|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Jsou tu nějací milovníci této krásné země? Hlašte se... kde se vám nejvíce líbilo/nelíbilo, kolikrát jste tam už byli atd..... 
Není tady
Že by nikdo nerad Francii????
Tak se hlásím. 2x dovolená a asi 6x s mužem víkendy. Líbí se mi moc. Je tam taková pohoda, nikdo se nestresuje,usmívá se, a ta pohoda za volantem!!!! Byla jsem na mnoha místech, seznam psát nebudu, převážně těch co se v průvodcích neuvádí. Nemám ráda hromadnou turistiku. Už se těším kam vyrazíme letos.
Není tady
Ahoj,
v listopadu se chystám na výlet od Paříže a chci se zeptat když teď máme tu EU a Schengen mohu letět jen s občenkou?
Předem díky za odpověď
Není tady
Hajdali, můžeš.. ale já si pro jistotu pas vždycky beru sebou - kdybych ztratila tu občanku třeba nebo se rozhodla pro zajíždku do země mimo Schengen.. 
Není tady
No ona by se právě neměla OP a pas nosit s sebou dohormady:) Takže já i přes Schengen beru pas všude s sebou. Nevím jsem zvyklá a je jedno, zda OP nebo Pas. Platné mám oba.
Není tady

Hajdali napsal(a):
Ahoj,
v listopadu se chystám na výlet od Paříže a chci se zeptat když teď máme tu EU a Schengen mohu letět jen s občenkou?
Předem díky za odpověď
Paříž ... nádhera
jeli jsme letos do Provance a nikde nikdo nic nechtěl ani nestál... takže jsme ani nepozorovali, že se změnil stát...
ale když letíš, tak asi nějaký doklad budeš potřebovat, nejlepší by bylo se informovat přímo u cestovky, se kterou letíte
Není tady
krásná zem
Upravil(a) choysia (16. 6. 2012 11:15)
Není tady
Občanka stačí.
Ahojky, chystám se do Paříže a někde jsem četla, že do některých památek a institucí maji teď studenti vstupné zdarma v rámci nějaké akce.. nevíte co je na tom pravdy? Jestli to nebyla nějaká kachna novinářská.. nepopírám, že by to asi dost prospělo cestovnímu rozpočtu
Moc díky
Není tady
Šmudlinko,
zkust se poptat někde na pobočce GTS Travel, které poskytují studentům slevy na jízdenky a různé vstupné v zahraničí. Třeba budou mít přehled poplatků na památky v různých zemích.
Třeba u nás v Pardubkách je ta pobočka na vysokoškolských kolejích.
Není tady
šmudlinko, byla jsem ve Francii v květnu. Vstup zdarma mají mladí lidé do 26 let věku ze zemí Evropské unie do všech státních zámků a muzeí atd., takže i třeba do Versailles, kde jsme byli my. Jen nevím, kde zjistit, která zařízení jsou státní.