|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ano, byli jsme si s mým mužem hodně blízcí. Docela dlouhý čas. Nebo jsem to možná jenom já tak viděla. Kdoví.
Vnímám to ne jako vzdušný zámek, ale zámek skleněný, který neměl řádné základy. Během pár vteřin 6.11.2005 asi ve tři hodiny ráno, se zbortil. Fyzicky jsem cítila, jak se zámek tříští na střepy a padá na mne. Jak se mi do srdce zabodávají skleněné střípky. Ten zvuk tříštící se obrovské spousty skla.
Teď mám vyčištěné prázdné staveniště a nějak se mi nechce stavět. Nic. Chci si jen tak žít. Teď. Nedivám se dozadu. Nedívám se dopředu. 
Fanny, děkuji za tvé řádky. 
Upravil(a) majkafa (1. 2. 2008 20:35)
Vanda napsal(a):
xxxx, Tercilo, ViktorkoLove, milé spolubojovnice,
školičky zadarmo by vám určitě byly ještě podezřelejší, takže řeči o penězích budou asi jen zástupný problém. Pandorraa pomáhá ženám, které procházejí nepříjemným obdobím života narovnat se, zvednout hlavu, získat sebeúctu, vyjít ze začarovaného kruhu lítosti, výčitek a sebeobviňování. Pak jsou schopny akceptovat i rady na skle, třeba i ty vaše, pokud jim zarezonují. Nikdo je do ničeho nenutí. Projděte ŠvP nebo některým ze setkání a pak o tom pište.
Mně to přijde naprosto legitimní. Kdo chce platit, at platí. Kdo chce peníze brát, nechť je bere. Ani jednu stranu nikdo nenutí.
Já osobně beru peníze za to, že psychicky postiženým ženám v těžkých situacích nadávám do hlupaček a beru za to 500 Kč na hodinu. A na jejich otázky, proč se muži chovají tak, jak se chovají, jim říkám, právě proto, že jste tak hloupé. Nemám pocit, že bych někoho zneužíval. Naopak je to plnohodnotná služba a pomoc bližnímu (pomáhám jak jim, tak i sobě :-) )
Původně jsem sem zaskočil pro zjištění, jestli je něco pravdy na tom, že když na Psychologické uteče muži žena, tak se mu dostane podpory ve smyslu pouček čirých a jasných jako břitva (a také tak bolestivých v jejich realizaci), ale toho "ženského" porozumění nepoměrně málo.
A že když uteče na Zivotě po nevěře ženě muž, tak ta ženská solidarita a pospolitost a otevřená náruč je přeci jenom větší. A je to dle mého tak. O trošku více toho porozumění mezi ženami tu nacházím. I když moudré rady lidí, co jsou už za vodou a vidí to z nadhledu, se objevují v obou forech. A mají dle mého neskutečnou cenu. Což ostatně i moudro "kdo chce slyšet, uslyší... a kdo nic neslyší at vypne PC, jde se opít, rejdit s k.ur.vama, jede na výlet, dá partnerovi do jídla projímadlo...a za pár měsíců nechť se vrátí a přečet si vše znova".
Vzpomínám si na své období krátce po odchodu mé ex. Děsný čas a plný úplně stejných otázek jako má Lála a Voyta. Resp. tehdy Vašek, Doublex a Kalik. Našel jsem zde spoustu lidí s velkou empatií a schopností soucítění. A taky spoustu jedovatých bab s proříznutým jazykem :-) Oboje pro mě mělo velkou cenu. Opakuji: OBOJE. Ne jen jedno. Mezitím mi ovšem nejvíce pomohla terapie s psychologem, protoze ta vyžadovala mé vlastní úsilí a hledání. Ale diskuse tady na Babinetu mi dávaly velmi moc. Stejne tak osobní setkání, ačkoli se doposud hromadných výukových programů neúčastním (protože jeste neprisel můj čas).
PS: jinak mi je nekdy lito, ze se diskuse čím dál časteji zvrhne v boj pro a proti klanu. Na druhou stranu se člověk aspon zasměje.
Vzhledem k energetickému deficitu a snížené intelektuální potenci se zdržím jakýchkoli, i mých oblíbených, instatních rad a chtěl bych popřát Lále hodně síly.
Vydrž, pionýrko!!!!
Až ta bolest trochu přejde, určitě si vezmeš od života, co budeš sama chtít.
Můj oblíbený vlastní citát platí i pro tebe: lásku svého života potkáš nejméně 3x za život :-)
Není tady
Já tě Nicolasi stejně miluju 

A budu přemýšlet nad tím, co jsi napsal o mužích a ženách , resp. o rozdílném přístupu. Mi to tak nepřišlo, ale možná más v něčem pravdu.
Těžko se mi , bude psát muži, kterého neznám , drž se " broučku", bude líp, ty to zvládneš........ zatímco ženě drž se " beruško" napíšu klidně. O tom budu muset ještě zapřemýšlet , i když, rozhodně je to tím rozdílným pohlavím.
A asi empatií, mezi ženami, kdy tak nějak vycítíš, že potřebuje pohladit po duši. Že je smutná, zoufalá ......
Zajímavé , a díky za námět k přemýšlení 

Já o těchto věcech přemýšlím dlouho, ale abych Vojtovi držela palce, to teda fakt ne. To by bylo proti mé přirozenosti. A taky - Voyta - nomen omen. Jen to vidím, natož čtu a musím se válet smíchy.
Prostě si nemůžu pomoct. Fakt jsem se snažila. Ale, když musíš, tak musíš. 
Upravil(a) majkafa (8. 2. 2008 7:21)
Tak jsem, Nicolasi, musela uznat, že na tom přístupu něco je.
Převládá asi názor (beru podle sebe), že u chlapů vládne racio, a tak když se dostanou do problému a přijdou s ním, mám pocit, že je s ním potřeba probrat všechno rozumem, ze všech úhlů, pojmenovat stav, možnosti řešení a východiska....a pak přijde eventuelně řada na chlupáče, pochování a hlazení po hlavě.
Ženy berou všechno víc přes city, tak nejdřív nastane utěšování, chlupáčování, soucítění...a pak, když je z nejhoršího venku a schopná vnímat, nastává to probírání ze všech stran a hledání cest.
Asi se tak rozdílně chováme už k malým chlapečkům a holčičkám třeba s rozbitým kolenem.
Je to jen můj názor, jak já to vidím a vnímám, třeba mě z toho vyvedete, třeba je to jinak, ale zajímavé téma.
když na Psychologické uteče muži žena, tak se mu dostane podpory ve smyslu pouček čirých a jasných jako břitva (a také tak bolestivých v jejich realizaci), ale toho "ženského" porozumění nepoměrně málo.
A že když uteče na Zivotě po nevěře ženě muž, tak ta ženská solidarita a pospolitost a otevřená náruč je přeci jenom větší
Myslím si, že je to víc věcí
a) ta "ženská solidarita" (viz Misa - pohlazení po dušičce) - přece jen si rozumíme líp
b) určitý, třeba neopodstatněný předpoklad, že chlap to snáší líp (i když - houby, sesype se stejně, jen to díky výchově
typu "kluci nebrečí" nedává tak najevo)
c) mnohem míň se stává, že máma zdrhne od mláďat, to je přece jen spíš pánský styl. Takže op(o)uštěná ženská se
nemůže na všechno vykašlat, opíjet se, být 20 hodin v práci atd., aby si zaplácla mozek něčím jiným, ale většinou
má děti, s kterými musí být - a když večer začnou dotírat "můry", tak je dobrá každá ruka, která ji podrží, i kdyby
to bylo jen přes písmenka na monitoru
Není tady

Nicolas napsal(a):
...když na Psychologické uteče muži žena...
...když uteče na Zivotě po nevěře ženě muž...
Taky mohu přidat svůj postřeh 
Není to tak dávno, co zde jeden mladý muž (S nadějí?) bojoval s dilematem, zda přefiknout holku kámošovi. Místní rádkyně mu pěkně vyčinily, zatímco v jiném, časově téměř souběžném vláknu, radily jedné dívčině, která se vyznala ze své touhy zahnout partnerovi: "Jdi do toho a pořádně si to užij", nebo tak nějak 
Už jsem to našel
, té holce radily: "ber to jako dar, že si tyhle krásný pocity můžeš ještě užít" 
Ale stejně vás mám rád, holky....
Upravil(a) Mikeš (8. 2. 2008 8:04)
Není tady
Já jsem zjistila, že jsem vůči mužům opravdu zatrpklá. Svým konáním mi to stále potvrzují. Asi ještě nejsem připravena na Muže. Proto zatím potkávám jenom muže. Ale jednou to přijde. Vím to.
Upravil(a) majkafa (8. 2. 2008 7:56)
Mikeš napsal(a):
Nicolas napsal(a):
...když uteče na Zivotě po nevěře ženě muž...Taky mohu přidat svůj postřeh
Není to tak dávno, co zde jeden mladý muž (S nadějí?) bojoval s dilematem, zda přefiknout holku kámošovi. Místní rádkyně mu pěkně vyčinily, zatímco v jiném, časově téměř souběžném vláknu, radily jedné dívčině, která se vyznala ze své touhy zahnout partnerovi: "Jdi do toho a pořádně si to užij", nebo tak nějak
Ono Mikešku svět je jeden velký paradox. Ono co je dovoleno jednomu, není dovoleno druhému.
Znám mnoho názorů a teorií o "nevěře". Osobně se mi nejvíc líbí ta, když ženu svede ženatý. Jej to nemorální a mnohé dámy by nejraději kamenovaly přinejhorším kastro***, v tom lepším jej oškubou u soudu jako slepici. Ale když vdaná žena ulítne s mužem tak je to úplně normální a dotyčná dáma by měla být prohlášená světicí. Pozor neříklám že je to můj názor a můj postoj !!!! Prodávám jak nakupuji. V mnohém je to o morálce ale velice úzké osobní, o úhlu pohledu.
Sám nějak vidím paradox, že základní "postoj" je když "může" jedno pohlaví může i druhé a to za stejných podmínek. Ale co jsou to podmínky, spíš stejných postojů. nwebylo by lepší se vrátit tak nějak do období kmenových uskupení?
Není tady
majkafa napsal(a):
Já jsem zjistila, že jsem vůči mužům opravdu zatrpklá. Svým konáním mi to stále potvrzují. Asi ještě nejsem připravena na Muže. Proto zatím potkávám jenom muže. Ale jednou to přijde. Vím to.
není tady nějaký paradox? Ale přeji ti toho Muže ze srdce
Není tady
Nicolas napsal(a):
Já osobně beru peníze za to, že psychicky postiženým ženám v těžkých situacích nadávám do hlupaček a beru za to 500 Kč na hodinu. A na jejich otázky, proč se muži chovají tak, jak se chovají, jim říkám, právě proto, že jste tak hloupé.
Tak tak
A za hlouost se platí, já to říkám furt 
Mimochodem...hele, není 500 málo?? Já bych to nastřelila klidně minimálně na ticku, ať se to pohne a lidi si hloupost rozmyslej stejně tak jako jít za 30 k doktorovi, co říkáš? 
(Pokud teď někdo začíná vidět rudě, tak nechť prozkoumá svůj smysl pro humor
)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Nicolas napsal(a):
Já osobně beru peníze za to, že psychicky postiženým ženám v těžkých situacích nadávám do hlupaček a beru za to 500 Kč na hodinu. A na jejich otázky, proč se muži chovají tak, jak se chovají, jim říkám, právě proto, že jste tak hloupé.
Tak tak
![]()
A za hlouost se platí, já to říkám furt
Mimochodem...hele, není 500 málo?? Já bych to nastřelila klidně minimálně na ticku, ať se to pohne a lidi si hloupost rozmyslej stejně tak jako jít za 30 k doktorovi, co říkáš?
(Pokud teď někdo začíná vidět rudě, tak nechť prozkoumá svůj smysl pro humor)
zdraví je k nezaplacení ať to fyzické tak ono psychické. /plně nejlepší by bylo aby to u nás fungovalo jako v v dávné Číně. V době nemoci se neplatí 
no raději ne to je moc tenký led 
Není tady
Mně to hradí zdravotní pojišťovna. 
Ale já se neptám, proč se tak chovají muži, já řeším, proč se tak chovám já. 
majkafa napsal(a):
Mně to hradí zdravotní pojišťovna.
Myslíš že pojišťovna? A kdo platí pojišťovnu?
Asi děláš někde chybu. Zkus to přeprobramovat jak říká Pan
Není tady
Já mám za to, že kdyby to byl tady chlapinet - tak to bude to samé t.j. všechny zahýbající ženy ku*** a šu****cí páni - borci ....
Nocolas - (polkla jsem z hluboka) ..... kdy mi dojde faktura
?!?!?!? Ehm - to bude tučná sumička ..... 
Není tady
majkafa napsal(a):
... já se tak chovám protože jsem závislačka a sádlo máslo chistka
.... no a co ? Nemůžeme být všichni stejný 
Není tady

Feuria napsal(a):
Já mám za to, že kdyby to byl tady chlapinet - tak to bude to samé t.j. všechny zahýbající ženy ku*** a šu****cí páni - borci ....
Neblázni, Fe....
Zahýbající žena pro nás není žádná ku..., vždyť s kým bychom to jinak dělali, žejo? Teda - nesmí tou zahýbající ženou být ta naše 

Není tady
Feuria napsal(a):
Je to můj názor, tak to prosím takto ber. Nejde o název ať se jmenuje třeba postel nebo růžový byteček... Ono jde o obecný přístup ke vztahu a ke druhému pohlaví jako takovému. Jistě máš nebo blížíš se kravdě, že v mužské části bude převládat myšelenka že ženy to či tamto či jak jsou "záletné". Použiji oblíbené slova "nezrcadlí ti to něco?" Ono co vyšle jedna skupina druhá skupina také zákon odrazu a dopadu. Neměli bychjom hledat naopak onu cestu aby tohle postupně nějak se stalo okrajovou záloežitostí a víc se zabývali oním jak být žena muž dvě těla dva životy, ale jedno souznění?
Není tady
Feuria napsal(a):
majkafa napsal(a):
... já se tak chovám protože jsem závislačka a sádlo máslo chistka
.... no a co ? Nemůžeme být všichni stejný
Ono ve svém jádru jsme stejní všichni copak máš třeba tři ňadra? nebo dvacet prstů? Své chování a postoje vyzařuješ prostřednictvím sádlo máslo, závistostech apod.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Feuria napsal(a):
Neblázni, Fe....
Zahýbající žena pro nás není žádná ku..., vždyť s kým bychom to jinak dělali, žejo? Teda - nesmí tou zahýbající ženou být ta naše
Ale Mikešku nepochopil jsi i když všechny ženy nezahýbají 
Není tady
majkafa napsal(a):
Nejsi zatrpklá. Akorát dostatečně přesně vyciťuješ, jaký má ten Muž být.
Není tady

Mikeš napsal(a):
Nicolas napsal(a):
...když uteče na Zivotě po nevěře ženě muž...Taky mohu přidat svůj postřeh
Už jsem to našel, té holce radily: "ber to jako dar, že si tyhle krásný pocity můžeš ještě užít"
Máš pravdu, ale A, záleží na situácii... (aspoň podľa mňa, a to VŽDY)
B, záleží na tom, KTO tú radu píše. Na oboch poradniach sa nájdu fundamentalistické bojovníčky za vernosť -
zdravím, dámy - rovnako ako tolerantné, skúsenosťami obité či od prirodzenia tolerantné ženušky, ktoré kľudne OBOM pohlaviam poradia: Choď do toho, človeče...
Ja osobne reagujem rozdielne, ale nie je to ani tak mojím odlišným postojom k nevere či "obetiam" nevery, ako skôr tým, že reagujem podľa toho, čo a ako dotyčný/á napíše. Ak sa tu rúca žena napchatá antidepresívami, napíšem jej iné ako frajerovi, ktorý sa tvári, že ani veľmi nepotrebuje potľapkať po pleci, skôr si zanadávať, aké sú všetky ženy
... Tľapkať môžem(chvíľu), nadávať nebudem.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Feuria napsal(a):
Je to můj názor, tak to prosím takto ber. Nejde o název ať se jmenuje třeba postel nebo růžový byteček... Ono jde o obecný přístup ke vztahu a ke druhému pohlaví jako takovému. Jistě máš nebo blížíš se kravdě, že v mužské části bude převládat myšelenka že ženy to či tamto či jak jsou "záletné". Použiji oblíbené slova "nezrcadlí ti to něco?" Ono co vyšle jedna skupina druhá skupina také zákon odrazu a dopadu. Neměli bychjom hledat naopak onu cestu aby tohle postupně nějak se stalo okrajovou záloežitostí a víc se zabývali oním jak být žena muž dvě těla dva životy, ale jedno souznění?
Já nereagovala na tvůj názor(ani na tebe), psala jsem jen svůj (a spíš to bylo myšleno ironicky) .....
.... já zrovna moc nerozlišuju - zda zahne chlap nebo baba a nebo já nevím co ....je mi to naprosto jedno (když se mě to netýká)
- nerozlišuji to dle pohlaví, ale dle situace a toho, co kdo píše....
Upravil(a) Feuria (8. 2. 2008 13:10)
Není tady
Pisatel napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Feuria napsal(a):
Neblázni, Fe....
Zahýbající žena pro nás není žádná ku..., vždyť s kým bychom to jinak dělali, žejo? Teda - nesmí tou zahýbající ženou být ta našeAle Mikešku nepochopil jsi i když všechny ženy nezahýbají
Mikešku - ku je ta ..... která ti nedá

Není tady
Feuria napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Feuria napsal(a):
Já nereagovala na tvůj názor(ani na tebe), psala jsem jen svůj (a spíš to bylo myšleno ironicky) .....
.... já zrovna moc nerozlišuju - zda zahne chlap nebo baba a nebo já nevím co ....je mi to naprosto jedno (když se mě to netýká)
- nerozlišuji to dle pohlaví, ale dle situace a toho, co kdo píše....
Já také nerozlišuji. Měl jsem na mysli, že konstrukci, že když zahne chlap tak je oeň na střeše a hned plný net ale když zahne ženská tak je to v pořádku. To mě osobně sejří. Můj přístup je že když se dva mají rádi na pohlaví nezáleží 
Není tady