Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 12. 2007 19:10

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

zkuste mi poradit...

ahoj,nevim kam to mam napsat, tak sem neutral
mam problem, nevim jak si mam poradit s partou kluku, ktera se schazi na chodbe naseho domu.
bydlime v prizemi a kluci se schazeji docela casto, od te doby co je zima tak asi trikrat v tydnu. jsou tak sestnact, sedmnact let stari. vypiji tak tri, ctyri kartony plechovkovych piv ale jsou klidni, bavi se potichu, nikoho neotravuji, chovaji se slusne...
dcera mi rikala, ze jednoho zna ze skoly, z vyssich trid ale jinak nevime, kde se u nas vzali. nekdo z nich klice od vchodu urcite mit musi.
co mi strasne vadi je, ze na te chodbe kouri. jde nam to vsechno do bytu. ja sama presstala kourit v unoru, kvuli miminku, vcera jsem se vratila z nemocnice po samovolnem potratu, nemohlajsem usnout tak jsem se odstehovala do obyvaku od manzela abych si mohla alespon rozsvitit a cist a mela jsem dojem, ze travim noc v hospode.
na patre jsme tri, nikdo jim zatim nic nerekl, jen pani co chodi rano myt chodbu si stezuje, ze vymeta zatky, vajgly a roztrhane noviny. svadi to na nas, proc je pry nevyhodime atd. manzel jim nechce nic rikat, ma strach, ze je vyprovokuje a ze nam pak budou delat naschvaly, pubertaci jsou citlivi, to ma pravdu, ale kde maji rodice?? vcera tam byli az do tri do rana.
ja osobne jsem taky nemela chut jim vykladat, proc mi jejich cigarety vadi a abych se priznala, docela jsem si prala; aby zacali delat opravdu bordel, aby byl alespon duvod na ne zavolat policii. ale to se nestalo.
dokonce si ani neumim predstavit, ze bych jim rekla "chlastejte, bavte se ale nekurte" asi by ze me meli legraci, a ty cigara jsou opravdu to jedine, co me osobnena nich tak strasne vadi.
jak byste jednali s takovou partou vy??
Dita

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#2 4. 12. 2007 19:26

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: zkuste mi poradit...

Já bych jim to řekla tak jak jsi to sem napsala, jsou už velcí a pochopí to a myslím ocení že jsi s nimi jednala na rovinu.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 4. 12. 2007 19:27

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

V Americe udělali v jedné věznici výbornou zkušenost s růžovou barvou...
Stěny, mundury, vše do růžova... Trestancům to prý šlo tak na nervy, že
v dané oblasti prý rapidně poklesla kriminalita, neboť zločinci se raději
dobrovolně zřekli dráhy zločinu, jenom aby nemuseli znovu zažít růžové
peklo.... ;o))

Tak možná něco na ten způsob, ne?

Co třeba kluky předejít a uspořádat na chodbě dámský sladký dýchánek?!
Vyzdobit stěny obrázky rodinné pohodičky, mašličkami, prostě něčím hodně
neklučičím... ;o)))))

Není tady

#4 4. 12. 2007 19:44

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Možná tě to překvapí, ale i s takovými mlaďochy se dá mluvit. Asi bych volila formu reklam - kap kap kap-.Tozn, jeden den bych se zeptala, co zajímavého protřepávají a přidala bych veselou poznámku. Druhý den tě určitě nejm. jeden z nich pozdraví alespoň úsměve či kývnutím hlavy. Další den se zeptej, co dělali, když byla stávka- prostě minutový rozhovor. Příště se zeptej, kam chodí do školy a kdo z nich je tady doma. Pak určitě bude dost prostoru, abys jim jim řekla, co jim potřebuješ říct. Může fungovat i rychlá verze, jak píše Bety.

Není tady

#5 4. 12. 2007 19:46

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Ahoj Dituško, vítám tě tady i v "češtině" ;o)
Já jsem tohle zažila doma v Ostravě. Bydlela jsem v jednom ze třech paneláků na jednom plácku. Protože dva paneláky měly zamčený vchod (a ten náš neměl), mládež se scházela u nás v domě, hulili na chodbě, chlastali a dělali bordel - ničili schody, zdi... a bohužel s tím nikdo nic nenadělal. Vyhazovali je horem dolem a stejně, večer co večer, hlavně když byla zima, usalašili se na chodbě. Je to o to pikantnější, že všichni bydleli v jednom z těch třech paneláků, tedy všichni znali jejich rodiče...
Zkusila bych s nimi normálně promluvit, vysvětlila bych jim, že tě to obtěžuje - v klidu, bez emocí, slušně. Pokud to nevyjde, zkusila bych hledat další řešení, ale tohle bych viděla jako první krok.

Jestliže nevíme, ke kterému přístavu míříme, žádný vítr není příznivý.

Není tady

#6 4. 12. 2007 20:02

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ahoj vsem

Slavku   tummenupp big_smile

Bety, Hellusko  spis budu volit tu kap kap kap metodu. smile mame do ulice ctyri okna a pod jednim jeste i lavicku (pred loznici) big_smile Jen doufam ze mate pravdu v tom, ze se da s pubertaky mluvit. vubec netusim, co si mam o nich myslet. Huli a pijou a pritom zdravi na dalku a jsou tissi, clovek o nich mimo smrad ani nevi. nejak mi to nejde dohromady a tak sse jich trochu bojim, to peiznavam. a manzel taky. zkusim je natuknout, dneska tu nejsou, ale nebude dlouho trvat...a dam vedet, jak jsem dopadla.

Ahoj Fatimko ;o)
taky te moc rada vidim a utikam na "francouzstinu" jestli pak tam bude vzkaz??

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#7 4. 12. 2007 20:47

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Tohle přesně znám. Bydlíme v prvním patře paneláku a pod námi jsou lavičky. Občas si tam večer někdo sedne, ve většině případů jsou hlučnější.
     Vzhledem k dětem to nenechávám plavat. Chvíli čekám, jestli nevypadnou sami a když ne, otevřu prostě okno a slušně je požádám o odchod, protože mi spí děti. V devadesáti procentech to absolutně v klidu pochopí a odejdou.     Vůbec se toho neboj, oni jsou mladí a to, že to může někomu vadit, vůbec nechápou. Já v jejich letech to taky nechápala. Normálně jdi a slušně jim vysvětli o co jde.
     Přeju hodně štěstí v komunikaci.

Není tady

#8 4. 12. 2007 20:59

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Duvodem k tomu, zavolat policii, je už to, že se v domě pohybuje parta cizích lidí, kteří tam nemají co dělat

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#9 4. 12. 2007 21:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Já myslím, že když se nijak agresivně neprojevují, že by stálo za to, napřed je slušně a zdvořile poprosit s tím že ti to leze do bytu. Trocha zdvořilosti nikoho nezabije a přitvrdit se dá vždycky smile
A jeden by nevěřil, jak často to funguje, jak často je to jen a jen nedorozumění. smile

Upravil(a) lupina montana (4. 12. 2007 21:09)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#10 5. 12. 2007 11:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Dita.L napsal(a):

ahoj,nevim kam to mam napsat, tak sem neutral
mam problem, nevim jak si mam poradit s partou kluku, ktera se schazi na chodbe naseho domu.
bydlime v prizemi a kluci se schazeji docela casto, od te doby co je zima tak asi trikrat v tydnu. jsou tak sestnact, sedmnact let stari. vypiji tak tri, ctyri kartony plechovkovych piv ale jsou klidni, bavi se potichu, nikoho neotravuji, chovaji se slusne...
dcera mi rikala, ze jednoho zna ze skoly, z vyssich trid ale jinak nevime, kde se u nas vzali. nekdo z nich klice od vchodu urcite mit musi.
co mi strasne vadi je, ze na te chodbe kouri. jde nam to vsechno do bytu. ja sama presstala kourit v unoru, kvuli miminku, vcera jsem se vratila z nemocnice po samovolnem potratu, nemohlajsem usnout tak jsem se odstehovala do obyvaku od manzela abych si mohla alespon rozsvitit a cist a mela jsem dojem, ze travim noc v hospode.
na patre jsme tri, nikdo jim zatim nic nerekl, jen pani co chodi rano myt chodbu si stezuje, ze vymeta zatky, vajgly a roztrhane noviny. svadi to na nas, proc je pry nevyhodime atd. manzel jim nechce nic rikat, ma strach, ze je vyprovokuje a ze nam pak budou delat naschvaly, pubertaci jsou citlivi, to ma pravdu, ale kde maji rodice?? vcera tam byli az do tri do rana.
ja osobne jsem taky nemela chut jim vykladat, proc mi jejich cigarety vadi a abych se priznala, docela jsem si prala; aby zacali delat opravdu bordel, aby byl alespon duvod na ne zavolat policii. ale to se nestalo.
dokonce si ani neumim predstavit, ze bych jim rekla "chlastejte, bavte se ale nekurte" asi by ze me meli legraci, a ty cigara jsou opravdu to jedine, co me osobnena nich tak strasne vadi.
jak byste jednali s takovou partou vy??
Dita

Ja mám astmu a na Slovensku platí yzákaz fajčneia na verejných miestach, takže ja by som im slušne, ale jednoznačne oznámila, že fajčiť teda musia ísť von, do zimy. Bola som skoro 40 rokov tolerantná, veľkorysá, ba priam prehliadajúca(aj keď mi už to fajčenie vadilo), až som sa prepracovala k astme. A teraz už som len razantná. Minule som vyhodila z takéto toho prístrešku na zastávke Ukrajinca, čo mi hulil 15 cm od xichtu. Chvíľu som aj mala bobky z jeho reakcie, ale zlosť bola väčšia. Zazrel na mňa, ale potom odišiel huliť na dážď.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#11 5. 12. 2007 11:55

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Já na to šel oklikou, ale to co radí ostatní může fakt vyjít.
Už podle toho, že se chovají tiše a slušně se zdá být velmi
pravděpodobné, že se s nimi dá domluvit naprosto vlídně.
Myslím, že vás mohou i velmi příjemně překvapit...
smile

Není tady

#12 5. 12. 2007 12:23

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Tiffany napsal(a):

Tohle přesně znám. Bydlíme v prvním patře paneláku a pod námi jsou lavičky. Občas si tam večer někdo sedne, ve většině případů jsou hlučnější.
     Vzhledem k dětem to nenechávám plavat. Chvíli čekám, jestli nevypadnou sami a když ne, otevřu prostě okno a slušně je požádám o odchod, protože mi spí děti. V devadesáti procentech to absolutně v klidu pochopí a odejdou.     Vůbec se toho neboj, oni jsou mladí a to, že to může někomu vadit, vůbec nechápou. Já v jejich letech to taky nechápala. Normálně jdi a slušně jim vysvětli o co jde.
     Přeju hodně štěstí v komunikaci.

Souhlas s Tiffany, taky bych začala klidem a prosbou. Řekni že máš třeba dítě s astatem, tak jestli by nemohli jít kouřit jinam, že mu to prostě moc vadí, a je pak nemocné. Klidně bych jim i poděkovala, když to hned pochopí. Ačkoliv se v tobě vaří krev.
Myslím že občas je to tak vykolejí, že s nimi někdo mluví slušně, že to občas rádi udělají. Vím jak jedna paní v autobuse velice slušně požádala puberťáka, zda jí pustí sednou, že jí po celém dni bolí nohy. Kluk úplně zrudl a jen vykoktal "jasně, promiňte, mě to nějak nedošlo"Pohoda na obou stranách.
Určitě bych to ale nenechávala být. Kdyby to nepomohlo, bohužel bys musela sáhnout i po té policii. Přesně tak, pokud tam nebydlí nemají v prostorách domu co dělat, buď je ve vlastnictví soukromém nebo družstevním a oni vlastně nemají právo k jejich užívání...
A sousedce slušně řekni, že ty zátky fakt nejsou od vás. A manžel by se taky mohl připojit a nedělat mrtvého brouka....
Držím palce.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#13 5. 12. 2007 13:44

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nedělala bych z toho drama a prostě je slušně poprosila, jestli by nemohli chodit kouřit ven, že ti to vadí....je určitá šance, že to pochopí a budou respektovat. Zvláště pokud jsou tišší a slušní, jak jsi psala.

Není tady

#14 5. 12. 2007 13:53

partizan
♥------

ved su v cudzom dome.....nemaju tam co orbit..nabehnem, a vyhodim ich odtial....a konec problemu..

Není tady

#15 5. 12. 2007 14:17

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

partizan napsal(a):

ved su v cudzom dome.....nemaju tam co orbit..nabehnem, a vyhodim ich odtial....a konec problemu..

To nejni moc diplomatický hmm

Souhlasím s umírněnějším přístupem bez jakýchkoliv hrozeb. Prostě jednoduchá prosba. I když bych se takhle teď už nechovala, občas taky mívám výpadky vedení a nakrklo by mne, kdyby na mně někdo vylítnul a hned vyhrožoval policií nebo jiným orgánem big_smile

Není tady

#16 5. 12. 2007 16:13

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Dituš, je mi velice líto co se ti přihodilo.
.Jinak snažila bych se to klukům nějak vysvětlit...snad to pochopí a jsou rozumný!!!..a pokud néé,tak jednoduše zavolat policii,...

Upravil(a) sisi21 (5. 12. 2007 16:21)

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#17 5. 12. 2007 17:03

Alosek
Host

A co se odpadků týče - zkusili jste jim tam dát nějaký starý kýbl nebo koš a požádat je, aby si po sobě alespoň uklidili?

#18 6. 12. 2007 11:48

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

tak uz jsem zjistila, kdo z nich ma klice, je to kluk z petky, ale zbytek jsou jen kamosi, co u nas nebydli.
vesmes ale ten kluk, kdyz me vidi, tak mi podrzi dvere, otevre vytah.... dam si poradit, neco mi rika, ze vecer tu budou. ani vcera se neobjevili a to je na ne nejak moc dlouho.
o tech odpadcich.... to nikoho nenapadlo, dat jim kos, ani nas, ani nase sousedy, ale zitra k nam jde vecer soused na drink, tak to s nim domluvim. to abych zase nebyla na kluky moc narocna.... nejdriv chci aby prestali kourit a pak je jeste nutnim uklizet a pak..... a navic, je to i sousedovic patro, tak at se taky zapricini. jenom ta pani co uklizi tak si jeste porad mysli, ze je to nase chyba, vcera to probirala se sousedem nad nama a mela jsem chut vybehnout, jenze nakonec jsem to neudelala. to je moje slabe misto. vzdycky se bojim, co reknou lidi, co si o me budou myslet a jelikoz pres dvere bylo slyset jen kazde treti slovo, bala jsem se, ze vybehnu s argumenty, ktere nejsou aktualni a ztrapnim se. to je jedno. me vadi vic ten kour, nez nejake drby smile

sisi 21 diky, uz je to dobry, priste to vyjde hjarta

Upravil(a) Dita.L (6. 12. 2007 11:50)

Není tady

#19 6. 12. 2007 18:49

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Dita..jsem ráda,že už je ti líp.
,jinak si měla klidně vyběhnout a říct co si o tom myslíš, na tom není přeci nic špatného..,tvoje chyba to určitě není,že se tam slejzá parta kluků..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#20 10. 12. 2007 23:49

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland

Dito,mas me jeste na msn?Minule jsem ti psala, ale zadna odezva..zdravim...jsem rada, ze bydlim v domku, ale na rohu a tady se ta mladez taky rada schazi a nejvic me depta, kdyz hraji fotbal proti nasi zdi, to je vzdycky vyzenu, ale moc dobre se necitim..

http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

#21 12. 12. 2007 10:15

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Jay napsal(a):

Dito,mas me jeste na msn?Minule jsem ti psala, ale zadna odezva..zdravim...jsem rada, ze bydlim v domku, ale na rohu a tady se ta mladez taky rada schazi a nejvic me depta, kdyz hraji fotbal proti nasi zdi, to je vzdycky vyzenu, ale moc dobre se necitim..

ahoj Jay
msn stale mam, zrovna nedavno jsem hledala (a nenasla slovicko "ge....." co tam je v uvodnim vzkazu. ik been lol ) to ma byt tehotna?? tummenupp
ozvi se storstark

Není tady

#22 12. 12. 2007 10:18

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

tak a je vyresino. pubertaci chodi kourit ven, rekla jsem jim, ze mi to vadi, ze to jde do bytu a oni to normalne vzali a omluvili se. to jsem necekala, ale meli jste pravdu. smile
nakonec skoncili venku uplne, to na ne rvala ta pani co uklizi, napsala na ne na bytak, ze delaji bordel, rodice dostali nejaky dopis a museli se dostvit. od te doby pani pravidelne nachazi ve sve schrance zatky od piv a krabicky od cigaret. jak jsem se zprvu bala ja, delaji ji naschvali. dumbom

Není tady

#23 12. 12. 2007 23:59

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland

Dita.L napsal(a):

Jay napsal(a):

ahoj Jay
msn stale mam, zrovna nedavno jsem hledala (a nenasla slovicko "ge....." co tam je v uvodnim vzkazu. ik been lol ) to ma byt tehotna?? tummenupp
ozvi se storstark

ne ne, bylo tam ik ben geslaagd a znamenalo to, ze jsem dokoncila skolu:-) ICT..informacni a telekomunikacni technika..19 prosince dostanu diplom...pozvala jsem celou rodinu, jsem z toho uplne vedle..spadl mi kamen ze srdce...tehotenstvi nechavam dceram:-) ja jsem ti na msn psala, ale zadna odpoved...takze se budu snazit dal...papa...fuckyou

http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí