|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Kdyz to tak tady ctu a byla podvadena manzelka tak asi bych chtela mit ve vztahu jasno a ne zavirat oci pred tim,ze by muj muz vedl dva zivoty.Vim,ze by me to bolelo,ale urcite bych se do mobilu manzelovi podivala,prece nebudu hrat hloupou husicku a najivne si nalhavat,ze je vse v poradku.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kdyz to tak tady ctu a byla podvadena manzelka tak asi bych chtela mit ve vztahu jasno a ne zavirat oci pred tim,ze by muj muz vedl dva zivoty.Vim,ze by me to bolelo,ale urcite bych se do mobilu manzelovi podivala,prece nebudu hrat hloupou husicku a najivne si nalhavat,ze je vse v poradku.
no jde i o to, co to podle tebe znamená, že je vše v pořádku.
Představ si, že existují chlapi, se kterými být ve vztahu je skvělé, zábavné, nenudící, plno romantiky, smíchu, pohody, jsou spolehliví, váží si Tě atd atd. A přitom všem když jsou sami tak si třeba píší zamilované sms s někým jinýmnebo si občas střihnou sex někde jinde.
A pak taky jsou chlapi, sice věrní, ale morousové nebo nespolehliví, doma protivní,, ve vztahu pasivní atd. atd
No a pak jsou taky takoví, jak jsem psala v prvním případě, ale věrní a pak samozřejmě něco mezi tím. A pak taky třeba nevěrní pohodáři, jejichž stálá partnerka o nevěře neví, protože nepátrá.
A jde o to, co hlavně chceš. Jestli věrnost nebo pohodový vztah. Nutně nebo nezbytně to totiž spolu nesouvisí.
Upravil(a) Vanilka69 (5. 3. 2008 8:38)
Není tady
Nabuko napsal(a):
Vanda napsal(a):
Leilo, prosíííím...nečti to. Zkus to vydržet, uvidíš, že ti bude líp, nepátrej, radši si sedni na ruce, nech mu jeho soukromí. Neshazuj se. Udělej to pro SEBE, svou sebeúctu. Nebudeš muset "dělat, jakoby nic", nic hrát, prostě jen brát, co život dá. Držím ti pěsti.
Leilo, to je přesně ono, co píše Vanda. Znám to, dělala jsem to jako Ty - lezla do mobilu, sledovala, řekla jsem "já vím, že si píšete a je to Tvoje věc". A to všechno mi dalo jen jedno jediné - ztratila jsem jakoukoliv sebeúctu. Beru to jako neskutečné selhání a kdybych to uměla na povel, poblila bych se ze sebe (s odpuštěním...). Bylo mi to na nic. Úplně na nic. Ztratila jsem důvěru manžela, jeho úctu a přestala si vážit sama sebe. On teď žije svůj spokojený a úžasný život s ženskou, která mi možná nesahá ani po kotníky, ale miluje ji, váží si jí, obdivuje ji pro to, jaká je. Já jsem pro něj hysterka, která se totálně shodila. A nikdy si už nebude myslet nic jiného.
![]()
Nikdy neříkej nikdy, ale budu se snažit, abych to v přpadě svého budoucího partnera takhle nepodělala. Mobil je jeho soukromí. Nikdy nikdy nikdy nechci dopustit to, abych si sebe zase musela přestat vážit.
Promiň, ale on s ní není proto, že jsi mu vlezla do mobilu, ale proto, že s ní prostě být chtěl ... kdyby nechtěl - tak to hodí za hlavu. To mi tedy věř. Proč by jsi měla ztrácet sebeúctu ? ... Když už - tak jste si byli fifty fifty ... ty jsi vlezla do mobilu a on podváděl. Kdo je lepší nebo horší ? Co by se vyřešilo - kdyby se to nestalo ? Možná by tě jenom podváděl dýl .... třeba by tedy ani neodešel k jiné - ale co z toho ? .... Vše je jak být má. Pardon. 
Není tady
Odpověď PhDr. Šmolky na otázku, zda věrnost je přežitek :
Mnohé možná popudím, ale já bych ji považoval spíše za dar než za přežitek. Zároveň však uznávám, že ne každému se toho daru dostane; podobně, jako ne každý získá dar absolutního sluchu. Věrnost má i jisté praktické výhody – od ekonomických až po třeba zdravotní. Když se ale kdysi pradávno rozdávala, stála spousta lidí zřejmě frontu na něco úplně jiného. Na mindráky, na potřebu stále nových a nových prožitků, na zvědavost, poživačnost, bezbrannost či bezohlednost. Pak se nelze divit, že věrnost je pro ně cosi, čeho opravdu schopni nejsou. I tak by ale měli být schopni dělat alespoň vše pro to, aby svého partnera zbytečně nezraňovali. Lepší než Plzákovo „zatloukat“ je nezavdávat příčinu k pochybám. Navíc by se dnes stejně mělo říkat spíše „mazat, mazat a zase mazat“ – textovky a maily (mají na svědomí nejméně 80% odhalených nevěr). Jen na okraj – velice bych se přimlouval za občasný nevinný flirt (zatím totiž nebylo vynalezeno žádné jiné účinnější očkování proti skutečné nevěře).
Hezké, že? :-)
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
.
Představ si, že existují chlapi, se kterými být ve vztahu je skvělé, zábavné, nenudící, plno romantiky, smíchu, pohody, jsou spolehliví, váží si Tě atd atd. A přitom všem když jsou sami tak si třeba píší zamilované sms s někým jinýmnebo si občas střihnou sex někde jinde.
váži si te? skor to vyzera na "palenie zadku a dobreho bydla" , kto seje vietor zne burku
Není tady
Jo - docela trefné
(Selen)
Upravil(a) Feuria (5. 3. 2008 9:45)
Není tady
Jj, Smolka je super 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Vanilka69 neviem, kam by som zaradil seba ... ale co ak neexistuju len tvoje 2 kategorie?
Je skvele byt zabavny a akcny, ale ked tvoja "polovicka" caka stale na tvoju aktivitu stoji to po case za prd. A aj smiat sa len sam stoji za prd. Na to, aby to bolo ólrajt musi byt snaha na oboch stranach -> nielen brat, ale aj davat. Pretoze moze byt chlap akokolvek skvělý, zábavný, nenudící, plný romantiky (aj kvalitnych spermii
), smíchu, pohody, spolehlivý ... nevhodna polovicka z neho casom spolahlivo urobi zapskleho, vecne nasrateho hundrosa bez kuska otimizmu...
Lenze kde najst niekoho, kto to bude mat nastavene rovnako, ze?
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
eset napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
.
Představ si, že existují chlapi, se kterými být ve vztahu je skvělé, zábavné, nenudící, plno romantiky, smíchu, pohody, jsou spolehliví, váží si Tě atd atd. A přitom všem když jsou sami tak si třeba píší zamilované sms s někým jinýmnebo si občas střihnou sex někde jinde.váži si te? skor to vyzera na "palenie zadku a dobreho bydla" , kto seje vietor zne burku
To nechapu,jak si te muze vazit,kdyz te podvadi trochu divne nemyslis?Spis je dobry komediant ne?Ktery to umi dobre sehrat aby mu bylo dobre jak doma nak v cizim pelisku.
Není tady
Feuria napsal(a):
Promiň, ale on s ní není proto, že jsi mu vlezla do mobilu, ale proto, že s ní prostě být chtěl ... kdyby nechtěl - tak to hodí za hlavu. To mi tedy věř. Proč by jsi měla ztrácet sebeúctu ? ... Když už - tak jste si byli fifty fifty ... ty jsi vlezla do mobilu a on podváděl. Kdo je lepší nebo horší ? Co by se vyřešilo - kdyby se to nestalo ? Možná by tě jenom podváděl dýl .... třeba by tedy ani neodešel k jiné - ale co z toho ? .... Vše je jak být má. Pardon.
Fe, ale já myslím, že jsou to dvě různé věci.
Upravil(a) Vanda (6. 10. 2008 22:30)

Oxi napsal(a):
Vanilka69 neviem, kam by som zaradil seba ... ale co ak neexistuju len tvoje 2 kategorie?
Je skvele byt zabavny a akcny, ale ked tvoja "polovicka" caka stale na tvoju aktivitu stoji to po case za prd. A aj smiat sa len sam stoji za prd. Na to, aby to bolo ólrajt musi byt snaha na oboch stranach -> nielen brat, ale aj davat. Pretoze moze byt chlap akokolvek skvělý, zábavný, nenudící, plný romantiky (aj kvalitnych spermii), smíchu, pohody, spolehlivý ... nevhodna polovicka z neho casom spolahlivo urobi zapskleho, vecne nasrateho hundrosa bez kuska otimizmu...
No, medzi ľuďmi. Počúvať, obzerať sa, čítať (aj tu na Babi) ... a mať trpezlivosť. Ale úplný základ je práve to - vedieť, ako to mám nastavené JA. S tým máme(majú?) mnohé ženy problém.
Není tady
Oxi - snažila jsem se, aby bylo vidět, že nejsou jen dvě kategorie chlapů. Chtěla jsem tím celým říct, že věrnost je přeceňovaná vlastnost.
Eset, Eremuruss - pokud je pro vás důkazem toho, že si vás partner váží, jeho věrnost, ok, máte to tak nastavené a je to pro vás to nejdůležitější. Já to mám jinak.
Moje kámoška má doma o dost staršího manžela, který je dnes už v důchodu a je dost nemocný, takže to, že jí je věrný je téměř jisté. A přesto se k ní chová děsně, neváží si jí, slovně ji uráží, teď třeba ji zakázal po večerech korálkovat, mají malý byt a jemu vadí světlo při televizi. Je nesnesitelný, ale věrný. Kdo z nás by takového chlapa chtěl?
A na druhou stranu vím, že existují lidé (jedná se totiž i o ženy), kteří se dopouštějí nevěry, přesto že si svých zákonitých protějšků váží. Nevěříte? To ale neznamená, že to tak není.
Jenže takovéhle nevěry se málokdy provalí nebo když se provalí, tak je pak ta vzájemná úcta znát i na dalším vývoji.
Není tady
Jo, ještě jsem chtěla - Oxi - z toho, jak Tě znám, tak Ty jsi ten typ, který je zábavný a věrný, dokážeš si ženy vážit. Někdy jsi až moc hodný, proto podle mě k sobě přitahuješ ženy potvory.
Ale máš stopro pravdu, že snaha musí být na obou stranách.
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Chtěla jsem tím celým říct, že věrnost je přeceňovaná vlastnost.
Podla mna vernost u ludi nieje vlastnost ... skor presvedcenie, vlastna vnutorna hodnota (ktoru ale tazko mozem vyzadovat od niekoho ineho, ako od seba) ... tak ako budhizmus nieje nabozenstvo ale skor filozofia, zivotny smer ...
Vanilko69... něco, co jsi napsala v přízpěvku 187 jsem sem chtěla napsat i já, ale nedostala jsem správný impulz , nevím proč, snad nějaká vnitřní autocezůůůra pochybně zaúřadovala. Protože kdybych napsala A) chtěla bych dodat i za B) a to be se hodí spíš na duchovní než na život po nevěře, tož tak....Leč vidět to černé na bílém od tebe je očistné a povzbudívé čtení... 
Upravil(a) Somaia (5. 3. 2008 11:28)
Vanilka, nie to ze mi je verny mi dava pocit ze si ma vazi. to ako kona mi dava ten pocit. ak by chcel mat aferku, neslo by to bez zavadzania , klamania a inych nepeknych veci, to by som si ho uz nevazila ja keby sa k nim uchyli. suhlasim s oxim - je to presvedcenie- ak muz nazor zmeni, chcem byt prva koho informuje.
Není tady
No predstava,ze ho muj muz smoci u jine a me bude rikat,ze si me moc vazi.No nevim spise si muze vazit me najivity.To potom jo.A Vanilko vazil by si tvuj muz taky tebe,kdybys mu byla neverna?
Není tady
Jezis, spojenie "vazim si ta" nejako od zien nemusim
Asi som poznaceny minulostou 
Eremurrus, odpovím konkrétně i když dotaz byl na Vanilku, ale na základě osobní zkušenosti.
Mou hodnotu to NIJAK v maželovo očích nepoznamenalo. Je to moudrý a inteligentní člověk, asi proto ví, že v životě si neděje všchno tak jak bychom si striktně všichni přáli a plánovali, taky jsem neslyšela , že by někdy nazval onen akt smočením, pícháním , či zánášením případně jinými smyslupnými degradujícími názvy... 
Oxi, Kukačko - a co to podle vás mění, že věrnost není vlastnost, o to v mém příspěvku nešlo. Šlo o to, že lidi věrnost přeceňují. "Hlavně aby mi byl věrnej". Ono to asi vychází z toho, že si málokdo dovede představit, že milovat svého stálého partnera může i nevěrník. Ono ale neplatí věrnost rovná se láska.
Už jsem to sem psala, Babinet poněkud zkresluje. Většina nevěr se neprovalí, většina vztahů po nevěře se nerozpadne.
Ale na druhou stranu i tady, na Životě po nevěře by většina podvedených nevěru odpustila, kdyby se ten nevěrník nezačal chovat tak, že přestal brát na podváděnou ohledy (tomu já říkám že si ji přestal vážit).
Mě to je jedno, jak to kdo má. Já jsem třeba věrnej člověk, zároveň jsem ale docela benevolentní a tolerantní k jiným názorům. A z hlediska pravděpodobnosti dnes už vím, že potkat partnera, který to bude mít s věrností stejně jako já, je velice nepravděpodobné, protože nás takových je maximálně do deseti procent populace. Takže počítat u partnera s věrností je, ehm, přinejmenším nepraktické.
Jak bych to chtěla ve vztahu? Aby se ze vztahu nevytratila vzájemná láska, úcta, zájem, pochopení, sdílení, intimita. Věrnost skutečně neřeším. pokud je, je to pěkný bonus.
Nečekám, že mi muž řekne, že si mě váží. Ale že se tak bude chovat. Tzn. ocení, co pro něj dělám (ve smyslu bude si toho vědom), bude o mě hezky mluvit, nebude mě schazovat, moje zájmy budou i jeho zájmy, moje problémy budou i jeho problémy, bude mu zkrátka na mě záležet, bude mu záležet na mých pocitech, když budu potřebovat, tak mi pomůže, podrží.
Když použiju výraz eremuruss. Pokud můj muž "smočí" jinde a zároveň si mě bude vážit, tak udělá všechno pro to, aby mě to nikterak nezranilo a neohrozilo. Bude se maximálně snažit, abych se to nedozvěděla, nebude si třeba smskovat v mé přítomnosti, nebude mě nikterak v té době zanedbávat. pokud se to bohužel provalí, po provalení se zase zachová tak, aby minimalizoval utrpení. Tečka. Líp už to vysvětlit neumím. A to si pište, že přesně tak se můj muž vždycky choval.
Jo a ještě - můj muž si mě váží a miluje mě ne proto, že jsem mu věrná, ale protože jsem mám spoustu jiných vlastností nebo schopností nebo vnitřních a vnějších hodnot a přesvědčeních. Moji věrnost neřeší, protože si nikdy nemůže být mojí věrností jistý zrovna tak jako já tou jeho.
Není tady
hele, ten můj ex mi věrný nebýval...pamatuji si, že když jsem to vyjevila, Regina (konkrétně) doslova zalapala po dechu. Mě to nikdy nezraňovalo, ač jsme mnohokrát tušila. Choval se ke mně vždycyky jako ke královně, k ženě č. 1. Já jemu věrná byla. Prostě mě to nedělalo problémy. Jeho poslední extempore se ale projevilo jako smrtonosné a nastala nějaká destrukce, ta tam byla ohelduplnost a úcta. Choval se tak, abych ho vyhodila a on byl z obliga.
Chápu, že můžeš milovat, moc milovat a s někým si užívat. I já si prošla"divokým obdobím" po rozvodu. Ale zase se vracím k monogamnímu způsobu života, vyhovuje mi a nedělá mi to nejmenší problém.
Myslím, že není třeba to rozebírat, protože polemizovat se dá do nekonečna. Věrnost je přeceňovaná věc. Tečka.
Upravil(a) Kukačka (5. 3. 2008 13:46)
Není tady
Proč by člověk měl volit mezi absolutně úžasným mužem, který je ale nevěrným a zapšklým protivou, který je věrný? Já chci toho absolutně úžasného, ale aby mi byl věrný :-).
Ale vážně: nevěrného chlapa bych nemohla milovat, nikdy. Možná bych dokázala náhodnou nevěru odpustit, ale nedokázala bych být na místě třeba Leily.
Není tady
Oxi napsal(a):
Verim ze kdo hleda a veri ze najde,ten taky najde.A Ty? 
Leilo,
A premyslela jsi vubec o tom co vlastne chces?
Chces mu vlastne opravdu odpustit a pokud ano,vis co odpusteni znamena? A vis taky neco o tom,ze zaroven pokud mu das(chces dat) novou sanci na vas spolecny zivot,ze odpusteni je ten prvni krok spolu s tim,vedet co chces a co mas v sobe nastaveny jak zit ten zivot?
A ze na druhou stranu ale pokud on nevyuzije spravne Tve odpusteni,a bude dal neverny,tak ma mozna vsechno sve meze? Ze se muze ci nemusi snazit,pak zalezi take na nem. To jak se rozhodnes Ty,zalezi zase na Tobe.No jak jinak.
Najit harmonii mezi vami je otazkou prani a rozhodnuti vas obou.Jedno bez druheho nejde.Bud to oba chcete,nebo je nekde chyba.
A kdo z vas je ten co se nesnazi tu harmonii najit,je vlastne jedna velka hadanka,tak ji zkus vylustit. 
Není tady
Ivana napsal(a):
Proč by člověk měl volit mezi absolutně úžasným mužem, který je ale nevěrným a zapšklým protivou, který je věrný? Já chci toho absolutně úžasného, ale aby mi byl věrný :-).
Ale vážně: nevěrného chlapa bych nemohla milovat, nikdy. Možná bych dokázala náhodnou nevěru odpustit, ale nedokázala bych být na místě třeba Leily.
Jenže takových chodí po světě jako šafránu... to mi věř...
MMCh, já bych chtěla být super chytrá a krásná blondýna zároveň (třeba jako Kukačka), ale toho v tomto životě už toho nedosáhnu. Ale učím se přijímat sebe a svět ve kterém žiju realisticky a nestavět si vzdušné zámky a přesto být v rámci možností co nejšťastnější....
Není tady