6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, mám dotaz - jak ,,přinutit" mojeho MUDra z CAR aby mě poslal na genetikujetě před prvním nepodařeným IVF?
Nechci to jen tak, mám k tomu důvod, na straně přítele je v rodině prokázaná trombofilní mutace (táta + bratr) - na naí straně
nikdo nikdy nic takového nezjioval ale kadopádně potíe se ílama, incuficiencí il a bércáky...
Dnes jsem o to ádala sestřičku ale tvářila se jako kdybych chtěla aby mi to snad ona zaplatila
(e prý to snad má vliv a kdy otěhotním- no právě, kdy otěhotním, nerada bych o to přila
- mám jen ty 3 pokusy a ádnou jinou anci na zázrak....;(
a zítra si to mám jít vyříkat přímo s MUDrem - tak potřebuju nějaké argumenty, jene nevím, jestli mi budou co k čemu
u kdy sem mu říkala, e jdeme na imuno, tvářil se úsměně, a říkal, e to je stejně k ničemu... no já i MUDr
Madar na imunu si to nemyslíme
Děkuju za kadý názor a hlavně tu radu !!!
PS: je omezená monost kde to vyetření dělají ? Př. Praha + Brno, nebo je těch míst více ?
a je nutné abych měla ádanku jen Z CAR ? V nejhorím bych poprosila obvodní doktorku - praktickou myslím...
Není tady
imomb, pokud je porucha srálivosti v rodině na straně přítele, těhotenství to neohrozí... ale pokud chce mít jistotu, můe říct Dr., e máte v rodině (z Tvé strany) časté problémy se záněty il apod.... chápu, e vzhledem k Tvé situaci je lepí mít vechna vyetření před 1.IVF... a mimochodem, pokud se Dr tváří neochotně, utíkala bych od něj pryč... mně dělali kompletní vyetření (vč.nějaké základní imunologie) hned při prvních vyetřeních v CAR... myslím, e v dnení době u by mělo být automatické, e Ti udělají napřed kompletní vyetření a pak teprve přistupují k léčbě...
Není tady
Imomb nezodpovím vechny tvé dotazy, ale snad jen tolik... mě odmítli napsat doporučení na imuno v CAR taky... prý prostě buď po dvou potratech nebo nepodařených IVF... la jsem za obvodní lékařkou a ta mi to napsala naprosto bez problémů - spí jetě naopak tvrdila, e nechápe, proč to nepíí předem...
nevím sice určitě, zda obvoďák můe napsat i genetiku, ale kdy můe imuno, tak proč ne....
take bych jim tam asi řekla to co ti píe Lenka a pokud na to nepřistoupí, mazala bych k obvodní...
moc drím palce...
Není tady
Děkuji
Doufám, e u to tak nedopadne, já toti pro ádanku na imuno byla taky u obvoďačky
bez mrknutí oka to napsala, nevěděla toti vůbec o co jde
a jak sem pak zjistila, udělala sem dobře, kdy to pak v CAR MUDr. zpochybnil...
Jen právě nevim, jestli mi to můe obvodní napsat a kam pak s tím vůbec mám jít ?
Neznám ádný takový pracovitě...
Ta sestra včera řikala něco o tom, e mě tam MUDr musí objednat a proto mám dnes přijít,
ale moná jen vůbec nevěděla o co mi jde..
Mimochodem, troku mě okovalo, e mě na cytologii poslala zpět k mému obv.gyn., e
prý to je prevence a tu si mám zajistit tam, přitom při té první návtěvě a vy. v CAR se
mě přímo MUDr. ptal, kdy sem ji měla naposledy a e by mi ji nabral - to sem z toho blázen
Normálně by mi o nic nelo a dola bych si tam, jene on mě ten můj obvod. MUDr. poslal
na opakovanou operaci - průchodnost a my s CAR jsme se shodli na tom, e je to zbytečný
- ten se asi bude tvářit !
Upravil(a) imomb (6. 12. 2007 13:25)
Není tady
zatím jen ve spolupracující ambulanci CAR u MUDr Sochůrka v MB
Tak ádánku mám, ale byl to boj ! Nechtěl mi to dát a kdybych nevypadala, e bez ní neodejdu tak mi ji nedá !
Prý proč a nač? A e sem moc hrrr a e chci vechno a nemám důvod a e nejdřív má jít na to vyetření mamka
a babička a kdy to budou mít tak pak teprve bude ,,důvod" vyetřit mne ! Tak to sem váně neměla v úmyslu...
Přes 20 min jsem musela říkat důvody proč to proboha chci, měla sem chu vztekle vstát a před prásknutím dveřma
jetě říct a si to strčí někam a e si o tu ádanku řeknu obvoďačce..
Protoe, sem vypadala jako debil, proč to chci, kdy to má přítel v rodině ale já to nevim a přítel mě nemůe ohrozit
a my jetě ádné dítě namáme, tak o co mi JDE ?! Koho chci chránit ? Vdy to dítě před tím (jako trombofilní mutaci)
neuchráním, zvlá kdy jetě ádný nečekám !
Take sem asi jako hysterka, e bych ráda o to případně počaté dítě nechtěla přijít, jen proto, e se něco
neodhalilo... Ale kdybych 1-2x potratila, tak to by to lo...
No upřeně sem koukala před sebe prodýchávala a nakonec řekla, e jestli si myslí, e sem tam jen proto, e
nemám co dělat, tak e se plete a e mi imuno taky rozmlouval a DR. Madar říkal, e je dobře, e sme přili
a on na to, e mi tam něco najsou, e vem něco najdou ! TAk já zas, e snad jen těm, který asi něco mají a on,
e ne, e vechny se vrací min. s 1/2-1 tabl. Prednisonu apod. No jestli je tam posílá a po opakovaném potratu není
se co divit ! V čekárně na imunu bylo napsáno, e a u 70% párů, které potráceli se prokázala nějaká imuno porucha...
TAk nakonec se mě ptal co teda chci, chci ádánku ? (no chápete to ? proč sem tam asi byla...) tak on mi teda něco napí
tak já, e to bde moc hodnej.... a výsledek ? Napsal mi tam, e to chci na vlastní ádost a bla bla...no prostě e sem trapná,
no nevadí, hlavně, e to mám )))
Upravil(a) imomb (6. 12. 2007 22:59)
Není tady
imomb, to je fakt příerný přístup asi bych okamitě zvaovala přestup do jiného CAR...
Není tady
Jojo Leni, kdybych to do toho nejliího neměměla přes 80 km u bych tam nejspí taky byla....
Jene pak to měření folíků, nebo já nevim, co se to a jak často při IVF vechno vyetřuje,
nevim, jak bych to zvládala leda, e bych si tam zapaltila hotel a na to u nám fakt asi nezbyde
Jinak jsem se pokusila objednat - ale u sv. Klimenta kam mi dal MUDr číslo mají místo a 7.1.
to by se nám zase vechno posunulo.... neporadíte někdo kam jinam to zkusit v Praze ? Díkyy
Není tady
IMOMB 7. 1. není tak patný, teď budou vánoce a mezi svátkama asi nikde nejsou, uvidí e to uteče. Jinak ten tvůj doktor mě teda tve, toho bych nakopla
Není tady
no já sem z toho taky blázen, ne, e bych měla o doktorech a jejich schopnosti empatie u předtím nějaké extra minění
- ale to bylo spí z doslechu a já si na vechno dělám raději názor sama - nikdy sem po doktorech nelítala a teď ;(
a je to teda katastrofa, co doktor to problém, jedinou vyjímkou a pohlazení na duičku byl MUDr Madar - to bylo
překvapující
Jinak teda můj MUdr mě poslal na operaci ani by mi řekl A, pak mě chtěl poslat na dalí - opětovná laparka pro
potvrzení neprůchodnosti - co mě se po 3 měsících od traumatizujícího zákroku u Apolináře a následném necitelném
oznámení při ranní vizitě (a před dalími 9ti cizími pacienty), e jsem pro ně sterilní bez předchozího upozornění - nechtělo
Pak jsem zjistila, e mě na ten druhý zákrok zřejmě poslal kvůli dalí cystě, o které mi pro jistotu nic neřekl, take sem
se o ní dozvěděla a při vstup. vyetření v CAR... PAk ten spermiogram na zdejí sexuologii...HOROR !!!!!
a teď MUDr, který mě učil na zdrávce před 10ti lety a já si o něm myslela, jak je fajn a on mě takhle okoval...
kdybych nechtěla mimčo, ádnej doktor by mě 10 let neviděl... !!!
No nic, to do tohohle tématu nepatří... No 7.1. je vlastně za měsíc, take IVF se posune a někdy na únor (u sme ho kvůli
imunu posunuli z listopadu na leden..) to se holt nedá nic dělat, mám panickej strach z neúspěchu...
Není tady
MTHFR mám taky, kamarádka taky, normální těhu a ani na to nic nebrala.... Spousta lidí o tom ani neví... Spí je nepříjemné, kdy je to v kombinaci s něčím jiným, ale jinak jsou podstatně závanějí onemocnění v oblasti hematologie.
Není tady
Nety, ono toti dost záleí na tom, jakou přesně mutaci má - jak jsem psala u několikrát, u někoho to nic neznamená, někdo bez léčby neudrí těhotenství...
Speedy, jetě něco pro Tebe: http://www.repromeda.cz/genetika/cs/ind … _mthfr.php
Není tady
Slíbila jsem, e dám vědět, jak to dopadlo u měho obvodního Gyndra...
tak sice mi neřekl nic nového (díky vaim informacím jsem byla připravena ), ale ochotně se snail mi to vechno laicky vysvětlit V pondělí budu volat na hemetologii do Budějic abych se objednala na vyetení hodnot homocysteinu (ké bych to bylo do Vánoc ). Jinak mi bez jakékoli prosby napsal 3 krabičky té silné listovky, take super, mám co zobat A mimochodem je z té skupiny doktorů, kteří by kadopádně píchali celé těhu injekce. Ach jo, u se s tím začínám smiřovat... A při odchodu Dr řekl, e teď u si mě na hemetologii ohlídají a tentokrát to těhu vyjde... tak mu musím přeci věřit
Leni, díky za odkaz, je to tam krásně vysvětlené
Imomb, přeju ti, aby ta genetika, kterou sis musela tak tvrdě vynutit, vyla podle tvých představ
Pěkný zbytek víkendu
Není tady
Speedy děkuju, taky doufám, e to vyjde nejlíp negativně
přeju hodně zdaru v dalím snaení a pokud se zadaří, tak a vám to na 100% vyjde !!!
Není tady
Tak mám za sebou návtěvu hematologie
Objednávala jsem se na začátku prosince, take čekačka víc jak měsíc U jsem se s tím tak nějak smířila, e pořád na něco čekám
V ordinaci byl mladí pan doktor s příjemným vystupováním A vůbec to nevidí tak tragicky, potvrdil mi to co jste tady říkaly... prý tu patnou srálivost má v dnení době spoustu lidí (a 40% populace vyspělých zemí) a e to spoustě nedělá neplechu ani v těhu, pokud se to pohlídá. Nabrali mi odběry (6 ampulí ) a za 3 týdny mi domů přijdou výsledky s "pokyny" co dál.
Ale říkal podle toho, e nemám jiné obtíe, které by signalizovali patnou srálivost (křečáky - koukal mi na lýtka a prý super, natékání nohou, antikoncepci jsem v nevědomosti brala 8 let bez jakýchkoli obtíí, v rodině ádné problémy...) předpokládá, e ten hormon homocystein bude +- v normě, tudí v těhotenství by mělo stačit zobat silnou listovku na předpis a mimo těhu prý není potřeba nic pokud člověk jí vyváenou strava a ije aktivně. Jé, ké by měl pravdu
A kdyby se ty odběry ukázaly mimo normu, tak budu muset jetě na jeden srovnávací odběr do Budějic a pak případně stačí, aby mě "hlídali" u nás a nemusela bych tak daleko jezdit
A prý se můem začít snait (pokud gynekolog povolí) a nečekat na tyto výsledky. Já teda raději na ty výsledky počkám, nic neuteče a budu klidnějí, kdy budu mít dobré výsledky v ruce... Čekám takovou dobu, tak teď měsíc sem měsíc tam
Jo a dnes jsem zaplatila svůj první třicetikorunový poplatek
IMOMB... a jak ty? Kdy bude mít výsledky té genetiky?
Není tady
Speedy, tak to je super myslím, e Ti spadl velký utr ze srdce, co?
Není tady
Speedy, tak ti přeju, a ti celých těch 6 ampulí vyjde negativně
my byli v Gennetu, brali nám asi jen 2 - zatím, pobavili mě, kdy
říkali, e mám skvělýho doktora, kdy mě posílá sám od sebe před IVF
Výseldky budou cca za měsíc, co se týče mutací atd. ale výsledky karyotypu
(z vlastní iniciativy nabídla tamní doktorka) budou a do 3 měsíců...
Co by bylo v poho, měla jsem za to, e ádost na pojiovně běí od prosince
a tak mi to teď schválí no kolem toho 4 můem začít stimulovat a 7.2 by byly ty hlavní výsledky.
Jene !!! nesla jsem sestřičce do CAR peníze na doplatek Puregonu (cca 5,3tis) jak mi řekla v pros.
a ona mě okovala, e mi o ty léky jetě nepoádali a poádají teprve a mi přijdou výsledky z tý genetiky!!!
Tzn. za měsíc + měsíc schválení, to jetě ta lepí varianta a s odůvodněním, e sme se mohli DOHODNOUT
ale kdy JÁ sem chtěla tu genetiku, tak teď a SI počkám!! No nas...la mě tak, e sem nemohla ani mluvit,
to je mi péče... (a to jsem se a těsně před návtěvou Gennetu dozvěděla, e můj taka měl taky problémy
se srálivostí a bere Secatoxin na ředění, to sem vůběc nevěděla... Take důvod k vyetření sem váně měla ;(
Kdy u pominu vechno okolo, tak ten přístup je děsněj, člověk je na nervy, e moná nikdy nebude mít děti,
a jak se to vechno protahuje, tak se to stupňuje a oni s ním jednají jako kdybych tam chodila snad za trest
A to váně nejsem konfliktní typ ! Jsem max. příjemná atd.. jen prostě pro mě MUDr přestal být pánbůh...
U to chci mít za sebou a doktora vidět max. dětskýho
Není tady
Ta mutace prý jetě není nejhorí. Například kyselinu listovou jde dodat v doplňku stravy, kdy se pár snaí o miminko. Jen je důleité vybrat, aby tam ji byl její aktivní folát a tělo s tím nemělo práci.
Není tady
O tom mi říkala sestra, e něco četla na internetu. Ale oni jsou přípravky, které ho obsahují, jen teĎ nevím jak se jmenuje.
Není tady