18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky, včera jsem brouzdala na netu a narazila na tento kočárek http://www.kocarek.cz/kocarky-Baby%20De … c-405.html
Celkem se mi zamlouvá vzhledem i cenou, ale nevím, jesti je dobrý. Nevíte něco o něm více?!?!?!? Díky
Není tady
ahoj sadí, taky to byl jeden z kočíků co jsem chtěla, moc se mi líbí, zkouela jsem s ním jet je lehoučkej kdy odbrzdí ty přední kolečka tak krásně zatáčí, ale nakonec mám oxford a nechávám si naň poslat plný kolečka na nafukovací, protoe jsem u několikrát píchla a ty cchodmíky jsou pln střepů a straně mě to se... jinak tento kočár potkávám dost tady u nás v TP a kdy bych ho kupovala vybrala bych si ten zelenej no akle to jsem ti asi moc nepomohla, viĎ
Není tady
Kačí dík, já teda po kočárcích koukám neustále, ale jetě jsem si ho právě nikde venmku nevimla.
Překvapilo mě, e je hodně levný, tak jsem si říkala, jestli v tom není nějaký háček. A ty rozměry lůka 35x77cm je normální? Příjde mi to trochu málo.
Není tady
Saďourek napsal(a):
holky, včera jsem brouzdala na netu a narazila na tento kočárek http://www.kocarek.cz/kocarky-Baby%20De … c-405.html
Celkem se mi zamlouvá vzhledem i cenou, ale nevím, jesti je dobrý. Nevíte něco o něm více?!?!?!? Díky
Nevím, kočárkům nerozumím, ale zdá se mi dost těký (14,5 kg) a délka vnitřního prostoru 77 cm mi přijde málo. Aby ti z toho prcek po půl roce nevyrostl.. Poslední týden koukám na netu na kočárky a nedovedu si představit, jak mi s kočárem o celkový hmotnosti (kočár, mimčo, věci) 25 kg někdo pomáhá do autobusu a tramvaje... To se oba strháme..
sadí jj ten rozměr je správnej a řekla bych e to je jeden z těch větích, sjou i kočíky 75*33 atp...s tou váhou nevím kdy jsem si ho projíděla k rmámu prázdnej byla to pohodka, taky záleí,jestli má odbrděný ty kola vpředu, pak ho na kadou zatáčku nemusí zvedat...
Není tady
tak jetě k tý váze jsou taky kočíky který mají 19 kilo a rozměry jsme teď třeba nala u xlandera 76*32
a vyhrává kočárek quinny s lůkem Dreami 73*26 to je fakt tak pro mimčo který se narodí duben květen a na podzim u bude ve sporáku, sic do korby by se nevelo...
Upravil(a) kačíkgirl (9. 12. 2007 21:54)
Není tady
tak jsem ten kočárek viděla včera na ivo a zase tak malý není. A byl červený
lůo, schválně jsem hledala a i Cam Cortina váí 14,5kg a to bez korbičky. Ty rozměry asi budou OK, vdy prcek stejně měří 50 cm a obvod hrudníčku bude mít kolem 30-ti?!?!?!?
Není tady
Saďourek napsal(a):
tak jsem ten kočárek viděla včera na ivo a zase tak malý není. A byl červený
lůo, schválně jsem hledala a i Cam Cortina váí 14,5kg a to bez korbičky. Ty rozměry asi budou OK, vdy prcek stejně měří 50 cm a obvod hrudníčku bude mít kolem 30-ti?!?!?!?
Kolegyně mi říkala, e koupili takový kočárek (77cm uvnitř) a e jejich syn se tam u v 4-5 měsícíh mlátil do hlavy, jak mu byl krátký, take museli koupit větí. Já mám 180 cm, take takhle malý kočárek riskovat nebudu ani pro prcka Koukala jsem třeba na Deltim sport (to mi doporučovala kolegyně) a ten má délku lůka 92 cm. Ale váí 19,5 kg.
Upravil(a) yellow108 (10. 12. 2007 19:07)
Atlantic Baby design byl můj favorit a do té doby, ne jsem zjistila, e korbu ani sedačku nemůe otočit proti/po směru jízdy a e vůbec nehoupe Jinak u nás v Liberci u ho také více vidívám, je to docela nový kočárek, moc lidí o něm jetě neví, ale u jsem ho viděla ve 2 obchodech. Je to taková levnějí náhraka x-landra. Jinak zelenou NEbrat, není to ta krásná na obrázku, ale jasná "esmeraldovská" zelená - úplně svítí. Spí tu edivou s červenou. Tady je ta zelená dobře vidět http://www.bambimarket.cz/baby-design-e … lantic-516
Já mám nakonec tenhle http://www.shopy.cz/matysek/kocarky/spo … 31825.html - cena jetě jde (musí k tomu ale koupit taku nebo korbu) a fakt hezky houpe. Jedinou nevýhodou jsou "vypínače stříky", které jsou umělohmotné a myslím, e moc dlouho nevydrí. Kočár je i pro vysoké tatínky, má zatáčecí kolečka - i kdy ne tak manévrovatelná, jako Atlantic. Váha je asi o 2 kg vyí a má hodně malý nákupní koík - tady o něm je více http://www.batolata.cz/detail.php?zbozi=168926
Upravil(a) Tulipánka (11. 12. 2007 9:23)
Není tady
fíha a já myslela, e houpe, no tak to mě Atlantic natval, to si myslím, e je jedna ze základních priorit kočárku.
My snad ádného obříka mít nebudeme, já mám 166 a mana je o pár čísel vyí, take norma.
Ale dík, za názory.
Není tady
tak povolíme pár roubků a ono to hned půjde no chce to asi fakt vidět a trochu si ho osahat.
Není tady
Tulipánko, jetě jsem nala, e lze korbičku otočit, ale mi se to stejně nelíbí http://www.bambimarket.cz/baby-design-e … lantic-516
a s tou zelenou má pravdu, vidělal jsem ho včera, a je to dost íííílená barva.
Není tady
Saďourku,
tak beru zpět, korbičku asi otočit lze (kdy to mají na obrázku). Mě prodavačka říkala, e ne. Ale k čemu je monost otočení korbičky, kdy v ní mimi stejně jen leí (max. proti sluníčku). Důleitý je asi otočný sporák, e buď vidí na dítě (kdy potřebuje) a nebo dítě můe koukat ven. Jetě lepí je přehazovací madlo, ale to jsem viděla jen u kočárků, které nemají otáčecí či natáčecí kolečka (myslím, e to měla Riva) http://delfinek.mimishop.cz/detail.php?zbozi=285220 - kdyby měl alespoň natáčecí kolečka, tak ho beru. Je také docela lehký 15 kg vč. vloené taky
Není tady
no a stejně bych se chtěla vidět, jak venku otáčím v kadé zatáčce korbičku , aby prckovi nesvítilo do očí
jak na to tak člověk kouká, je to hrůza si vybrat, na kadém se vdycky něco najde. Já to vidím tak, e asi potom zajedeme tady do nedalekého velkoskladu, tam to omrkneme a vezmeme, co nám padne do oka, protoe vybrat z té velké kály, to je hotový celovečerní film.
Na druhou stranu si říkám, nás taky odvozili v koeném kočáru, který neměl přehaz. rukoje, nato nafuk. kola, ale byl prostorný a přeili jsme to, tak to asi zatím přestanu řeit a počkám do jara, třeba pro mě vymyslí na míru nějaký special kočár
Není tady
no koukala jsem na odkaz a me se libi tento, ale chtela bych ho v neutralni barve, mozna ze do te doby nez porodim, tak budou lepsi a levnejsi, nebudu vrazet porodne do kocarku, na ten si nejak nasetrim http://delfinek.mimishop.cz/detail.php?zbozi=27100#x
Není tady
Miule,
gratuluju k těhulkovství
Takových podobných kočárků, jako sis vyhlédla, jsou fakt desítky a jsou jeden jak druhý. Ten Atlantic je přeci jen troku jiný.
Pro mě nejideálnějí kočárek: nafukovací, přední zatáčecí kola, váha jako Jané, prostorná korbička, houpe s nastavitelnou tuhostí houpání, přehazovací rukojeď, velký nákupní koík a cena do 10 tisí. Takový kočár ale bohuel neexistuje. Kdyby se nás tak ti výrobci ptali, jaký kočárek potřebujeme a pak ho vyrobili, ne naopak
Není tady
Tuli, asi tak nejak ale nez porodim, tak se treba neco lepsiho vyroby a snad to bude cenove prijatelne za tu dobu si vyhlednu jiste vice kocarku, vse si je ukladam, a pak az prijde cas, tak si vyberu
Upravil(a) misule (11. 12. 2007 19:49)
Není tady
Tuli to sedí, ale taky budu dávat přednost přehaz. rukojeti a houpání. Mohli by ho do června zdokonalit, pokud mi chtějí udělat radost.
Není tady
Jaká je výhoda té přehazovací rukojeti? A jaká je výhoda těch koleček, které "zatáčejí samy" - já vím, e kdy jsem vezla kdysi dávno synovce, nebyla jsem schopná jet rovně...
Původně jsem sichtěla koupit nějaký hezký kočár třeba za 17.tis, ale pak jsem si říkala, e kdy budu na prcka sama, tak koupím nějaký obyč třaba do 9 tis, vdyt přece jenom za ten cenový rozdíl můu koupit třeba dovolenou, nebo potom pro prcka mobil a dvě dětská kola. Třeba. Já si stejně na nějaký styl nebo "být in" moc nepotrpím, stačí mi, e jsou věci praktické a slouí svému účelu.
Podle čeho vy vlastně kočár vybíráte? Podle ceny nebo podle toho jaký se vám líbí? Já poslední týden hodně sedím na netu a vybírám, ale pořád z toho nejsem moudrá. No ale času je dost, e..
lůo, já byla nejdřív u vytrení z Cam Cortiny, ale s postupem času mě to přelo, proč dávat za kočár 17.tis., kdy můu za tu stejnou cenu pořídit celou výbavičku.
Přehaz. rukoje je dobrá, jednak pro to, e jsi v kontaktu s prckem(a bude větí, určitě si budete během jízdy povídat) a taky proti větru a sluníčku (přehodí a je to).
Výhoda těch zatáčecích koleček je ta, e ho nemusí nadzvedávat v kadé zatáčce, ale to třeba pro mě není priorotou. Já třebas moc chci kočárek, který má korbičku zvlá, taky proto, e je vyí (alespoň se mi to zdá, zatím jsem to nepřeměřovala), ale jak u jsem psala, asi potom vtrhneme do obchodu a koupíme, co nám padne do oka. Včera jsem někde na netu četla kritéria pro výběr kočárku, tak jestli to najdu, tak ti to sem hodím. Je dobré vědět, co od kočárku čeká.
Není tady
tak u jsem to nala: Jak vybrat správný kočárek, čeho si vímat?
Nabídka kočárku je obrovská a my jsme u prvního miminka tápali a hledali, nevěděli jsme přesně na co se dívat, proto se tady pokusím shrnout nae zkuenosti, čím se řídit.
Je rozdíl v tom, zda sháníte kočárek do velkého města nebo na vesnici. Maminky ve městě určitě ocení lehčí, skladné kočárky, se kterými se snáze dostanou do MHD nebo je rychle sloí do kufru auta. A naopak - je nesmyslné kupovat odlehčený kočár za 30 tisíc, pokud 90% času bude miminko "zaparkované" pod oknem na zahradě.
Trojkolka versus čtyřkolka kdy pominu vzhled, na který má kadý jiný názor, je důleité si uvědomit, e zatímco rozdíl mezi drahým a levným čtyřkolákem je větinou jen ve váze a případném vrzání, mezi drahou a levnou tříkolkou můe být - kromě ji zmíněného - obrovský rozdíl i ve stabilitě! Myslete na bezpečí svého miminka a pokud zvaujete nákup některé levnějí tříkolky, otestujte si v obchodě dobře její stabilitu! Zatímco draí tříkolky mají zadní kola lehce skosená (jako mají třeba i vozíčky pro handicapované sportovce) levné varianty tento detail větinou nenabízí a rozdíl ve stabilitě takovýchto kočárků je obrovský.
Trojkombinace versus sólo hluboký kočár a posléze sporák záleí na volbě kadého. Někdo dá přednost na prvního půl roku klasickému hlubokému kočárku, (který se dá za dobré ceny koupit v bazárcích) a později koupí nový sporák.......jiný volí rovnou jeden kočár, který u od začátku nabízí vechny monosti
Cena tady platí kadý podle svých moností. Jen radím dobře počítat, protoe někdy mohou lacinějí kočárky přijít ve finále drá. Pokud můete, tak si za kvalitu raději připlate. Tím nechci říci, e nejdraí je ten nejlepí - kdepak - to ne, ale ne půjdete nakupovat dobře zvaujte, co vechno od kočárku očekáváte, co nutně potřebujete a co naopak s klidem oelíte.
Čeho si vímat dále
Kola obecně platí, e čím větí tím lepí. Určitě raději nafukovací ne takové ty golfáčové. V terénu nebo ve sněhu jsou malá kola straně neobratná.
Rozměry korby dítě tráví v hluboké korbě cca 6-7 měsíců. Pediatři doporučují, aby nepřecházelo na sporák dokud samo nesedí. Musíte zváit, zda vae mimiko bude mít půl roku v létě čí v zimě (kdy je potřeba fusak), obecně se ale dá říci, e délka korbičky +/- 80cm je postačující.
Výka hluboké korbičky nad zemí pokud jste vyí, budete trávit polovinu procházky shrbení z počátku je člověk věčně skloněný nad miminkem, tak myslete na svá záda.
Výkově nastavitelná rukoje tak aby vyhovovala oběma rodičům.
Vybírejte si spojenou rukoje ne takové ty dvě ručky jako mívají golfáče kočárek je snáze ovladatelný.
Váha kočárku + jeho skladnost a případná snáenlivost s kufrem vaeho auta
Rozpětí kol pokud budete jezdit výtahem, dobře si ve přeměřte, stejně tak i případné dveře u pediatra či jiné překáky, které by vám v budoucnu mohly znesnadnit pohyb.
Dobře si zkontrolujte, aby dno korby bylo hladké, rovné můe se to zdát jako bláznivý nápad, ale my jsme při naem lítání po obchodech s hrůzou zjistili, e jsou na trhu i kočárky, které mají místo pevného dna jen jakousi kovovou mří přes kterou je tenoučká vrstva molitanu chudák miminko jako by leelo na rotu!
Také si pořádně překontrolujte brzdy! - bez legrace, ne u kadého kočárku máte jistotu, e opravdu drí.
Sporák po nebo proti směru jízdy věčné dilema ty z vás, kteří váhají nad určitým typem kočárku právě proto, e nenabízí sportovní sedačku čelem k rodičům mohu ujistit, e zhruba od 8-i měsíců bude dítě zajímat ve kolem něj (mimo vás :-) a bude stejně chtít sedět ve směru jízdy a mít rozhled a vy si zvyknete určitě pomaleji, ale brzy jeho nálady i lumpárny poznáte úplně stejně i "pozpátku":-) Take pro mimčo je směr od vás v pohodě, ale sami zvate, jakému pohledu dáte přednost vy.
Sportovní sedačka její záda by měla jít vdy polohovat do lehu a u plynule nebo v několika polohách. Raději se vyhněte kočárkům které nabízejí sedící sedačky takové, co se sklápí celé, jako idlička. Uvědomte si, e vae miminko přejde na sporák okolo sedmi měsíců a jeho páteř rozhodně nebude připravená na spaní v sedě! Snad pro starí děti, které u v kočárku nespí a nebo pokud mimi usne během nákupu a pak hurá rychle domů, rozhodně tento typ sedačky ale není vhodný na to, abyste s ním vyráeli na delí spací procházky. Taky nespíte rádi na idli nenute k tomu vae miminko.
Polohování noiček s výhodou
Materiály vyhněte se bavlně jako vnějímu potahu. Navzdory ujitěním prodavačů, e je to přírodní materiál speciálně oetřený, můete si být si být jistí, e za dva tři měsíce (obzvlátě pokud budete mít letní mimi) bavlněná látka vyisuje a kočárek bude vypadat jako po 3. dítěti. S výhodou vybírejte materiály, které jsou snadno oetřitelné omyvatelné, případně se dá celý potah z kočárku stáhnout a přeprat a vae miminko vylije v kočárku svůj první hrníček ávy, určitě si vzpomenete.......
Slunečník versus překlápěcí rukoje kočárku záleí na vás. Někdo bude bránit do krve přehazovací rukoje, jiný vám řekne, e stejně bravurně zvládne bleskově nastavit slunečník, kdy zahne proti sluníčku záleí na kadém co si zvolí. Určitě jsou obě varianty vyhovující. Překlápěcí rukoje je fajn v případě, kdy hodně fouká.
Pětibodové pásy - jednoznačně obrovská výhoda - obzvlátě pokud je dítko ivějí
Koík pod kočárkem - zvate zda budete potřebovat, aby slouil na transport větích nákupů, zkontrolujte si také zda je snadno dostupný
Údrba kočárku - informujte se u prodavače, které části potahu jsou odnimatelné a jakou údrbu daný materiál vyaduje. Obecně platí - čím více lze kočárek "vystriptýzovat", tím lépe. Přeci jen za ty dva roky co ho budete pouívat se nastřádají různé nehody.
Vychytávky, které mít nemusíte, ale které jsou super, kdy je máte:
Otočná kola usnadňující zatáčení kočárku - odpadá nadzvedávání na kadém rohu
Ruční brzda na rukojeti kočárku - ocení hlavně ti, kteří budou častěji zdolávat kopce odpadají takové ty situace, kdy kočár za sebou vláčí maminku, která brzdí podrákama co to dá.
Plynulé polohování dna v korbičce - skvělé např. kdy je miminko nachlazené můete ho lehunce naklopit a lépe se mu dýchá.
Podvozek na který se dá nacvaknout autosedačka - oceníte např. při nákupech
Odvětrávání korbičky prima proti zapaření miminka nejen v letních měsících
Slídové okénko ve střee kočárku na hlídání :-)
Pumpička na kola neurazí a při malém defektu můe pomoci dojet. I kdy přiznám, e kdy jsme my píchli kolo, byla to pořádná díra, take na dojetí bychom museli mít kompresor :-)
Hurá do obchodu!
I kdy se rozhodnete kupovat kočárek přes internet - často to výjde cenově lépe, určitě si napřed zajděte do obchodu. Nejlépe je udělat si s partnerem doma seznam věcí, které od kočárku očekáváte a pak vyrazit na "výlet" do obchodu. Udělejte si na to čas, určitě běte oba - a nejlépe aby se vám to časově hodilo, ádná honička - no prostě "výlet". Jo a nezapomeňte se vyzbrojit vlastním centimetrem. Často se stává, e prodavači loví rozměry kočárku z různých brour a stejně vám ve finále nejsou schopni říci, zda je to vnitřní či vnějí rozměr korbičky. Pohrajte si tam. Vyberte si pár kočárků, které vás něčím zaujaly a pak si je otestujte. Udělejte si závody ve skládání, polohování, slalomovou dráhu, no prostě vyblbněte se - jen tak zjistíte, který kočárek vám opravdu vyhovuje. Nezapomeňte, e jej budete pouívat minimálně dalí dva roky a bylo by koda dát spoustu peněz a po měsíci zjistit, e vás ten kočárek dohání k ílenství. (co se bohuel děje spoustě lidí). Projděte si vechny body na vaem seznamu a podle toho, jak který kočárek uspěl, vyberte si svého favorita. Jo a nenechte se nutit prodavačem do okamitého nákupu. To, e jste 2 hodiny "trénovali" na prodejně vás jetě nezavazuje k nákupu! Taky si nechejte radit jen v "rozumné" míře. Bohuel často platí, e prodavač chválí jen to, co má na obchodě (logicky) take se vám klidně můe stát, e ve vedlejím obchodě vám ten do nebe vychvalovaný kočárek naopak pomluví do posledního roubku. Prostě nechte se informovat a pak se řiďte vlastním rozumem. Hodně těstí při nákupech! :-)
A jetě jedna malinká rada na závěr - věřím, e budete mít těstí a vá kočárek bude bezporuchový (jako ten ná:-) - ale stejně pro příklad reklamace, zeptejte s v tom daném obchodě ji při koupi, jaké nabízejí podmínky. Některé obchody vám toti zaručí, e po dobu reklamace budete mít k dispozici jejich "erární" kočárek. Můe se to zdát jako zanedbatelná maličkost - ale kdy na reklamaci dojde, je v tom rozdíl obrovský. Reklamace můe trvat a 30 dnů a jen si představte být 30 dnů imobilní bez kočárku s malým nechodícím mimčem.......pokud není k ruce nikdo, kdo by vám kočárek půjčil, museli byste nejspíe investovat do nějakého bazárkového a ten pak zase prodávat - no prostě opět výdaje a trable navíc - tak se raději ptejte předem.
Není tady
Já od kočárku čekám, aby mi vydrel a nikde se mi nerozsypal. A aby měl bezpečnostní kíry a aby byl dostatečně dlouhý. Jiná kritéria mě nenapadají. Ad přehazovací rukoje.... já bych chtěla kočár, kde do boudy uvidím furt.. jen a si prcek zvyká, kdy mu bude do očí svítit sluníčko. Já to taky přeila
Saďourku, tak jestli ty kritéria najde, tak to sem hoď, díky.
lůo, u je tam má.
Já myslela, e jn a si prcek zvyká koukat na tebe, kdy s tebou bude trávit prvních téměř 20 let
no ale ti výrobci větinou ty kočárky dělají tak, e dítě čučí do okolí a ne na tebe, a právě, e u těch kořárků typu Takko, Roan atd. mi to příjde dost nestabilní, kdy je ta rukoje tak, aby se na tebe dítě dívalo.
Není tady
Tys byla jetě rychlejí ne já.
Já jsem si na netu vímala spí kočárků, kde by dítě koukalo na mě. Ale v reálu jsem jich zatím moc neviděla.
Saďourku, co říká na Deltim? Mně to doporučovala kolegyně.
Upravil(a) yellow108 (12. 12. 2007 10:52)