Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 21. 1. 2008 19:52

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Re: Opět nevěra!! Jak na ni?

Lálino, asi nemáš jinou možnost, než se s tím buď smířit (i takové tu jsou, viz Emanuela nebo Leila) nebo být nekompromisní, jít za advokátem a podat žádost o rozvod. Tvůj muž se totiž nerozhodne, jestli ona nebo ty, on vás chce obě. Za ty 4 roky si na to zvykl a náramně dobře mu to vyhovuje.
já bych hlasovala za druhou možnost. Je to sice bolestivé, ale není to tak ponižující a řekla bych chorobné jako zůstávat v tom vztahu jako třetí. Vím, co říkám, prošla jsem si rozvodem, stále s tím nejsem ještě srovnaná, ale vím, že bych to nevydržela, kdyby měl manžel zároveň se mnou milenku.
Myslím si, že by sis měla nejdřív ze všeho najít zaměstnání, aby ses trochu osamostatnila, našetřila si nějaké peníze do začátku a pak do toho rázně praštit - buď já, nebo ona. Pokud se nerozhodne do konce března, podala bych žalobu o rozvod.

Není tady

#52 21. 1. 2008 20:06

hrosanek
Host

Napíšu něco, co se dobře radí, ale těžko žije.

Ty nesoupeříš. Ty ho nemáš stejně jako ho nevlastní ani ta druhá. Nesoupeř, ale pokud ho chceš, pak jediné co lze dělat, je dávat to co jsem dříve taktéž dělala a klid. Je mi líto, ale prosby, apelace na svědomí, apelace na společná léta nefungují, apelace na potřebu, aby se s ní rozešel taktéž ne. Funguje propustit ho ze služby manžela, ať si tedy jde. Funguje nepropustit ho z pozice přítele, otce, milence. Funguje dávat lásku aniž čekám, že se mi to musí vrátit v podobě jeho návratu.

Neříkám, že se Ti vrátí, to je vážně jen na něm. Neříkám, že možná zjistíš, že vaše manželství před milenkou nestálo vlastně za nic. Neříkám, že se Ti možná nestane, že v průběhu tohohle procesu nezjistíš, že už ho vlastně nechceš.

A jen možná, že se Ti stane, že vás tahle kapitola zblíží a vztahu to dá jiný rozměr. Málokdo, ale dokáže z toho posledního vyjít jako člověk, který se nebude do konce života trápit tím, že se to stane znovu...

Chtít někoho zpátky je mnohem závaznější než ho "vyhodit". Chce si to totiž uvědomit jestli ho chci, protože si máme i pak co jako partneři dát a nebo ho chci jenom, protože byl MŮJ MŮJ MŮJ!!!!!

#53 21. 1. 2008 20:36

Lálina
♥♥-----

Nechci ho vlastnit a asi si uvědomuju, že chtít ho zpátky je závaznější, protože nevím jak dalece bude dál hrát fér (pokud se vrátí). Ale zatím jsem se od něj nedokázala odpoutat natolik, abych mu popřála hodně štěstí a poslala ho pryč. Ještě pořád to moc bolí, ještě pořád toužím po jeho objetí, a přece ho mnohdy k smrti nenávidím za to, že ubližuje. Pořád čekám až přijde ten okamžik, o kterém spousta z Vás píše. Okamžik, ve kterém si uvědomím, že už to bez něj zvládnu a bude mi vlastně líp, protože sice budu sama, ale budu usměvavá a klidná ženská.

Není tady

#54 21. 1. 2008 20:38

Vanda
Host

Lálino,
pročetla jsem znova celé tvoje vlákno a přijde mi, že bys to měla udělat také. Jsou tam možnosti, řešení, pohledy zvenku....myslím, že nic nového už nevymyslíme. Je potřeba zvážit situaci, udělat rozhodnutí, a to je jen na tobě. Vidím to takhle: tvůj muž pendluje mezi vámi, a ty jen se zatajeným dechem a sevřeným žaludkem čekáš, jak se rozhodne. Tak se zkus stát pánem situace, vykašli se na jeho termíny, a stanov si vlastní. Dohodni se s ním například na tom, že počkáš třeba do konce února, a protože nemáš zapotřebí žít v takovéhle ponižující situaci, pokud nedojde sám k rozhodnutí, budeš nadále považovat manželství za formální, ale i nadále jsi pro něj ochotná dělat (....dosaď sama), pokud on ( ....dosaď sama). A odjeď třeba do teplých krajin na dovču. Do života ti nebude už mít co mluvit, o dítě se bude starat podle dohody, kdykoli budeš potřebovat odejít za svými zájmy, o financování se dohodnete.
Prostě vyvolni ho, otevři mu dveře....a nech to plynout. Znamená to naučit se žít vedle něj, ale můžeš ho mít pořád ráda.
Bude to bolet, ale získáš sebeúctu a pocit vlastní hodnoty. Tenhle způsob života bolí přece taky.
Ber to prosím tak, že je to jen můj pohled, možná zkreslený, a taky vím, jak je to těžké. A je to fakt jen na tobě. Držím palce.

Upravil(a) Vanda (21. 1. 2008 20:43)

#55 21. 1. 2008 22:26

Salen
♥♥♥♥♥♥-

A já ještě doplním k Vandě - je dost pravděpodobné, že pokud přestane u vás doma "dusno", nebude mít potřebu odcházet. A bude to milenka, kdo začne tlačit na řešení. A to chlapi nemají rádi.
Já vím že tobě to žádné štěstí nepřinese, ale když už se to po........, tak proč to milence ulehčovat! Je-li to taková láska, tak přece manžel balí pár svých věcí a odchází středem. Ten tvůj přebíhá sem tam, nikde ten toužebný klid a pohoda :-).

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#56 22. 1. 2008 13:17

Lálina
♥♥-----

Díky Vám všem, máte pravdu, já to vím a učím se žít s tím, že asi není daleko den, kdy začnu žít sama a jen za  sebe.
Pro Vandu : je to pravda s tím sevřeným žaludkem, já opravdu s hrůzou čekám jak se rozhodne. Žaludek mám každý večer jako na vodě, protože nevím jestli se ještě vrátí. Vlastní termín k rozhodnutí jsem předložila a čas byl do konce roku. NIC. Nemám prý právo tlačit ho do ničeho, musím čekat. Omezila jsem služby v domácnosti a výsledek? Čisté ponožky poskytovala druhá strana. O hlídání dcery se s ním dohodnout nelze, pravda sice slíbí, nic není problém, ale posléze se nedostaví, protože on na rozdíl ode mne má práci a neleží. Takže moje zájmy se musí omezit na ty, kam můžu s dcerou.
Pro Salen : Myslím si, že "dusno" dělám opravdu ve velmi omezené míře, pouze v opravdu vyhrocených situacích, kdy to horší já zvítězí. Snažím se, snažím, neptám se kam jde, neptám se proč chodí úplně každý večer domů nejdříve po 23 hodině, ale je to na mně vidět, ta strnulost, ta neschopnost se s touto situací vypořádat.

Není tady

#57 22. 1. 2008 13:43

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

ahoj holky,myslela jsem,že se v tom plácám,ale fakt jsem už dále než jste vy,tak to čtení tady mi připomnělo minulost a vidím,že jsem posunuta,držte se a čtěte ty,které jsou už za vodou,tzn.mají to vyřešené,srovnané a jsou opět v pohodě,některé i šťastné a některé i zamilované... rozum do hrsti a netrapte se... lálino vím jak ti je já taky čekala...přijde-nepřijde...kde je...ted je u ní a já jsem v klidu,že nepřijde... vím,že to ted nechápeš,ale já taky nechápala,když holky radili vyhodit...

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#58 22. 1. 2008 13:49

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Lálino, to je v pořádku, že druhá strana poskytuje čisté ponožky. A proč taky ne? Bude toho třeba muset poskytovat ještě daleko víc, tak ať si zvyká a ty si v klídku zvykej, že nemusíš. Taky dobré, ne?

Vůbec si nevyčítej, že občas zvítězí tvé horší já. Když je to jen strnulost, tak je to ještě v poho.... Každá z nás dělá, co umí a těžko ve své situaci budeš chovat naprosto uvolněně a spokojeně. To by asi stejně byla jen komedie, kdybys byla dobrou herečkou.
Chovej se tek, jak se cítíš a nehraj si na žádnou velkou hrdinku. Stačí, když se nebudeš zbytečně ponižovat.

Není tady

#59 22. 1. 2008 13:53

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Jo Laki, ty začínáš být v pohodě, protože ho nemáš konečně na očích.
Dokud máte přebíhače doma, je to nejhorší období.

Není tady

#60 22. 1. 2008 14:18

hrosanek
Host

Lálinko,

tvůj muž netrápí tebe, on totiž teď spoustu chvil neví, že existuješ, a když tak jenom jako součást lítosti a zbytku "lásky" po dlouholetém vztahu.

Budu hnusná, ale přestaň ho řešit. Jeho rozhodnutí ničím- praním/nepraním, vařením/nevařením, péčí/nepéčí neovlivníš. To co Tě trápá není tvůj muž, ale tvoje přemýšlení, jestli můžeš něco udělat pro záchranu vašeho vztahu. Můžeš, zachránit sama sebe.

S desetiletým dítětem se dá podnikat úplně všechno. Neboj, že to nepůjde, čím rychleji se budeš snažit vyplnit svůj "volný" čas vyplnit nečekáním na Godota, tím rychleji přijde úleva.

#61 22. 1. 2008 14:32

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Lálino....proč tak posloucháš ty jeho řečičky? Ty nemáš právo ho do ničeho tlačit a musíš čekat? Ale, ale.... vždyť Ty máš právo na všechno co budeš chtít. Ty nemusíš čekat na nic. A rozhodně nemusíš čekat na to, až tvůj mužíček přijde na to co vlastně chce.
Urči si svou cenu a hlavně najdi sama sebe.

Chce to začít žít svůj život a ne žít podle někoho jiného. Práce, koníčky, dělat si čas od času radost. A, že nemáš hlídání pro dceru...vždyť už ji bude 10. Je to už velká holka a 1 - 2 hodiny vydrží doma sama. Mému synovi je 7 a protože mám práci, kde musím sem tam zůstat o hodinu déle než bývá otevřená družina, chodí domů sám, vyvenčí pejska, pustí si pohádky a čeká až dorazím domů já. 

Takže šup šup.... a utíkej něco dělat hjarta hjarta hjarta

Není tady

#62 22. 1. 2008 14:41

lakina
♥♥♥♥♥♥-

já už musím jít holky něco dělat...lálinko jsme s tebou,nejsi tu sama, bude dobře....par

Není tady

#63 22. 1. 2008 14:56

Vanda
Host

...nehledě na to, že dvacetiletý syn může na sestru taky občas dohlídnout, pokud bude doma, abys mohla zajít třeba se známou na kafe, nebo si jít zaplavat, na orient...nebo cokoli.
Pořád čekáš, co ON... dělá to na mne dojem, že to, co tě ovládá, je strach. Strach z budoucnosti, z manželových reakcí, z života bez něj.....ale neboj se. Slunce stejně vyjde. A teda si myslím, že opravdu nemáš právo ho do něčeho tlačit, do nějakých rozhodnutí, když nechce. Máš ale právo udělat rozhodnutí sama za sebe, když ti situace způsobuje bolest a dohoda je nemožná, a nemusíš na jeho rozhodnutí čekat.
Víš, když jsi předložila vlastní termín rozhodnutí, tak to asi bylo s nastíněním následků při jeho nesplnění. A sama píšeš - nic. Pokud jsi mu dala termín, dokdy chceš situaci tolerovat a čekat, a po jeho uplynutí nic neřešíš, napříště to manžel bude brát jako plané vyhrožování, ze kterého si oprávněně nemusí nic dělat.

Upravil(a) Vanda (22. 1. 2008 17:17)

#64 23. 1. 2008 10:24

HanB
♥♥-----

Lálino, já bych asi do konce března nečekala, hlavně proto, že je to JEHO termín. Manžel mě také prosil, abych mu dala čas - ne než se rozhodne, byl rozhodnutý zůstat se mnou, ale než ho to přejde. V tom daném čase smsky, telefony, dárek,... Zpětně to hodnotím jako dobu, ve které jsem se sice zachovala velkoryse v zájmu společné budoucnosti, ale vlastně jsem mu poskytla nejen příležitost k ukončení, ale i k rozvíjení toho vztahu. Že už je to pryč a proč je to pryč - tak to možná ani není důsledek mé ochoty počkat, a mého chování, ale spíše to ovlivnilo něco jiného ať už z její či z jeho strany.
Jinými slovy: sice jsem se projevila jako tolerantní a vstřícný partner, ale dopadnout to mohlo také úplně jinak.
Dva nastávající měsíce by pro tebe mohly být velice těžké, přimlouvala bych se za Vandu: "Tak se zkus stát pánem situace, vykašli se na jeho termíny, a stanov si vlastní. Dohodni se s ním například na tom, že počkáš třeba do konce února, a protože nemáš zapotřebí žít v takovéhle ponižující situaci, pokud nedojde sám k rozhodnutí, budeš nadále považovat manželství za formální, ale i nadále jsi pro něj ochotná dělat (....dosaď sama), pokud on ( ....dosaď sama). "
Stát se mi to dnes, budu chtít rozhodnutí ihned, nač čekat. Jakmile už je tam někde váhání, vznikají velké pochybnosti o kvalitě a síle jeho vztahu ke mně. Ale to vidím až teď, když to bylo "horké", nedokázala jsem to takhle zpracovat. Nemluvím o rozchodu či rozvodu, ale o tom "uvolnění" z pozice manžela/manželky.

Není tady

#65 23. 1. 2008 12:21

Lálina
♥♥-----

Máte všechny pravdu a já si nedokážu představit ty dva měsíce, které jsou přede mnou. Přece za ty čtyři roky a čtyři měsíce, kdy je to venku, musí mít jasno. Přece za dva měsíce nemůže zjistit něco podstatného. To teď za dva měsíce vyřeší víc než za ty roky, kdy podváděl všechny kolem sebe. Milenku, naše děti i mě? Mám pocit, že už je vnitřně rozhodnutý, jenom se mu líbí ty převaha, kterou asi pociťuje. On si snad vůbec neuvědomuje tu strašnou ironii, dokonce se neustále pošklebuje tomu, jak se tvářím, ale on sám se usmívá a vypadá naprosto spokojeně.

Není tady

#66 23. 1. 2008 12:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lálina napsal(a):

... ale on sám se usmívá a vypadá naprosto spokojeně.

A proč se tomu divíš? Když takovou dobu čekáš, až příjde kouzelník, proč by tvůj muž nemohl nabýt přesvědčení, že si ráda počkáš i na Godota?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#67 23. 1. 2008 14:29

Lálina
♥♥-----

Ano, já chápu, že se kdokoli z nás může zamilovat jinde. Ano, já chápu, že nikdo z nás nemůže partnera vlastnit a myslet si, že když na něj má papír, tak je to napořád. Ale nechápu, jak může ten, který má poměr jinde, nebo se zamiluje jinde, ubližovat člověku, kterého zná nejlíp a který jen tiše zírá, co se to vlastně děje. Nechápu, že když se zaangažuju někde jinde, bude mi předcházejících 20 let naprosto ukradených a budu mít právo ničit své nejbližší. Možná, až to zkusím, tak pochopím, ale teď prostě zjišťuju, že absolutně neznám člověka, se kterým jsem žila. Já mu neupírám lásku jinde, ale zlobím se na něj za to, jak snadno dokáže všechno co bylo zahodit a zapřít a ještě nechápe proč nejsou ostatní šťastní s ním.

Není tady

#68 23. 1. 2008 14:58

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Každý člověk je určitým způsobem sobec, a zamilovaný o to více. Prostě je-li jedinec najednou zamilovaný, nekouká vlevo, vpravo, zda to jeho okolí vadí, či ne, prostě vznáší se na růžovém  obláčku a vše je  ve světlých barvách....

Nemyslím, že by  tvému mužíi bylo posl. 20 let  naprosto ukradeno, ale teď "je prostě na jiné notě"....jde o to, co od toho očekává, jak dlouho mu to vydrží...

Není tady

#69 23. 1. 2008 15:32

lakina
♥♥♥♥♥♥-

Lálina napsal(a):

Ano, já chápu, že se kdokoli z nás může zamilovat jinde. Ano, já chápu, že nikdo z nás nemůže partnera vlastnit a myslet si, že když na něj má papír, tak je to napořád. Ale nechápu, jak může ten, který má poměr jinde, nebo se zamiluje jinde, ubližovat člověku, kterého zná nejlíp a který jen tiše zírá, co se to vlastně děje. Nechápu, že když se zaangažuju někde jinde, bude mi předcházejících 20 let naprosto ukradených a budu mít právo ničit své nejbližší. Možná, až to zkusím, tak pochopím, ale teď prostě zjišťuju, že absolutně neznám člověka, se kterým jsem žila. Já mu neupírám lásku jinde, ale zlobím se na něj za to, jak snadno dokáže všechno co bylo zahodit a zapřít a ještě nechápe proč nejsou ostatní šťastní s ním.

láli já to měla nachlup stejné

Upravil(a) lakina (25. 1. 2008 14:03)

Není tady

#70 23. 1. 2008 16:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lálina napsal(a):

Ale nechápu, jak může ten, který má poměr jinde, nebo se zamiluje jinde, ubližovat člověku, kterého zná nejlíp a který jen tiše zírá, co se to vlastně děje.

Právě, že jen tiše zírá....a ubližovat si nechá..... a mylně předpokládá, že jeho hodnoty jsou hodnotami i toho druhého....dovolává se toho co BYLO ve chvíli, kdy ten druhý už dávno žije v tom, co JE právě teď a tedy co BUDE za malou chvíli.....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#71 23. 1. 2008 18:42

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Fanny5 napsal(a):

Jo Laki, ty začínáš být v pohodě, protože ho nemáš konečně na očích.
Dokud máte přebíhače doma, je to nejhorší období.

...ba ba, není nic horšího než pořád dokola čekat na zázrak, brrrrr.

dum spiro spero

Není tady

#72 23. 1. 2008 21:38

hrosanek
Host

Láli,

mně se chce vždycky úpět nad schopností lidí dělat si život horší než je.

Tvůj muž má dlouholetý vztah, který už dávno přešel hranici pouhého hormonálního pobláznění. V podstatě jsi součástí jeho oficiálního harému. Pokud ho chceš, tak přijmi roli "nejstarší" manželky. Chtěj to, co náleží manželkám arabských šejků. Finanční servis, spoluvýchovu dětí, kamarádský vztah, nerezignovala bych na sex a náležitě si ho užila. Dokážu pochopit, že ho miluješ a chceš ho. Pak ovšem neočekávej zázraky v podobě kajícného manžela, který se "rozhodne" pro tebe. Proč? Jemu tenhle stav vyhovuje čtyři roky a nemá důvod chtít méně. Tvoje spolumanželka je už dávno vyrovnaná s tím, co jí poskytuje. Pokud ne, pak bude vyhoštěna z harému a tvůj muž s velkou pravděpodobností si najde novou babu. On Ti víc teď nenabízí.

A proč to chtít? Protože se Ti nechce být sama, protože sex, finance a spolustarost o děti je prima.

Asi je to tvrdé, ale to je jediné, co se Tobě teď nabízí chápáno z písmenek, kterými jsi situaci popsala. Má Tě rád, nehrotí svůj odchod. Proč taky, po čtyřech letech je na tu přebíhanou pěkně zvyklý. Jediné co se změnilo, profláklo se to a jemu může být kapku líto, že situace zhoustla do nepohody. On neškrtnul dvacet let, které jste žili do teď. On žije tady a teď a ty bys měla taky.

Já bych tohle zkusila a pomalu v sobě hledala odvahu rozšiřovat svůj obzor. Jeho věrnost neřeš, to je jeho problém, pro svůj klid bych nepátrala, neptala se. Ta není naprosto důležitá. Důležité je, jestli je to mezi vámi tak smysluplné a hezké, že stojí za to to nevzdat. Bonusem při nalezení rovnováhy Ti může být i ta věrnost. Já na zázraky věřím :-)

#73 23. 1. 2008 22:26

hrosanek
Host

Čtu to po sobě a musím říct, že je to čirá utopie, že by tohle mohl někdo dobrovolně chtít. Přinejmenším minimální procento vychovávané v těchto zeměpisných šířkách.

#74 23. 1. 2008 22:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Hovor za seba... nie možno trvale a navždy - ale čo už je trvale a navždy...? Ja som mala chlapa, o ktorom sa dalo s istotou povedať, že najlepšie na ňom sú jeho ženy...(aj keď väčšinou nemal viac ako jednu naraz, občas to porušil). Tu mi bolo cťou stať sa súčasťou harému - a s dvomi z jeho "žien" - sestrou a jednou bývalkou sa kamoším aj po rozchode s ním. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#75 23. 1. 2008 23:48

lakina
♥♥♥♥♥♥-

holky,ale stejně jsem ráda,že mě to potkalo až v padesáti a ne ve 25 s malými dětmi...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí