|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
To jsi napsala moc pěkně majkafo.Musí to být hrozně těžké se smířit s tím,že umírám.Smekám před tebou Estelo a držím ti palce ať to dobře dopadne.Mojí kamarádce ohořel 7 letý chlapac při hře s ohněm,má popáleniny na víc jak 80% těla.Byl to pro ně oba velmý těžký boj a ještě zdaleka neskončil,ale to že vůbec přežil doktoři považují za zázrak.po roce v nemocnici jsou doma a bojují dál jak jim jenom síly stačí.Lukášek asi zažil opravdové peklo,s tím co jako malé nerozumné dítko provedl bude muset žít celý zbytek života.ale je to opravdu zázrak,že přežil,takže zázraky se dějí.Tak Estelo neztrácej naději a bojuj.
Není tady
Estela napsal(a):
Tak přeji krásný den
Lauro, ráda bych vydala, jen za prvé, jsem teprve ne začátku, za druhé, nevím, jestli to stihnu dokončiti, za třetí, nevím, jestli by to někdo četl, podstatný problém, že?
Nastenko, Petuno, a ostatní, není to tak, že by mé problémy byly největší na světě a ostatní bylo malicherností... To nee, nedá se podle mne rozlišovat a vážit problémy, není to maso, na váhu to nehodíš. To co trápí jiné, mohlo by být pro mne kravinou, ale pro toho daného člověka to může být stejně deprimující jako pro mne to, že vlastně umírám... Může to bolet stejně... Jenže jde spíš o odvahu a sílu se tomu průšvihu postavit a nedat se, nepodat se za žádnou cenu... Což jak vidím, děláte!!!
Pro mně bylo od malička nejtěžší co jsem si mohla představit, rok 1938... Co jsem o tom slyšela vyprávět pamětníky, všichni věřili, že přijde pomoc, chlapi na hranicích věděli, že pokud se budou náckům bránit, s největší pravděpodobností zahynou... Přesto chtěli dát vše do obrany vlasti a doufali, že Francouzi a spol. do pár dnů pomůžou. Pak přišel rozkaz stáhnout se, mlčet, pasivně přihlížet obsazování země... Plno lidí toto zlomilo a zabilo za živa... Sice žili, byli zdraví, ale život to jaksi nebyl...
Do dneška cítím strašný smutek, když si tento příběh z nedávných dějin vybavím... Co z něj ale pro mne plyne? Nejhorší je odevzdat se nepříteli, ať je jakýkoliv... Pokud můžu bojovat, byť za cenu toho nejvzácnějšího co máme-života, mám dar, mám moc a mám vlastně všechno... Jestli můžu něco vzkázat, nepoddejte se problémům, i když vypadají neřešitelně... Stačí pár dnů a ony se začnou jevit trošičku menší, řešitelnější...
Ono třeba zrovinka rozvod, hádky a pod. není zrovna lehké období, ale je třeba vědět, že za tímhle mračnem vyjde jednou slunce a bude líp!!! Nebo vědět, spíš věřit... Aktuálně to člověku moc nepomůže, všichni máme tendenci prožívat emoce tady a teď, ale dá to sílu jít dál... Moc vám všem přeji, aby vaše boje byly co nejkratší a samosebou všechny vítězné, taky všem přeji hoooodně sil k bojům současným i budoucím
Omlouvám se za proslov, asi plný nesmyslných keců a tak, ale s tím, že nevím, co bude zítra, jestli budu já zítra, jsem se prostě naučila říkat co chci hned, i když mnohdy zmatečně
Mějte se krásně a děkuji vám všem!!!
Estel: nebyl to proslov plny nesmysluplnych kecu ... pro mne to melo vyznam ... mas pravdu v tom kdyz rikas ze problemy jsou pro kazdeho jinak slozite ... pro mne jsou ty moje nejvetsi a pro nekoho by byli kravina ... v tom mas pravdu ... mas pravdu i v tom ze po nejakem case jsou lepe resitelne ... dnes mne prepadla nejaka depka ... nejvetsim smutkem pro mne je ted to ze vim ze na slovensku mam babicku a dedu ktery mam moc rada a nemuzu byt s nimi a davat jim tolik kolik bych chtela (lasky pomoci) oplatit jim to co jim dluzim ... narazila jsem na tohle vlakno ... a i kdyz nemam kredit zvedla telefon a udelala radost sobe i babicce a dedovi ... kdyz te vidim jak se s tim peres stydim se za to ze mne polozi na lopatky to jake mam ja problemy ... obdivuju te ... a dekuju ti uz jen za to ze jsem si tady precetla a uvedomila ze resim malichernosti ze zivot jde zit i lip ... kez bych mohla nejak pomoci ja tobe ... dekuju ti
Není tady
Estelo, před 12 lety jsem tragicky přišla o svou první lásku a vždycky budu litovat toho, že jsem se s ním nemohla rozloučit, říct mu, jak moc mi ten člověk dal a poděkovat mu za čas strávený s ním.
Neber tvým bližním tuto možnost 
Vzala jsem svýho staršího mladýho a posadila ho k tvému příběhu a nakázala: přečíst, já si tě pak vyzkouším, protože vím, že vše jen přelétává. V době kdy už měl mít dle obvyklé doby přečteno, byl asi u stého příspěvku, tedy jsem usoudila, že opravdu čte.
o hodinu později mi po icq (máme doma vícero pc) psal: mami, já ten odkaz poslal kamarádům...
Tedy Estel znovu díky 
Není tady
Ahoj Estel, tak jaký byl včera mejdan? Co jsi uvařila dobrého
? Ráno jsem se na sebe koukla do zrcadla a řekla Ahoj Estel, taky tě zdravím
.
Ne, nenatrháš s nebe hvězd.
A přece věř, že natrháš.
V boj marný když se nevrháš,
tu za dnů vázneš v jílu cest
a večer, tiskna bradu v pěst,
svůj oheň čadit zříš a civíš v noc,
hluchého srdce němá stráž.
Ať cesty nikam nevedou,
tys po nich šel a šel jsi rád,
těch cest se nesmíš, nesmíš ptát,
snad není cest, jen lidé jdou
a jedna z hvězd je vždycky tvou
a z té ti zazní odpověď,
až přestaneš se ptát...
(Fráňa Šrámek, Uprostřed cesty)
Není tady
Ahojky, jídlo jsem vařila ve stylu snadně, chutně, rychle
. Dělala jsem kuřecí steaky s hermelínem a broskví, zeleninový salát, brambory. Držela jsem se statečně
.
Víte, nechci jim to zamlčet, ale spíš chci fakt počkat po Vánocích, popřípadě až už nebudu moct být doma. Ono se většinou nestává, aby to s člověkem švihlo hned, většinou ho to ještě dost dlouho potrápí...
Dneska jdu zase na infuze, přemýšlím, jestli říct dr., jak mi bylo v noci, to se mi teda udělalo tak blbě, že jsem myslela, že to nedám, teď je lepší, vzala jsem si ty jejich oblbovadla a brzo se mi udělalo líp. Stejně mne to ale vede k tomu, abych si pospíšila, mám tendenci sklouzávat k tomu, že se z toho nějak ještě vyhrabu a tak...
No, všem vám děkuji za krásné příspěvky, musím přiznat, že jsem si dost pobrečela...
Mějte se krásně 
Není tady
Já si taky pobrečela Estel... Je to tu
krásné, i smutné zároveň. A moc mi to dává, všechny příspěvky.
Je to fajn, že jste si to s kamarády užili. Ať je ti co nejlíp a dobře dopadneš u doktora.
Pro Cilku: i tobě moc děkuju, i za slzy, co mi dneska tekly.
Pro kkkaterinu: děkuju za připomenutí mé kdysi nejoblíbenější básně - měla jsem ji na zdi a zase si ji tam dám 

Estel, tvoje príspevky na mňa silne zapôsobili a budem na teba myslieť nielen vtedy, keď ma pochytí nejaká sebaľútosť(mávam tieto záchvaty skoro periodicky a trochu sa za ne hanbím
), ale hlavne keď budem mať chuť odsúvať niektoré veci na neurčito - hlavne teda na neskôr. Myslím, že je skutočne najlepšie neupínať sa do minulosti ani do budúcnosti, ale žiť okamžikom a snažiť sa dať životu nejaký zmysel - a z tvojich príspevkov to tak krásne plynie. Nevie, či si uvedomuješ, že si asi šťastná žena... možno šťastnejšia než mnohí, ktorí k tomu majú skôr vonkajšie predpoklady.
Ďakujem za toto vlákno, je super a ojedinelé medzi mnohými "sťažovacími". 
Není tady
Taky chci poděkovat, Estelce, že otevřela toto vlákno, věř mi, že na tebe jen tak nezapomenu
a držím palce 
a všem ostatním, že sem píšou. Jsem naměkko
...
Ahojky, všem vám mnohokráte děkuji, opět, je to opravdu krásné a moc moc podporující pro mne, že píšete takhle povzbuzující vzkazy...
Dneska mi nebylo fakt dobře, musela jsem jet do nemocnice MHD, málem jsem tam sebou sekla, když jsem byla donucena pustit sednout starší paní... mno, vystoupila jsem a cestu absolvovala taxikem. Co budu vykládat, jsem ráda, že jsem konečně doma
.
Je tam tak nádherně, ta námraza na stromech, jehličky tak centimetrové, nááádhera. Každý den je teď jiný se mi zdá...
Vánoce za dveřma, nemám vůbec nic vyzdobeného, napečeného... Letos na to opravdu kašlu a nenervuju se, na co. Letos si to plánuju užít.
No, mějte se fajn, přeji vám klid a pohodu
Papapa.
Není tady
ahoj Estel,
užívaj si krásy Vianoc a okolia--aj tak tie stresy okolo pečenia a vyvárania su zbytočné,keď si človek neuvedomí krásu okamihov a prítomnosti blízkych.
Ale všetci ma tou námrazou desíte--tu v strede Čiech kde nič-tu nič, akurat ziiima strašidelnáá,a to ja sa chystám v sobotu doviezť decká k našim do Košíc a čočky su už prestárlé----a vy ma desíte odbleskami od ľadu po ceste....nech sa topí..a napadne až v nedelu,pls.
Pekný večer všetkým
Není tady
Ahoj, omlouvám se, ale potřebuju to alespoň vypsat. Je mi hůř a hůř... Nee, takhle rychle to přeci být nemůže!!! Jsem koza pitomá, jezdím si MHD, chodím po obchodech, nešetřím se... Jestli chytnu nějakou infekci jsem v p...li.
Spala jsem celou dobu od chvíle, kdy jsem přišla, ale teď jsem se probudila a zase je mi zle... Nepředstavitelně... No, vemu si oblbováky a zkusím se vyspat, dospat...
No, zlatíčka držte se, žádné stresy a užívejte každou sekundu, minutu, každého dne!!!
A nezapomínejte blízkým lidem říkat a ukazovat, že je máte rádi a že vám na nich záleží!!! Potřebují to!!!
A navíc, pokud něco opravdu chcete, věřte tomu, že je to reálné, že to dokážete!!! Jak zpívá Edith Piav, Ničeho nelituji... Kdybych uměla Francouzštinu, napíši v originále, ale takto bych se maximálně ztrapnila 
Není tady
Ahoj Estel. Jak je? Doufám a strašně moc ti přeju, aby ti už bylo líp. Měla jsi náročný den, cesta přeplněnou MHD vyčerpá i mě, a pak - máš teď asi taky trochu oslabenou psychiku, a to má samozřejmě na všechno vliv. A co jinak, pokračuješ v psaní? Mně se ten tvůj nápad moc líbí, a víš co ti řeknu, to je velká výhoda, že tak hezky píšeš, myslím stylisticky, máš takový živý a bezprostřední styl a ani neděláš gramatické chyby
Určitě by to bylo na knížku. Rozmysli si, jestli bys to radši vydala jako knížku, nebo dala na internet, protože když to dáš na internet, tak už si to pak asi nikdo nekoupí
Ale mně se líbí oba nápady, internet čte dneska hodně lidí, tak proč ne. Někdo ti s tím tady určitě pomůže, asi to není velký problém.
Díky tobě přemýšlím o tom, jestli svým blízkým dávám dost najevo, že je mám ráda, a bojím se, že jsem spíš takový studený čumák. Já o tom vím a snažím se, tak se budu snažit víc. Piš sem všechno a kdybys cokoli potřebovala, tak mi napiš soukromou zprávu. Moc na tebe myslím, ať se ti daří. A dík, že tu jsi 
Upravil(a) Poly (20. 12. 2007 23:13)
Není tady

Estel, určitě piš dál. Jsem ráda, že jsi tohle vlákno založila.
Ani nevíš, jak mi to pomáha tě číst.
Není tady
Estel ahoj, jak se daří? Doufám že lépe!!!
Moc nám všem tady pomáháš a moc krásně píšeš. S tou knížkou to je báječný nápad.
Piš,mailuj, kdbys cokoli potřebovala:supr:
Není tady
Ahoj všichni, už je líp... Je to se mnou jak na houpačce, chvílema si myslím, že tohle již nerozchodím, chvílema jsem jen taková oblblá, unavená a jsou i chvilky, kdy se cítím naprosto, ale naprosto zdravá, plná energie. Díky za ně!!!
Včera jsem málem nevydržela, vrhla se na bratra a málem jsem mu vše vykecala. Jemu to řeknu co nejdřív, on to tuší, ptá se mne a já už pozbývám síly vše tajit.
Teď mne hrozně drží nad vodou můj pes, kdo máte psa, určitě znáte, mám ale strašný strach, jak to bude zvládat, až tu nebudu. Bratr si ho samosebou nechá, miluje ho, ale on je na mne závislý... No, zjistila jsem, že do hospicu psy pouští, ty jo tak to je opravdu fantastické!!!
No a k těm mým spiskům, bylo by opravdu odvážné nazývat to knihou, jsem strašlivě unavená, rozepíši se a usínám, ale pokračuji 
Mějte se krásně a bojujte 
Není tady
Krásný den Estelo!
Udělalas mi velkou radost, moc moc se těším na Tvou knihu nebo na cokoliv, co napíšeš!
Mně se do dnes nechtělo uklízet ani cokoliv dělat. ale dnes si uklízí v obyváku, poslouchám radio, mám zapálenou svíčku, je to fajn... Těším se, až to bude hotovo, na tu pohodičku, na to, jak to tu bude pěkné!
I kytičky jsem osprchla, jsou teď překrásné! Člověk to tak každodenně nevnímá, ale dnes mi dělají opravdu radost!
To je super, že do hospicu pouští psy! Pro mě zase bylo důležité, že si tam kdokoliv z rodiny může pronajmout pokoj a být tam 24 hodin denně!
Myslím na Tě, krásný den!!!!
Není tady
Ahoj Estelo, veselé Vánoce a krásný Nový rok! Budu na tebe myslet!
Není tady
Ahoj Naděje,
posílám pohlazení, pusu a piš! 
Není tady
Teď se mi podařilo rozbít zrcadlo, to by mělo znamenat 7 let štěstí nebo smůly, že jo? 
No, tak přeji vám všem co nejméně předvánočního šílení, hlavně pohodu, klid, a kdybychom se neviděli, užijte si svátky co nejpohodověji to půjde.
Kdybych vám mohla poslat dárek, určitě by to byla síla bojovat se všemi nástrahami života a optimistický náhled na svět. Taky, aby se vaše bolesti změnily na bolístky a pak postupně přebolely. Ale bohužel poslat to nemůžu, tak si budu přát sama pro sebe, abyste to někde v sobě našli!!!
Díky, že jste!!!
Není tady
Tobě taky Estel co nejpohodovější svátky mezi blízkými, a za to zrcadlo pořádný kus štěstí!
Sílu bojovat a optimistický náhled tady rozdáváš ty, a to plnými hrstmi :-) Dík, že jsi!
Není tady

Pokojné sviatky, Estel, a držím palce, aby ťa neopúšťala sila, ani radosť zo života.
Není tady
Estelo,
já kdybych mohla, tak bych tě objala.
Objímám tě tedy alespoň virtuálně: Ne proto, že ty bys to potřebovala, ale proto, že já to potřebuji 
Ojetí silného, milujícího a statečného člověka je léčivé, protože upřimné a nic nežádající.
A kolem nás je i horší nemoc než je ta tvoje - malomyslnost a nevíra.
Tohle tvoje vlákno tuto nemoc dokáže léčit.
Všichni, kteří mají otevřené oči, uši, ale především srdce se tu mohou vyléčit.
Děkuji ti a přeji klidné svátky 
Není tady
Estelko,
Tvůj příběh je tak silný, že neumím najít to správné ořechové, aby to nebyla planá útěcha. Mám dvě děti starší než Ty a jednu mladší než Ty. Posílám Ti virtuálně vřelé objetí, přeji hezké Vánoce.
Obdivuji Tvé statečné srdéčko a sílu, kterou jsi ukázala. Jdu se za roh stydět, že se nechám vytáčet žabomyšími problémy.
Někdy zapomínám, že život je dar, který jsem nemusela dostat.
Holčičko, zůstaň dál tak úžasná.
Není tady