Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 28. 1. 2008 9:05

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Jde odpustit a ustát nevěru??

Axi napsal(a):

Kukačka napsal(a):

jéžiš Salen, tak na mě by zas ten balvan padl...já s ním mluvit NECHCI...čekala bych jen přetvářku. Dnes jsem četla nějaké staré majly, náhodou. Potřebovala jsem archivovat starou poštu. A s hrůzou jsem četla jeho kydy.

Hm, škoda, že si pán nikdy nepřečte co jsi tu za ta léta nakydala na něj. Stejně je to zvláštní, jsme partneři, milujeme se (prý), máme spolu děti, prožíváme krásná léta. A když to skončí, nejsme schopni to v sobě takto uchovat. Musíme najít viníka (absurní kategorie v té milenecké části vztahu) a nakydat na toho člověka, kterého jsme (prý) milovali, co nejvíce hnoje.

Nikdy jsem se netajila tím, že jsem měla hezké manželství a užila jsem si spoustu krásných věcí. Můj ex se ke mně a dětem zachoval tummenupp a sám bydlí takřka pod mostem.
Co mu nikdy neodpustím, je to, jak se choval poslední rok. Ty "kydy" - to bylo vykrucování a mlžení, že si nerozumíme a nikdy jsme si nerozuměli, hned ujišťování že na mě nikdy nezapomene, že prožil překrásných 20let...byla jsem zmatená jak sáňky v červenci a trvalo to další rok...Kdyby se k tomu postavil čelem, ušetřil nás, sebě, mě a další lidi, mnoha trapných situací. Zachoval by aspoň obraz rovného chlapa.
Maily, které jsme si vyměňovali v předrozvodové době, byly velmi slušné, dost uctivé a osobní. Přáli jsme si navzájem štěstí a klidný život a rozešli jsme se velmi klidně. Nikdy jsem nekydala hnůj na něj a on na mě. Ale to vám může být jedno a nechápu, proč se tím někdo zabývá.
Aximu přeju hezký den.

Upravil(a) Kukačka (28. 1. 2008 9:09)

Není tady

#127 28. 1. 2008 9:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisateli, ty se jen pořád pereš se svým Egem. Zatím máš stále mnohem blíž k sobectví než k sebelásce.

Představa, že co je pro někoho zlem, je pro druhého láskou je asi tak smysluplná, jako představa, že švestkové knedlíky jsou zlem (tloustne se po nich), ale slivovice je dobrem (je tak doooobrá).
Základ je pořád stejný - švestky. Když se přecpu kmedlíkama a nebo opiju slivovicí, skončím stejně - já osobně nejspíš v komatu. Pokud s obojím budu nakládat rozumě, zažiju stav blaženosti - já osobně teda určitě smile))

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#128 28. 1. 2008 9:13

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

majkafo, hezké proklamace. Ve stejném duchu jako že neexistuje především nebo potom Ale čeština v praxi a život obyčejných smrtelníků je trochu něco jiného.

Pokud někdo použije výraz, že někdo  "miluje především sebe", tak podle mého jazykového citu to má pejorativní nádech.

Podle někoho to může naopak znít hezky.

Pokud někdo na své cestě se snaží (učí) o to mít se rád (milovat se) a vážit si sama sebe tak jako ostatních, tak má na věc jiný pohled než ten, kdo se naopak snaží mít rád (milovat) ostatní a vážit si jich tak, jako sama sebe.

Není tady

#129 28. 1. 2008 9:21

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Pisateli, ty se jen pořád pereš se svým Egem. Zatím máš stále mnohem blíž k sobectví než k sebelásce.

Představa, že co je pro někoho zlem, je pro druhého láskou je asi tak smysluplná, jako představa, že švestkové knedlíky jsou zlem (tloustne se po nich), ale slivovice je dobrem (je tak doooobrá).
Základ je pořád stejný - švestky. Když se přecpu kmedlíkama a nebo opiju slivovicí, skončím stejně - já osobně nejspíš v komatu. Pokud s obojím budu nakládat rozumě, zažiju stav blaženosti - já osobně teda určitě smile))

Moje drahá Pan. Časté požívání tekutých švestek vede nejen ke komatu, ale i ke zblbnutí. Po švestkách v knedlících já ne a ne stloustnout.
Já tě Pan chápu jen si myslím, že mnozí a já mezi nimi se pereme ne s egem, ale s tím jak moc je láska jednoduchá nebo složitá, a co jeden má za lásku bezpodmínek jiný to už sortíruje na manželskou, mileneckou, partnerskou, mateřskou.....

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#130 28. 1. 2008 9:50

majkafa
Host

Vanilka69 napsal(a):

majkafo, hezké proklamace. Ve stejném duchu jako že neexistuje především nebo potom Ale čeština v praxi a život obyčejných smrtelníků je trochu něco jiného.
.

To nejsou proklamace. To je můj život. smile
A taky - neumím česky. big_smile
Tvá poslední věta je moc zajímavá a pěkná a můžu si ji napsat do svých análů jako tvůj výrok? Velmi mě zaujala. Děkuji.

#131 28. 1. 2008 9:56

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

...můžu si ji napsat do svých análů...

Taky příklad, jak může být čeština hezká big_smilebig_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#132 28. 1. 2008 10:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Já tě Pan chápu jen si myslím, že mnozí a já mezi nimi se pereme ne s egem, ale s tím jak moc je láska jednoduchá nebo složitá, a co jeden má za lásku bezpodmínek jiný to už sortíruje na manželskou, mileneckou, partnerskou, mateřskou.....

No vokecáváš to hezky, ale už bys mohl za ty roky vědět, že mne neoblbneš reta

Není tady

#133 28. 1. 2008 11:08

vera
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Myslím, že je třeba pečlivě rozlišovat mezi sebeláskou a sobectvím.

Sobec nemiluje nikoho, ani sebe ne, protože to neumí, nezná Lásku, zná jen Strach...strach, že zůstane sám, že ho někdo zraní, opustí, podvede...bla bla. Proto má obrovskou potřebu kontrolovat a ovládat. Všechny a všechno. Žije v neustálém strachu, že se mu situace vymkne a on bude sám, nemilovaný a zraněný.
Sám sebe odděluje od Lásky...

Sebeláska znamená sebedůvěru, zdravé sebevědomí a sdílenou radost. Je to stav, kdy člověk objeví to světýlko Lásky uvnitř sebe, dovede ho rozsvítit a podělit se o něj s ostatními.

Pan, ty mi dáváš na pr..l, na tu tvoji školu budu muset jet

Není tady

#134 28. 1. 2008 11:14

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Tvá poslední věta je moc zajímavá a pěkná a můžu si ji napsat do svých análů jako tvůj výrok? Velmi mě zaujala. Děkuji.

Já vidím nebezpečí v takových obecných tvrzeních v tom, že čím obecnější tvrzení, tím různějšímu způsoby se dá vykládat. A tím víc různých lidí (ve smyslu rozdílnosti životního projevu)  může o sobě prohlašovat, že se takovým tvrzením řídí. A tím pádem samozřejmě čím obecnější tvrzení, tím má menší vypovídající konkrétní hodnotu.

Ble, to jsou zase kecy, proč já tohle dělám?

Jinak samozřejmě můžeš s mojí větou, která Tě zaujala dělat cokoliv, znáš mě, já jsem člověk tolerantní, klidně ji napiš na specifický druh paíru před použitím a tím pádem ji pošleš do kanálů. lol Sorry, musela jsem tongue

Není tady

#135 28. 1. 2008 12:20

martinF
♥♥♥♥♥--

Vanilka69 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Já vidím nebezpečí v takových obecných tvrzeních v tom, že čím obecnější tvrzení, tím různějšímu způsoby se dá vykládat. A tím víc různých lidí (ve smyslu rozdílnosti životního projevu)  může o sobě prohlašovat, že se takovým tvrzením řídí. A tím pádem samozřejmě čím obecnější tvrzení, tím má menší vypovídající konkrétní hodnotu.

Ble, to jsou zase kecy, proč já tohle dělám?

Jinak samozřejmě můžeš s mojí větou, která Tě zaujala dělat cokoliv, znáš mě, já jsem člověk tolerantní, klidně ji napiš na specifický druh paíru před použitím a tím pádem ji pošleš do kanálů. lol Sorry, musela jsem tongue

takže nejdřív anál a pak kanálsmile

Není tady

#136 28. 1. 2008 12:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

vera napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Myslím, že je třeba pečlivě rozlišovat mezi sebeláskou a sobectvím.

Sobec nemiluje nikoho, ani sebe ne, protože to neumí, nezná Lásku, zná jen Strach...strach, že zůstane sám, že ho někdo zraní, opustí, podvede...bla bla. Proto má obrovskou potřebu kontrolovat a ovládat. Všechny a všechno. Žije v neustálém strachu, že se mu situace vymkne a on bude sám, nemilovaný a zraněný.
Sám sebe odděluje od Lásky...

Sebeláska znamená sebedůvěru, zdravé sebevědomí a sdílenou radost. Je to stav, kdy člověk objeví to světýlko Lásky uvnitř sebe, dovede ho rozsvítit a podělit se o něj s ostatními.

Pan, ty mi dáváš na pr..l, na tu tvoji školu budu muset jet

gloria
Přijeď wink Teda pokud se nebojíš, že mám sedm hlav a ty skončíš v ohni pekelném po "ďábelském" rituálu roll lol

Není tady

#137 28. 1. 2008 15:47

emanuela
♥♥-----

Ahoj holky, děkuji ji Vám za vaše názory, jsou opravdu od srdce a každá co mě napsala svůj názor jsem přijala kladně a máte pravdu.Dovolenou jsem si užila, nelituji že jsem jela, byla opravdu ze vším i plná emocí.Byl sníh a sluníčko, no prostě to nemělo chybu.Už jenom ten pocit, že manžílek, odjel potají se svojí manželkou na dovolenou, dělá se to tedy obráceně, pokud vím.Dnes opět můj muž  asi frčel za milenkou. ale včera jsme se ještě pěkně vyspali, chtěl on já ne,.Neptala jsem se ho zda dojde domů, ale je pravda, že doposud chodil pravidělně domů PO a ČTVR,ale vzhledem že se mnou strávil týden, to bude muset asi žehlit. Milenka tlačí na mého muže že se má do konce ledna rozhodnout, takže asi s manželem budem mít ve čtvrtek rozlučku, pokud tedy dojde????A když ne aspon to bude vyřešeno.Dál se snažím ho neřešit , tak uvidím, mějte se krásně, všem kteří řeší problémy držím palečky.Ahojky

Není tady

#138 28. 1. 2008 15:58

x62358
Host

Emanuelo, co k tomu dodat. Je fajn, že sis užila pěknou dovolenou. Rozhodnutí je na něm. Hele ale ruku na srdce..chceš to doma?

#139 28. 1. 2008 16:01

shiden
Host

Salen napsal(a):

Já s nevěrou problém neměla nikdy (pokud jsem byla nevěrná já), pak jsem problém měla dost podstatný - když šlo o nevěru manžela, který to nedokázal nechat proběhnout tajně a vyřešil rozvodem se mnou.
Takže podstata té "moudré věty" mi zcela uniká. Asi to bylo myšleno jen na nevěry, které nemají nic měnit.

Ty jsi praktička, takže se divím, že to nechápeš. Myslím to na všechny nevěry i ty, co mohou něco měnit, nejsou o nic horší...

#140 28. 1. 2008 16:46

martinF
♥♥♥♥♥--

emanuela napsal(a):

Ahoj holky, děkuji ji Vám za vaše názory, jsou opravdu od srdce a každá co mě napsala svůj názor jsem přijala kladně a máte pravdu.Dovolenou jsem si užila, nelituji že jsem jela, byla opravdu ze vším i plná emocí.Byl sníh a sluníčko, no prostě to nemělo chybu.Už jenom ten pocit, že manžílek, odjel potají se svojí manželkou na dovolenou, dělá se to tedy obráceně, pokud vím.Dnes opět můj muž  asi frčel za milenkou. ale včera jsme se ještě pěkně vyspali, chtěl on já ne,.Neptala jsem se ho zda dojde domů, ale je pravda, že doposud chodil pravidělně domů PO a ČTVR,ale vzhledem že se mnou strávil týden, to bude muset asi žehlit. Milenka tlačí na mého muže že se má do konce ledna rozhodnout, takže asi s manželem budem mít ve čtvrtek rozlučku, pokud tedy dojde????A když ne aspon to bude vyřešeno.Dál se snažím ho neřešit , tak uvidím, mějte se krásně, všem kteří řeší problémy držím palečky.Ahojky

chápu že se lidi rádiobčas sebetrýzní, ale fakt budeš dělat rozlučku?

Není tady

#141 29. 1. 2008 13:42

emanuela
♥♥-----

Ahoj ffly:Aano dovolenou jsem si užila a nelituji toho, rozhodnutí není na něm, protože on to nevyřeší, rozhodnutí je pouze na mě a to si myslím,, že už mám v hlavě srovnaný. Ne nechtěla bych žít s takouvým člověkem dál, nemá mě už co nabídnout. ale jat to vyřešíme to nevím????

Není tady

#142 29. 1. 2008 13:55

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Emanuelo - já ti ho pomůžu zahrabat, dej vědět :-D.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#143 29. 1. 2008 19:54

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

a neboj,vražda manžela prý není vražda... dumbom

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#144 29. 1. 2008 20:18

Marmix
♥------

Ahojky, tak se u  nás začínají ledy hýbat, našla jsem dnes v koši zmačkané rozvodové papíry, ale kdyžn jsem se zeptala jestli se chce rozvést tak mi řekne třeba jo, mě je to jedno když chceš, psaly jste mi běž na kafe s kamarádkou, tak jsem šla, děti byly zabezpečené u babičky, dělám do 14.30 v 15.30 mi přišla zpráva na mobil, nezajímá mě kde jsi, ale na děti srát nebudeš, dobrý ne ??Odepsala jsem že nemám čas, tak mi bylo napsáno nežvaň a mazej pro děti, připadám si jako hovado. Druhý den jsem šla nanovo, opět sms tak ted jsi byla hodinu a půl pryč ty tak ted jedu já, je tohle normální ??Na jednu stranu když podám žádost o rozvod já , tak se bojím,že ty účty a vše kolem sama, neutáhnu, ale trápit se a žít v nejistotě, mě už nebaví.Říkala, jsem mu dnes ,že to pitřebuji vyřešit co nejdříve, že můžu jít na vedlejšák, tak,m aby mi to neuteklo, tak mám prý počkat, dá mi vědět včas. Ale v neděli, když potřeboval, obarvit palici tak to jsem byla dobrá, ale asi i pitomá,měla jsem ho v tom nechat at si zešediví.Navíc jsem se dozveděla, že na něj někdo ten večer, čekal,u jednoho krámu,tak,že určitě někoho má, jen to se mnou nechce řešit, a řekl mi že kdybych mu byla nevěrná žak by mě hned vyrazil. Nic mi říkat nebude, nic řešit nebude, uvidíme časem, sex pochopitelně žádný, ani už nejak potom netoužím.Tak se ptám má takový život cenu a co dělat, ptám se zkušených, některé rady mi docela pomohly. Také jsem se dozvěděla, že před jednou prodavačkou našeho společného kamaráda pronesl, že si hledá pronájem, když jsem se ho na to ptala, tak to zapřel, a řekl, že to není pravda, co s tím ? Tohle chování není ani jasnén jeho bráchovi na mojí švagrové, když brácha udeřil, tak slyšel jen mě už to všechno serwe, já už na to kašlu,já už mám všeho dost, ale čeho ?? nikdo mu nic nedělá,má pohodu, nic po něm nechci, žádné luxování, nic, jen přijde a vegetí, tak co chce ??

Není tady

#145 29. 1. 2008 20:34

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Jediné, co chce, je tě deptat. Aspoň to tak vypadá. Sám neví, co chce a proto mlží, abys byla zmetená. Kašli na to, co mele nebo se z toho zblázníš. Zařiď se, jak to vyhovuje tobě.

Není tady

#146 29. 1. 2008 20:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Chce proste niečo iné... Je jedno čo. Nepredlžuj utrpenie, pretni to. Toto nie je vzťah, toto nie je život, to je živorenie. Keď nie je elementárna ľudská úcta, tak NIČ nemá šancu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#147 29. 1. 2008 21:49

Paola
♥------

Leilo,  jak je???  ozvi se..

Není tady

#148 24. 2. 2008 11:11

emanuela
♥♥-----

Ahoj holky jak jde život, co Leila????U mě je změna taková, že manžel se konečně rozhodl žít s milenkou a nechodí už domů PO A Čtvr.  Má to opravdu těžký, je jako dírě v mateřské škole ve který si zvyká, no uvidíme jak dopadne, ale stýská se mu chodí za mnou. Sex. styk už jsem opustila , má jinou ženu, nechci.!!!! Tak nějak si žiji už po svém. ale ty 2 roky kdy jsem žili ve třech PO a ČTVR byli zpestření a okořenění manželského života po 28 letech, jak dál to dopadne , necháme plynout čas.Měj te ae krásně......život je krásný i když nás někdo opustí...

Není tady

#149 24. 2. 2008 18:10

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Emanuelo,
zdravím a obdivuji Tě. Jsem typ, co dává šance pořád a každému, ale vím bezpečně, že na žádné Po a Čt bych nepřistoupila. Jsem si téměř jistá, že Ti bude líp, něco z Tebe spadlo, svoboda fakt není marná. Drž se.

Není tady

#150 24. 2. 2008 23:32

x62358
Host

Emanuelo bájo!!!

.život je krásný i když nás někdo opustí...

Tesej do kamene! Držím ti palce.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí