Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#201 14. 12. 2007 16:45

Bellagambi
♥♥♥♥♥--
Místo: Morava

Re: Nevěra, rozchod - proč jsou někteří z toho tak špatní?

To mirekp dík, takže dále by to mohlo být:

5. víra v to že toho druhého mám jistého
6. důvěřivost
Kombinace jsou opět možné.

Jinak mě to zajímá jen z pohledu toho opuštěného, ne toho kdo opustil, tam jistě také nějaké důvody budou.

Super mašina: http://www.achtungpanzer.com/pz6.htm
Silná, výkonná, dobře chráněná! Bohužel i ten nejlepší pancíř může vyřadit obyčejný pěšák!  Která hrdinka si troufne a přežije to? Zatím se to žádné nepovedlo....

Není tady

#202 14. 12. 2007 16:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Bellagambi napsal(a):

Abych to navrátil k původní témě:
tak jsem si to pročetl (a i jiné diskuze na nevěře), a myslím že jedny z hlavních důvodů proč jsou z toho někteří tak špatní (myšleno, že se trápí dlouho a intenzivě - tedy ne že vůbec!) jsou:
1. přílišná závislost na partnerovi
2. strach o svoji osobu
3. domnělé ponížení své osoby
4. kombinace bodu 1-3

Co vy na to?

Plus vlastnícky pud, neschopnosť žiť sám/sama so sebou, neschopnosť vytvoriť si sám/sama príjemný život a očakávnaie, že mi ho vytvorí niekto druhý.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#203 14. 12. 2007 16:58

mirekp
♥♥-----

No z pohledu opuštěného.....to bude kombinace do určité míry všeho...určitá stádia pocitů...která příchází postupně s odstupem od dané události smile
no nevím myslím, že to je opravdu různé a je to dáno povahou člověka......já osobně jsem v případě nevěry mé přítelkyně  cítil velké zklamání a poté to přešlo na sebe lítost že jsem nežil tak jak bych mohl atd atd , když ona žila atd atd...............to je právě to u nás to bylo dáno naší situací v jaké jsme se nacházeli....prostě si myslím že to závisí na spoustě okolností............teď už to cítím tak že jsme oba udělali v nečem chybu a tu se teď snažímě napravit......ale opravdu si myslím že je to o tom jak moc je ten vztah citově založený a vůbec jak jsou si partneři blízcí či vztahově vyspělí atd atd ....tohle jsou úvahy na dlouhé a dlouhé večery  smile

Není tady

#204 14. 12. 2007 22:18

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Pandorraa napsal(a):

Podívej se třeba na www.mujvztah.cz.

Mno.... Tyto stránky znám docela dobře, neb je čtu pravidelně... Ovšem... Bohužel, to mi je docela líto.. Jsou některé články a některá vyjádření jaksi "sexistická" jak se dnes s oblibou říká.. Nevím proč, ale straní spíše ženám než mužům, říká se tam obecně o mužích, jak jsou nevěrní a říká se tam, jak se s tím ženy mají vyrovnat.. To se mi vůbec, ale opravdu vůbec nelíbí.. sad

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#205 14. 12. 2007 22:59

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Jo... A ještě jedna věc mě napadla.. Je stesk po dětech, po svých dětech, s nimiž jsem předtím žil, toužil jsem vidět, jak vyrůstají, jak se vyvíjejí, jsou to dvě dcerky mimochodem...., jak ta starší začíná získávat nové lásky a jak ta maličká začíná chodit a mluvit a jak ta starší nabývá postupně a pomalu moudrosti a jak se učí a jak ta malinká pobírá schopnosti mluvení a vlastně jí skoro už nerozumím, protože s ní už dlouho nežiju... Ani s tou starší již dlouho nežiju, i když komunikujeme každý den.. Je i tohle všechno projev toho, že bych je chtěl vlastnit??? Je i tohle známka toho, že bych i tyhle holky chtěl takzvaně "mít"?? Myslím, že ne..

Není tady

#206 14. 12. 2007 23:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Víš klokane, já si myslím, že když si někdo stýská po partnerovi nebo po vlastních dětech, které už nemá denodenně na očích, je to jen jeho pocit, cítění, emoce...a do toho mu nemá nikdo co kecat. Klidně ať si stýská a třeba ať se ustýská, je to jeho volba.
Pokud ale tím svým stýskáním obtěžuje objekt téhož, už to jeho volba není, je to právě ona touha ho vlastnit.
Obtěžovat - tím mám na myslí neustálý pokus o kontakt proti vůli toho druhého, vzbuzování viny výčitkami, vysílání k němu černých myšlenek a přání - tedy černou magii...
Přiměřená (každý to máme jinak) dávka neobtěžujícího stesku je podle mne na místě. Každý člověk má přece právo projevovat své city.

Osobně musím říci, že ale nechápu "matky", které si myslí, že vlastní společné děti a diktují partnerovi, kdy se s nimi může vídat, případně používají děti jako prostředek pomsty svého uraženého Ega.
Stejně tak nechápu "otce", kteří udělají totéž a společně s bývalou ženou zavrhnou i vlastní děti.
Je to velmi smutný doklad toho, že tito lidé jsou nezralí.
Lidé by neměli zapomínat, že pokud už nejsou partnery, jsou stále rodiči společných dětí a podle toho se taky chovat.

Pořád tady čtu, jak je to těžké se bezbolestně rozejít "s ohledem na děti".
To fakt nechápu.... já osobně si myslím, že právě s ohledem na děti by to bezbolestně proběhnout mělo. Děti totiž milují oba rodiče a naprosto je nezajímá, co si táta s mámou provedli a kdo za to může...ony si pak bohužel většinou myslí, že za to můžou právě ONY a nesou si to pak jako celoživtní trauma...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#207 14. 12. 2007 23:45

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Děti totiž milují oba rodiče a naprosto je nezajímá, co si táta s mámou provedli a kdo za to může...ony si pak bohužel většinou myslí, že za to můžou právě ONY a nesou si to pak jako celoživtní trauma...

tummenupp Pan, tohle je naprosto přesné.
Bohužel se však stává, že děti využívá i partner, který s dětmi nežije, k manipulaci s tím druhým. Zažila jsem časy, kdy jsem měla pocit, že táta dětem chybí (věty jako "Kdy si nás zase taťka vezme?") a on se jim neozýval. To bylo tehdy, když jsme měli rozepře mezi sebou. Chtěl tím trestat mne (protože já mu připomínala, že se děti po něm ptají, tak měl pocit, že tím ublíží mně) a jindy zas využíval dětí k tomu, aby mohl být se mnou.
Za nic na světě jsem mu nemohla vysvětlit, že nejde o nás dva, ale o ně. Čas to upravil a nejspíš to tatík i pochopil.

Není tady

#208 15. 12. 2007 19:18

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Lidé by neměli zapomínat, že pokud už nejsou partnery, jsou stále rodiči společných dětí a podle toho se taky chovat. ....... Děti totiž milují oba rodiče a naprosto je nezajímá, co si táta s mámou provedli a kdo za to může...

Ano, stopro souhlasím, tohle mi je naprosto jasné zcela bez výhrad... Snažím se být se svými dětmi jak jen to je možné, jak vyjde čas, obejmout se s nimi, trošku se pomazlit, pomoct starší dcerce třeba s fyzikou a matikou, když to potřebuje, popovídat o tom, jak to jde či nejde, pohrát si s tou mladší.. atd... atd... Ačkoliv se snažím nedávat to najevo, vždycky mě pak "dostane" to loučení, když už musím odejít a docela dlouho se pak z toho vzpamatovávám... No... Možná to je normální... Snad...

Není tady

#209 15. 12. 2007 20:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kokane,
tohle musí být pro tátu strašný....

Není tady

#210 15. 12. 2007 21:09

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

kokane,
tohle musí být pro tátu strašný....

JE... to strašný... Nikomu to nepřeju, ale je to tak.. Strašný by to ale asi bylo možná víc pro mámu, která by to měla nějak takto.. Přece jen - mámy to často cítí víc, tu touhu po dětech a to všechno okolo..

Není tady

#211 15. 12. 2007 21:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

To já nevím, nejsem muž, abych to své "cítění" mohla s tím mužským porovnat.
Každopádně když já odcházela z manželství, byla jsem připravena akceptovat i synovo případné rozhodnutí zůstat s tátou. Bylo mu tehdy 16, odešel se mnou jen přes kopec, cca 800 metrů, a do jeho vztahu a potřeby setkávat se s otcem, jsem se nikdy nepletla. Jeho pokoj v původním bytě zůstal tak jak byl, včetně bince na psacím stole, a mé jediné přání bylo, aby mi případně poslal sms, že nebude spát u mne doma.
Moc jsem těhle sms ale nedostala smile

Není tady

#212 15. 12. 2007 21:33

klokan
♥♥♥♥♥♥-

No, abych to nějak hodnotil, nemám na to právo, ale mám možná podobný pocity, dokonce ta vzdálenost je v mým případě asi tak 400 metrů, snad i méně, a z okna svého momentálního obydlí vidím na původní dřívější domov.. Takže kdyby bylo potřeba, tak si s tou starší dcerkou můžeme posílat zprávy morseovkou (umíme ji oba, naučil jsem ji to, snad jsme to zatím během ICQ doby nezapomněli...). Jak jsem obdržel rozsudek okresního soudu o svěření dětí do péče matky, trochu mne zamrazilo u srdíčka (to asi každého normálního člověka..), ale dohodli jsme se tak se "skoro-ex" přímo před soudkyní, takže jsem věděl, co zásilka obsahuje.. Píše se v ní, že vztah dětí s otcem není narušen a že z tohoto hlediska je vše v pořádku.. A opravdu to takto je a opravdu vím, že o holky je dobře postaráno, mají se s mámou moc dobře a jsem moc rád, že tomu tak je..
Jo... zapomněl jsem vlastně napsat jedno důležitý: starší dcerce bude za tři neděle 14 roků a mladší má dva a půl...

Upravil(a) klokan (15. 12. 2007 21:36)

Není tady

#213 16. 12. 2007 10:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tebe to určite nedodá, ale fakt je, že toto usporiadanie mi pripadá ako najlepšie riešenie na.h.o.v.no situácie. Keď už sa to h.o.v.n.o navalilo, tak aspoň takto je to ako-tak vyriešené. Jediné snáď ešte lepšie, čo poznám - naživo v 2, slovom dvoch, prípadoch -  je striedavá starostlivosť, ale tá je taká vzácna práve preto, že sa k nej uchyľujú rozvádzajúci sa a sudcovia málokedy. Potom je toto druhé najlepšie riešenie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#214 17. 12. 2007 11:30

Bellagambi
♥♥♥♥♥--
Místo: Morava

Mám nový nápad! Napište co děláte vy po rozchodu (případně) rozvodu, aby jste se co nejméně trápili? Vím že každý to má jinak, ale to nevadí, třeba to někomu pomůže a já se alespoň poučím.

Super mašina: http://www.achtungpanzer.com/pz6.htm
Silná, výkonná, dobře chráněná! Bohužel i ten nejlepší pancíř může vyřadit obyčejný pěšák!  Která hrdinka si troufne a přežije to? Zatím se to žádné nepovedlo....

Není tady

#215 17. 12. 2007 13:06

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

žiju...to by mohlo stačit, ne?
Já jsem už rok po rozvodu. Nevím, jestli jsem ten správný vzorek.
Cestuju - Brazílie, Irsko, v zimě Alpy, na jaře Vídeň
Sportuju - koupila jsem si kolo, takže o víkendech od jara do podzimu, týden v létě s mamkou na Šumavě. 1x týdně hraju squash, 1x měsíčně sobotní turnaj.
Chodím za kulturou  - 1x měsíčně nějaká premiéra, 1x týdně divadlo, kino, koncert. Zpravidla to tak vychází.
Studuju - přihlásila jsem se na AJ (zase)
Tvořím - absolvovala jsem několik kursů tvorby šperků z komponentů, občas si ode mne kamarádky něco koupí, mám několik kursů a certifikát z tvorby skleněných vitráží technikou Tiffany. Jednou si tu lampu udělám!!

No a jinak chodím do práce, vařím, žehlím, nakupuji, uklízím, trávím čas s dětmi, rodiči, přítelem....

Není tady

#216 17. 12. 2007 13:11

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Kukačko, skromný dotaz: kde na to bereš? Já si sotva tak uškudlím na 1x měsíčně kino a občas kafe s kámoškou. Na dovolenou jsem neměla prachy a na zájezd mi půjčila (rozuměj dala) maminka.

Není tady

#217 17. 12. 2007 13:14

Fantasia
♥♥♥----

Kdo si to neprožije, nepochopí

Nejkrásnější na světě nejsou věci, ale chvíle, okamžiky, vteřiny........... (K.Čapek)

Není tady

#218 17. 12. 2007 13:24

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivana - vydělám si na to. Co žiju sama s dětma, zjišťuju, že mi peníze zbývají...nevím, kde se ztrácely, když byl exmanžel doma.

Jinak nejezdím s cestovní kanceláří, ale sama s dcerou s batůžkem na zádech. Ubytování v hostelu nebo soukromí a letenka nízkonákladovky...nebo samy autem.

Upravil(a) Kukačka (17. 12. 2007 13:26)

Není tady

#219 17. 12. 2007 15:41

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kuki,
měla jsi k tomu ale ještě připsat, že nekouříš( cigarety) a nepiješ!!!!Tam se nechá ušetřit...
To se jednou můj tchán divil, kde moje kamarádka bere furt prachy na výlety, ale malinko pozapomněl, že on celý důchod nechával v místní hospoůdce - no a těch cca 10 tis. měsíčně má kámoška opravdu neprocestovala...

Není tady

#220 17. 12. 2007 18:35

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Kukačka - no, to máš asi vyšší plat než my, státní zaměstnanci...
Můj BM je státní zástupce a peněz měl poměrně hodně, ale vzhledem k tomu, že jsme spláceli hypotéku na byt, tak jsme si ani tak vyskakovat nemohli. Já beru asi třetinový plat, jak on a mám opravdu co dělat, abych to finančně utáhla. Např. dnes jsem vybrala 5000,- Kč, které by nám měly vydržet do 9.1., než dostanu plat. A to mám ještě koupit stromek, kapra a všechny propriety k pečení cukroví a štědrovečerní večeři plus normální každodenní jídlo. Jen doufám, že dostanu od prarodičů našich dětí nějaké peníze pod stromeček, jinak jsme ztraceni. Chjo...

Není tady

#221 17. 12. 2007 19:24

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Klokan: "Strašný by to ale asi bylo možná víc pro mámu, která by to měla nějak takto.. Přece jen - mámy to často cítí víc, tu touhu po dětech a to všechno okolo".

Teda Klokane, tak za tahle souvětí před Tebou hluboce smekám. Skoro mě to dojalo, jak jsi to napsal; ani jsem nedoufala, že by tohle kromě mého manžela někdo z mužů byl schopen takhle cítit. stolt

Není tady

#222 17. 12. 2007 20:28

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Teda Klokane, tak za tahle souvětí před Tebou hluboce smekám. Skoro mě to dojalo, jak jsi to napsal; ani jsem nedoufala, že by tohle kromě mého manžela někdo z mužů byl schopen takhle cítit. stolt

Moc děkuju, i když si myslím, že není proč nějak příliš smekat, prostě mám svý cítění a emoce.. Občas mám dojem, že mezi muže moc nezapadám, byť to je můj vlastní problém, že jo... Ovšem - jak podotýkáš, Tvůj manžel taktéž může cítit něco podobného... Prostě mám svoje dcerky v srdíčku, nelze je vymazat nebo na ně jen tak zapomenout, miluju je.. I proto jsem moc rád, že se o ně jejich máma dobře stará a že jim je fajn..

Není tady

#223 18. 12. 2007 9:34

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivana napsal(a):

Kukačka - no, to máš asi vyšší plat než my, státní zaměstnanci...
Můj BM je státní zástupce a peněz měl poměrně hodně, ale vzhledem k tomu, že jsme spláceli hypotéku na byt, tak jsme si ani tak vyskakovat nemohli. Já beru asi třetinový plat, jak on a mám opravdu co dělat, abych to finančně utáhla. Např. dnes jsem vybrala 5000,- Kč, které by nám měly vydržet do 9.1., než dostanu plat. A to mám ještě koupit stromek, kapra a všechny propriety k pečení cukroví a štědrovečerní večeři plus normální každodenní jídlo. Jen doufám, že dostanu od prarodičů našich dětí nějaké peníze pod stromeček, jinak jsme ztraceni. Chjo...

pracuji v příspěvkové státní organizaci...mám průměrnou mzdu. Jen možná fakt neutrácím za blbosti.

Není tady

#224 20. 12. 2007 8:11

cheeky
♥------

Kuki,
máš mé sympatie rock
Četla jsem průběžně Tvůj příběh -a  ta poslední poznámka je krásně stručná a výstižná tummenupp
Přeju hodně radosti

Není tady

#225 12. 1. 2008 20:01

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Bellagambi napsal(a):

Tak trochu nechápu, proč jsou někteří lidé (i chlapi) z toho tak nakřivo, když je jim druhý nevěrný nebo je opustí. Může mi to někdo vysvětlit? va Mě to připadá docela bežný, ba úplně normální, asi proto že je to tak časté.

To je tim,ze si opravdu nikoho nemiloval

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí