblečení mám peníze bokem, proto mě zajímá jen běná kadodenní spotřeba do věku cca dvou-tří let.
Koukala jsem, e 10 lekcí plavání pro kojence v naem městě stojí 2.700,- Kč - to je fakt masakr
Moc děkuju za vechny vae odpovědi.
Upravil(a) yellow108 (25. 12. 2007 10:50)
luásku,
předevím BLAHOPŘEJI!!!
To jsou krásné starosti. Můu Ti říct, e zpočátku mimi není tak náročné na peníze, jako později. Otázka je, s jakou částkou bude muset vyjít a jestli bude otec dítka platit...
Kadopádně do věku 2-3 let dítě v pohodě uiví. Pokud nebude mít speciální potřeby, narodí se zdravé a ve půjde tak jak má.
Přesné ceny Ti u neřeknu, u mám děti větí, ale věř, e nikdy nebyla sociálně příhodnějí doba mít dítě, ne teď. Vyuij toho, ne to zase zkrouhnou.
Není tady
..
Upravil(a) yellow108 (25. 12. 2007 10:47)
Omlouvám, se, jestli jsem se Tě nějak dotkla.
Není tady
Yellow zalezi jak budes narocna.Pleny nemusis kupovat,ale muzes mit latkove a prat je.Prikrmy take nemusis kupovat hotove,ale udelat si je pro miminko sama doma,urcite to pro to miminko bude zdravejsi.
Není tady
yellow108 napsal(a):
Můj ivot udělal kotrmelec a zatím ve nasvědčuje tomu, e budu mít jakoto samoivitelka miminko
![]()
V souvislosti s tím řeím svou bytovou situaci, a počítám, zda si budu moci dovolit být za svoje úspory dva roky na rodičovské (a v té době sama platit nájem, hypotéku a vechny ostatní výdaje.) Svoje výdaje odhadnout dokáu, ale u prcka fakt netuím..
Proto se vás ptám, jaké jsou měsíční náklady na malé dítě, tím mám na mysli:
- na kolik cca vyjdou měsíčně plenky (např. kombinace Pampers a nějakých levnějích) - absolutně nemám tuení
- kolik stojí měsíčně např. Nutrilon a podobné výivy pokud nebude moné kojit
- na kolik cca měsíčně vyjdou příkrmy (různé přesnídávky, maso se zeleninou) atd. v době, kdy se ji přikrmuje
- dalí výdaje na dítě (např. nutná kosmetika, věci co jsou potřeba z lékárny atd)
- atd.
Na kompletní výbavičku na dítě včetně oblečení mám peníze bokem, proto mě zajímá jen běná kadodenní spotřeba do věku cca dvou-tří let.
Koukala jsem, e 10 lekcí plavání pro kojence v naem městě stojí 2.700,- Kč - to je fakt masakr
Moc děkuju za vechny vae odpovědi
Ví, kdy vidím, e kouká i na plavání (2.700Kč)-tak Ti můu říci pouze tohle. Já, i kdy jsem manela měla, jsme si to nemohli dovolit, teda mohli, ale nezbylo by na jiné věci. Jistě, e chce pro dítě to nejlepí, ale prostě jsi samoivitelka-tak to je a musí, aspoň momentálně oddělit věci důleité, od těch, co být nemusí.
Není tady
Dnes jsou na tom maminky na materske o hodne lepe,ja kdyz se stala samozivitelkou to v roce 1995 tak materska byla 1600kc a zivotni minimum pro nas 5800.S toho jsem musela zaplatit byt a uzivit dve deti.Je pravda,ze jsem nikdy nemela papirove pleny a i ty presnidavky a polivcicky jsem si delala sama doma.Ono to tolik casu nezabere a vedela jsem,ze tam v tom nemam zadny konzervacni a chemicky latky.Taky je pravda,ze ja u svych deti za celou dobu co je mam nevim co je to,kdyz jsou nemocny.A do bazenu jsem s nima taky nikdy nechodila,ale na obycejnou prochazku do prirody nebo na loutkove divadlo ktere u nas bylo kazdy tyden.Ja vim asi te moje odpoved moc nepotesi.Ale i tak jsem te chtela napsat svuj nazor.
Není tady
Káčo, co jste si s manelem dovolit mohli a nemohli, mě dá se říci nezajímá. Kde jsi z mého příspěvku nabyla dojmu, e to plavání nutně musím mít, pouze jsem psala, e to tolik stojí. Ptala jsem se, kolik stojí nutrilon a pleny měsíčně, tak děkuji, e jsi mi odpověděla.
Holky, já vám za odpovědi děkuji, ale mě zajímá KOLIK CO STOJÍ V SOUČASNÉ DOBĚ. Proto jsem svůj dotaz směřovala na "rodinné finance". Kdybych chtěla, aby někdo rozebíral, zda se mu zdám jako (budoucí) samoivitelka náročná, formuluji svůj dotaz jinak a umístím ho na "psychologickou".
Aby mě tu nikdo nerozebíral, tak vás mohu ujistit, e budu ít (téměř) z ruky do huby. Vidím, e tady mi nikdo neodpustí, e jsem jako mladá holka svoje sedmileté úspory nefozfrcala za blbosti a díky tomu je teď můu pouít na výe uvedené a nedejboe jetě zauvaovat nad plaváním pro kojence..... To jsem opravdu náročná..... No comment.
Upravil(a) yellow108 (25. 12. 2007 11:20)
Tak Nutrilon teď po podraení stojí krabice 300,-- miminko vypije krabici za týden přibline. Plenky - malé miminko i deset a víc plenek denne to nejde určit přesne balík plenek kolik stojí - to záleí jaký druh plenek a co bude miminku vyhovovat, já mám tři deti a kadé se mi osypalo třeba po tesco plenkách a jiným detem to vyhovuje, balík cca 50 - 60 ks stojí 300 -400 kč, fakt záleí jaké plenky, pak ubrousky balení kolem 60 kč to se spotřebuje tak dve balení mesíčne, oblečky pro první díte i s kočárkem kolem dvaceti tisíc, a lékárnu ani nepočítám
Není tady
baru napsal(a):
Tak Nutrilon teď po podraení stojí krabice 300,-- miminko vypije krabici za týden přibline. Plenky - malé miminko i deset a víc plenek denne to nejde určit přesne balík plenek kolik stojí - to záleí jaký druh plenek a co bude miminku vyhovovat, já mám tři deti a kadé se mi osypalo třeba po tesco plenkách a jiným detem to vyhovuje, balík cca 50 - 60 ks stojí 300 -400 kč, fakt záleí jaké plenky, pak ubrousky balení kolem 60 kč to se spotřebuje tak dve balení mesíčne, oblečky pro první díte i s kočárkem kolem dvaceti tisíc, a lékárnu ani nepočítám
Baru, děkuji.
Není zač a drím palce a to zvládne
Není tady
Já to nedávno propočítávala.Jsme na Nutrilonu,zeleninku mu vařím doma,večer má kai.Pleny pouíváme Pampers a nevyjdou ani moc draho .Celkem je to asi 1500,- -1700,-Kč měsíčně.Ale pokud bude kojit tak tě to vyjde mnohem levněji-propijeme asi k tisícovce.Mau po koupání slunečnicovým olejem z lékárny za pár kaček a prdýlku rybylkou a vydrí celkem dlouho.
Není tady
Mates, díky. Pokud by to bylo do 1.700,- po nějakou dobu za pleny a do 1.500,- za Nutrilon, tak by to lo. Spí jsem se bála, aby to nebylo jetě víc.
yellow108 napsal(a):
Káčo, co jste si s manelem dovolit mohli a nemohli, mě dá se říci nezajímá. Kde jsi z mého příspěvku nabyla dojmu, e to plavání nutně musím mít, pouze jsem psala, e to tolik stojí. Ptala jsem se, kolik stojí nutrilon a pleny měsíčně, tak děkuji, e jsi mi odpověděla.
Holky, já vám za odpovědi děkuji, ale mě zajímá KOLIK CO STOJÍ V SOUČASNÉ DOBĚ. Proto jsem svůj dotaz směřovala na "rodinné finance". Kdybych chtěla, aby někdo rozebíral, zda se mu zdám jako (budoucí) samoivitelka náročná, formuluji svůj dotaz jinak a umístím ho na "psychologickou".
Aby mě tu nikdo nerozebíral, tak vás mohu ujistit, e budu ít (téměř) z ruky do huby. Vidím, e tady mi nikdo neodpustí, e jsem jako mladá holka svoje sedmileté úspory nefozfrcala za blbosti a díky tomu je teď můu pouít na výe uvedené a nedejboe jetě zauvaovat nad plaváním pro kojence..... To jsem opravdu náročná..... No comment.
Nemusí se hned čertit-stane se, e se zde i občas nepochopí přesně....Já mám dceru 5 let, tak u nevím, kolik takové ty věci na úplné prtě stojí, navíc to za těch pár let taky podrailo. Hodně jsem vybírala ty levnějí-jak tu u někdo píe-Rybilku z lékárny(je dost dobrá na opruzeniny), Tescácké plínky (v estinedělí jsem pouívala ty norm.bavlněné) a snaila jsem se u sebe podporovat kojení (kmínová polévka na tvorbu mléka+malému to vyene prdíky), abych nemusela být odkázána na Sunar a podobné....Oblečení jsem kupovala v jednom dobrém sekou-úasný věci, levný a malá byla oblečena, jak z Tuzexu
Není tady
Káčo, nezlob se, ale je toho na mě asi příli, take občas startuji na první nalápnutí...
Ale jo, dy jsi měla pravdu, já vdycky v rychlosti něco přečtu, něco mi z toho utkví v hlavě a hned odpovídám. Je jásné, e je toho i tak na Tebe dost-ale to bude dobrý, váně. Má aspoň podporu v rodičích, nebo někom blízkém?
Není tady
Já se nechci rouhat, kdy tady rozjídím takové debaty, kdy mám prcka asi tak 2 cm, ale prostě jsou finanční situaci budu muset asi řeit začátkem přítího roku, tak to holt jinak nejde. A musím si svoje výdaje nějak naplánovat (i kdy ve samozřejmě můe být jinak), abych věděla, zda i potom utáhnu hypotéku. Jinak - prcek bude mít vaničku a sedačku jetě po mně .
Jo, oporu mám v rodině a mohla bych bydlet u rodičů v bytě, ale vypadá to, e se o pár pater ní u naich uvolní byt a bude mi pravděpodobně nabídnut ke koupi, take teď dlouze počítám, zda budu schopná to vechno uplatit.
Upravil(a) yellow108 (25. 12. 2007 12:14)
Já tedy pouívám plínky tesco, 2 balíky za měsíc ( vyuívám akci 2+1 zdarma a vyjdou na 218,-Kč vechny tři balení ,mám je na noc a vycházky ven).Přes den doma dávám látkové.Zatím pořád jen kojím,take mlíčko neporadím.Příkrmy začnu dávat po silvestru,to bude malé 7,5 měsíce.Vařit si budu zeleninku doma :-))) .Oblečky kupuji v akci v Tescu nebo CaA a na www.mimibazar.cz .Počítám,e mě malá vychází zatím tak na 600-800 Kč měsíčně (oblečky, plínky,práek na praní,drogerie).Na zadeček mám rybilku,do koupele krémovou pěnu hypoalergení nivea a na tělíčko taky hypoalergení mléko nivea.Sna se opravdu kojit,nejen e to pro mimi to nejlepí,ale taky hodně uetří.Rady najde na www.kojeni.net
Drím palečky,a ve spolu s mimískem zvládnete.
Upravil(a) Helča2 (25. 12. 2007 12:05)
Není tady
Já kojila do jejích dvou let, take levný a přitom pohodlný (vude a hned teplý mlíčko :-))
Není tady
Káča napsal(a):
Já kojila do jejích dvou let, take levný a přitom pohodlný (vude a hned teplý mlíčko :-))
Taky bych ráda kojila, ale raději počítám s financemi za UV, kdyby to z nějakého důvodu nelo.
yellow108 napsal(a):
Já se nechci rouhat, kdy tady rozjídím takové debaty, kdy mám prcka asi tak 2 cm, ale prostě jsou finanční situaci budu muset asi řeit začátkem přítího roku, tak to holt jinak nejde. A musím si svoje výdaje nějak naplánovat (i kdy ve samozřejmě můe být jinak), abych věděla, zda i potom utáhnu hypotéku. Jinak - prcek bude mít vaničku a sedačku jetě po mně
.
Jo, oporu mám v rodině a mohla bych bydlet u rodičů v bytě, ale vypadá to, e se o pár pater ní u naich uvolní byt a bude mi pravděpodobně nabídnut ke koupi, take teď dlouze počítám, zda budu schopná to vechno uplatit.
Naviem, ako je to v Čechách, ale kamoke tuná na Slovensku banka počkala s hypotékou(alebo mono zníili výku splátok, neviem presne), cca na pol roka, potom musela spä do práce. Ale pretĺkla sa fakt úplne sama, podporu rodiny mala len z diažky a podporu spoluautora dieaa nulovú... Obdivujem ju a vidím ako iarivý príklad toho, e keď sa chce, vetko sa dá.
Není tady
Ahoj Yellow, vcera jsem se koukala na tohle tema a rikala jsem si jak je fajn, zes ho zalozila, nebot jestli si pamatujes se me to taky tyka a zajima
vybavicku uz mam teda nakoupenou, bohuzel v okoli nikdo mimco nema a veci po me uz jsou davno kdovi kde...
celkem jsem utratila asi dvanact tisic + kocarek jsem dostala od mamy.... plinky jsem poridila latkovy, nejen kvuli usporam, ale hodne kvuli zdravi miminka....
s tou hypotekou nevim, jak to budes zvladat, prave nejvetsi polozku mam za bydleni (7.500) jinak jsem pocitala s naklady na mimco tak 500-600 mesicne, s UV jsem pocitala asi s tisicovkou navic...
Není tady
Ahoj Bajajo, pamatuji se a zdravím tě. Já mám svých starostí dost a poslední, co jsem teď chtěla řeit je jetě hypotéka, ale vypadá to, e se bude prodávat byt u naich ve vchodě (co by bylo absolutně super z hlediska soukromí i hlídání). Ty náklady na byt by byly měsíčně celkem 12.500-13.500,- ale podle mých výpočtů a podle toho, co tu vichni píou, vypadá, e bych to spí zvládla. Líbí se mi, e je to byt 3+1 s kompletním vybavením, sice starým, ale to by mi nevadilo. A časem by se ke mně třeba někdo přistěhoval....
Pokud s prckem vechno dobře dopadne, tak budu mít jídelní idličku s pultíkem a stolkem, vaničku a nočník jetě po mě :-))), postýlku půjčenou, nějaké oblečení po synovcích a zbytek koupím po bazarech. Z mých kamarádů dítě taky nikdo nemá. Kočárek si koupím nějaký obyč., do 10tis. Plínky jsem počítala kombinaci Pampers, levnějích značek a látkových (nějaké látkové se v rodině asi najdou). Já jsem náklady na mimčo počítala tak 4500-5000 i s nějakou rezervou, ale pokud by to bylo míň, byla bych jedině ráda. Mně se teď uplně chce brečet těstím, e jsem byla vdycky spí spořivá (jednou jsem dokonce na Babinetu zaloila fórum "jak utratit peníze"... - teď jako kdy to najdu.
Upravil(a) yellow108 (25. 12. 2007 15:34)
S tim sporenim mi nezbyva nez ti zavidet vetsinu uspor co jsem mela, jsem za posledni rok a pul procestovala (ale nelituju toho)...a ten zbytek ted padl na zarizeni bytu a vybaveni pro mimco no a nejak rezerva, ale stejne pocitam s tim, ze pujdu brzy do prace....myslim, ze to zvladnem, jsme holky sikovny
ti co se k nam jednou nastehuji na nas budou pysni
Není tady
Bajajo, já VÍM e to zvládneme Ono nám toti nic jiného nezbyde. Ony ty moje úspory nejsou ádná horentní částka, ale ít se z toho dá relativně dlouho. Zvlá kdy nebudu jíst...
Aspoň vidím, e v ivotě nemá cenu plánovat. Plánovala jsem, e dám na jaře v práci výpověď a budu cestovat - a teď jsem najednou za svou práci hoooodně ráda. Tak teď jen doufám, e nám to s tím prckem vechno vyjde, ty u to má za pár..
Já bych doma chtěla být dva roky. Moná bych si nala jednou týdně nějakou brigoku, ale chtěla bych si prcka pořádně uít.
Upravil(a) yellow108 (25. 12. 2007 15:43)