29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Uvařeným Salkem potřít dortové oplatky, posypat namletými nebo posekanými ořechy. Udělat několik vrstev, zatížit a nechat uležet. Navrch se může např. polít čokoládou a nakrájet. Rychlá dobrota.
Jinak pokud vařím Salko tak alespoň dvě nejlépe čtyři plechovky abych využila tu dlouhou dobu a spotřebu energie. Otevřu jen to co potřebuji a ostatní nechám schované v chladu ve špajzu. Vydrží, tedy pokud je neobjeví manžel :-)
Není tady
Prosím Bety, letos jsem prvně dělela podle tvého receptu ten Griliáš a nevím co jsem dělala špatně. Do kastrolku jsem dala odměřené množství krystalového cukru a na malém plameni jsem z toho chtěla vytvořit karamel. Stále jsem míchala. Ale tvořily se mi cukrové hrudky a pak hroudy a už jsem s tím nehla.
Jak přesně získám karamel asi měl být tekutý, hladký nebo se to mělo dělat ve vodní lázni? Moc by mě to zajímalo.
Není tady
A jak velké bylo to dno? Nebyl ten kastrolek moc malý? Já to nikdy na vodní lázni nedělala, jen na obyčejné pánvi se širokým dnem - na té klasické litinové co má dřevěné držadlo, a nikdy se mi hroudy neudělaly. Dělám ten recept cca 30 let. Ten cukr nechej jen tak zhnědnout, nemusí se rozpustit úplně. myslím že jsi měla na to malý kastrol.
Není tady
Kastrol jsem měla opravdu malý, nerozový a myslela jsem, že ho pak vyhodím. Naštěstí po odmočení jsem ho vyčistila. Ale opravdu jsem netušila, že to záleží na tom, v čem ten cukr rozpustím. A tu pánev litinovou mám doma také. No chybami se člověk učí. Díky.
Není tady