29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj mamky, prosím napište mi jen tak pro inspiraci, co celý den papá vaše mímo
Díky
Není tady
Ahoj Megg zrovna minule jsem si říkala,že už jsem tě tady dlouho neviděla
My už sice máme osm měsíců za sebou,ale vypadalo to asi takhle :
ráno - ovoce,přesnídavka,pak už chleba s Lučinou,žervé nebo máslem
oběd - maso-zelenina plus příloha
odpoledne - jogurt,tvaroh
odpoledne zase ovoce,fruktapura,někdy kaše
večer - mlíčko
v noci -mlíčko
Není tady
Ahoj Luci , předem moc děkuji za fotečky, Naty je krásná
U nás probíhala rekontrukce, takže PC jsem měla 3 měsíce pod plachtou, hrůůůza.
Jídelníček máte moc pěkný a pestrý... jenomže vy už jste velký holky a máte už určo čím kousat... ale my ještě pořád kašičkujeme a patláme vidličkou....
Upravil(a) Megg (4. 12. 2007 14:30)
Není tady
Megg,to jsem napsala jídleníček,kterej jsme měli přibližně v létě,takže asi v těch osmi měsících
Teď je to sice obdobný,ale už je tam víc pečiva i během dne a občas jen nějakou přílohu do ručky,nebo ovoce a zeleninu,ale tu jíst nechce A zuby máme zatím dva a ty moc nepoužíváme
Není tady
My už jsme taky starší, ale u nás to bylo takto:
ráno kojení
v 9.30 ovoce
průběžně kukuřičné křupky
oběd masozeleninový příkrm
odpoledne ovocná svačinka
večer kaše
kojení
v 9. měsíci jsem zavedla jogurt, takže potom místa dopoledního ovoce byl jogurt
a tak to u nás zůstalo vpodstatě až do teď akorát, že v průběhu dne už jí všechno možné na co přijde nebo co máme my.
Není tady
Megg, ahoj!
tak rano je kojeni, dopoledne ovoce s jogurtem. V poledne bud kupovanej maso-zeleninovej prikrm, nebo neco uvarim, vcera to byly brambory s brokolici a cuketou a pohankovou krupici. Odpoledne naka frutapura nebo banan, kojeni. Vecer kase a kojeni. A mezitim cely den krupky
Není tady
h ahoj
v noci a ráno - kojení
kolem 9 hodiny jogurt activie
11 hodin - půlku ovocné přesnídávky
14hodin - maso-zelenina
17 hodin - kojo
18.,30 - kaše plus kojení
(kojení i během dne)
Není tady
Ahoj!
Tak mi máme:
ráno-mlíčko
dopoledne-ovoce
oběd-masovo-zeleninový příkrm,vařím sama,malá kupované nechce
odpoledne-jogurt s ovocem nebo mlíčko
večeře-kaše
a pak večer ještě trošku mlíka
Není tady
My to máme teď.Ráno kojení, v 9 kojení, 12 maso-zeleninový dlabanec(vařím domácí),16 ovocná přesnídávka,19 kojení, 24 kojení.
Není tady
Od dokončeného 7. měsíce do konce 9. měsíce
kojo
Ovocné pyré nebo šťáva
Maso-zelenino-bramborová kaše, polévka maso-zeleninová, rýže s masem a se zeleninou
Ovocná šťáva nebo ovocné pyré
kojo nebo rýžová kaše
podle jídelníčku na stránkách nestlé
Není tady
Moc děkuji,máme to skoro stejné...
cca 8hod mlíčko
10hod máme teda tvaroh nebo jogurt + ovoce (na to se malá doslova třepe)
13hod masozeleninka
16hod máme ovoce s piškotkama (banán+jablíčko)
19.30hod mlíčko a spinkání až do rána
Není tady
tak u nás je to tak.
7.00 flaška s mlíčkem (200ml)
8.00 když snídám, dostane do pusinky pár vojáčků chleba s máslem
10.00 ovocná přesnídávka, jogurt, žervé.... - různě střídám
12.30 maso zelenina
16.00 ovocná přesnídávka, jogurt, žervé....
19.30 kaše + čaj
přes den kukuřičné křupky nebo piškotky, v noci nic.
Na střídačku má na pití bylinkový čaj, čistou vodu, granulovaný čaj a nyní dávám i bezovou šťávu
Není tady
Holky otázka, takový ty kukuřičný křupky může mimčo odkdy? Nebo i něco takovýho jinýho podobnýho, prostě něco tak do ruky na žužlání :-)
Jinak nám je teprve 6m ale jídleníček máme
6.30 mlíko
dopoledne někdy trochu ovocného pyré
11.30 masozeleninový příkrm
15.30 mlíko
19.30 kaše
a v noci kolem jedné pak ještě jedno mlíko
Není tady
Blue,já je dávala asi od toho půl roku a malá jich snědla něklik pytlů Ale musí to být ty jemný co se hned v papule ropustí,dělá se jich několik druhů od různých výrobců
Není tady
Lucka - jéé prosím a můžeš mi poradit kde to sehnat? já se v tom moc neorientuju :-)
Není tady
Blue,kupovala jsem je ve zdravé výživě a jsou to "Slovácké kukuřičné křupky - natural " výrobce Stanislav Matyska
Naše Natulda je miluje
Není tady
MOc děkuju Lucko
Není tady
Tak my máme malou úpravu od včera. Dopo bílý jogurt Activia a jedna sušenka Sunarka plus vypije asi 60ml mléka.
To spinkání do rána teda potajmu závidím.Malá kaše odmítá.
Občas jí dám přes den cumlat rohlík a jde se vždycky radostí zbláznit.
Není tady
kukuřice je bezlepková, může se od 6. měsíce. Pozor ovšem na příchutě. Jdou koupit v prodejnách zdravé výživy. Někde je mají i v obyč obchodech.
Není tady
Holky a co třeba ty dlouhý cukrářský piškoty?ty se můžou od kdy?Já sem tam malý jeden dám. Ona je po nich úplně litá.
Není tady
Lulu v piškotech je moc cukru zaprvé a hlavně je tam lepek,který by se mimčům v půl roce dávat neměl..až tak od uk. 8 měsíce nejdříve raději jí dávej dětské sušenky,taky jsou lehounce sladké,ale rozhodně tam není rafinovaný cukr
Není tady
No když těma se právě dusí. Oni ty piškotky jsou takový měkoučký. No tak to jsem ale nevěděla. Tak zůstaneme jen u kukuřičných křupek.
Není tady
Lulu, cukrářský piškoty dávám malé taky od půl roku. Lepek nelepek Kýbl jich stejně nesní a je pravda, že ty dětský sušenky se lámou a malé zaskakují v krku, musel je vymyslet nějakej debílek
Není tady
No mě teda zkušenější kamarádky radily, že dětem dávají piškotky taky od půl roku.Tak jsem jí je taky začala dávat. Je to hrůza, jak se to dnes všechno moc řeší a přehání, ale při prvním dítěti je člověk fakt ze všeho vyplesklej a neví aby něco nepokazil.
Není tady
Megg - sice se může kvůli lepku od půl roku, ale já bych to přeci jenom ještě měsíc vydržela. Někteří dr uvádějí zavádět lepek až v 8 měsíci, a kdo si pak bude vyčítat, že má mimčo alergii na lepek.
Není tady