29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, chtela jsem si neco ujasnit.. kdykoliv potkam se svym psem (zlaty retriever) nejakeho cloveka s pejskem, hned se zepta, jestli je to pes.. aby si pry nic neudelali.. chapu, ze psi by se poprat mohli, aby si dokazali dominanci.. Ale poperou se spolu i dve fenky? A proc pes se s fenkou nepere? Muj pes se mimochodem nepere s nikym, je to pohodar.. ale je ve strehu, kdyby nekdo chtel ublizit mne..
Dalsi, co by me zajimalo - kdyz mam psa a chtela bych si poridit treba dalsiho, muzu psa? Nebo je lepsi k pejskovi poridit fenku? A co by se delo, az by stenatko vyrostlo? - zacal by mladsi pes toho starsiho napadat? A fenka? Kdyby to navic byla "drsnejsi" rasa?
Není tady
feny se spolu taky perou, možná ještě víc než dva psi.
Pes s fenou spolu nesoupeří o dominanci, proto se neperou.Pokud máš psa kliďase,klidně si pořiď zase psa, ne fenu.V době hárání by si je musela držet od sebe.
Není tady
lindaB napsal(a):
feny se spolu taky perou, možná ještě víc než dva psi.
Pes s fenou spolu nesoupeří o dominanci, proto se neperou.Pokud máš psa kliďase,klidně si pořiď zase psa, ne fenu.V době hárání by si je musela držet od sebe.
Diky za odpoved. Jeste se zeptam - co kdyz si tedy poridim zase psa a bude to treba nejaka "ostrejsi" rasa, ne jako zlaty retriever, co pak? - aby mi ho ten mrnous, az vyroste, nesezral!? Chapal by to, ze je to kamos? Nebo by se snazil prosazovat dominanci?
Není tady
Dobré by možná bylo pořídit si 2. psa menšího, než máš toho prvního (tzn. bude v podařazené sociální roli už jako mladší, ale i menší). Já bych doporučovala kokra (pokud máš toho prvního retrívra). Ti jsou hodně snášenliví a pohodáři. No a kdyby náhodou jeden ze psů začal být agresivní, vždy ho můžeš vykastrovat.
Upravil(a) Tulipánka (2. 12. 2007 16:38)
Není tady
Naši příbuzní mají skoro všichni psy a když se sejdeme, psi jsou jedna smečka. Jinak v domě měla babička malého ratlíka, později jsme si pořídili vlčáka a ten bral ratlíka jako služebně staršího. Sice ho nemiloval, ale uznával. Normální pes skutečně fenu nenapadne, se psem si musí vyřídit podřízenost. Feny se většinou vzájemně moc nesnášejí. Našeho NO jsme museli nechat v 5 letech vykastrovat (prostata) a od té doby po něm feny vyjížděly.
Není tady
Fenky se podle mě perou ještě víc než psi. Tedy samozřejmě je to kus od kusu, každý pes je jiný. A pokud se dvou psů týká...to je těžko říct, záleží taky na konkrétním psovi, na výchově a tak. Nicméně i tak to nejde vždy, přečti si třeba tohle:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-ja … retnik_dru
Není tady
U nás doma jsou dva - fena malé rasy, jezevčík. postelový povaleč. Pořídil jsem si i druhého. Obrovský uslintaný pes o dva roky mladší. Naprosto bez problémů, ona se k němu chová střídavě jako máma a střídavě nevšímavě. A pokud hárá tak si od něho nic líbit nenechá. Jen občas na sebe vrčí kvůli kostičce nebo u misky se žrádlem.
Ahoj, diky vsem za odpvedi. Ja mam nejradsi velke hafany.. i ten muj zlaty retriever mi prerostl - 65cm v kohoutku.. je statny, nadherny, svalnaty..
Zatim si stejne dalsiho psa neporidim, ale v budoucnu mozna ano, tak jsem chtela vedet, jak by se snaseli. Libi se mi treba Cane Corso nebo Rhodesky Ridgeback - vzhledem i povahou - tak mezi nimi bych asi pak volila.
Tiino, zajimavy clanek, diky moc!
Budu rada za dalsi nazory a zkusenosti s vice pejsky ci fenkami dohromady.
Není tady
Myslím, že je jedno jestli si pořídíš psa nebo fenu. Já mám třeba fenu ovčáka a budu si k ní poizovat ještě jednoho nebo jednu, ale radši asi fenu at s toho nejsou štěnatka.
Kdyz tedy nekdo chovate fenku a pejska pohromade, tak jak to resite v pripade harani, kdyz nechcete stenatka? A da se zvladnout harani v byte bez "nehod"? - myslim krev.. Pozna se nejak dopredu, ze bude fena harat? Asi to odbornikum pripada divne, ze se muzu ptat, ze je to jasne.. ale neni.. Ja mam pejska a to prvniho vubec, takze se vlastne ucim.. literaturu jsem take cetla, ale clovek by to chtel slyset nejak vic lidsky, jak to s fenkou zvladate, zkusenosti, rady.. Takze budu rada, kdyz nekdo odpovite.. Lakalo by me do budoucna poridit si fenku, ale vetsinou, kdyz se o tom s nekym bavim, tak mi rekne, ze by fenku nechtel kvuli harani ani za nic, ze je to hruza - natoz v byte.. a i hlidani, aby nemela stenatka.. Predem diky za reakce!
Není tady
U rodičů máme dvě feny. Kokra a Berňáka. I když je kokr menší, je služebně starší a berňačka jí respektuje. Jinak mám taky zkušenost , že se ostřejc perou feny než psi.
Hárání se pozná podle toho, že fena víc láká psa, ještě před tím než začne barvit. Dá se tomu zabránit injekcema, ale nevím, jaký to má vliv na zdraví fenky. A pokud už barví, tak nezbývá než uklízet
Jinak mám taky zkušenost, že fena k sobě při hárání svého domácího psa nepustí a on k ní zase nepustí psi z okolí. Takže antikoncepce
Není tady
Tak pokud budeš mít psa a fenu je možnost jednoho nechat vykastrovat. Jinak já hárání na svoji feně pomalu nepoznám. Sem tam člověk najde na linu nějakou kapku, ale to jen velmi málo.