|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

krásně nás tady stmeluješ, Estelko!
Podařilo se ti tady vytvořit příjemný prostor bez útoků a narážek 
Klobouk dolů před tvým smysluplným životem! Možná, kdybychom si připustili a uvědomili jeho pomíjivost, jako máš tu možnost ty, třeba bychom dělali, stejně jako ty, něco smysluplnějšího 
Jak je po dnešku? 
Není tady
L_aura napsal(a):
Mám HIV+ kamaráda. Je to člověk, který třeba 4 roky neměl vůbec žádného partnera. Není promiskuitní, jak si to spousta lidí stále o HIV+ lidech bohužel myslí, prostě stačí jen jednou jedenkrát... To by si měl každý uvědomit.
To se nakazil s jednou holkou? kolik mu je?
Není tady
Bellagambi napsal(a):
L_aura napsal(a):
Mám HIV+ kamaráda. Je to člověk, který třeba 4 roky neměl vůbec žádného partnera. Není promiskuitní, jak si to spousta lidí stále o HIV+ lidech bohužel myslí, prostě stačí jen jednou jedenkrát... To by si měl každý uvědomit.
To se nakazil s jednou holkou? kolik mu je?
Ne, špatně jsi to pochopil. Neměl jednu holku, měl jich tak nějak "normální počet". Prostě se mu ale stalo, že, když žil v zahraničí, prostě měl nějakou "smutnou a osamělou" a párkrát se prostě pomiloval s nějakejma, co měli hezký oči.. bohužel bez ochrany
Prostě neví, kde se nakazil, ani, jak to měl dlouho, jen měl prostě nějaké zdravotní problémy a doktorka ho poslala na testy a ty byly pozitivní :-(
A je mu 28.
Upravil(a) L_aura (18. 12. 2007 14:35)
Není tady
Feuria napsal(a):
Já si to tedy uvědomuji .... dnes stačí si sednout v parku do trávy či na lavičku a je to
Naštěstí jen pokud je to čerstvé, ten svinskej virus rychle na vzduchu hyne. Taky je dobré, že se nepřenáší slinami, takže líbání je v pohodě, pokud ovšem nedojde ke krvácení do ústní dutiny.
Není tady
Ahoj, to jsem ráda, pokud toto někdy někomu pomůže... Tím, jak teďka nemůžu moc ven a jsem dost doma, začala jsem psát o svém nakažení, životě, sklonku života. Možná se někdy najde nějaký Max Brod (nééé že bych se považovala za Kafku, chraň ruka páně) a po mé smrti to třeba vydá... jako brožurku do čekáren třeba
. Kdybych věděla, že tím, že o tom mluvím zachráním byť jednoho jediného človíčka, mělo by to smysl... Taky mělo smysl to, že jsem si již jako poměrně mlaďounká uvědomovala to, jak je život cenný, křehký, vzácný. Já se svojí akční povahou a nespoutaností bych se třeba jinak v 18-ti zabila na motorce, co já vím
. Ne, to je chabá útěcha, ale musím říct, že tenhle pitomý virus mi dala dar rozumnět lidem, víc empatie, víc pochopení... Nikdy jsem nepřekročila ležícího bezdomovce, vždy jsem se snažila nějak mu pomoci, i když byl jen opilý, ostatní na mne koukali jak na blázna, ale já vím svoje...
Ale dost pseudofilosofování... Jsem ve stadiu, kdy prakticky neexistuje naděje. Slyšela jsem pár lidí, kteří na tom byli stejně jako teď já, že by radši brali třeba rakovinu, že je tam šance ten boj nakonec vyhrát. Já si ale říkám, že tahle potvora nám poskytla pár let naprostého zdraví a dala nám milosrdný čas, za to jí musím poděkovat. A taky jí vzkázat, že mne sice poráží, ale já se nevzdám jen tak...
Nebudu lhát, bojím se strašně, nepředstavitelně, je mi smutno, to všechno jo, ale díky vám a tomu, jak mne podporujete cítím, že ještě trochu síly mám
.
Není tady
To je Estelo výborný nápad, jsi naprosto skvělá žena 
Není tady
Estela 

... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
No, já tenhle nápad považuji taky skvělý.
A co třeba vydat tenhle příběh s pomocí babinetu? Mám týden čerstvou zkušenost s podporou dobrého nápadu a fajn počinu takhle před vánoci, kdy se spojili lidé, kteří se vůbec neznají a nikdy se neviděli a přesto dokázali něco skvělého...
Akorát je to jen můj (a uvědomuju si, že neskromný) nápad, jsem tu nová a rozhodně nemůžu mluvit za administrátory... třeba mi ho většina z vás smete ze stolu rozumnými argumenty.
Jak na to, bych věděla, ale souhlasit a pomoct by s tím muselo víc lidí - hlavně Estela 
No, a kdyby to takhle společně nevyšlo, každopádně na tebe budu Estelo myslet a ráda bych ti s tím vydáním nějak pomohla aspoň sama za sebe... třeba sehnat peníze, grafika, tisk... Pohybuju se v neziskovém sektoru a řídím projekty, tak nějaké zkušenosti mám.
Každopádně piš, budeš-li mít sílu a náladu. Už teď jsi nám všem dala hodně 
Alosek, dobry napad. Pomozem rad. S peniazmi, grafikou aj tlacou. S cimkolvek. Babinet je rad, ze ma prachy na svoju prevadzku, toto pravdepodobne nebude podnik, robeny koli zisku
Takze okrem prosby o reklamnu podporu by som Babinet nezatazoval nicim 
Upravil(a) Oxi (18. 12. 2007 17:50)
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Taky bych ráda přispěla finančně. Takže pokud má někdo nějaký nápad, přidám se.
Estelo,
jen piš, určitě na něco přijdem.
Tenhle web má konec konců velmi slušnou návštěvnost, takže zveřejnění tvého příběhu přímo na něm by také mělo svou váhu.
Není tady
Jéjej, tak tohle jsem nečekala... Ale dobrý nápad, třeba vydat víc příběhů více lidí... Ráda bych pomohla, měla bych alespoň pocit, že ještě něco dělám, když už nemůžu chodit do práce
.
No, snažím se psát rychle, aby to dávalo smysl, uvidíme, třeba se to pak podaří vydat... I kdyby to nikdo nečetl...
Teda, řeknu vám, polkla jsem ty oblbovadla od dr. a jsem úplně mimo, tak nějak podivně klidná, nic mne nebolí, je mi fajn...
Zakázal mi to Slovensko, tedy ty hory, dost se vyděsil, že chci lyžovat
. No, doktorům se musí přikývnout, pak jednat podle svého a následně zalhat, že?
Bratr to ví, cítím to, ptal se mne, repektive konstatoval-"už je to v p**eli, co?" Snažila jsem se to zakecat, ale přece jen, vždy jsme k sobě měli dost blízko a cítili i nadálku, že se s druhým něco děje, tak asi proto mi nabídl ty hory... A to se neodmítá. Čekat na konec v izolaci, abych náhodou nechytla nějaký vir, bacil apod. se mi vážně nechce... Jasně, že nepůjdu na diskotéku nebo do multikina, kde se to bacilama hemží, ale jinak, chci ještě tolik věcí!!!!!!!
Není tady
Estel určitě to napiš věřím tomu, že hodně lidi si pak aspon trochu uvědomí vážnost situace.
Přeji ti hodně štěstí.
Estel, klobouk dolů! Mám se ještě hodně co učit 
Není tady
Jinak pokud budu moct ráda bych taky nějak pomohla s vydáním, pokud bys tu knihu napsala.
Estelo, souhlas, udělej co chceš a na co ty sama odhadneš své sily. Sedět doma a koukat z okna bych rozhodně taky nechtěla, i kdyby mi to mělo život "o něco" prodloužit.
Estel a co založit internetové stránky a napsat tam svůj příběh a třeba informovat takto lidi. Pokud bys měla zájem rádi ti se stránkami pomůžeme.
založit internetové stránky? No, nevím, já jsem technická analfabet... S počítačem se detailněji seznamuju až ted', co jsem doma... Doposavaď jsem jej používala jen na psaní seminárních precí 
No, a také nevím, jestli se to vlastně dá číst...
no, jsem KO, jdu si lehnout a popřemýšlím... Vy myslíte, že by to fakt někoho zajímalo?
Není tady
AK chces zaregistrujem ti domenu, aj tam rozbeham nejaky blog system ... staci napisat nejaky nazov ... (akoze estela.cz alebo cokolvek ine)
Upravil(a) Oxi (18. 12. 2007 19:05)
Estelko, znám nakladatelství, které Tvůj příbeh s největší pravděpodobností vydá. Chceš-li vědět víc, pošli SZ. Mám tam kontakty, zeptám se.
Není tady
Jestli nikomu, tak mě jsi moc pomohla. Neprožívám teď zrovínka štastné období, rozvod, řešení péče o dcerku, hádky, nedostatek financí, málo času hodně práce.... A díky tobě jsem si uvědomila, že spousta věcí které řeším jsou nepodstatné, malicherné a ať dopadnou jakkoli, svět se pro mě nezboří a pojedem dál. Jsi silná. Mě je o rok víc, ale tolik síly, rozumu, rozvahy jako ty nemám. 

Není tady
nastenka napsal(a):
Jestli nikomu, tak mě jsi moc pomohla. Neprožívám teď zrovínka štastné období, rozvod, řešení péče o dcerku, hádky, nedostatek financí, málo času hodně práce.... A díky tobě jsem si uvědomila, že spousta věcí které řeším jsou nepodstatné, malicherné a ať dopadnou jakkoli, svět se pro mě nezboří a pojedem dál. Jsi silná. Mě je o rok víc, ale tolik síly, rozumu, rozvahy jako ty nemám.
Naprosto souhlasím, pomáháš ani nevíš jak a neuvědomuješ si to!!Jak jsou najednou vidět naše malicherné "problémy" a stresy!!

Kdybys cokoli potřebovala piš, dej vědět, okres Moravskoslezský
Upravil(a) Petuna (19. 12. 2007 7:10)
Není tady
Já jsem nečetla všechny příspěvky, jenom ten první, nějak bych Tě chtěla utěšit, snad Ti pomůže, že se tam bez milosti dostaneme všichni, udělej si Vánoce krásné a klidné, bez hádek a malicherností, mně zemřel tatínek mladý a náhle a do dnešního dne mne napadá mnoho věcí, které jsem mu jkeště tenkrát chtěla říct, možná až po Štědrém dnu, ale nejbližším to řekni, budou s Tebou a Ty budeš klidnější a šťastnější, že pocítíš naplno jejich lásku, prý je důležité, aby člověk umíral klidný a smířený. Krásné Vánoce přeje Irča.
Není tady
Estela napsal(a):
Jo a dotaz, kdo, či co je PISATEL? Dík
Pisatel je jeden pán, který nedovede pochopit, že život žije on a na něm záleží jak 
Ty se s tím obdivuhodně pereš a ještě jde z tebe pozitivní energie
.... jsi úžasná 
Není tady