Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 12. 2007 13:42

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Jde odpustit a ustát nevěru??

Můj kus života hodně z vás zná.
Kolem 10.. listopadu, kdy pořád měli vztah, jsem řekla STOP. Manželovi jsem řekla "dej mně pokoj, neotravuj mě, nějak byste se měli domluvit na bydlení, nech mě žít vlastní život, já už tě nechci atd"... s ní manžel utnut veškeré styky /sice to už i v říjnu bylo míň intenzivní/.
Ještě jsem na dvě noci zmizela ke kámošce /to jsem ale neřekla kam jdu na noc. /. Když mě došla sms ka, napsala jsem, že dojdu ráno.
Mým úmyslem nebylo, aby se rozešli. Prostě jsme si s kámoškou dali litřík vína a já s tím vážně chtěla seknout.

Manžel mi řekl, za pár dní, že chce mě, že se s ní rozešel, byl pozorný, hodný atd...

Tak a teď- vím, že se rozešli. Já mám, co se týče jeho péče nebe na zemi /?/.Materiálně i z jeho strany citově.  Jenže- je to ve mně, už jsem mu to dvakrát vpálila a vyčetla. On je z toho vždycky vzítej, protože mně to popadne ve chvíli, kdy není žádnej důvod. On vlastně žádnej teď důvod není, ale jak říkám- je to ve mně, jak si vzpomenu, tak to nevyžím a vyčtu.

Jde odpustit, zapomenout, jak to dělat, abych se držela bez výčitek, má to vůbec cenu...to jsou myšlenky, který se mně honí hlavou...pořád.
Jde to?
Vím, že pokud budu zpětně vyyčítat, tak nᚠživot nemá smysl. Že to by nevydržel zase on. To je jasný.

Já bych asi potřebovala třeba tři měsíce samoty, rozmyslet se... to nejde, žijem v jednom bytě. Stěhovat se pryč, když teď bych měla být šastná?? /podle něj/.

Zatím- je to ve mě. Stále si nejsem jistá, ...

Co s tím???

Není tady

#2 21. 12. 2007 14:02

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Jde odpustit a ustát nevěru??

Odpustit???    co by jsi proboha chtěla odpouštět!!!!Zamysli se nad tím slovíčkem.
Zapomenout!!!   ...... nezapomeneš, jen to posuneš někam v mozku dozadu, ale bude ti to tam příležiotostně blikat...
Ale už to v hlavě mᚠa budeš mít a s tím se ty musíš srovnat.....!!!!

Není tady

#3 21. 12. 2007 21:31

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Leilo, tak si na pár měsíců vezmi podnájem, jestli si to můžeš finančně dovolit, nebo manžel, a si od sebe odpočinete, to by nešlo?

Není tady

#4 27. 12. 2007 22:36

vaznenevim
♥♥-----

Je to už pět let , kdy se mi život obrátil naruby .... po dlouhých tahanicích , hádkách jsme zůstali spolu ... nechci rozebírat podrobnosti, svůj život jsem obrátila trošku jiným směrem , začala jsem studovat .... tedy dalo by se říci , že nemám důvod být nešastná .... ale jsem jiná a zůstalo to ve mě .... třeba , když mi dnes odpoledne manžel řekl .... nemᚠdůvod žárlit , v mysli mi vytanula stejná slova , která použil před pěti lety s jistou osobou .... s tou samou osobou , se kterou měl poměr .... a takhle bych mohla pokračovat .... dnes už se snažím své myšlenky nedávat do placu , tedy jsou jisté asociace , které mi bliknou hlavou při určitých situacích .... stále je to ve mě .... nechci to tady rozebírat do podrobností , třeba jsem jenom bláznivá ženská , už dokážu věci přejít , ale smutek sem tam cítím stále .... nevím , jestli to někdy přejde .... kdysi jsem si myslela , že co manžel řekne , tak také tak je .... dnes už o tom přemýšlím , zvažuju , najednou vidím - že se jeho pohled stáčí , když jde sličná děva , že sleduje víc modelky než kosmetiku - když prohlížím magazín , že má schované po*nočasopisy a po*n ... že si sem tam upraví pravdu ve svůj prospěch , nejvíc se rozčílí , když se trefím .... už znám jeho reakce. Nedávno jsem si sestavila měřítko hodnot důvěra byla hned po zdraví .... takže pokud nemᚠděti upaluj z toho vztahu , jak nejrychleji můžeš .... říkám , třeba jsem jenom bláznivá ženská .... zapomenout se nedá a při určitých situacích mám v hlavě chaos pořád .... hlavně si pořád a stále připadám osamělá ... i když mi manžel říká , že jsem anděl a nejlepší ženská jeho života ....

Konečně vidím slunce, když mi spadl můj dům ....

Není tady

#5 27. 12. 2007 22:50

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

leilo,proboha jak já bych to s tebou měnila,máš-li ho ráda,zapomeň,dejte si pauzu a začněte znovu,nevěra je ,byla a bude,užívej si toho nebe na zemi,buď stastná pussa

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#6 27. 12. 2007 22:55

lakina
♥♥♥♥♥♥-

na to už holky asi nikdy nezapomenem,ale nemá cenu se tím trápit,godlikegodlikegodlike butter

Upravil(a) lakina (25. 1. 2008 15:01)

Není tady

#7 27. 12. 2007 23:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

lakina napsal(a):

leilo,proboha jak já bych to s tebou měnila,máš-li ho ráda,zapomeň,dejte si pauzu a začněte znovu,nevěra je ,byla a bude,užívej si toho nebe na zemi,buď stastná pussa

Proboha Lakino vazis si vubec sebe?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#8 27. 12. 2007 23:13

lakina
♥♥♥♥♥♥-

no já nevím co leile její chlap proved,ale všichni jsou nevěrní a toho mojeho už znám,ale u mě to je už hotovo,že se rozejdem,jen já vyčkávám...at se oba snaží a smaží,já už mám jasno

Není tady

#9 27. 12. 2007 23:28

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

lakina napsal(a):

no já nevím co leile její chlap proved,ale všichni jsou nevěrní a toho mojeho už znám,ale u mě to je už hotovo,že se rozejdem,jen já vyčkávám...at se oba snaží a smaží,já už mám jasno

Leily pribeh znam,ctu ji od zacatku a ma muj obdiv.Ze me na jejim miste by se stala nechutna zarlivka.Taky jsem si zazila manzelskou neveru a druhy den po provaleni jsem pozadala o rozvod.Neunesla jsem to,ze me vymenil za jinou.sad

Upravil(a) eremuruss (27. 12. 2007 23:28)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#10 27. 12. 2007 23:48

lakina
♥♥♥♥♥♥-

já mám godlikegodlikegodlike

Upravil(a) lakina (25. 1. 2008 15:00)

Není tady

#11 28. 12. 2007 0:24

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Ale zapomenete holky, nebojte se. Záleží sice jak dlouho to trvalo a jak to probíhalo, ale prostě najednou si to přestanete vybavovat. Některé ty asociace s něčím zůstanou, ale jejich účinek bude slábnout. Prostě zatímco dneska vám to intenzivně připomene nějaká věc, slovo, jméno apod. a zůstanete chvíli na bodu mrazu, tak za dalších pár let to jen propluje myslí jako neurčitá nepříjemná myšlenka.
No jinak jsem dnes v MF Dnes četla velmi zajímavý článek od Plzáka. Byl mi velmi sympatický tím, že sice připouští existenci nevěry jako zákonitý důsledek samotné mužské podstaty (no tak to známe Plzáka všechny), ale zároveň tvrdě nesouhlasí s tím, co se teď děje, že ti chlapi se kvůli milenkám ve velkém rozvádějí. Píše tam, že nesouhlasí s tvrzením, že když už není láska, je lepší jít od sebe. Píše, že vztahovou lásku je třeba nahradit láskou k dětem a i třeba láskou k majetku a prostě snažit se. Lituje tam hlavně opuštěných žen po 30tiletých manželstvích, které opravdu většinou zůstanou nezajištěné a málokdy si někoho zase najdou, takže končí samy. Dokonce tam píše, že by s tím společnost měla něco dělat. No to teda fakt nevím co.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#12 28. 12. 2007 1:47

elena007
♥♥♥♥♥♥-

No jo, Plzak, on je to takovy staromilec. dumbom
Jenze zapomel dodat, ze dnesni zeny taky nejsou jako prababicky, ktere, kdyz pradedecek radil jak cerna ruka, privrely oko, protoze jim bud zajisteni a postaveni za to stalo nebo nemely jinou volbu. Dnesni zena se tak nechova, hned chce, aby chudak chlap zcela proti prirode toho okamzite nechal a dela doma dusno. A kdyz neni po jejim, taky casto zada o rozvod. Mozna si pouceni pro ne nechal do pristiho cisla.

Upravil(a) elena007 (28. 12. 2007 1:50)

Není tady

#13 28. 12. 2007 9:40

Koi
♥♥♥♥---

Myslím, že Lakina Leile radí dobře, a to zkusí překousknout. Neznám celý její příběh, ale ten její chlap se rozhodl, opustil milenku hned. To neumí každý chlap, to vím zase já, tak to zkus Leilo postupně ocenit.

Salen, dík za tvá slova o zapomenutí, ta mě dnes moc pomohla. S tím občasným docela živým vzpomenutím mám sama po víc jak roce taky problém. Stačí

Pane, daruj mi klid, abych přijal věci, které nemohu změnit, odvahu změnit to, co mohu změnit, a moudrost, abych dokázal rozeznat jedno od druhého.

Není tady

#14 28. 12. 2007 9:50

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Koi napsal(a):

Myslím, že Lakina Leile radí dobře, a to zkusí překousknout. Neznám celý její příběh, ale ten její chlap se rozhodl, opustil milenku hned. To neumí každý chlap, to vím zase já, tak to zkus Leilo postupně ocenit.

Salen, dík za tvá slova o zapomenutí, ta mě dnes moc pomohla. S tím občasným docela živým vzpomenutím mám sama po víc jak roce taky problém. Stačí

Koi- opustil milenku po 9 a půl měsících.
Tak a teď "bonbónek"- na druhý svátek si začali znovu psát... usch

Není tady

#15 28. 12. 2007 10:24

Koi
♥♥♥♥---

Tak to jsem nevěděla Leilo. To sms se pokus utnout, já si čilého dopisování  snad s bývalou milenou všimla až po 3/4 roce a vzalo mě to snad víc než samotná nevěra. Možná se to jen nasčítalo. Prostě to jinak pokračovalo dál.

Nenech se trápit. Já tenkrát upadla do beznaděje, že to nikdy M nezvládne ukončit. Probulila jsem si asi 3 dny, sdělila mu, že mě začíná ztrácet a dosáhla stavu , že jsem přestala mít zájem sledovat, zda si píší a tím si ubližovat.

Nevysvětli si to, že tě odsuzuji na sledování sms, ani náhodou.

Pane, daruj mi klid, abych přijal věci, které nemohu změnit, odvahu změnit to, co mohu změnit, a moudrost, abych dokázal rozeznat jedno od druhého.

Není tady

#16 28. 12. 2007 11:12

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Leilo, Leilo....znám tvůj příběh úplně celý...teda to co jsi tady psala. A můj názor, tvůj M s tím nepřestane. Když to nebude současná milenka, bude jiná. Takový chlap ti za to vážně nestojí.Vem nohy na ramena a utíkej.

Není tady

#17 28. 12. 2007 11:39

petra72
Host

Víš Leilo - jsi stále stejná - jako na začátku, kdy jsi sem začala psát. Stále nevyzrálá naivní ženská.

Zase jen vidíš určité věci, stále chceš odpouštět a začínat znova. Tvůj roční život by už vyplnil celou tlustou knihu. Není to jen nevěra, co ve vašem vztahu je. Co to fyzické napadení, co ty urážky a manipulace, co ta neúcta....

Kolikrát si za 12 měsíců chtěla zapomenout a odpustit? Kolikrát to sklouzlo do stejných kolejí?

Víš Leilo - už moc na příběhy nereaguju, ale tobě jsem to musela napsat.

Pro ty, kteří chtějí být lépe v obraze, doporučuji přečíst celé tvé minulé vlákno. Tuším od června - po celé léto - je to celé o odpouštění, dávání šance a rodinné válce.

Sorry, ale musela jsem.

Upravil(a) petra72 (28. 12. 2007 11:58)

#18 28. 12. 2007 12:21

mirekp
♥♥-----

Zdravím .....Téma je Jde odpustit a ustát něvěru......řeší se případ Leily, nečetl jsem celý její příběh ale pouze její příspěvěk v tomto vláknu....a to je důvod proč sem píši........napíšu vám můj příběh a rád bych znal vᚠnázor....s přítelkyní jsem 7 let(byl jsem její první)....po třech letech známosti jsem se nastěhoval k ní ( jejím rodičům) a po dalších 3 letech začal stavět barák...a ona studovala/studuje VŠ a při tom brigádničila....na jedné z brigád se poznala se jedním kolegou z práce a tím to vše začlo tenkrát si jen tak psali o blbostech....a tak jsem jí řekl že mi to vadí....a ona s tím přestala....ale pak to přišlo a začli znovu a to už jsem o tom neměl ponětí a došlo to až tam že se začla chovat jinak, bohužel jsem to nějak moc neřešil měl jsem hodně starostí se sebou s prací a stavbou baráku a na konci října se to stalo kdy jsem z ní večer vytáhl že je mi už 1/2 roku nevěrná s tím kolegou.....že se jednou nějak vyhecovali v kanclu začli se líbat a pak asi po týdnu se spolu poprvé vyspali...vídali se asi 1x týdně kdy spolu spali a 2x týdně na oběd a jinak si psali emaily........já jsem udělal OBROVSKOU chybu že jsem se na vše vyptával.....ale pomohlo mi to k tomu že mám na tu věc svůj pohled....a tím se dostávám k tomu problému....já jsem se s přítelkyní nerozešel....a ona druhej den co se to stalo ,tak vlastně jela do práce s tím že ani pořádně nevěděla co bude dál tak mu napsala že mi to řekla a jak je situace vážná a on jí napsal že nemá čas to řešit...a tím se to ukázalo on jí měl jen na sex ona mu naletěla....no a to jí zřejmě otevřelo oči.....a od té doby jsme to začli řešit...ona tvrdí že nechápe jak mohla být tak blbá....že takhle naletěla....a že jí to strašně mrzí že teď už ví že to byla všechno chyba že už na to kouká jinak a že teď už ví že kdyby se semnou rozešla tak by s ním stejně nevydržela.........a tím se dostávám k mému problému......já se prostě nemůžu smířit s tím že o tom zda chce být semnou rozhodlo až to že on jí dal najevo že o ní nestojí ....teď je to s náma tak že přítelkyně se chová bezvadně .....denně si píšem voláme....a když jsme doma tak se věnujem jen sobě....vše je super ,ale pak prostě najednou se druhý den probudím a začne se mi to všechno honit hlavou a jsem tam kde jsem byl....přesně jak píše Leila.....já si prostě nemůžu někdy pomoc a bezdůvodněš jí to vyčtu a v pálím....a skončí to tím že ona brečí já jsem na zhroucení a pak mě zas řekne všechno dokola, že to ví že to byla chyba a že to nejde vzít zpátky atd atd.. a pak se udobříme.....já nevím co dál ....chci abychom spolu byli....umíme být spolu štastní jen pro mě jako pro chlapa je strašně těžký pochopit jak tohle všechno mohla udělat..že do toho dala city.....dala v sázku vše co jsme spolu přožili proti člověku kterého pořádně ani neznala........a nějak si to potřebuju srovnat v hlavě..... proto vás prosím o vaše názory ....myslíte si že to může člověku tahle zkušenost dát nový pohled na život.....já jsem to přítelkyni řekl jasně že pokud by se někdy v budoucnu mělo dít něco podobného že už to neustojím....a ona tvrdí že si je jistá že chce být jen semnou že jí tohle pomohlo.........děkuji .....

Není tady

#19 28. 12. 2007 12:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

eremuruss napsal(a):

lakina napsal(a):

Leily pribeh znam,ctu ji od zacatku a ma muj obdiv.Ze me na jejim miste by se stala nechutna zarlivka.Taky jsem si zazila manzelskou neveru a druhy den po provaleni jsem pozadala o rozvod.Neunesla jsem to,ze me vymenil za jinou.sad

Erem, prepáč, ale z toho, čo píšeš, sa mi zdá, že tvoj chlap páchal a stále pácha oveža horšie veci ako nevera... To, ako neplatí a kašle na deti, ako sžubuje a neplní - to by mne osobne vadilo oveža viac ako JEDNA nevera... Ale holt každá sme iná a každá to máme nastavené inak. Ja osobne radšej charakterného sukničkára, ktorého lsovo má apsoň nejakú váhu, ako bezcharakterného "verníka" bez chrbtovej kosti. Ideálny je samozrejme verný a charakterný muž, ale vráme sa z rozprávok na zem(a ani ja nie som ideálna, mmch).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 28. 12. 2007 12:41

petra72
Host

Selimko - JÁ CHCI TAKYYYY :  Ideálny je samozrejme verný a charakterný muž  lol

#21 28. 12. 2007 12:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mirku, ako žena, ktorá istý čas mala súčasne rada dvoch mužov, ti odpoviem: všekto je možné... Ona si asi potrebovala odži ešte nejaký iný vyah, keď si jej prvý, no a sadla na lep prvému lepšiemu, ktorý sa naskytol, a tiež svojim hormónom a emóciám. Odborníci na vzahy neodporúčajú, aby sa brali "prvé lásky", lebo na človeka zákonite príde chu vyskúša si nepoznané - a aj pocit, že mi niečo uniká pomedzi prsty. A ak sa neccheš s ňou rozís, nerob jej peklo za niečo, čo už s anedá vzia spä... Buď choďte od seba, ak nevieš odpusti, alebo teda odpus "se vším všudy" a nerob jej scény. Ona nemôže za tvoje predstavy v hlave, ktoré už dávno nemajú nič spoločné so skutočnosou. wink Odpus jej, sebe i tomu tružovi, len tak môžete by šastní.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#22 28. 12. 2007 12:54

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lakina napsal(a):

Všichni nevěrní nejsou.

Není tady

#23 28. 12. 2007 12:58

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Salen napsal(a):

Ale zapomenete holky, nebojte se. Záleží sice jak dlouho to trvalo a jak to probíhalo, ale prostě najednou si to přestanete vybavovat. Některé ty asociace s něčím zůstanou, ale jejich účinek bude slábnout. Prostě zatímco dneska vám to intenzivně připomene nějaká věc, slovo, jméno apod. a zůstanete chvíli na bodu mrazu, tak za dalších pár let to jen propluje myslí jako neurčitá nepříjemná myšlenka.
No jinak jsem dnes v MF Dnes četla velmi zajímavý článek od Plzáka. Byl mi velmi sympatický tím, že sice připouští existenci nevěry jako zákonitý důsledek samotné mužské podstaty (no tak to známe Plzáka všechny), ale zároveň tvrdě nesouhlasí s tím, co se teď děje, že ti chlapi se kvůli milenkám ve velkém rozvádějí. Píše tam, že nesouhlasí s tvrzením, že když už není láska, je lepší jít od sebe. Píše, že vztahovou lásku je třeba nahradit láskou k dětem a i třeba láskou k majetku a prostě snažit se. Lituje tam hlavně opuštěných žen po 30tiletých manželstvích, které opravdu většinou zůstanou nezajištěné a málokdy si někoho zase najdou, takže končí samy. Dokonce tam píše, že by s tím společnost měla něco dělat. No to teda fakt nevím co.

Ještě že Plzáka nečtu... existence nevěry zako zákonitý důsledek samotné mužské podstaty... co je to za blbost? Vždy mužský když jsou nevěrný, tak nejsou nevěrný s dalšíma mužskýma, ale se ženskýma, ne? Chlapů i žen je na světě skoro stejně - takže existence nevěry jako zákonitý důsledek samotné mužské i ŽENSKÉ podstaty??? Musím se smát big_smile
To jsou teda kraviny.
Cha cha... společnost by měla dělat něco s tím, aby se lidi nerozváděli... to je opravdu k smíchu :-) Jak by to asi dělala? dumbom
Neměli bychom náhodou se svými manželstvími dělat něco sami? Společnost nás v tomhle nezachrání. Ani to, že budeme házet původ nevěry na to, že je to v mužských zakořeněný. Za nevěru může mužskej stejně tak jako ženská.

Upravil(a) Martinka1 (28. 12. 2007 12:59)

Není tady

#24 28. 12. 2007 13:09

lakina
♥♥♥♥♥♥-

řekl jeden psycholog z manželské poradny:VÍTE,který muž je 100% věrný?ten na kterého to ještě neprasklo,a někdo tady dodal,že mrtvý...a mě se s tím vědomím bude žít lépe,když si ještě začnu nějaký vztah tak mu dám trvání max.4 roky

Není tady

#25 28. 12. 2007 13:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

lakina napsal(a):

řekl jeden psycholog z manželské poradny:VÍTE,který muž je 100% věrný?ten na kterého to ještě neprasklo,a někdo tady dodal,že mrtvý...a mě se s tím vědomím bude žít lépe,když si ještě začnu nějaký vztah tak mu dám trvání max.4 roky

rock

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí