Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 12. 2007 14:11

kudlanka
♥------

bolest zad

mam bolesti zad mezi lopatky a strili mi to az do prave lopatky a prsu .boli me i ruka.mam 2 leteho syna ktereho neustale nosim na ruce muze to byt holky z toho dekuji za odpoved papa;)

Není tady

#2 7. 12. 2007 23:52

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Re: bolest zad

zdravím,už jsem to psala na vedlejším vlákně,,Je to možné,,Může se jednat o nějaké namožení,třeba mezižeberní sval..Co takhle rehabilitaci..Určitě bych si stím došla k doktoce...může ti dát nějaké lěky na uvolnění svalů..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#3 7. 12. 2007 23:55

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

kudlanka napsal(a):

mam bolesti zad mezi lopatky a strili mi to az do prave lopatky a prsu .boli me i ruka.mam 2 leteho syna ktereho neustale nosim na ruce muze to byt holky z toho dekuji za odpoved papa;)

Může to být z toho, ale stejně zajdi k doktorce.

Není tady

#4 8. 1. 2008 16:35

bužavi
♥------

Zdravím.Mívám taky hrozné bolesti v zádech a chodím na nápravu k jednomu  vynikajícímu chiropraktikovi (jmenuje se Michel), to mě vždy pomůže.

Není tady

#5 12. 1. 2008 1:04

beruska1705
♥------

může jít o blokaci páteře,jelikož píšeš,že často nosíš syna,přičítala bych to právě tomu.Někdy stačí jenom špatný pohyb a dojde k podráždění,či úplnému zablokování meziobratlových nervů.Každopádně bych vyhledala lékaře!S podobným problémem mám osobní zkušenosti a musím říct,že pak stačí opíchat postižené místo a dostaví se uvolnění svalstva,nebo předepisují lékaři kapačky,na těch já ale omdlévám.
Moje maminka je po 2 operacích páteře,v plném invalidním důchodu a můj otec právě se zablokovanou páteří leží v nemocnici,ochrnul na levou nohu.Tím jsem nechtěla nikterak strašit,ale páteř nosí celé tělo,tak si zaslouží trochu pozornosti i odborné péče.

Není tady

#6 12. 1. 2008 11:29

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Já jsem měla odjakživa velké bolesti zad. Bolívalo mně mezi lopatkama nebo v křížích a občas se měla pocit, že se mi zablokovala ta úplně spodní žebra. Někdy mne večer záda bolela tak, že jsem nemohla ani sedět a musela se natáhnout. Myslím, že je to tím, že mám košíčky velikosti F, naprosto nijaké svaly a ještě jsem od dětství hrbila, jak jsem se zsnažila zakrýt "pučící" hrudník.
Když jsem poprvé odcházela z hodiny powerjógy, přemýšlela jsem, proč se cítím tak jinak. Nebylo to o únavě, něco prostě bylo jinak... a pak mi došlo, že mně poprvé po x letech nbolí záda. Vůbec... do powerjógy jsem po pár měsících přestala chodit, záda mně ještě jěnjakou dobu nebolela. Dnes je to více než rok, co jsem cvičila a stále ještě se mi ty velké bolesti nevrátily.

Jestliže nevíme, ke kterému přístavu míříme, žádný vítr není příznivý.

Není tady

#7 24. 3. 2008 21:54

Marcela1986
♥------

Ahoj Kudlanko, mám stejné problémy, akorátb že na levé ruce a taky mi to střílí do prsu, chvílemi mám pocit, jestli nedostanu infark a děti nenám a na rukách nenosím.Tyky nevím čím to je, asi tím, že mám sedavé zamněstnání a pořád se hrbím.

Není tady

#8 10. 11. 2009 22:25

Apo
♥♥-----
Web

Zdravím!
Vím že to možná bude vypadat jako SPAM, ale mně paradoxně pomáhají s bolestí zad Powerisery.
Odmalička jsem měl s bolestí zad problémy, ale v poslední době je to lepší. Vždy se mi bolest zhorší když delší dobu neskáču. Osobně si to vysvětluju tím, že na botkách jsem nucen chodit skutečně rovně a celkově se mi po skákání zlepšuje držení těla. Podobný postřeh mi už říkalo několik lidí, kterým jsem na Letné poweriser půjčoval.
Samozřejmě že pokud má někdo vyhřezlou plotýnku, je to blbost, ale pokud je bolest způsobená nesprávným držením těla nebo sedavým zaměstnáním, může to být příjemný způsob pomoci.
Můj názor. Nezbývá než vyzkoušet...

Není tady

#9 28. 2. 2010 12:54

Věra-1
♥------

bolesti zad mě trápí řadu let. Několikrát do roka chodím na rehabilitaci, elektro mi nepomáhá a nápravy, které mi pomáhaly zakázal lékař. Nejlepší je přirozený pohyb, posilovací cviky a koukněte se na nepovolená reklamaPoradila mi to kamarádka, každý den na podložce cvičím a večer relaxuji. Moc mi pomohla, tak ji taky zkuste

Není tady

#10 15. 4. 2010 22:19

Libuška
♥------

Na bolesti zad mám vyzkoušené cvičení, vážně yikes)

Výjimečnost pramení ze svobody volby

Není tady

#11 7. 7. 2010 23:07

MUDr.Věra Procházková
♥------

Zdravím všechny, kdo přijdou.Můj obor je léčba bolesti.Ambulance, kterou vedu je pacienty, jako jste vy přeplněná.Bolesti zad jsou civilizační choroba.Každý druhý tím trpí.Pokud není zborcená páteř kvůli řídnutí kostí,ci evidentní rentgenem prokázaný výrustek, vždy je to o tom, že se k sobě špatně chováme.Málo chodíme,sedíme a jezdíme,hodně jíme,tloustneme a stárneme.pračlověk či opice, z které pocházíme si musel jídlo najít,ulovit,jedl jen když měl hlad.A to se naběhal.Co my?Jídlo v lednici,pohyb jen,když to jinak nejde,bez  ovladače,auta,výtahu,posunovacích pásů v hypermarketech i na letištích,prostě vše nás nutí k minimálnímu pohybu.Páteř je obalená svaly, ty ji drží vzpřímeně a ve správných ohybech.Pokud se neposilují měknou,ztrácí pružnost,páteř se bortí, kyčle a kolena trpí aje to tady.Bolestí se hýbeme ještě méně, depresi z toho léčíme jídlem a tloustneme ještě víc.Jak z toho?1.nedostat se do takového stavu tím, že tohle vše neděláme!A když už jsme v tomto stavu?Musíte mít motivaci, abyste překonali bolestivost při pohybu a k tomu od doktora prášek na bolest přechodně, než se zhubne a posílí svaly.Tvrdou postel,málo jídla,pod hlavu malý ortopedický polštářek a v blízkosti milé stvoření/manžel nebo kočka,vnouče nebo milenec,koníček nebo kůň-to motivace/Řekla bych ,že je to na nás a moc to nestojí.Tak do toho!

Není tady

#12 8. 7. 2010 23:16

Astra
♥♥♥♥♥--

Paní doktorka to napsala úplně přesně : cvičit, cvičit , cvičit. Já mám dobré výsledky s jogou. Nemusí to být žádné krkolomné cviky, stačí protahování a posilování všech svalů . Taky mě před pár lety  šíleně bolely záda a joga mi moc pomohla a taky pevná matrace na spaní.

Každý chce být šastný. Aby toho dosáhl, musí především vědět, co vlastně štěstí je.

Není tady

#13 8. 9. 2010 18:10

annytt
♥♥-----

Měla bych dotaz, bývalý manžel tvrdí, že má vyhřezlé plotýnky. Ale nějak se mi to nezdá, jezdí na motorce a denně v autě. Je to vůbec v tomto stavu možné? Mám pocit, že to tvrdí hlavně z důvodu aby nemusel platit výživné. Dokonce to hraje na invalidní důchod. Jeho nynější přítelkyně je zdravotní sestra, vypadá to, že by to mohlo být nahrané.

Není tady

#14 3. 3. 2011 7:34

info@bezbolesti.eu
♥------

annytt napsal(a):

Měla bych dotaz, bývalý manžel tvrdí, že má vyhřezlé plotýnky. Ale nějak se mi to nezdá, jezdí na motorce a denně v autě. Je to vůbec v tomto stavu možné? Mám pocit, že to tvrdí hlavně z důvodu aby nemusel platit výživné. Dokonce to hraje na invalidní důchod. Jeho nynější přítelkyně je zdravotní sestra, vypadá to, že by to mohlo být nahrané.

nepovolená reklama

Upravil(a) tina (3. 3. 2011 14:05)

Není tady

#15 20. 9. 2011 16:13

Petra Černocká
♥------

kudlanka napsal(a):

Doporučuji boty Peter Legwood, jsou to ortopedické boty. Bolela mě záda a nohy, měla jsem hrozné problémy, mám malou dceru, takže jakékoliv její zvednutí byly muka. Po 14-ti denním nošení jsem cítila úlevu a teď už je nosím 3měsíce a bolestmi netrpím.

Není tady

#16 28. 9. 2011 1:08

CherryAnn
♥♥-----

Paní doktorka to napsala naprosto přesněsmile
Jinak mně nejvíc pomohlo správné cvičení, nemusí ho být moc, ale rozhodně doporučuji nechat si poradit od doktorů jaké cviky provádět. Já jsem se ty správné naučila na této fyzioterapii a pak se můj stav zlepšil - měla jsem ochablé svalstvo a skoliózu, sedavé zaměstnání a nedostatek pohybu, cvičení mi ale hodně pomohlo.

Není tady

#17 30. 10. 2011 21:09

Věrka klim
♥------

Astra napsal(a):

Paní doktorka to napsala úplně přesně : cvičit, cvičit , cvičit. Já mám dobré výsledky s jogou. Nemusí to být žádné krkolomné cviky, stačí protahování a posilování všech svalů . Taky mě před pár lety  šíleně bolely záda a joga mi moc pomohla a taky pevná matrace na spaní.

Taky sem trpěla na bolesti zad, že mi ochablo zádové svalstvo při mém sedavém zaměstnání. Chodila sem na rehabilitace a pak si pořídila balanční desku a po dvou měsících se mi záda docela zlepšila http://fitnessland.cz/produkt/deska-mft-trim-disc.html:)

Není tady

#18 12. 11. 2011 15:04

Mandragora
♥♥-----
Místo: Kolín

Bolest zad je vždy o tom, že máme na sobě hodně naloženo......

Není tady

#19 7. 7. 2012 13:53

lorika
♥------

Je pravda, ž najprv treba zača od seba. Existuje plno cvičení, ktorými  aj bez rehabilitácií a masáží môžeme uvožni chrbtové svalstvo.Len treba chcie, treba sa odhodla. Dôležitá je taktiež motivácia, určte si ciež, ktorý vás bude postupne hna dopredu. Ja som pomerne mladá, ale už niekožko pekných rokov hrám na husliach. A ako každý hudobník trpím na bolesti chrbta. Mojou motiváciou je hranie na husliach, bez fyzického cvičenia  by som už dávno nemohla zobra nástroj do rúk. Mne najviac pomáha plávanie a jóga či pilates.

Není tady

#20 6. 12. 2012 10:05

cucoretka
♥------

Při sezení na kancelářské židli a práci na počítači tělo většiny lidí trpí. Dříve či později se začne projevovat bolest, jejímž původcem bývá nesprávné držení těla, při kterém jsou svaly strnulé, nezatěžují se rovnoměrně a postupně dochází k jejich ochabování. Bolestem i dalším zdravotním obtížím lze předejít ...
více se dočtete tady
http://www.trijednicky.cz/temata-komuni … m?strana=5

Není tady

#21 19. 1. 2013 13:13

leel16
♥------

Mě trápily bolesti zad od sezení v kaceláři u počítače. Začala jsem cvičit, pak běhat a vše pominulo. Po porodu nastaly podobné obtíže u bederní páteře, dočetla jsem se, že to může být důsledek povolených břišních svalů. Stačila mi dvoustránka z časopisu Dieta. Začala jsem podle toho cvičit na bříško a musím říct, že nyní jsem bez bolestí. Cvičím tedy ale pravidelně, nechci nic podcenit. Kamarádka zase musí chodit cvičit s asistenkou, přidaly se jí do toho plotýnky. Bolesti ji ustupují. Je to tedy jen o pohybu, jak už tady bylo několikrát napsáno.

Není tady

#22 19. 1. 2013 14:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

No to není (vyzkoušeno na vlastní kůži, včetně specielních reahbilitačních cviků) Pokud ti na to pomohlo cvičení, buď ráda, byla to opravdu jen fyzická (fyziologická) bolest.... mohlo to být daleko horší smile

Lorika, moj otec bol povolaním violista - a nikdy nemával bolesti chrbta va všeličoho iného hej, ale nie chrbta...

Souhlasím úplně s Mandragorou - jde jen o to, které řešení je zrovna pro nás to pravé.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#23 12. 4. 2013 13:56

Petra Fibromyalgik
♥------
Web

Pokud bolest přetrvává 3 - 6 měsíců jedná se o Chronickou bolest a tu má léčit algeziolog.

Není tady

#24 1. 6. 2014 0:48

Alfa
♥------

Ufff, mě bolest zad přešla až s přípravkem Colafit. SKoro zázračně to zabralo a já se cítím najednou zase jako člověk smile

Není tady

#25 12. 11. 2014 20:08

nikol.ambielova
♥♥-----

Hodně mi na bolesti zad pomáhá cvičení, chodím do fitka přímo na cvičení, které se jmenuje zdravá záda a opravdu to pomáhá smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí