Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 12. 2007 14:13

lojla
♥♥♥----

Kurz asertivity

Ahoj lidi, chtela bych se zeptat, zda jste nekdy nekdo navstivili nejaky kurz asertivity - zda to melo nejaky ucinek. Mam strasny problem reagovat v situacich, kdy se ke mne nekdo nechova pratelsky - neumim cloveka elegantne setrit, vetsinou kdyz me nekdo urazi, akorat sklopim oci a myslim si svoje, coz pusobi, ze si necham hodne veci libit a ze jsem tak trochu hloupoucka. Neumim se hadat - ani s prateli, natoz s kolegy v praci nebo ve skole. Myslite si, ze v kurzu asertivity bych se mohla naucit jinemu jednani? Nebo se tak clovek proste narodi a uz jsem tedy ztraceny pripad?

Není tady

#2 8. 12. 2007 15:02

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kurz asertivity

lojla napsal(a):

Ahoj lidi, chtela bych se zeptat, zda jste nekdy nekdo navstivili nejaky kurz asertivity - zda to melo nejaky ucinek. Mam strasny problem reagovat v situacich, kdy se ke mne nekdo nechova pratelsky - neumim cloveka elegantne setrit, vetsinou kdyz me nekdo urazi, akorat sklopim oci a myslim si svoje, coz pusobi, ze si necham hodne veci libit a ze jsem tak trochu hloupoucka. Neumim se hadat - ani s prateli, natoz s kolegy v praci nebo ve skole. Myslite si, ze v kurzu asertivity bych se mohla naucit jinemu jednani? Nebo se tak clovek proste narodi a uz jsem tedy ztraceny pripad?

Lojlo, já věci o asertivitě čtu asi patnáct let a pohnulo se to opravdu hodně. Dokonce jsem uspořádala seminář pro kámošky smile .Udělala jsem to proto, že mě překvapilo, že ačkoliv je znám jako sebevědomé ženské a výrazné osobnosti, hodně z nich mi řeklo, že při jednání s lékaři, úředníky nebo i uklízečkami mají najednou problém. Strávily jsme na tom jedno jediné odpoledne a i tam bylo vidět, že se to hýbe. Jestli bude nějaké pokračování a budeš chtít přijít, jsi vítaná :-). Ale zatím nevím, jestli bude... Každopádně kdybych měla vyjmenovat tři věci, který mi v životě nejvíc pomohly, tak asertivní příručky budou rozhodně jedna z nich. A ještě lepší budou podle mě kurzy, protože praktický nácvik je vždycky intenzivnější než četba. Být tebou, rozhodně bych do něčeho takového šla tummenupp

Není tady

#3 8. 12. 2007 15:22

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Zadny kurz asertivity jsem neabsolvovala ale precetla jsem o tom dost knih. A kdybych mela prilezitost tak kurz urcite navstivim.  Rozhodne si nemyslim, ze bys byla ztraceny pripad a kurz asertivity se mi jevi jako dobry napad.
Nemyslim si, ze asertivita je o umeni se hadat ale proste stat si za svym nazorem a respektovat nazory druhych lidi. Me  treba hodne pomohla v tom, ze kdyz mi nekdo rekne NE, tak si to hned neberu osobne nebo uz se necitim provinile, kdyz si veci delam po svem.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#4 9. 12. 2007 2:29

Ivik
♥♥♥----

Ahoj,nemohli by jste nám nějaké knihy doporučit,určitě víte které jsou dobré.Dík big_smilebig_smile

GNÓTHI SEAUTÓN!
POZNEJ SÁM SEBE!

Není tady

#5 9. 12. 2007 4:11

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Ja mam rada: Asertivitou proti stresu od Jana Praska.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#6 9. 12. 2007 10:44

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Ivik napsal(a):

Ahoj,nemohli by jste nám nějaké knihy doporučit,určitě víte které jsou dobré.Dík big_smilebig_smile

Tomáš Novák a Věra Capponi toho napsali plno, většinou to má v názvu vyloženě slovo asertivita. Možná zajdi do nejbližší knihovny a omrkni to, pak si kdyžtak kup, co tě nejvíc osloví.

Není tady

#7 9. 12. 2007 12:18

lojla
♥♥♥----

Je holky dekuju, zitra hned vyrazim do knihovny..musim se sebou neco udelat. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí