|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Poly, pokusím se všechny překvapit
. Já mám štěstí, že jsem nezhubla, tak tělo ještě možná nějaký ten měsíc vydrží. U mně se střídají pocity naděje s totální bezmocí, už jsem to věděla dlouho, cítila to, že se to zhoršuje, ale pořád jsem věřila... Ještě potřebuju pár dní, abych se stím mohla nějak srovnat...
Není tady
Estel, jsi odvážnější, než si myslíš, ty se tak třeba nevidíš, ale tady v podstatě máme na Tvůj postoj všichni schodný názor. Jsi obdivuhodná, věřím, že Ti Tvá víra a síla bude hodně pomáhat.
Není tady
Estel, určitě se s tím srovnáš, strašně ti to přeju. Co je důležitější, než pohoda v duši? Ty hory si určitě užiješ, hory jsou krásný. Estelko, prosím tě, věř dál! Víra je právě od toho víra, že má původ v nás a ne v objektivních faktech. Vykašli se na to, co ti řekli. Kdybychom neuměli věřit a doufat, tak bychom byli stroje a ne lidi!
Není tady
Estela napsal(a):
Moc, moc děkuju, nečekala jsem tolik milých ohlasů... Fakt jsem zvyklá, že na mne koukají lidé často jako na nějakou špínu... Jj, vyřešené mám úplně všechno, ale stihnout bych toho chtěla tolik... Dneska jsem se byla projít ve městě, viděla jsem krásnou kabelku, nekoupila jsem si jí, protože už jí neunosím... Je to deprimující. Pořád doufám, že se to zvrátí, že přijde zázračný lék. Nebo že se spletli a moje testy nejsou ještě tak špatné, ale pak se vidím a cítím, jak se všechno zhoršuje a moc se bojím. Viděla jsem už 3 lidi, kteří umírali na toto a veselé to nebylo...
Ty trubko, měla sis ji koupit
. Nemysli na to, že ji neunosíš, prostě si dělej radost, prospívá to i zdravým, a jak.
Já vím, jak je to těžké. Můj milovaný bráška byl nemocný hned od narození (svalová atrofie, epilepsie) a dostal se z toho po patnácti letech trápení a strachu celé rodiny - myslím si, že hlavně díky tomu, že jsme o tom všichni věděli a mohli ho podporovat a pomáhat mu. Dnes má taky dost velké problémy, i když už ne zdravotní, ale je skvělé, že o nich alespoň já a sestra víme a že se má komu vypovídat a vybrečet...
Dědeček mi umřel nečekaně a mně dodnes trápí, že jsem za ním a za babičkou nejezdila častěji, že jsem nevolala, neříkala jim oběma, jak moc je mám ráda. Teď se to snažím vynahradit aspoň babičce.
I kdybych chápala tvoje rozhodnutí nikomu o svém stavu neříkat, mrzelo by mě, že jsem s tebou nestrávila co nejvíc času. Dopřejte si co nejvíc hezkých společných chvilek.
Ale je to jen můj názor, moje pocity. Přeju ti všechno dobré a ještě hodně krásných dní s lidmi, které máš ráda.
Alosku, jj, pravda, to je pravda. Já být v opačné situaci, asi bych to taky cítila jinak... Ale takhle... Tolik krásných slov jako tady jsem už dlouho neslyšela... Tahle podpora je opravdu opravdu moc povzbuzující
. Teda, chráníte mé duševní zdraví
Není tady
Estel, i tohle je vzájemné... Věř, že tohle vlákno potešilo nejednu dušičku - že existuje tolik dobrých lidí 
Jsi duševně dost silná žena, když už žije téměř 10 let s takovou nebezpečnou nemocí. Co jsi v tu dobu dělala? Studovala? Pracovala? Ty hory jsou fajn nápad! A tu kabelku si také klidně kup 
Není tady
Bellagambi: Co jsem dělala? První rok po tom, co jsem to zjistila vlastně nic, přerušila jsem studium na gymnáziu, protože nějak deskriptiva a pod. bylo pro mně ztrátou času... Pak jsem se ale vrátila a po maturitě jsem si dala 2 roky práce, pak šla na vysokou. Při tom samozřejmě pracovala... Měla jsem štěstí, že jsem od začátku věděla, že nechci dělat něco, co by mne nebavilo, co by mne štvalo, co bych brala jako ztrátu času...Pracovala jsem nejdřív s mentálně postiženými dětmi, pak s dětmi s poruchama chování, teď donedávna jsem dělala s mentálně postiženými dospělými... Pěkných, pestrých 10 let, skoro... Žila jsem tak, jako by každý den byl poslední, ale zároveň věřila, že budu mezi tím šťastným málem, kterým se nemoc neprojeví a do té doby, že snad bude nějaký lék... Že jednou přijde možnost mít rodinu a děti, že umřu třeba v 58 na zásah bleskem
.
Situace se však vyvinula jinak a teď se vyrovnat s úbytkem sil a pod. Nejhorší představy jsou pro mne to, že za nějaký čásek skončím jako nesoběstačné ležící tělo a nějaké chuděry mne nebo spíš TO budou muset krmit, mýt, přebalovat... Tohle je pro mne STRAŠLIVÉ... Jen o tom píšu, klepu se a je mi zle
. Největší noční můra... Proč není povolena euthanasie?????????
No, za chvíli jedu na infuse a pro ty oblbovadla, to jsem zvědavá, co na mne zas vymysleli 
PS: omlouvám se za ten román tady, ale nějak jsem nemohla ty prsty zastavit 
Není tady

Estelo, myslím, že svůj čas využíváš naplno a tak to má být.
Mnozí lidé plýtvají svým časem na blbostech, páč si myslí, že ho mají spousty. Ale může se stát cokoliv, třeba mě dneska něco přejede na přechodu a mám vymalováno.
Není tady

Estel, pořád žiješ, pořád jsi ještě soběstačná a aktivní, tak proč se už teď zatěžovat myšlenkami na eutanazii, proč si nekoupit něco, co potěší - jakýkoliv zdroj tvé radosti přece má cenu ... A jestli říct nebo neříct svým blízkým, jaký je stav - jsem pro říct jim to. Je rozdíl, jestli prožiješ poslední měsíce uprostřed svých blízkých, kteří vědí a jsou připraveni tě podržet, nebo jestli se uzavřeš do sebe a budeš na všechno sama uprostřed lidí, kteří neví, co se děje ... Jsou věci, na které by nikdo neměl být sám. Drž se.
Není tady
Estela napsal(a):
Alosku, jj, pravda, to je pravda. Já být v opačné situaci, asi bych to taky cítila jinak... Ale takhle... Tolik krásných slov jako tady jsem už dlouho neslyšela... Tahle podpora je opravdu opravdu moc povzbuzující
Estel, možná si to neuvědomuješ, ale ta podpora je opravdu vzájemná. Ukazuješ, jak se dá postavit k těžké situaci. Jsi silná holka, která není zatrpklá a zahořklá, dokázalas odpustit tomu, kdo Ti ublížil /( byť nevědomky) a to je pro nás tady obrovské poselství ( hlavně pro ty, co si pořád stěžují a nemají na co).

Není tady
Od toho to tady je, aby ses mohla vypsat. Teda nezahálela si a udělala spoustu užitečných věcí.
Přeji ti, abys i v tom těžkým pr*seru měla alespoň trochu štěstí!! Myslím, že by bylo lepší zůstat doma v rodině.
Není tady
klobouk dolů
- tohle by si měl číst pisatel
Není tady
lueta napsal(a):
Estela napsal(a):
Estel, možná si to neuvědomuješ, ale ta podpora je opravdu vzájemná. Ukazuješ, jak se dá postavit k těžké situaci. Jsi silná holka, která není zatrpklá a zahořklá, dokázalas odpustit tomu, kdo Ti ublížil /( byť nevědomky) a to je pro nás tady obrovské poselství ( hlavně pro ty, co si pořád stěžují a nemají na co).
![]()
![]()
Souhlasím s luet...Estel, máš můj velký obdiv:godlike:
a souhlasím se všemi tady, jsme tady proto, abychom užívali každičkou minutu svého života:supr:
Upravil(a) Račice dračice (18. 12. 2007 11:33)

Není tady
Račice dračice napsal(a):
lueta napsal(a):
Estela napsal(a):
![]()
![]()
Souhlasím s luet...Estel, máš můj velký obdiv:godlike:
přesně tak 
Není tady
Taky si začínám myslet, že se tu Estela neobjevila "jen tak náhodou" , že ?? Náhody neexistují....Otázka je: kdo teď právě komu pomáhá ???? 
Estelko, za sebe ti upřímně a s láskou děkuji. 
Kdybychom mohli teď nebo v budoucnu pro tebe něco udělat, cokoliv tě napadne. Tak klidně své přání napiš. Neboj se. Jsi tu vítaná.
Upravil(a) Somaia (18. 12. 2007 11:38)
Somaia napsal(a):
Taky si začínám myslet, že se tu Estela neobjevila "jen tak náhodou" , že ?? Náhody neexistují....Otázka je: kdo teď právě komu pomáhá ????
Estelko, za sebe ti upřímně a s láskou děkuji.
Kdybychom mohli teď nebo v budoucnu pro tebe něco udělat, cokoliv tě napadne. Tak klidně své přání napiš. Neboj se. Jsi tu vítaná.
Přesně tak.
Děkuju Estelo za to, že ses s námi / se mnou podělila o své starosti. Já jsem tu taky našla porozumění, pomoc a útěchu už dávno, a dlouho jsem hledala odvahu sem napsat. Děkuju všem.
No já se určitě polepším – zajdu po vánocích na testy a budu dodržovat pravidla bezpečného sexu, v kterých jsem jaksi polevil, a počet ženských taky omezím.
Není tady
Bellagambi napsal(a):
No já se určitě polepším – zajdu po vánocích na testy a budu dodržovat pravidla bezpečného sexu, v kterých jsem jaksi polevil, a počet ženských taky omezím.
I ty chlípný chlívníku, chlívný chlípníku ! Ty, ty, ty 
Není tady
Bellagambi napsal(a):
A co omezit počet chlapů???
Pokud spíš s nějakou ženskou, spíš potažmo i s jejími bývalými muži, ne? Aspoň, co se nákaz týče... 
Pro mě to řeší dárcovství krve - testy pravidelné, každý rok, zadarmo...
I když nakazit se nemusíš jen při sexu... Viz kamarád (infúze).
Pro mě konkrétně HIV pozitivní partner, kamarád, známý není hrozba. Je to prostě fajn člověk, který měl v tomhle ohledu smůlu. Takových lidiček se nebojím, jenom si moc přeju, aby jim bylo dobře a dokázali s tím žít, nejlíp s pomocí lidí, kteří je mají rádi.
Mám HIV+ kamaráda. Je to člověk, který třeba 4 roky neměl vůbec žádného partnera. Není promiskuitní, jak si to spousta lidí stále o HIV+ lidech bohužel myslí, prostě stačí jen jednou jedenkrát... To by si měl každý uvědomit.
Není tady
Já si to tedy uvědomuji .... dnes stačí si sednout v parku do trávy či na lavičku a je to 
Není tady
L_aura napsal(a):
Mám HIV+ kamaráda. Je to člověk, který třeba 4 roky neměl vůbec žádného partnera. Není promiskuitní, jak si to spousta lidí stále o HIV+ lidech bohužel myslí, prostě stačí jen jednou jedenkrát... To by si měl každý uvědomit.
Jsem ráda, že tady ta věta padla. Ano, jednou. Nikdo z nás to neovlivní. A paradoxem je, že kolikrát to ńejsou lidé promiskuitní. Také se mi chce vždy řvát nad tím rozdělením, jakým způsobem ten dotyčný HIV získal. Ty porodem, infuzí = za nic nemůžeš,chudinko. Ty pohlavním stykem = styď se!!!! Zase to podělané šuplíkování,které má tolik lidí rádo. Ta jejich pravda pravdoucí....
Estel, ráda bych tě na dálku chytila za ruku, objala a dala pusu. Ty to zvládneš i ty ošklivé dny,které příjdou. Neboj se jich, zkus je příjmout, že jsou součástí tebe, té nemoci. Zkus tu nemoc chytit za ruku a říci, fajn pojd se mnou,už nic nezmůžu proti tobě,ale buďme alespoň na konci kamarádky. Nebudeme se vzájemně moc trápit,o.k.???
vím, zní to asi děsně,ale i toto je šance na delší život... Držím moc pěsti. Vždy na štědrý den zapaluji na takovém plácku svíčku za všechny lidi, kterým bych poslala nějaký vzkaz, pohlazení. Letos jí zapálím i za tebe, přesně v poledne. Tak čekej, pošlu ti trochu štěstí a pohlazení.
Není tady
Estelko, já tvůj příběh četla včera svému 18-ti letému synovi a musím říct, že poslouchal velmi pozorně. Víš, já věřím, že nic na světě se neděje náhodou a jen tak. Věřím, že než ses narodila, vybrala sis to přesně takhle, abys mohla pomoci ostatním. Nejen tím, že začnou přemýšlet co a jak dělají... je to mnohem hlubší. To, jak přes svou nemoc pracuješ s nemocnými, jak dokážeš odpouštět, jak dokážeš bojovat... to je velice inspirující. Takže já sama za sebe ti děkuji za to, že jsi. 
Není tady
Ahoj.
Nevím, co ti napsat, být Tvým blízkým, chtěla bych vědět cokoliv, na co myslíš, být Ti blíž.
Až se na to budeš cítit, měla bys jim to říct, dovol jim to. Teď na to ale nemusíš myslet, ani se tím trápit.
Nemusíš se o ně bát, každého psychika pustí jen tam, kde se to dá ještě zvládnout. Alespoň já to tak mám vyzkoušeno na vlastní kůži.
Piš a piš a dělej si radosti!!!
Není tady