18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
U jsem to teda napsala i do "ryb" ale tam mě asi nikdo neodpoví. Právě jsem stáhla kapra a teď to chci dát do mrazáku. Můu to u teď pokapat citronem nebo nějak okořenit? Nebo to stačí a před obalením.
A jak připravujete vánočního kapra vy? Nai moc kapra nikdy nemuseli, take ho klasicky jen mamka pokapala citronem, osolila, obalila a v troubě usmaila. Ráda bych klidně i nějaké koření, jen nevím, jestli není nakonec lepí tato klasika. Pite, a můu případně zkusit něco jiného. Děkuju
Upravil(a) hanina (20. 12. 2007 13:56)
Není tady
Tím staením přiel kapr o ty nejcennějí látky. Ale někdo kůi nerad. Lepí je pouít citron nebo koření a před obalováním. Mrazem by stejně do kapra neproniklo. Klasika bývá nejlepí, ale kdo třeba můe česnek, tak si kapra před obalením potře lisovaným česnekem (kapr po idovsku). Koření pouívat spí, kdy se dělá kapr přírodně. Ale fantazii se meze nekladou a zkusit se dá cokoliv.
Není tady
Ota napsal(a):
Tím staením přiel kapr o ty nejcennějí látky. Ale někdo kůi nerad. Lepí je pouít citron nebo koření a před obalováním. Mrazem by stejně do kapra neproniklo. Klasika bývá nejlepí, ale kdo třeba můe česnek, tak si kapra před obalením potře lisovaným česnekem (kapr po idovsku). Koření pouívat spí, kdy se dělá kapr přírodně. Ale fantazii se meze nekladou a zkusit se dá cokoliv.
Oto, my právě kůi nemáme rádi, take jsem to stáhnout "musela" Dobře, dám na tebe. Dám to do mrazáku a ocitrónuju to a třeba hodinu předem. Děkuji a pěkné vánoční svátky
Není tady
Kapr do mrazáku se dává bez pokapání citronem. Někdo nemá kůi z kapra rád proto, e je cítit bahnem. Stačí jen kapra po okrabání vylemovat (vydrhnout pořádně solí) a zápach se ztratí. Nezapoměňte, e potom u kapra před obalováním nesmíte osolit.
Pokud vám zůstane ji osmaený kapr navíc, tak ho můete zamrazit. Za pár týdnů přijde vhod. Praktikuji to tak dlouhá léta.
Upravil(a) Isidia (20. 12. 2007 22:08)
Není tady
já nakládám porce kapra do mléka,stáhne troku to bahno
před obalením pokapu citronem
dalí dobrý recept je - porce kapra napatlat směsí - česnek, olej a citronová áva a upéct na přírodno
Není tady
tady jsem nasla spoustu receptu, ale musim rict, ze doma delame jenom obalenou klasiku http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … ews_only=0
Není tady
My e moc ryby nejíme, tak jsem taky udělala klasiku, jen jsem to posypala kořením na ryby a bylo to moc dobré
Není tady
Právě jsme nachystali kapra - nakrájené podkovičky jsme počesnekovali, lehce osolili a taky
navrch pomleli trochu černého pepře a na pičku noe jetě zlehýnka mletého rozmarýnu...
Dáme do zítra uleet a na večeři klasicky osmaíme v trojobalu.
Jako příloha k tomu bude vánoční bramborový salát.
Loni jsme chtěli něco "echt" a smaili jsme lososa v pivním těstíčku. Bylo to tvrdé a vůbec nám
to NECHUTNALO. - koda peněz! - (Nic proti lososu, určitě je skvělý - ale jinak!)
Take jsme se zařekli, LETOS ádné experimenty, jistou a osvědčenou KLASIKU.
Jo a pár kousků masa uloíme i do mrazáku: očitěné a neupravované - důleité je,
nenechávat rybí maso v mrazáku dlouho - max. tak do měsíce je třeba je zkonzumovat !!!
Rybí maso se od okrajů snadno kazí, hnědne a takto zhnědlé kousky nejsou vůbec dobré!
Kdy u se to stane a je nám líto maso vyhodit, tak je nezbytné hnědé okraje odříznout.
Ostatně: To platí pro jakékoli rybí maso - nejen pro kapra... (jinak si nepochutnáte).
Proto mraené ryby z obchodu u neskladujte a do konce týdne ho zpracujte.
Nikdy nevíte, jak dlouho u leí v mrazáku.
Upravil(a) tříska (23. 12. 2009 14:06)
Není tady