Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 5. 12. 2007 21:16

imomb
♥♥♥♥---

Re: Trombofilní mutace MTHFR

Ahoj holky, mám dotaz - jak ,,přinutit" mojeho MUDra z CAR aby mě poslal na genetikuještě před prvním nepodařeným IVF?

Nechci to jen tak, mám k tomu důvod, na straně přítele je v rodině prokázaná trombofilní mutace (táta + bratr) - na naší straně
nikdo nikdy nic takového nezjišoval ale každopádně potíže se žílama, incuficiencí žil a bércáky...

Dnes jsem o to žádala sestřičku ale tvářila se jako kdybych chtěla aby mi to snad ona zaplatila
(že prý to snad má vliv až když otěhotním- no právě, když otěhotním, nerada bych o to přišla
- mám jen ty 3 pokusy a žádnou jinou šanci na zázrak....;(
a zítra si to mám jít vyříkat přímo s MUDrem - tak potřebuju nějaké argumenty, jenže nevím, jestli mi budou co k čemu
už když sem mu říkala, že jdeme na imuno, tvářil se úsměšně, a říkal, že to je stejně k ničemu... no já i MUDr
Madar na imunu si to nemyslíme wink

Děkuju za každý názor a hlavně tu radu !!!

PS: je omezená možnost kde to vyšetření dělají ? Př. Praha  + Brno, nebo je těch míst více ?
a je nutné abych měla žádanku jen Z CAR ? V nejhorším bych poprosila obvodní doktorku - praktickou myslím...

Není tady

#27 6. 12. 2007 5:37

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj

imomb, pokud je porucha srážlivosti v rodině na straně přítele, těhotenství to neohrozí... ale pokud chceš mít jistotu, můžeš říct Dr., že máte v rodině (z Tvé strany) časté problémy se záněty žil apod.... chápu, že vzhledem k Tvé situaci je lepší mít všechna vyšetření před 1.IVF... a mimochodem, pokud se Dr tváří neochotně, utíkala bych od něj pryč... mně dělali kompletní vyšetření (vč.nějaké základní imunologie) hned při prvních vyšetřeních v CAR... myslím, že v dnešní době už by mělo být automatické, že Ti udělají napřed kompletní vyšetření a pak teprve přistupují k léčbě...

Není tady

#28 6. 12. 2007 8:48

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek za Prahou
Web

Imomb nezodpovím všechny tvé dotazy, ale snad jen tolik... mě odmítli napsat doporučení na imuno v CAR taky... prý prostě buď po dvou potratech nebo nepodařených IVF... šla jsem za obvodní lékařkou a ta mi to napsala naprosto bez problémů - spíš ještě naopak tvrdila, že nechápe, proč to nepíší předem...
nevím sice určitě, zda obvoďák může napsat i genetiku, ale když může imuno, tak proč ne....
takže bych jim tam asi řekla to co ti píše Lenka a pokud na to nepřistoupí, mazala bych k obvodní...
moc držím palce... hjarta tummenupp

Není tady

#29 6. 12. 2007 13:24

imomb
♥♥♥♥---

Děkuji wink

Doufám, že už to tak nedopadne, já totiž pro žádanku na imuno byla taky u obvoďačky rodna
bez mrknutí oka to napsala, nevěděla totiž vůbec o co jde wink
a jak sem pak zjistila, udělala sem dobře, když to pak v CAR MUDr. zpochybnil... dumbom

Jen právě nevim, jestli mi to může obvodní napsat a kam pak s tím vůbec mám jít ? va
Neznám žádný takový pracoviště...
Ta sestra včera řikala něco o tom, že mě tam MUDr musí objednat a proto mám dnes přijít,
ale možná jen vůbec nevěděla o co mi jde.. vissla

Mimochodem, trošku mě šokovalo, že mě na cytologii poslala zpět k mému obv.gyn., že
prý to je prevence a tu si mám zajistit tam, přitom při té první návštěvě a vyš. v CAR se
mě přímo MUDr. ptal, kdy sem ji měla naposledy a že by mi ji nabral - to sem z toho blázen
Normálně by mi o nic nešlo a došla bych si tam, jenže on mě ten můj obvod. MUDr.  poslal
na opakovanou operaci - průchodnost a my s CAR jsme se shodli na tom, že je to zbytečný
- ten se asi bude tvářit ! rock

Upravil(a) imomb (6. 12. 2007 13:25)

Není tady

#30 6. 12. 2007 13:54

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek za Prahou
Web

Imomb prosím tě v kterém CAR jsi byla??????????

Není tady

#31 6. 12. 2007 22:56

imomb
♥♥♥♥---

zatím jen ve spolupracující ambulanci CAR u MUDr Sochůrka v MB

Tak žádánku mám, ale byl to boj ! Nechtěl mi to dát a kdybych nevypadala, že bez ní neodejdu tak mi ji nedá ! kapitulation
Prý proč a nač? A že sem moc hrrr a že chci všechno a nemám důvod a že nejdřív má jít na to vyšetření mamka
a babička a když to budou mít tak pak teprve bude ,,důvod" vyšetřit mne ! Tak to sem vážně neměla v úmyslu... va
Přes 20 min jsem musela říkat důvody proč to proboha chci, měla sem chu vztekle vstát a před prásknutím dveřma
ještě říct a si to strčí někam a že si o  tu žádanku řeknu obvoďačce.. rock
Protože, sem vypadala jako debil, proč to chci, když to má přítel v rodině ale já to nevim a přítel mě nemůže ohrozit
a my ještě žádné dítě namáme, tak o co mi JDE ?! Koho chci chránit ? Vždy to dítě před tím (jako trombofilní mutaci)
neuchráním, zvl᚝ když ještě žádný nečekám ! butter
Takže sem asi jako hysterka, sjuk že bych ráda o to případně počaté dítě nechtěla přijít, jen proto, že se něco
neodhalilo... Ale kdybych 1-2x potratila, tak to by to šlo... dumbom

No upřeně sem koukala před sebe prodýchávala a nakonec řekla, že jestli si myslí, že sem tam jen proto, že
nemám co dělat, tak že se plete a že mi imuno taky rozmlouval a DR. Madar říkal, že je dobře, že sme přišli tummenupp
a on na to, že mi tam něco najsou, že všem něco najdou ! TAk já zas, že snad jen těm, který asi něco mají a on,
že ne, že všechny se vrací min. s 1/2-1 tabl. Prednisonu apod. No jestli je tam posílá až po opakovaném potratu není
se co divit ! V čekárně na imunu bylo napsáno, že až u 70% párů, které potráceli se prokázala nějaká imuno porucha...
TAk nakonec se mě ptal co teda chci, chci žádánku ? (no chápete to ? proč sem tam asi byla...) tak on mi teda něco napíš
tak já, že to bde moc hodnej.... a výsledek ? Napsal mi tam, že to chci na vlastní žádost a bla bla...no prostě že sem trapná,
no nevadí, hlavně, že to mám wink))) dumbomgloriarodnagodliketummenupp

Upravil(a) imomb (6. 12. 2007 22:59)

Není tady

#32 7. 12. 2007 5:40

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥

imomb, to je fakt příšerný přístup mad asi bych okamžitě zvažovala přestup do jiného CAR...

Není tady

#33 7. 12. 2007 11:06

imomb
♥♥♥♥---

Jojo Leni, kdybych to do toho nejližšího neměměla přes 80 km už bych tam nejspíš taky byla....
Jenže pak to měření folíků, nebo já nevim, co se to a jak často při IVF všechno vyšetřuje,
nevim, jak bych to zvládala leda, že bych si tam zapaltila hotel a na to už nám fakt asi nezbyde wink

Jinak jsem se pokusila objednat - ale u sv. Klimenta kam mi dal MUDr číslo mají místo až 7.1.
to by se nám zase všechno posunulo.... neporadíte někdo kam jinam to zkusit v Praze ? Díkyy    offtopic

Není tady

#34 7. 12. 2007 12:27

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

IMOMB 7. 1. není tak špatný, teď budou vánoce a mezi svátkama asi nikde nejsou, uvidíš že to uteče. Jinak ten tvůj doktor mě teda štve, toho bych nakopla dumbom

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#35 7. 12. 2007 15:02

imomb
♥♥♥♥---

no já sem z toho taky blázen, ne, že bych měla o doktorech a jejich schopnosti empatie už předtím nějaké extra minění
- ale to bylo spíš z doslechu a já si na všechno dělám raději názor sama - nikdy sem po doktorech nelítala až teď ;(
a je to teda katastrofa, co doktor to problém, jedinou vyjímkou a pohlazení na dušičku byl MUDr Madar - to bylo
překvapující wink

Jinak teda můj MUdr mě poslal na operaci aniž by mi řekl A, pak mě chtěl poslat na další - opětovná laparka pro
potvrzení neprůchodnosti - což mě se po 3 měsících od traumatizujícího zákroku u Apolináře a následném necitelném
oznámení při ranní vizitě (a před dalšími 9ti cizími pacienty), že jsem pro ně sterilní bez předchozího upozornění - nechtělo
Pak jsem zjistila, že mě na ten druhý zákrok zřejmě poslal kvůli další cystě, o které mi pro jistotu nic neřekl, takže sem
se o ní dozvěděla až při vstup. vyšetření v CAR... PAk ten spermiogram na zdejší sexuologii...HOROR !!!!!
a teď MUDr, který mě učil na zdrávce před 10ti lety a já si o něm myslela, jak je fajn a on mě takhle šokoval...
kdybych nechtěla mimčo, žádnej doktor by mě 10 let neviděl... !!!  rock  fuckyou

No nic, to do tohohle tématu nepatří... No 7.1. je vlastně za měsíc, takže IVF se posune až někdy na únor (už sme ho kvůli
imunu posunuli z listopadu na leden..) to se holt nedá nic dělat, mám panickej strach z neúspěchu... kapitulation

Není tady

#36 8. 12. 2007 10:06

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

MTHFR mám taky, kamarádka taky, normální těhu a ani na to nic nebrala....  Spousta lidí o tom ani neví... Spíš je nepříjemné, když je to v kombinaci s něčím jiným, ale jinak jsou podstatně závažnější  onemocnění v oblasti hematologie. pussa

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#37 8. 12. 2007 21:17

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥

Nety, ono totiž dost záleží na tom, jakou přesně mutaci mᚠ- jak jsem psala už několikrát, u někoho to nic neznamená, někdo bez léčby neudrží těhotenství...

Speedy, ještě něco pro Tebe: http://www.repromeda.cz/genetika/cs/ind … _mthfr.php

Není tady

#38 8. 12. 2007 22:50

speedy81
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy
Web

Slíbila jsem, že dám vědět, jak to dopadlo u měho obvodního Gyndra...

tak sice mi neřekl nic nového (díky vašim informacím jsem byla připravena godlike), ale ochotně se snažil mi to všechno laicky vysvětlit wink V pondělí budu volat na hemetologii do Budějic abych se objednala na vyšetení hodnot homocysteinu (kéž bych to bylo do Vánoc gloria ). Jinak mi bez jakékoli prosby napsal 3 krabičky té silné listovky, takže super, mám co zobat tummenupp A mimochodem je z té skupiny doktorů, kteří by každopádně píchali celé těhu injekce. sjuk Ach jo, už se s tím začínám smiřovat... A při odchodu Dr řekl, že teď už si mě na hemetologii ohlídají a tentokrát to těhu vyjde... tak mu musím přeci věřit big_smile

Leni, díky za odkaz, je to tam krásně vysvětlené wink

Imomb, přeju ti, aby ta genetika, kterou sis musela tak tvrdě vynutit, vyšla podle tvých představ stolt

Pěkný zbytek víkendu godlike

http://img813.imageshack.us/img813/2974/95449965.jpghttp://www.ticker.7910.org/as1cCDf0g410010Mjg5ZHwzMzBqZHxTaW1vbmthIG1h.gif
Simonka narozena 3.11.2008 2,68kg 45cm
http://img694.imageshack.us/img694/8679/img0829bb.jpghttp://www.ticker.7910.org/as1cJZz0g411110MjAxZHwxMThkfFZpa3RvcmthIG1h.gif
Viktorka narozena 3.12.2011 2,79kg 45cm

Není tady

#39 12. 12. 2007 2:16

imomb
♥♥♥♥---

Speedy děkuju, taky doufám, že to vyjde nejlíp negativně wink

přeju hodně zdaru v dalším snažení a pokud se zadaří, tak a vám to na 100% vyjde !!! wink

Není tady

#40 22. 1. 2008 14:37

speedy81
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy
Web

Tak mám za sebou návštěvu hematologie wink
Objednávala jsem se na začátku prosince, takže čekačka víc jak měsíc dumbom Už jsem se s tím tak nějak smířila, že pořád na něco čekám big_smile

V ordinaci byl mladší pan doktor s příjemným vystupováním wink A vůbec to nevidí tak tragicky, potvrdil mi to co jste tady říkaly... prý tu špatnou srážlivost má v dnešní době spoustu lidí (až 40% populace vyspělých zemí) a že to spoustě nedělá neplechu ani v těhu, pokud se to pohlídá. Nabrali mi odběry (6 ampulí usch ) a za 3 týdny mi domů přijdou výsledky s "pokyny" co dál. tummenupp

Ale říkal podle toho, že nemám jiné obtíže, které by signalizovali špatnou srážlivost (křečáky - koukal mi na lýtka a prý super, natékání nohou, antikoncepci jsem v nevědomosti brala 8 let bez jakýchkoli obtíží, v rodině žádné problémy...) předpokládá, že ten hormon homocystein bude +- v normě, tudíž v těhotenství by mělo stačit zobat silnou listovku na předpis a mimo těhu prý není potřeba nic pokud člověk jí vyváženou strava a žije aktivně. Jé, kéž by měl pravdu gloria

A kdyby se ty odběry ukázaly mimo normu, tak budu muset ještě na jeden srovnávací odběr do Budějic a pak případně stačí, aby mě "hlídali" u nás a nemusela bych tak daleko jezdit tummenupp

A prý se můžem začít snažit (pokud gynekolog povolí) a nečekat na tyto výsledky. Já teda raději na ty výsledky počkám, nic neuteče a budu klidnější, když budu mít dobré výsledky v ruce... Čekám takovou dobu, tak teď měsíc sem měsíc tam wink

Jo a dnes jsem zaplatila svůj první třicetikorunový poplatek lol

IMOMB... a jak ty? Kdy budeš mít výsledky té genetiky?

http://img813.imageshack.us/img813/2974/95449965.jpghttp://www.ticker.7910.org/as1cCDf0g410010Mjg5ZHwzMzBqZHxTaW1vbmthIG1h.gif
Simonka narozena 3.11.2008 2,68kg 45cm
http://img694.imageshack.us/img694/8679/img0829bb.jpghttp://www.ticker.7910.org/as1cJZz0g411110MjAxZHwxMThkfFZpa3RvcmthIG1h.gif
Viktorka narozena 3.12.2011 2,79kg 45cm

Není tady

#41 22. 1. 2008 16:36

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥

Speedy, tak to je super smile myslím, že Ti spadl velký šutr ze srdce, co? wink

Není tady

#42 23. 1. 2008 2:42

imomb
♥♥♥♥---

Speedy, tak ti přeju, a ti celých těch 6 ampulí vyjde negativně wink

my byli v Gennetu, brali nám asi jen 2 - zatím, pobavili mě, když
říkali, že mám skvělýho doktora, když mě posílá sám od sebe před IVF dumbom
Výseldky budou cca za měsíc, co se týče mutací atd. ale výsledky karyotypu
(z vlastní iniciativy nabídla tamní doktorka) budou až do 3 měsíců...
Což by bylo v poho, měla jsem za to, že žádost na pojišovně běží od prosince
a tak mi to teď schválí no kolem toho 4 můžem začít stimulovat a 7.2 by byly ty hlavní výsledky.

Jenže !!! nesla jsem sestřičce do CAR peníze na doplatek Puregonu (cca 5,3tis) jak mi řekla v pros.
a ona mě šokovala, že mi o ty léky ještě nepožádali a požádají teprve až mi přijdou výsledky z tý genetiky!!!
Tzn. za měsíc + měsíc schválení, to ještě ta lepší varianta a s odůvodněním, že sme se mohli DOHODNOUT
ale když JÁ sem chtěla tu genetiku, tak teď a SI počkám!! No nas...la mě tak, že sem nemohla ani mluvit,
to je mi péče... (a to jsem se až těsně před návštěvou Gennetu dozvěděla, že můj taka měl taky problémy
se srážlivostí a bere Secatoxin na ředění, to sem vůběc nevěděla... Takže důvod k vyšetření sem vážně měla ;(

Když u pominu všechno okolo, tak ten přístup je děsněj, člověk je na nervy, že možná nikdy nebude mít děti,
a jak se to všechno protahuje, tak se to stupňuje a oni s ním jednají jako kdybych tam chodila snad za trest sad
A to vážně nejsem konfliktní typ ! Jsem max. příjemná atd.. jen prostě pro mě MUDr přestal být pánbůh...
Už to chci mít za sebou a doktora vidět max. dětskýho wink

Není tady

#43 29. 1. 2016 22:45

miljir
♥♥♥----

Ta mutace prý ještě není nejhorší. Například kyselinu listovou jde dodat v doplňku stravy, když se pár snaží o miminko. Jen je důležité vybrat, aby tam již byl její aktivní folát a tělo s tím nemělo práci.

Není tady

#44 31. 1. 2016 13:05

Tichoucka
♥♥-----

O tom mi říkala sestra, že něco četla na internetu. Ale oni jsou přípravky, které ho obsahují, jen teĎ nevím jak se jmenuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí