6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Má cenu něco zkoušet, zásnuby apod. nebo ji nechat odejít ať si zkusí co chce i když ji třeba ztratím.
Není tady
podzim: "Má cenu něco zkoušet, zásnuby apod. nebo ji nechat odejít ať si zkusí co chce i když ji třeba ztratím."
Vůbec ji nemusíš ztratit tím, že ji necháš být. Žádný nátlak se dlouhodobě nevyplatí. Držím palce.
Není tady
Vždycky chtěla svatbu, ale hrozně moc. Já ale trval nejdřive na domě dítěti a nakonec až na svatbě. Zlomilo by jí to nějak kdyby viděla něco jinak, že by se mohla vdávat apod.? Vykašlala by se na něj?
Není tady
Podzime, tyhle stránky jsou absorpcí lidí, kteří stojí na nějaké životní křižovatce, jsem taky na jedné kde v jistých chvílích sama sebe nepoznávám jak SAMA SEBE dokážu trápit. Ve chvílích racionální střízlivosti naštěstí funguje pud sebezáchovy.
Jediné, co může v tvé situaci fungovat se vůbec neohlížet, co kdysi chtěla tvoje přítelkyně. Teď svými skutky nezměníš, co se děje v ní. Všechny pokusy dát jí v téhle situaci něco, co chtěla je citové vydírání, které jí má ukázat jak Ti na ní záleží. To ona ví a každý i ten odcházející si to dřív nebo později uvědomí, co ztratil a zažije si svoji chvilku uvědomění si. Pokud v té chvíli nebude opravdově šťastný někde jinde, tak se i možná vrátí. Nejrozumnější je k podobnému průseru přistupovat, že to skončilo. Vyžrat si svůj boj se svými sebelítostnými city. Pomalé sbírání z podlahy (pomalost dle síly sebelítosti) a kráčení někam dál.
Jestliže spolu máte být, pak jí musíš nechat být a projevovat tolik LÁSKY kolik umíš dát i když odchází. Pokud nebude chtít tak sebelepší skutek jí nezadrží.
podzim napsal(a):
Vždycky chtěla svatbu, ale hrozně moc. Já ale trval nejdřive na domě dítěti a nakonec až na svatbě. Zlomilo by jí to nějak kdyby viděla něco jinak, že by se mohla vdávat apod.? Vykašlala by se na něj?
Myslím, že jsi ji nedal tu základní jistotu, že opravdu budete patřit k sobě. Proč napřed barák, potom dítě a nakonec svatba ? To sis nechával zadní vrátka otevřená pro případ, že by vše nešlo podle tvých představ, tak můžeš kdykoliv vycouvat ? Když se buduje společný život, tak většinou začíná nějakým mezníkem a to je u svobodných obvykle svatba. Přistěhovala se za tebou, změnila bydliště, našla si ve tvé blízkosti práci a co jsi pro ni udělal ty ?
Žena je opravu od přírody naprogramovaná tak, že hledá nejvhodnějšího samce pro své děti, asi jí to svým jednáním nedokazuješ, proto se rozhlíží kolem.
Není tady
Já si tohle vše uvědomuju. Chápu to respektuju a beru jen jsem chtěl vědět, jestli někdo nebyl v podobné situaci, která vyůstila kromě odchodu i jinak a jak, případně jestli něco nepomohlo nebo by pomohlo. Nějaká zkušenost kromě odchodu, kdy by byl někdo v mé situaci, třeba i v její pozici a teď nebo i tehdá jestli by případná rozhodnutí něco změnilo, pomohlo jim, odvrátilo, nasměrovalo. Já už to vše beru a smiřuju se s tím, že odchází. Těžko, ale nic nezbývá. Jen chci zkusit vše ať si jednou až budu třeba sice jinde, ale srdcem u ní, nevyčítám, že jsem mohl udělat to či ono. Pokud budu jinde i srdcem budu rád a nic na tom, že jsem to zkusil nebude špatného. Vím spoustu lidí psalo nech ji být, taky to vypadá, že to jinak nejde a nepůjde, ale z výše jmenovaných důvodů přemýšlím nad vším, protože tenhle smrtící pocit bezmoci, kdy vám vše vámi milované v životě utíká mezi rukama je hrozný a bolí. No ale dost nářků, toť k vysvětlení mých všelijakých jindy v bežně životě nepochopitelných sebemrzkačských otázek a názorů, vám zkušenějším poutníkům, od řekl bych celkem spokojeného docela v pohodě a sebevědomého chlapíka, kterého tahle událost docela rozdrtila, změnila a kopla na dno.
Není tady
Díky Astro, takového něco jsem potřeboval. Konstruktivní kritiku a názor. Možná je v tom kus pravdy a možná jsem měl strach. Nevím. Už je asi pozdě ten názor měnit? Nic by to v jejich očích neznamenalo co?
Není tady
Poprvé jsem se opravdu hluboce zamilovala v sedmnácti letech. Byli jsme spolu skoro čtyři roky. Vztah byl od počátku určen k záhubě, pán byl starší a ženatý... milovala jsem ho celou svou bytostí a každý náznak možného konce jsem nesla velice těžko. On vždycky jen říkal - zapomeneš, uvidíš, prvná láska přebolí a pak každá další. Nevěřila jsem, myslela jsem, že pokud se rozejdeme, země se přestane otáčet kolem své osy, tráva zmodrá a slunce už nikdy nevyjde. Nevěřila jsem, že bych někdy mohla přestat cítit tu ohromnou lásku.. přestala, zapomněla, odpustila, zametla pod práh.
Přišli jiní, byly to větší nebo menší lásky, ale všechny už jsem brala s klidnějším srdcem protože jsem měla tu zkušenost, že sebevětší smutek odezní a sebevětší láska jednou vyvane.
Není tady
podzim napsal(a):
Já si tohle vše uvědomuju. Chápu to respektuju a beru jen jsem chtěl vědět, jestli někdo nebyl v podobné situaci, která vyůstila kromě odchodu i jinak a jak, případně jestli něco nepomohlo nebo by pomohlo. Nějaká zkušenost kromě odchodu, kdy by byl někdo v mé situaci, třeba i v její pozici a teď nebo i tehdá jestli by případná rozhodnutí něco změnilo, pomohlo jim, odvrátilo, nasměrovalo. Já už to vše beru a smiřuju se s tím, že odchází. Těžko, ale nic nezbývá. Jen chci zkusit vše ať si jednou až budu třeba sice jinde, ale srdcem u ní, nevyčítám, že jsem mohl udělat to či ono. Pokud budu jinde i srdcem budu rád a nic na tom, že jsem to zkusil nebude špatného. Vím spoustu lidí psalo nech ji být, taky to vypadá, že to jinak nejde a nepůjde, ale z výše jmenovaných důvodů přemýšlím nad vším, protože tenhle smrtící pocit bezmoci, kdy vám vše vámi milované v životě utíká mezi rukama je hrozný a bolí. No ale dost nářků, toť k vysvětlení mých všelijakých jindy v bežně životě nepochopitelných sebemrzkačských otázek a názorů, vám zkušenějším poutníkům, od řekl bych celkem spokojeného docela v pohodě a sebevědomého chlapíka, kterého tahle událost docela rozdrtila, změnila a kopla na dno.
Bla, bla, bla... vlky, plky, jenom se lituješ a stovkami slov se snažíš obhájit svou lásku k ní.
Jenže při tom nechceš vidět, že mi o ní nepochybujeme (jako o takové), jen zpochybňujeme
její cenu.
Takže natvrdo: Láska k někomu, kdo si to nezaslouží, je házení perel svi*ním.
Kapišto?
Mně se to samé stalo, když jsme měli dvě děti a lidé kolem si mysleli, jaké jsme vzorové manželství.
Logicky (?!) jsem taky furt nemohl pochopit, jak mohla takto zblbnout.
No prostě tak - mohla. Lásku nemůžeš vnucovat. Láska může zmizet stejně rychle, jako se objevila.
Howg.
Že je to vážné, mi došlo, až když ze mne chtěla udělat bezdomovce - s upřímně míněným vysvětlením,
že bych přeci dětem nebral střechu nad hlavou.
Pak teprve jsem přijal, že vedle mne žil člověk, který mi nepřál....
... aneb jak už napsala Astra, samičky si prostě hledají "vhodnějšího" samce pro "své" děti...
(což současně vysvětluje, proč tolik matek po rozchodu dětem odpírá styky s otcem)
Tak - a o čem chceš ještě dikutovat?
Není tady
1. Stejně (jako každý) hledáš radu, která bude korespondovat s tvým vnitřním nastavením - až zvoláš "jo, kur.va, to jsem potřeboval slyšet". Podle mě, a mohu se mýlit, nejsi schopen slyšet kecy o tom, že to přebolí, že pro jedno kvítí slunce nesvítí a že to je jen jedna z mnoha "osudových lásek", které prožiješ.
2. Zažil jsem podobný rychlý řez a pobláznění mé exmanželky (i když jsem ji neviděl líbat se se starším kolegou). A vedlo to k velmi rychlému odchodu.
3. Tudíž alespon vzdáleně mohu říct, že vím, jak se cítíš. Není to sice velké povzbuzení, ale mám pro ten stav beznaděje, plný otázek a žádných jasných odpovědí a nejistoty velké pochopení.
4. Pár postřehů instatního šovinisty:
- hrej tvrdou hru, ohlídej si peníze, smlouvy na barák a společný majetek - kočka může vyfičet dříve, než se naděješ (zatímco si budeš dělat naděje, ona leží v náručí jiného chlápka a plánuje s ním třeba budoucnost)
- máš právo být nakrknutej a naštvanej
- koncentruj se na sebe (to je šíleně těžký, protože máš pocit, že ti někdo trhá ruku - romantici říkají srdce - a jsi zaměřen jen a jen na svoji lásku a sebe snad ani nevnímáš). Na to co chceš a co je pro tebe dobrý a výhodný.
- nevrhej se jí kolem krku, drž si odstup. Nepiš jí SMS a nevolej jí. I kdyby ti měla ruka upadnout.
- nepros a nedolézej.
- kup si nový fáro nebo nové golfové hole a odjed na Madeiru nebo do Karibiku.
- obnov svá stará přátelství s modelkami a s holkami, které po tobě vždy jely
- hodně pij (doporučuji spíš kvalitní destiláty), nadávej jí do nevděčnic a povětrných žen a vyspi se s nejpěknější servírkou v baru.
5. Dobře si přečti příspěvky od zdejších moudrých žen:
- nikde není psáno, že i ta největší láska musí trvat věčně (někteří neprožijí ani to, co se podařilo dosud tobě)
- i zdánlivě skvělé vztahy se mohou jako mávnutím proutku rozpadnout
- čas je opravdu léčitel (i když ted mi prijde fakt mimo toto klišé používat)
- dýchej a nedělej pitomosti, netlač na ni, bud rozumně vstříčný, ale ne podlézavý
- smiř se pomalu s myšlenkou, že výsledek tvého konání nemusí dojít happy-endu
- k lásce protějšek opravdu nelze donutit (ale chytří manipulátoři to umějí aspon do té míry, že je na tobě žena emocionálně závislá :-)...což asi není láska, že? )
- zatímco budeš pomalu dýchat, tak přemýšlej, co chceš doopravdy. Co ti na vztahu mohlo vadit a co naopak bylo skvělé. Z čeho jsi měl strach a své partnerce neřekl.
PS: když se mě má přítelkyně zeptala, co bych dělal, kdyby si našla movitějšího chlápka. Tak jsem jí odpověděl, že bych jí sbalil kufry a s předstíraným úsměvem poslal pryč. Bolelo by mě to. Ale věděl bych, že to asi nebylo ono. Že by pro mě nebylo to "pravé", aby se mnou byla žena, která přesedlá při první příležitosti na zlatého koně. Chci ženu, která mě má ráda takového, jaký jsem. Chlápek s tisíci a jednou neřestí :-)
PS2: extra macho rada je pořádně ji seřezat zadek. Pokud ani to nepomůže, tak nevím :-)
Kazdopádne drzím palce - k tomu, abys skrze tuhle situaci poznal lépe sám sebe. (a protoze mám rád happy ends, tak samozrejme i k tomu, aby se ti tvoje princezna vrátila pokorně do tvé náruče)
Není tady
Tedy Nico, s tebou bych se nenudila
To by byl tedy mega fičák ))
(Technická: máš psa? Naučila bych se vařit paštičky )
Není tady
Nicolas to napsal moc pěkně a pravdivě.
Není tady
Podzime,
zkus si popřemýšlet, kvůli čemu máš svoji holku rád. Jestli si jí vážíš natolik, že jsi s ní chtěl žít, tak zkus nevyčítat. Pomůže i uvědomění si, že chybu může udělat každý (i Ty), ona opravdu momentálně něco v životě POZNALA. Tím myslím situaci, ne toho chlápka.
Nevím, jestli by bylo dobré jí nepsat a nevolat, jak radí Nikolas, já bych totiž v případě rozmýšlení měla za to, že o mě nestojíš. Čímž by moje rozhodnutí Tě opustit bylo asi rychlejší. Mělo by těch SMS a telefonátů být přiměřeně, žádné: "ode zdi ke zdi" - tzn. ji každou hodinu zahrnovat zprávami nebo naopak se neozývat vůbec. Zkuste o tom všem otevřeně pokecat.
Na nějakou servírku zapomeň, pokud chceš svoji holku opravdu zpátky. A žádnou její pokoru nečekej, to by nebyl dobrý základ do vztahu.
PS. Jo, tu Madeiru doporučuji. Ve dvou.
Nikolasi, myslíš, že bys sbalil kufry partnerce ve vašem společném!! bytě nějak extra rychle? Hmm, nevím, nevím...
Není tady
podzim napsal(a):
Díky Astro, takového něco jsem potřeboval. Konstruktivní kritiku a názor. Možná je v tom kus pravdy a možná jsem měl strach. Nevím. Už je asi pozdě ten názor měnit? Nic by to v jejich očích neznamenalo co?
Nie, pretože by to nebolo z lásky a presvedčenia, ale ZO STRACHU. Strach nie je dobrý motív.
Není tady
Pan,
kromě toho, že jsi často arogantní, tak děláš ještě ze psů paštiky? :-))))))
Já jsem veskrze nudný patron (nemám potřebu někoho zabávat) a ty fičáky přisuzuji svému prchlivému období. Spojení mega-čarodějky a pasivně-agresivního chlápka by mělo vskutku zvláštní dynamiku :-)
Tercilo,
cca 4hodiny. Osvědčily se mi ty velké černé igelitové pytle (neb je jasné, že toliko ošacení se do dvou kufrů nevejde). Neříkám, že by to nebolelo. Nemovitosti jsou bud v mém výhradním či v partnerčině výhradním vlastnictví. Je to tak lepší. Nemá to se sílou citu nic společného. Praktická věc.
Není tady
Nicolas napsal(a):
Pan,
kromě toho, že jsi často arogantní, tak děláš ještě ze psů paštiky? :-))))))
Já jsem veskrze nudný patron (nemám potřebu někoho zabávat) a ty fičáky přisuzuji svému prchlivému období. Spojení mega-čarodějky a pasivně-agresivního chlápka by mělo vskutku zvláštní dynamiku :-)
Ts ts ts Nico, takovej chytrej kluk a neví, jaký je rozdíl mezi upřímností a arogancí ???
A ještě k tomu nezná ani světové filmové trháky???
To se mi tedy fakt nechce věřit. A navíc: čéče pasivně arogantního chlápka ještě ve své sbírce exotů a jiné dravé zvěře nemám . A vzhledem k tomu, že si to umím celkem živě představit, jak se takový tvor v domacnosti i momo ni vlastně chová, docela by mne zajímalo, jak bych to ustála...
Jestli by ta paštička nakonec......njn, máš pravdu, fakt spojení na pytel
Není tady
JJ. Co člověk to exot(NIC). Bylo to poučné upřimné ze života....Na zapomenutí ty pravé rady, né tak extrémním způsobem, ale stejně asi nic jiného nezbývá. Hodný hodňous domácí teda nebudu.
Upravil(a) podzim (28. 12. 2007 14:51)
Není tady
Niko, dlouhé 4 hodiny??? No, to já když se vytočím.... to by mi stačily minuty
Ale ne, teď vážně, každý nemá svůj majetek, hodně lidí má právě majetek společný, a od toho se odvíjejí ty potíže "s pomalým balením".... No to nic, to je už mimo téma.
Není tady
Niko, tve rady ctu casto na americkych zenskych webech radicich jak se vyporadat s Tim Bidakem. Skoro bych si myslela, zes opisoval
Není tady
Podzime, doufam, ze slecna nesedne na vejicku zasnub ci dokonce svatebniho veseli. K nicemu by to nevedlo, leda mozna k ucasti v rozvodovych statistikach. Toto je presne situace, kdyby se lidi brat nemeli.
Jinak uz bylo vsechno receno, tak vyber ty spravne rady pro tebe
Není tady
Beru na vědomí.
Rady byly děkuji všem moc za účast.
Není tady
Mňo, nemáš zač, my MOC rádi někomu radíme..... (sami jsme si rady brali k srdci velmi těžce,
a tak dobře víme, jak je těžké je přijmout za své)... ;o))
Na rozdíl od těch, co si tím ještě neprošli, už však víme, že radikální řešení bývají ta
nejlepší (jenže to člověk ocení až s odstupem... ;o) ... Měj se hezky (na Madeiře)!
Čao!!!
Není tady
Hm, dals jí šanci, to je dle mého správné, ale druhou už jí, být tebou, nikdy nedám...
Upravil(a) Bellagambi (30. 12. 2007 12:26)
Není tady
Nicovo návod je supr. Jen to seřezání přítelkyně bych vynechal, ještě by tě zažalovala a manažer zmlátil
Osobně si myslím, že je na čase ukázat, že si skvělej chlápek a že za to stojíš. Myslím si, že už jí k sobě nepřitáhneš, ale jediné co můžeš udělat je, že toho zalituje. Vůbec ale nejlepší je dělat vše tak, aby ses z toho co nejdříve dostal.
Mně se osvědčilo, že jsem si zjistil maximum informací o "nevěře", zdravě se naprdnout, vše rychle a rázně vyřešit a víc se nezajímat. Šlo mi především o mě, o to abych se z toho rychle a s co nejmenšími bolestmi dostal.
P.S. Ona neví, oč přichází a některá jiná po tobě skočí a bude si tě hýčkat jako drahokam. Tak proč lpět na minulosti?
Není tady