29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj lidi, chtela bych se zeptat, zda jste nekdy nekdo navstivili nejaky kurz asertivity - zda to melo nejaky ucinek. Mam strasny problem reagovat v situacich, kdy se ke mne nekdo nechova pratelsky - neumim cloveka elegantne setrit, vetsinou kdyz me nekdo urazi, akorat sklopim oci a myslim si svoje, coz pusobi, ze si necham hodne veci libit a ze jsem tak trochu hloupoucka. Neumim se hadat - ani s prateli, natoz s kolegy v praci nebo ve skole. Myslite si, ze v kurzu asertivity bych se mohla naucit jinemu jednani? Nebo se tak clovek proste narodi a uz jsem tedy ztraceny pripad?
Není tady
lojla napsal(a):
Ahoj lidi, chtela bych se zeptat, zda jste nekdy nekdo navstivili nejaky kurz asertivity - zda to melo nejaky ucinek. Mam strasny problem reagovat v situacich, kdy se ke mne nekdo nechova pratelsky - neumim cloveka elegantne setrit, vetsinou kdyz me nekdo urazi, akorat sklopim oci a myslim si svoje, coz pusobi, ze si necham hodne veci libit a ze jsem tak trochu hloupoucka. Neumim se hadat - ani s prateli, natoz s kolegy v praci nebo ve skole. Myslite si, ze v kurzu asertivity bych se mohla naucit jinemu jednani? Nebo se tak clovek proste narodi a uz jsem tedy ztraceny pripad?
Lojlo, já věci o asertivitě čtu asi patnáct let a pohnulo se to opravdu hodně. Dokonce jsem uspořádala seminář pro kámošky .Udělala jsem to proto, že mě překvapilo, že ačkoliv je znám jako sebevědomé ženské a výrazné osobnosti, hodně z nich mi řeklo, že při jednání s lékaři, úředníky nebo i uklízečkami mají najednou problém. Strávily jsme na tom jedno jediné odpoledne a i tam bylo vidět, že se to hýbe. Jestli bude nějaké pokračování a budeš chtít přijít, jsi vítaná :-). Ale zatím nevím, jestli bude... Každopádně kdybych měla vyjmenovat tři věci, který mi v životě nejvíc pomohly, tak asertivní příručky budou rozhodně jedna z nich. A ještě lepší budou podle mě kurzy, protože praktický nácvik je vždycky intenzivnější než četba. Být tebou, rozhodně bych do něčeho takového šla
Není tady
Zadny kurz asertivity jsem neabsolvovala ale precetla jsem o tom dost knih. A kdybych mela prilezitost tak kurz urcite navstivim. Rozhodne si nemyslim, ze bys byla ztraceny pripad a kurz asertivity se mi jevi jako dobry napad.
Nemyslim si, ze asertivita je o umeni se hadat ale proste stat si za svym nazorem a respektovat nazory druhych lidi. Me treba hodne pomohla v tom, ze kdyz mi nekdo rekne NE, tak si to hned neberu osobne nebo uz se necitim provinile, kdyz si veci delam po svem.
Není tady
Ahoj,nemohli by jste nám nějaké knihy doporučit,určitě víte které jsou dobré.Dík
Není tady
Ja mam rada: Asertivitou proti stresu od Jana Praska.
Není tady
Ivik napsal(a):
Ahoj,nemohli by jste nám nějaké knihy doporučit,určitě víte které jsou dobré.Dík
Tomáš Novák a Věra Capponi toho napsali plno, většinou to má v názvu vyloženě slovo asertivita. Možná zajdi do nejbližší knihovny a omrkni to, pak si kdyžtak kup, co tě nejvíc osloví.
Není tady
Je holky dekuju, zitra hned vyrazim do knihovny..musim se sebou neco udelat.
Není tady