6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím Vás, předem chci říct, že sleduji tohle fórum, ale nikdy jsem neměl co říct, až teď, proto první příspěvek. Můj příběh je řekl bych normální až na to, že to mělo být navždy...což je asi bláhové, leč..Poznali jsme se na výšce oba normální, rozumní, atraktivní tedy ona více a o rok starší.Bohužel ona původem kousek od Brna, já z valašska. Láska jako trám co hory přenáší. To znamenalo počáteční potíže v cestování, ale zamilovali jsme se tak, že před rokem, po dvou letech společného idilického vztahu se ke mě nastěhovala. Začli jsme plánovat, ale jelikož já končím školu až v lednu šlo zatím jen plánovat. Nicméně částečně dělám a tak jsem začal budovat v našem rodiném domě podkrovní byt, který měl být běhém měsíce hotový. Ona zkončila v loni školu a letos na podzim si u nás našla práci. Ano u nás v okresním městě, i když byla od Brna. Tolik jsme chtěli být spolu a naše prostředí, moje rodina a moji známí se ji tolik zalíbilo, že se z tama odstěhovala a žila tu spokojeně. Vše asi začlo u ní v práci. Velká firma mnoho lidí a ona jako atraktivní účetní se stala asi středem zájmu. Já to věděl, ale náš vztah byl tak dospělý a opravdový, že bych si prostě nepřipustil, že se kdy něco může stát. Plánovali jsme dům, děti a taky svatbu a to velmi brzy, prostě vztah, který nám každý záviděl. Takový, že ještě minulý týden jsme si psali zamilované a krásné sms. Vybírali věci do bytu, dárky, laškovali o jménech potomků a měli krásný sex. No a teď k tomu co se stalo.Při jedné cestě z nákupů, jsem ji načapal se starším manažerem při líbání někde na parkovišti. Po velkém mém výstupu a jeho ujetí pryč jsme doma v slzách probrali co se děje a nakonec s tím, že sama neví co se jí to stalo a že to zkončí šla druhý den do práce. Jenže se jí to rozleželo a potom co přiznala, že jsou spolu v minimálním kontaktu jen pár týdnů se rozhodla odejít ode mě s tím, že ho miluje. Miluje. Takže během týdne se mi můj život zhroutil jak domeček karet. Ona je emocionální člověk, takže co by druhý vzal jako flirt a šel dál ona ne. I když ví, že má doma chlapa, pro kterého je vším a který ji zbožňuje chce to risknout s cizím člověkem a jíd hned k němu. Samozřejmě on je sám a tak slibuje hraje na city a ona se chytla a mě zbyly teď před vánoci jen oči pro pláč a všude jen prázdno. Veškeré debaty a racionální vysvětlení, protože jako chlap vím sám jak to funguje u žen, když se člověk snaží , ty ji jen odtáhnou a naštvou. Poraďte má něco cenu zkusit. Měl se ten skoro 4letý vztah někam hnout...zásnuby apod. Už jsem opravdu v koncích. Odpustil bych. Stálo by to za to leč teď mě nechce
Upravil(a) podzim (1. 1. 2008 15:59)
Není tady
Víš, to je jak přes kopírák, pdobných příběhů tu najdeš desítky.....
Dej jí čas, dej jí možnost se rozhodnout.
Neposuzuj co kdo udělal nebo jak to vzal -Ona je emocionální člověk, takže co by druhý vzal jako flirt a šel dál ona ne. Ona si se svým životem může dělat co chce a vzít to může také jak chce.
Nechápu tvou poslední větu
Nedávno jsme slyšela větu: dokázal bych bez tebe žít, ale nechci
a to je vše oč v tvém životě běží, ta věta totiž znamená vyjádření svobodné volby....
Není tady
Jasný to je život spoustu podobných příběhů. To je jasné, že může, každý může cokoliv. Myslel jsem to tak, že naše plány se postupně začaly plnit no a vše začlo mít směr a hlavně jsme byli oba šťastní a já vím, že ještě nedávno opravdu nedávno mě milovala a cítila tu harmonii taky, takže tápu jestli v těhle situacích , kdy nejde o dejme tomu vyprahlý a špatný vztah, jestli má cenu teda z mé strany něco zkusit, nebo prostě ji nechat jíd ať to zkusí s ním, protože tím, že se musí odstěhovat, půjde zřejmě rovnou k němu a já ji ztratím navždy, protože teorie není praxe a sám vím, taky jsem to zažil, že taková ta mladá začínajicí poblouzněná láska lehce převálcuje spokojený vztah za určitých okolností. Tím jsem myslel rozdíl mezi racionálními a emocionálními lidmi.
Upravil(a) podzim (24. 12. 2007 2:17)
Není tady
No víš je to chemie a je to moc silné, a jelikož to nezvládla ukočírovat teď, tak bys mohl čekat že se jí to bude stávat pravidelně, tak jestli snad není lepší že se to stalo teď? Vzpomeň si na tu písničku: Čo bolí to prebolí...
Není tady
A také Wabi Daněk zpívá v jedné krásné písničce- "a zase bude líp". Kašli na ni, ženskech je nekonečné množství.
Není tady
Bety napsal(a):
No víš je to chemie a je to moc silné, a jelikož to nezvládla ukočírovat teď, tak bys mohl čekat že se jí to bude stávat pravidelně, tak jestli snad není lepší že se to stalo teď? Vzpomeň si na tu písničku: Čo bolí to prebolí...
Není tady
podzime, tvé psaní mi přijde příliš racionální. To slůvko jsi tam použil. Ona s ním možná létá, s tebou je pouze racionální. V životě bychom měli létat, si myslím já. Přinejmenším aspoň někdy se proletět. Vím, asi tě to hodně bolí. Nic není rozhodnuto. Zkus s ní třeba taky létat a netahat ji k zemi racionálním harmonogramem - práce, svatba, dům, děti, sociální jistoty.
Upravil(a) majkafa (24. 12. 2007 13:01)
Možná jí to přijde jako něco "nového". Je opět zamilovaná, prožívá znovu všechno od začátku... Je taky ale možné, že se jí to rozleží a bude chtít vzít své rozhodnutí zpátky. Zjistí, že to není takové, jaké si představovala, nebo si uvědomí, že miluje tebe. Ty s tím ale momentálně asi nic neuděláš. Je to všechno jenom "možná".
Není tady
Tak přemýšlím a nedá mi to: je emocionální, nebo nezralá?
Není tady
Zdravím Vás, díky za postřehy, no řekl bych, že je možná od každého trochu i když je ji 27. Milovala až za hrob stejně jako já, byla ten tip. No s tou racionalitou to u mě zas tak horké nebude. To chce jen člověk popsat a vylíčit situaci, ale může být. Člověk se soudit moc nemůže. Určitě něco asi bylo špatně, i když podotýkám, že romantika, víno, kino apod. nikdy nechyběly jak v jiných vztazích. Ale bůh suď, je to můj pohled a může být úplně špatný. Čas jsem ji dal a i přesto jde bez nějaké doby na přemýšlení ode mě.
Upravil(a) podzim (24. 12. 2007 16:38)
Není tady
A možná přijde doba, kdy se ona bude chtít vrátit, ale ty už budeš jinde a zpátky ji vzít už nebudeš chtít
Není tady
Vím,ale každý v mé situaci takhle nemyslí a příjde mu ta pravá. A to je to, je to odvážné, ale já byl šťastný, že to můžu takhle cítit a říct, že je to ona, tím víc to bolí a mrzí. Měl jsem vztahy i delší, milující, ale věděl jsem o nich své, že nejsou navždy. Tentokrát to bylo jinak....
Není tady
Já zažila podobný příběh. Já byla ta, co odešla. Bylo to už dávno, proto můžu teď hodnotit a polemizovat proč, co by bylo, kdyby..
Chodila jsem s klukem od 2.ročníku gymnázia, vztah pokračoval i na vysoké škole. Byl to hodný kluk, měli jsme krásný vztah, naši rodiče se navštěvovali, budoucnost byla jasná .. Ukončení VŠ a svatba. Pak jsem na lyžích potkala kluka, který mně "sbalil". Bez problémů jsem zahodila, co bylo. Všechno. Dodnes to nechápu. Můj nový vztah pokračoval, ale .. Po nějaké době jsem strašně toužila, aby všechno bylo jak předtím. Dodnes mám se svojí bývalou láskou hezký vztah, bylo to nejlepší, co mně potkalo, .. on je ženatý, já rozvedená, víme, že něco k sobě cítíme ale nemůžeme to projevit .. Dodnes ho v duchu prosím o odpuštění.
V tom věku jsem nedokázala některé věci správně vyhodnotit. Já bych ti radila počkat a dát najevo, že pokud se bude chtít vrátit, čekáš na ni. Aspoň nějakou dobu. Ale jen tak, aby o tom věděla. Asi musí něčím projít, ale nemusí se vrátit. Je teď někde jinde, v jiné dimenzi. Počkej ..
Není tady
Neviděla bych to tak horký. Ono to není jen o tom počkat. I kdyby si všechno uvědomila a vrátila se, teď jsi přesvědčenej, že odpustíš a půjdete dál. Ale bylo by to tak opravdu ? Dokážeš se nad to povznést a nevracet se k tomu ? Nevpálit ji to při hádce a nevyčítat ?
Lehce se to řekne, hůř dělá a ne každý na to má.
Není tady
Možno si kočka len potrebuje odžiť aj inú skúsenosť(také to sladké "bláznenie"), bohužiaľ v čase, keď už tým naruší nejaký existujúci vzťah. Ja by som nechala zatiaľ situáciu otvorenú, nehľadala by som si hneď náhradný vzťah s "prievozníčkou", ani by som nesedela a nečakala na jej návrat. Riešila by som si iné veci - prácu, štúdium, možno by som sa pobrala - ak je to možné - na pol roka do sveta na skusy a potom by som s chladnejšou hlavou rekapitulovala, čo/koho chcem a nechcem. Rúcanie sa "nalinajkovaného" vzťahu je šanca skúsiť si veci, ktoré by v takomto vzťahu robiť nešli - trebárs práve prácu či štúdium v zahraničí, jazykový kurz, cestovanie...
Není tady
Řekl bych ti něco jako "kašli na ní, na svini", ale tak jednoduché to samozřejmě není.
Žena je naprogramovaná tak, aby sehnala co nejlepšího samečka pro nejlepší genovou výbavu svých potomků. Proto jí nedělá problém přeletět z jednoho chlapíka na druhého, sotva se objeví ten, který je v jejích očích "kvalitnější".
To je příroda, s tím nic nenaděláš.
Není tady
Virtual_Boyfriend napsal(a):
Řekl bych ti něco jako "kašli na ní, na svini", ale tak jednoduché to samozřejmě není.
Žena je naprogramovaná tak, aby sehnala co nejlepšího samečka pro nejlepší genovou výbavu svých potomků. Proto jí nedělá problém přeletět z jednoho chlapíka na druhého, sotva se objeví ten, který je v jejích očích "kvalitnější".
Není tady
Ja bych rekla, ze ta sama citace funguje, kdyz misto slova Zena pouzijes Muz
Uplne s tebou citim... Taky jsme si psali krasne sms,meli nadherne milovani, pak odjel na sluzebku a vseho byl konec... ze dne na den... ale zenska v tom asi nebyla... snad... Je to dva mesice a ja bojuju a jdu dal. Udelej to same, vim dobre, jak to boli. Jen ti reknu jedno... DVAKRAT DO STEJNE REKY NEVSTOUPIS... ja tohle jednou porusila a vim, ze tohle prislovi ma neco do sebe. Tak hodne stesti, hodne sily a drz se...
Není tady
abba napsal(a):
To je příroda, s tím nic nenaděláš.Ja bych rekla, ze ta sama citace funguje, kdyz misto slova Zena pouzijes Muz
Ne. Aby to mohlo fungovat, musí to být trošku jinak. Muž je naprogramován jako rozsévač genů, a proto většině z nich nedělá problém odskočit si od svojí samičky k jiné... a zase se vrátit
Není tady
abba napsal(a):
To je příroda, s tím nic nenaděláš.Ja bych rekla, ze ta sama citace funguje, kdyz misto slova Zena pouzijes Muz
Ne. Aby to mohlo fungovat, musí to být trošku jinak. Muž je naprogramován jako rozsévač genů, a proto většině z nich nedělá problém odskočit si od svojí samičky k jiné... a zase se vrátit
Tak to je teda síla.
hlavně, že je to jak zdůvodnit
Není tady
Jo pán by odpustil.
Není tady
Virtual,
ano ano, tak to přesně je
Žena, když "zblbne", pálí okamžitě mosty, balí kufry a odchází.
Když "zblbne" muž, v pohodě se vrací domů a je tam dokonce i spokojený, protože všechno je tam na svém místě )) Ti moudřejší dokonce v klidu vyčkávají, až je to přejde a zatím zvyšují z pocitu "viny" svou angažovanost doma. Ti pitomější na sebe všechno vykecají a čekají, že žena - matka to za ně vyřeší, novou "hračku" jim dopřeje a všechno bude OK...
Jj...prostě to máme obě pohlaví jinak a jemné nuance nejsou vyloučeny
Asi proto se nemůžeme bezbolestně dohodnout
Není tady
abba napsal(a):
No, vzhľadom na starnutie populácie a znižovanie pôrodnosti u nás(a asi aj v Čechách) už toho zrejme moc nenarozsievajú, ale ako vyvsvetlenie, ba priam ospravedlnenie nevery to asi budú používať ešte ďalších 1000 rokov. Mne pripadá férovejšie priznať si, že proste asi od prírody CELKOVO NIE SME NAPROGRAMOVANÍ na monogamiu, že to je výmysel neskorších čias a že ale furtumfurt sa v nás ozývajú tie prapôvodné hlasy, volajúce po pozichrovaní genofondu a vôbec života viacerými partnermi. Ale je na nás, čo s tým "hlasom prírody" urobíme.
Čítala som peknú myšlienku, že rodina a monogamia sú ideálne z hľadiska spoločnosti(= zaručená výchova detí), ale dosť nešťastné z hľadiska jednotlivca. A život pozostáva z hľadania ideálneho zlatého stredu...
Není tady